PDA

Tüm Versiyonu Göster : Cikrik

Rauf
22-09-2006, 11:46
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])derin suda avlnmak icin yaptığım bu cıkrıkla koca göz mercan veya başka bir adıyla manda göz mercan balığını yakalamada kullanıyorum tek bvir kötü tarafı bire bir sardığı icin biraz zahmetli oluyor ama eğer balık varsa buna değiyor doğrusu.her keze selam eder sanssınız bol olsun.[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

altuğ
12-10-2006, 07:55
Sayın Rauf bey,

Yapmış olduğunuz mekanizma için tebrik ederim.Sizce sakıncası yoksa avlanma tekniğiniz hakkında da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
(Kullandığınız takımlar,yaklaşık derinlik ,yemler,işik kaynağı vb.)

Uzm.Dr.Rastgele
12-10-2006, 08:38
Sevgili arkadaşlarım genellikle senelerden beri kıyıdan avcılık yaptığım için tekne ile avcılık hususunda diğer arkadaşlarım kadar bilgi sahibi değilim.Tekne ile avlık yaptığımda da genellikle urla karşısında yer alan adalar civarında olta atmışlığım vardır.Malum buraların derinliği 18-30 metre arasında değişmektedir.Belki daha derin yerlerde vardır ama ben biliyorum desem yalan olur.Şimdi benim merak ettğim konu şu.Ben mercan ve mandagözü tanıyorum.En azından tanıdığımı sanıyorum.Bu başlık altında yer alan ve en üstteki resimdeki balıklar mandagöz diye yazılmış.Ama benim mandagöz diye bildiğim yani kırma mercan ın rengi böyle değil.Sadece kuyruk tarafı pembe.Bu iri gözlü rengi pembe olan balıklarda kırma mercan/manda göz diyemi tanımlanıyor.Renkleri komple pespembe olduğu için dikkatimi çekti.Konu hakkında biligisi olan site arkadaşlarımdan,özellikle Erol hocam senden bilgi istiyorum.:D

mercan
12-10-2006, 09:22
sn rauf bey sizdeki çıkrığın biraz daha küçüğü ve çift devirlisi var bende. resmini çekip gönderebilirim. hem pratik hemde çok seri.

levrek
12-10-2006, 11:09
Selam arkadaşlar,
mevzu güzel,mercanlar.Hani derler ya Allah mı söyletti,umarım herkes çıktığı ilk avında rastgelir bu pembe arkadaşlara.

Rauf
12-10-2006, 11:57
altuğ bey memnuniyetle sorduklarınızı cevaplayım ben genelde 180-300 mt derinlikte avlanıyorum.yem olarak tavuk kullanıyorum sübye denedim ama biraz iğnede durunca sertleşiyor o zamanda iğnenin balığa takılması bağzen zorlaşıyor.av yerine gün doğmak üzere geliyorum bu benim tekne ile yaklaşık 45 dk sürüyor (limandan) beş iğneli bir takım salıyorum 400-500 gr arası kurşun kullanıyorum köstek misinası 0.50 kısapala capraz galveniz iğne kullanıyorum birde bu av saat gün doğmadan başlayıp onbucuk onbir gibi o aralar kesiyor avlandığım yer dip yapısı camurlu killi bu sıralar (2 aydır) cıkamıyorum kasım ayında özel denizci belgesi imtihanlarına gireceğim o belge olmadan sahil koruma ile problem oluyor.umarım sorularınıza cevap verebilmişimdir.hayırlı günler dilerim rastgele.

Rauf
12-10-2006, 12:12
hüsnü bey cok memnun olurum benim cıkrığı dahada geliştirmek icin sağ olsun erol beyde teknik olarak bayağı zahmet edip yardım etti sizin cıkrığınızıda görmek fikir almak güzel olur .bu itibarla derin su avcılığı yapan arkadaşlarda bayağı toplanıyoruz bir yere.selamlar ratgele

Uzm.Dr.Rastgele
12-10-2006, 13:20
Sevgili medatörümüz Erol kardeşim Mercanlar hakkındaki ayrıntılı ve açıklayıcı bilgilerin için sağol.Hocam yağcılık olsun diye söylemiyorum,gerçekten bu sitenin bel kemiğisin.....İyi ki varsın....

levrek
12-10-2006, 14:37
İshak'cım teşekkür ederim,iyiki hepimiz varız,ne mutlu bize birbirimize yardımcı olabiliyorsak,sevgilerimle

Rauf
12-10-2006, 14:40
bende alanyada tuttuğum bağzı kırmızı cinsleri ekliyorum.[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])URL=[Only Registered Users Can See Links]][Only Registered Users Can See Links][/URL][Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Taygun KOCABIYIK
12-10-2006, 17:26
bende şu mercanları çok karıştırıyorum ama şöyle hakikatten pes pembe olan hakiki mercan, patlak gözlü olan mandagöz, gopez gibi ince uzun sadece kuyruğu pembe olan erkek mercan, antenli olan zaten belli ediyor kendisini fangri ise biraz daha koyu pembe olan mercandır diye biliyorum yinede karışık bir sülale pembe olsun ne olursa olsun diyorum en güzeli :D

ayrıca çıkrık çok güzel olmuş tebrikler ve paylaşım için teşekkürler Rauf abi
takıma balık vurduğunu nasıl anlıyorsun paylaşabilirsen sevinirim merak ettim :)

mercan
12-10-2006, 20:50
rauf bey. derin suda arkadaşlarla tuttuğumuz balık fotograflarınıda göndermek istiyorum.Benim çıkrığım elle çevrilen ve demirden yapıldı. aynı şekilde kromdan yapılanları ve akü ile çalışanlarıda var. Kumluca'da arkadaş grubumuzla değişik teknikler geliştirmeye çalışıyoruz. Bunlardan biri fosforlu ışıkları kullanıyorduk daha sonra değişik ışık kaynakları bulduk. takımlarımızı geliştirdik. 150 gr bir mercan geçse oltaya yukarı gelinceye kadar misinayı çevire çevire kırıyordu. çelik tel kullanmaya başladık oda kırıldı arkasından üçlü fırdöndüyü kullandım köstekler kırılmaz oldu. Daha sonra patlak gözleri yakalamaya başladık. lahosların takımdaki hangi kancaya geçtiğini tesbit ettik. sürekli olarak bir arayıştayız.Size takımlarımızın ve çıkrıkların fotolarını göndericeğim ilginizi oldukça çekecektir.

Rauf
12-10-2006, 21:55
.hüsnü kardeşim merakla bekliyorum.taygun bir önceki yazımda unuttum daha evvel 0.90 lık bir misina kullanıyordum tabiki vuruşları duymuyordum ancak el alışkanlığı ağırlığını fark edebiliyordum.tabi 200mt derinlikte misina don lastiği gibi oluyor iki metre boşluğunu alıyorsun kurşun hala dipde duruyo.sonra bir ara istanbula gittim maksadım sert az esneyen bir misina bulmaktı ama bir dükkan sahibi bana örme naylon iplik gösterdi 0.69 kalınlığında idi ama 59 kl cekeri vardı ve esneme 0n metre ipte bile nerdeyse yarım santim bile yoktu hemen 400 mt aldım şimdi cok rahatım 200 metrede bile ipin elinizden balık tarafında cekildiğini hissediyorsunuz bu ipin makarasının resmini ekliyorum herhelde sorunuzun cevabını almışsınızdır.selamlar rastgele.[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

levrek
12-10-2006, 23:42
Merhaba arkadaşlar,
malzeme konusunu şöyle bir toparlamak istiyorum,Rauf abinin yazmış olduğu gibi misina olarak örgü ipler yani dynemalar, bu iş için biçilmiş kaftan,gerek esnemediğinden dolayı vuruş algılamalarını,gerekse çekerlerinin yüksek oluşundan dolayı tercih edilmelidir.İkinci bir faktör ise ışık kaynağıdır.Bu konuda bir hayli kafa patlatıp uzun zaman deneyler yaptım,süpriz yumurtaların içinden çıkan kutuçuklardan tutun da fotoğraf plastik film kutularına kadar birçok malzemeyi denedim.Bunların içine de ışık kaynağı olarakta sahillerde çocuklar için satılan yoyo türü çeşitli renklerde yanıp sönen ışıldaklardan kullandım.Bu deneylerde esas olan 150-200 metre derinliklerdeki 16-21 bar lık basınça dayanabilecek malzemeyi oluşturabilmek idi.Her ne kadar çelik tel ve super kompanentli yapıştırıcı destekli malzemeler kullanmış olsam bile, bunlardan hiç biri bir işe yaramadı,ancak yüzey avlar için uygundular.Demek ki para harcanacaktı,böylece aşağıdaki fotoğraflarda göreceğiniz malzemelere yöneldim.
Bir nolu fotoğraftaki ürün Kristal fishing in misinaların yetmediği derinlere inebilen bir ürünü,fiyatı boyuna göre 80-100 dolar arasındadır,tipine göre beyaz-yeşil veya sarı ışık veriyor,ışıtma şekli ise belli aralıklarla yanıp sönüyor.
İki nolu fotoğraftaki Rapala nın bir ürünü,o da oldukça iyi sonuçlar veriyor,ışıtma şekli Kristalinkisi gibidir,ancak fazla derinliklerde deneyemedim , en fazla 120 metreye inmişliği var.Fiyat olarak daha cazip,20-25 YTL arasında.
Üçüncü fotoğraftakisinin markası ise Sea Master dir.Derinlikte kullanabilindiği gibi tombik orkino sırtısında da kullanılabiliniyor.Bu da çakarlı bir modeldir ve birçok renk seçenekleri vardır.Bu üç modelde çeşitli sayılarda pil ile çalışırlar,genelde 2 kalemdir bu.
Dördüncü ışık kaynağı ise her satıcıda bulabileceğimiz ve en ucuz olanıdır.Genel olarak Day light diye anılırlar.Kırıp istediğiniz derinliğe indirebilirsiniz,yanış şekli süreklidir,yeşil-sarı ve mavi renkleri mevcuttur.Fuar zamanlarında 20 cm.likleride piyasa çıkar,çocuklara bilezik diye satılırlar.
Beş ve altı numaralı fotoğraflardaki ışık kaynalarını kullanmadım, ama kullanan bir arkadaşımın anlatıma göre oldukça işe yarıyorlar.Bunlar belli bir metreye kadar suyun içine daldırılan cinslerden olan kaynaklar,12 volt DC ile çalışırlar.Aşağıda verdiğim linklerden bunların etkisini izlemek mümkündür.

Birde ışığı yansıtan fosforlu malzemeler vardır ki bunlar bir işe yaramazlar, sadece görebildikleri bir kaynaktan gelen ışığı yansıtma özelliğine sahiptirler,ancak 2 sene önce Bursa da bir boya fabrikasında imalatına başlanan bir boyayı keşfettim.Boyanın özelliği ışık kaynağından gelen ışığı emip daha sonrada tabiri cahilse kusmasıydı.Bu boya benim işime çok yaradı, kurşunlarımı,lurelerimi hatta kaşıkların kimisini bu boya ile boyadım,ışıl ışıl oldu hepside.Boyadığım bir kurşun 2 sene geçmesine rağmen yapısından hiç ödün vermedi.Fiyatı ise biraz pahalıca,1 Kilogramı 100 YTL.zannedersem bir ömüre yetecek bir miktar bu.
Işık kaynaklarını genelde beden uçundaki fırdöndüye yakın bir yere takılması yani dipten 1-2 metre yukarıda duruşu, daha etkili olmasını sağlıyor.Askerlikten kalma bir bilgi ile gece karanlığında bir sigaranın 5 km. den görülebileceği söylenmişti,zannedersem bu tip derinliklerde de aynı durum geçerlidir.30 metre derinlikten sonra gölgeler yok oluyor,yani cisimler tek boyuda iniyor,geriye sadece balıkların ilgisini çekebilecek ses,koku ve ışık faktörleri kalıyor.

Takımlarda kullanılacak iğneler genelde kısa saplı ve çapraz iğneler olmalıdır,bu avın verimi artacaktır,Mustad ve WMC markaların güçlendirilmiş iğneleri bu işi rahatlıkla görecektir.Gelecek olan balığın ne olacağı süpriz konusu olduğundan mevcut fırdöndüleri de buna göre hazırlamak misinanın-örgü ipin gam yapmaması açısından önemli başka bir unsurdur.ana bedenden sonra iki adet 2 li iyi marka,kolçaklara da yine iyi bir markanın 3 lü fırdöndüsünün bağlanması gamı kesecektir.
Çıkrık düzenekleri farklı olduğundan kişisel bir durumdur,ama yapı elemenlarının paslanmaz malzemeden seçilmesi uzun ömürlü olması demektir,ayrıca malzemelerin et kalınlarını da iyi hesaplamak gerekir,çünkü yukarıda dediğim gibi her zaman dişli süprizlerle karşılaşmak mümkündür.Buna göre tüm düzeneği tartabileceği ağırlığa göre hesaplamak gerekir,yani çıkrık-misina-örgü ip ve iğnelerin çekerleri eşit kuvvette olması gerekir.Böylece korkusuzca balığı yukarıya çekmeye devam edebilirsiniz,sevgilerimle

Işık Kaynakları ile ilgili linkler;
[Only Registered Users Can See Links]

Rauf
13-10-2006, 09:05
erol bey bu anlattığınız ışık kaynakları nasıl kullanılıyor ben bunları kullanan hic görmedim vede bunların köstek düzeneklerinde nasıl kullanıldıklarını tarif edermisiniz bilhassa day liht olanını.forforlu boyanın markasını acaba yazabilirmisiniz.teşekkürler rastgele.

Rauf
13-10-2006, 09:14
hüsnü bey bende köstek konusunda baya deneyimlerim oldu en sonunda üclü pırdöndülü takım daha işe yaradı bundada bükülme oluyor ama kopma olmuyor yanlız terettüt ettiğim nokta şu kaliba balık bu pırdöndüden dolayı biraz naznanıyor.unutmadan ben avda cift takımla calışıyorum birini aşağıya gönderdikten sonra diğer köstekteki balıkları alıp yemliyorum nede olsa attığım takım dibe inene kadar 3 dakka sürüyor buda bana yetiyor ve diğer kösteği cekip hazırlanmış diğerini atıyorum bu bana bayağı zaman kazandırıyor.rastgele.

aganta borina borinata
13-10-2006, 09:15
adamla acayip işler yapmış...elektrikli çıkrık...

belki faydası dokunur...

rastgelsin...

Rauf
13-10-2006, 09:35
doğan bu linki uğraşmış bulmuşsun sağ ol bir kersin de istanbulda böyle bir şey bulmuş heveslenmiştim almak icin hemde ikinci eldi.kac para dedim bin yuro dedi hayırlı işler bol güneşler dedim kactım.:dans: :dans:

aganta borina borinata
13-10-2006, 09:44
vallahi bedavaymışşşş:D ...

tabi fiyat ihtiyaç durumuzuza göre kıyaslanmalı...eğer gerçekten bi mala ihtiyaç duyuyorsanız ve sürekli kullanacaksanız fiyat kendini amorti edecektir...bu makinelerde de öyle...

rastgelsin...

mercan
13-10-2006, 12:05
rauf bey üçlü fırdöndü ile kanca arasına fosforlu parlayan 1 adet tespih tanesi veya boncuk koyarsanız problem hallolucaktır.

erhan
13-10-2006, 12:05
1000 euro mu ....!!!!!!!! Rauf abi ben geleyim çekeyim balıkları para da almam vallahi zevki yeter :)

erhan
13-10-2006, 12:06
Erol abi verdğin bilgiler için teşekkürler. Çok aydınlatıcı oldu benim için :)

mercan
13-10-2006, 12:10
rauf bey bu ışıklar ana misinaya bağlanıyor ışıktan sonra fırdöndü ve fırdöndüye yedekler bağlanıyor. büyük balık yakalanırsa ve takımı koparırsa ışık elimizde kalsın diye.

mozdil
13-10-2006, 12:24
Bursa da bir boya fabrikasında imalatına başlanan bir boyayı keşfettim.

Erol bu keşfinden bizi mahrum bırakmayacaksın umarım. Ben fosforu doğrudan epoksi yapıştırıcı ile karıştırıp kullanıyorum.

levrek
13-10-2006, 13:42
Merhaba Arkadaşlar,
Rauf Bey boyayı imal eden firmanın linki aşağıdadır;

Day light leri ise, köstekli beden takımın her köstek fırdöndüsünün arasına bedene takıyorum,bunların takılması için içlerinden çıkan plastik boru parçasını kullanıyorum.Aşağıdaki resimde iğne sayısı ve köstekler temsilidir,sevgilerimle
Not:zannedersem önümüzdeki hafta içinde yeni elektrikli çıkrığımı bitireceğim,siteye fotosunu koyarım.

levrek
13-10-2006, 13:53
Murat dostum,
fosforlu diye piyasada gördüğünüz çeşitli şekillerdeki malzemeler,sprey boyalar dahil ışığı sadece yansıtma özelliğine sahiptirler,yani bir nevi reflektör vazifesi görürler.Bazı Tv kumandaları ya da saat kadranları gibi malzemelerin yapısında kullanılan ve bir ışık kaynağı olmadan karanlıkta ışıl ışıl parlayan malzeme, fosfor diye aradığımızdır.Piyasada bu ayırım olmadığından dolayı birçok malzemeye fosforlu etiketi yapıştırılıyor,dikkat edin arkadaşlar yanıltıcı olmasın alacağınız malzemeler,sevgilerimle

mozdil
13-10-2006, 14:10
Merak etme. Ben saf fosfor kullanıyorum. Hatta kullanırken maske filan takıyorum. Fosfora dikkat soluması da dahil olmak üzere tehlikeli bir maddedir.

levrek
13-10-2006, 17:20
Aha ,işte bunu bilmiyordum,fosforun satılış ve kullanış şeklini bizlere anlatırsan çok sevinirim,lakin kimyadan hep korkmuşumdur,sevgilerimle

Rauf
13-10-2006, 21:23
hüsnü ve erol arkadaşlarım önerileriniz icin teşekkürler rastgele.cıkrık resmini bekliyorum erol bey.

mozdil
15-10-2006, 18:07
Fosfor toz halinde satılıyor. İstanbul'da Karaköy'de toz boya satan dükkanlardan sadece birinde bulabilmiştik. Yalnış hatırlamıyorsam kilosu 100 YTL civarında idi. Ben arkadaşımdan 35 mm film kutusu içinde aldım onu kullanıyorum.

Fosforu kullanacağım zaman 2 komponentli epoxy yapıştırıcı içine karıştırıyorum. Epoxy içinine bir miktar alkol karıştırınca hem hava kabarcıkları azalıyor hem de daha akıcı oluyor. Ancak uygulamada bu akcılık bazen can sıkıcıda oluyor. Dengeyi iyi tutturmak lazım.

Fosfor alırken dikkatli olmalı ve ısrarla kendinden parıldıyan fosfor istendiği belirtilmeli aksi takdirde parlak bir takım boyalar verilebiliyor. Zaten kilosundan da anlamanız mümkün.

Fosfor insan vucudunun en önemli minerallerinden biridir. Kalsiyumdan sonra vucutta en çok bulunan mineraldir. Detaylı bilgiyi [Only Registered Users Can See Links] adresinden öğrenmek mümkün.

Fosfor çok zehirli bir maddedir.solumaktan özellikle kaçınmak gerek. Özellikleri henüz çok detaylı olarak bilinmemekle beraber yangın çıkarmak için de kullanılır. Fosfor okside edici kimya maddeleri ile karıştırıldığı zaman son derece yanıcı olan beyaz fosfor elde edilebilir.. Beyaz fosfor çok defa, sis meydana getirmek için kullanılır. Detay için [Only Registered Users Can See Links]

Yukarıda insan vucudu için öenmli bir mineral olduğundan bahsetmiştik. En çok balıkta bulunur. Balıklardan da en çok zarganada.

Zaman içerisinde fosfor etkisini azaltabilir. Bunu gün ışığına çok maruz kalmış ve fosfor kalitesi iyi olmayan ürünlerde gördüm. Fosforu aktive etmek için mor ötesi (UV) lamba kullanabilirsiniz. Diyeceksiniz ki mor ötesi lamba nereden bulacağız.:)

Elektronikten anlayanlar diyot lambalarla (led) kendileri yapabilirler. Yurtdışında satılan kimi kafa lambalarının ledlerinden bir tanesi mor ötesidir. Bir de kırtasiyecilerde görünmez mürekkep ve bu mürekkep ile yazılmış yazıları okumanızı sağlayan ufak bir fener bulunur (anahtarlık fenerlerden). Bu fenerlerde kullanılan lambada mor ötesidir. Yanılmıyorsam 10 YTL civarında başlayan fiyatlarla satılmakta. Bir örneğini [Only Registered Users Can See Links] adresinde görebilirsiniz.

Rauf
15-10-2006, 21:50
Murat kardeşim verdiğin bilgiler icin cok teşekkürler cok teknik bir yazı olmuş işimize baya faydası olucak selamlar rastgele.

levrek
16-10-2006, 07:19
Sağolasın bu Murat,artık her yer ışıl ışıl olacak.Tutkal (varsa markası ) ile fosforun tahmini karışma miktarları nedir acaba ? Birebir gibi bir ölçü de mi kullanacağız bunları ,sevgilerimle

aganta borina borinata
16-10-2006, 07:27
murat bey ellerinize sağlık...oldukça faydalı bilgiler...bi çok yerde değerlendirmek mümkün...

rastgelsin...

mozdil
16-10-2006, 07:33
Yapıştırıcımız epoksi yapıştırıcı olarak geçiyor. Bir birine karıştırılarak kullanılanlardan. Büyük kırtasiye ve yapı marketlerde bulmak mümkün. Ortalama 12-18 YTL aralığında satılıyor. Şeffaf, yarı şeffaf hata metal renginde olanları mevcut. Bir kısmı su içinde de kullanılabilir (muş tecrübem olmadı). Şu sıralarda Henkel'in epoxy yapıştırıcısını kullanıyorum. Donma süreleri muhtelif. 5 dakika ile bir kaç saat arasında değişenleri var. Çalışma için en ideali 20 dakika süreli olan. Donma süresi derken yaptığınız karışımın kullanılabilme süresini ifade etmek istiyorum. Karışımın işlem sonrası kullanımı için donma süresi bir çoğunda 6 saat. Fakat şu sıralarda piyasada sadece 5 dakikalık bulunuyor. Tam olarak işleminiz bitmeden karışımın kullanılamaz hale geliyor.

Karıştırma oranı atadan kalma göz kararı :-)

levrek
16-10-2006, 08:12
Sağolasın Murat, olay tamamdır,hafta içi eylemlere başlanacak demektir ,sevgilerimle

altuğ
16-10-2006, 12:53
Rauf bey cevabınız için teşekkürler.
Ayrıca başta Erol bey olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etmek istiyorum.
Gerçekten müthişsiniz!!!!!!!!
Bilgilerin,tecrübelerin bu kadar içten ve karşılıksız olarak paylaşıldığı bir başka ortam daha varmı çok merak ediyorum.
Hepinize sevgi ve saygılarımla ,Rastgele.......

altuğ
16-10-2006, 13:00
Beyler internette gördüğüm konuyla ilgili bazı resimler ,belki işinize yarayabilir.

Rauf
16-10-2006, 14:18
Altuğ bey eklediğiniz resimlerin adresini acaba yazmanız mümkünse yazarmısınız selamlar.

altuğ
17-10-2006, 10:20
Sayın rauf bey
ekteki örnekten inceleyebilirsiniz

Rauf
18-10-2006, 07:16
--------------------------------------------------------------------------------

Altuğ bey eklediğiniz resimlerin adresini acaba yazmanız mümkünse yazarmısınız selamlar.

Rauf
23-10-2006, 08:40
cıkrık konusu ile ilgili bütün arkadaşlarımın ramazan bayramlarını kutluyorum .hüsnü ve erol bey cıkrıklar ne alemle bekliyorum selamlar rastgele.

Rauf
07-11-2006, 23:49
erol ve hüsnü beyler uzun bir zamandır malum sitemizin kapanması nedeniyle irtibatımızı kayp ettik inşallah bir daha böyle aksilikler yaşamayız.evet biz yine konumuza geri dönelim ne dersiniz.en son olarak erol beyin yapmakta olduğu cıkrığın resimlerini bekliyorduk birde hüsnü beyin uzun bir süredir bize resimleriyle birlikte kendi cıkrık ve takımlarını ele alıcak mesajlarını beklemekteyim ve hala merakla bekliyorum.bu arada bende boş durmadım fethiyeli bir arkadaşımın yapmış olduğu cıkrık resmini ekliyorum.ayrıca yine izmir focadan bir başka ağbimin köstek konusunda öğütlerinden yola cıkarak yenibir derin su takımının resminide ekliyorum ayrıntıları daha sonraki mesajlarımda devam ederim ayrıca isak kardeşimede selam ederim.[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])URL=[Only Registered Users Can See Links]][Only Registered Users Can See Links][/URL][Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

altuğ
14-11-2006, 14:04
Rauf bey selamlar,konuyu ilgi ile takip ediyorum.Ellerinize sağlık.
ekteki malzemeler de belki işe yarıyabilir .
Sevgi ve saygılarımla,,,
Rastgele

katiti
15-11-2006, 09:28
Fırdöndüler harika gerçekten. Özellikle birinci ile üçüncüye bayıldım...

mozdil
15-11-2006, 11:57
Fırdöndüler harika gerçekten. Özellikle birinci ile üçüncüye bayıldım...

İşin acı tarafı Remixon'nun bu fırdöndülerini İstanbul'da sadece bir yer satıyor. Benim konumum itibarıyla yaklaşık gidiş dönüş 50 Km. Sonunda bir arkadaşımın İSTOÇ'a yolu düşünce ona getirtebildim.

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links]) adresinde detayları mevcut.

mercan
15-11-2006, 16:37
arkadaşlar uzun süredir yazamadığım için üzgünüm çıkrık resimlerini becerebildiysem ekliyorum. bu makara sistemlerinin krom ve motorlu olanları da var. kullanımı pratik ve 4.20 fiber teknede 3 kişi aynı anda avlanma imkanına sahipsiniz[Only Registered Users Can See Links]

Rauf
17-11-2006, 09:21
Alakanıza cok teşekkürler Dr.Altuğ Aysun
ve hüsnü beyler pır döndü gurupları hakikaten enteresan sanki bende ikinci defa bağzı modeli icat etmişşim ama tabi fır döndü kısmı daha kuvvetli olursa mükemmel olucak.hüsnü beyin eklediği cıkrık kanımca yakından incelemek lazım mesela kurşun düşerken yalnız makaramı dönüyor geri saraken nasıl bir makenizma var tırnaklımı motoru nasıl bir özellik te calışır gücü,elektirik sarfiyatı bunları öğrenmek lazım.her halde bir yolunu bulu kumlucaya gelirsem daha detaylı blgi sahibi olucam selam eder rastgelsin dileklerimle.[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Taygun KOCABIYIK
17-11-2006, 09:49
Rauf abi selamlar
Geçen pazar 80-90 metre civarında avlandık hani olurda tekrar gitme imkanım olursa avı daha verimli kılmak için şu parlak boncuklu takımlar işe yarar mı? yoksa o derinlikte ışık yeterli düzeyde var mıdır?

Rauf
18-11-2006, 01:31
İmBat
ADMİN
Taygun kardeşim benim mesajdaki eklediğim resim yeşil olanı fosfolu boncuk onu derin su icin yaptımıştım ama daha denemedim onun daha ufak fosforlu boncuklusunu 40-50 metrelerde denedim iyi sonuc verdi daha evvel derin suda hic işık veya fosfor kullanmamıştım erol bey ile konuşurken bu ışık işini işlemiştik o tavsiye etmişti bu fosforlu boncuklar bağzı balıkcı malzemesi satan yerlerde var tek kusuru biraz yumuşak onun icin köstek ana bedenini biraz kalın yapın 0.45-0.50 iki veya üc sarımlı düğüm atın boncuk başlarına iğne bedenleri ince olabilir 0.30-0.35 gibi.takıldığınız bir durum olursa haberim olsun rast gele.

levrek
16-12-2006, 00:49
Merhaba arkadaşlar,ha bugün ha yarın derken şu yerli elektrikli çıkrığı tamamlamak neredeyse iki ayımı aldı,aslında iki günlük işti.Neyse fotoğrafları az önce ve Krom malzemenin flaş altında parlayacağından dolayı flaşsız çekmek zorunda kaldım.Bu yüzden renkler canlı çıkmadı tabi.Şimdi gelelim ne yaptığımıza...

1 ve 2 nolu fotoğraflarda sırtı çekmek için her türlü tekneye montajı mümkün olan kamış tutucusunu görüyorsunuz.Krom kaideyi teknenin küpeştesine geçirip arkasındaki iki kelebek vidayı çevirerek sıkıştırıyorsunuz.Kamışı da piyasada hazır satılan bu aparata taktığınızda olay bitmiştir,artık kamışı illaki saatlerce elinizde tutmaktan kurtulmuş oluyorsunuz.Kamış tutucusu iki parçadan oluşuyor,birisi kamışın yuvalanması için sökülüp takılabilen parçadan diğeri ise krom kaideye dört vida ile sabitlemiş olan ayak yuvasından.

3-4 ve 5 nolu fotoğraflarda ise malüm yerli imalatımız olan elektrikli çıkrığımız.Kromdan yapılmış olan kaideye;
1) bir adet arabalarda kullanılan yan camları aşağı-yukarıya doğru çalıştıran 12 voltluk DC motor,
2)bir adet hazır çıkrık,
3)iki adet derlin malzemeden yapılmış dişli,
4)bir adet kamış için krom boru tutucu,
5)bir adet çıkrığı kaideye yataklaması için krom mil ve derlinden bir adet yüzük, (6.fotoğraf)
6)birer adet çıkrığı boruya ve açma-kapama düğmesini yerleştirmek için krom lama parçaları
7)Montaj için somun ve civatalar kullanılmıştır.

Elimde hazır olan bu kamış tutucunu multi fonksiyel çevirme fikri ile her iki kaideyi merkezlerden 3 şer delik açarak bunları üst üste bindirip vidalayınca birleştirme işlemi tamamlanmış oldu.Sadece 3 vidanın sökülüp takılması ile ister sırtı ister dip avlanması için bir aparatım oldu.(5-6 ve 7 ci fotoğraflar)
En önemlisi de taşınabilir ve fazla yer kaplamamamış olmasıydı.Ağırlıklarını tarttığımda,kamış tutucusunun ağırlığı 1.200 gr,Çıkrık aparatınınkisi ise 2.300 gr.çekti,yani toplamda 3,5 Kg. gelen bu multi aparatı, küçük bir alet çantasına yerleştirerek kolay taşıbilir bir hale gelmesi de ayrı güzellik oldu.
Motoru çalışmak için piyasada satılan 12 voltluk PC güç kaynakları akülerinden faydalanabilirsiniz.Daha önce de yazmış olduğum gibi piyasada düşük amper (1 amp.)çekmesine karşın ağır yük kaldırma kapasitesine (testimde 9 Kg.olan kaldırma ağırlığına hiç zorlanmadı)sahip olan sadece yan cam ve silgeç motorları mevcuttur.(bir önceki downriggerde kullandığım silgeç motorun kaldırma güçü 4,5 Kg.idi)
Hareketi çıkrığa ileten 1 re 3 dişli sisteminden dolayı, çıkrığın hızıda oldukça iyi çıktı.Boş ağırlıkta 2.7 metre ye tekabül eden Çıkrığın bir turunu tam 1.1 sn de sarmayı başardı.Başka bir deyişle 100 metreyi 40.7 saniyede sardı.Dolu ağırlıkta bu rakamın değişmeyeceğini düşünüyorum,aksi durumu çıkrığın mantığına uymaz zaten.
Ağırlığı dibe indirme veya kalama verme gibi işlemlerin tamamı, çıkrığın özelliklerinden faydalanarak sağlanmaktadır.Sadece çekme işlemi motor ile gerçekleşmektedir. Bu arada alt montaj kaidesinin dışa bakan yanağının uzun olmasının nedeni ise, hem küpeşteyi daha rahat kavraması hemde karşı direnç oluşturması içindir.
Extra olarak aparatı sırtı olayında da kullanabiliriz diye düşünüyorum,yani balık yakalandığında otomatik olarak tekneye kadar çekebilir,üstelik dilediğiniz kalama ayarında.Gece vakti aklıma ilk gelen bunlar oldu,sevgilerimle

aganta borina borinata
16-12-2006, 11:02
budur....

ellerine sağlık erol abi...olay aşılmış artık...

hani diyorum bu alete bi aparat daha eklesen...hiç el vurmadan balığı da temizlese:D ... tam süper olacak...:D

rastgelsin...

katiti
16-12-2006, 13:29
Abicim yine döktürmüşsün valla, ellerine sağlık...

mercan
16-12-2006, 20:45
çıkrık çok güzel olmuş ama düzenek fazla nazik olmuş. Hiç kullandınızmı bilmiyorum ama 200 metreden sonra dip akıntıları bile çok güçlü olabiliyor.balıkta varsa oltada sanki çıkrık biraz zorlanır gibi geliyor ayrıca çıkrık hızıda çok önemli eger hızlı çekerse balığın ağzı yırtılır.

Rauf
17-12-2006, 09:39
Erol bey cıkrık güzel olmuş cam motoru hangi arabaya ait yoksa her hangi bir cam motoru da olabilirmi bunu öğrenmek istiyorum birde kullandığınız dişlileri özel olarak sizmi yaptınız veye yaptırdınız yoksa böyle dişlilerin satıldığı bir yer varmı.size E mailden bir mesaj atmıştım ilgilenirseniz memnun olurum.cıkrığınız hakkında emek verip bizle paylaştığınız icinde teşekkür ederim.selamlar.

levrek
17-12-2006, 23:24
Hüsnü Bey,zannedersem fotopraflardan öyle görünüyor,tüm kaideler krom malzemeden oluşmaktadır,dişliler ise derlin yapılmış,yani sanayinin gözde parçalarından.Çıkrık ise Shakespeare in 401 modeli,15 Kg.mı rahatlıkla çekebilecek kapasitede.200 metrelerdeki dip akıntıları için manuel kullanım koşulları daha zor ve yorucudur.Çekme hızı ise gayet normal,zaten o derinliklerden gelebilecek balıkların dudak yapıları bir hayli gelişmiş olacağından kopes-izmarit gibi balıklarda gördüğümüz dudak yırtılmaları olacağını zannetmiyorum,sevgilerimle

levrek
17-12-2006, 23:45
Merhaba Rauf Bey,bu tip motorlar maalesef arabanın kalitesine göre değişiyor,benimkisi bir 4x4 BMW yan cam motoru idi.Dişlilerini frezede kendim açmıştım,lakin piyasa da bu tip hazır olarak satılan dişli gruplarından bulmak mümkündür,hatta şimdi aklıma gelmişken bunlar, yarış bisikletlerin vites dişlilerinden bile olabilir,hem hazır düzenek hemde farklı hız ayarlıdırlar.Kısa bir zincir düzeneği ile bunu da yapmak mümkündür.
Emailiniz GPS konusunda ise aynı gün size ok dir diye bir mail atmıştım,zannedersem elinize ulaşmamış yarın sabah size tekrardan aynı maili yollarım,Ancak başka bir email daha var ise şu ana kadar bana ulaşmış değildir,sevgilerimle

levrek
18-12-2006, 00:05
17.12.06 av raporu;
Sabah erken saatlerde kalkıldıktan sonra uzun bir süredir gidemediğim avlak bölgeme yani Seferihisar-Demircili taraflarına 07.00 de varmış bulunduk.Gaye az yemle çok balık avlamak (sırtı) olmasına rağmen yine de 2 bardak mamun aldık.Onuda öğlenleyin yemek arası dip atışlarında boş kalmamak üzere garantör gözüyle teknede serin bir yere koyduk.Neyse tekne ile denize daha açılır açılmaz,hoppala 4 adet yunusun ortalığı taruman ettiğini gördük,ahanda bugün bize sadece zevkü sefer gözüktü demekten kendimizi alamadık.1 ve 2. fotoğraflarda görüntülendiği gibi harika bir hava vardı,hele hele deniz ile gökyüzü arasında sıkışmış o sis bulutları,tam bir nirvanaya ulaşma durumundaydı.Sonrası malüm,sırasıyla saat 08.15,09.10 ve 10.30 da ziyaretçiler yatılı kalma koşulu ile kapımızı çaldı.Öğlenleyin saat 12.00 de ise benim bir türlü bazı arkadaşlarımı götüremediğim, ki onlar kendilerini bilirler,dip avlak yerimize geldik.Bu arada yunuslar halen peşimizde idiler.Mamunlar görevlerini eksiksiz yerine getiriyorlardı,sonuç itibarı ile kırmızı ağız mercan,mercan ve biraz da irisinden kokar çupraları ile günü sonlandırdık.Dönüş yolunda ise acil servise gider halde olduğumuz için başka balık alamadık.Fotoğraf makinesinin pili bittiğinden mercanların artist olma hayalleri suya düşmüştü.Bugün gerçekten her yönü ile oldukça keyifli bir gün geçirdim,umarım herkese kısmet olur sevgilerimle

Rauf
18-12-2006, 06:06
Erol bey güzel bir gün ve güzel balıklar yurdumuzun harika köşelerinden birinde gecirilen av saatleri sınarit ve palamutu gördük ama kokar cıprayı bilmiyordum normal cıpradan farkkı varmı?fotoğraflayamadığınız veya artiz olmaktan son anda kurtulan mercan arkadaşları sonraki mesajlarınızdaki karelerde görmek isterim.şu anda e meil kutumda bir posta yok belki e mail adresdeki bir hatadan kaynaklanıyo olabilir raufusluer@hotmail.com selam ve sevgilerimle.

mozdil
18-12-2006, 07:18
Erol

Ellerine sağlık. İleride bir teknem olursa kapındayım.

aganta borina borinata
18-12-2006, 08:16
erol abi güzel bi havada güzel bi av olmuş...sinariti görünce gözlerim doldu yahu...:'(

rauf abi kokar çuprası şu aralar oldukça revaçta bi av...:D ... hatta bazı rakadaşlar bu konuda uzmanlaşmaya bile başladılar:D ...ama nedense bu balığı yakalamaktan pek haz almıyorlar:D ...

balığın orjinal adı "hanos" tur...bi bi kokar avı muhabbetinden dolayı dünya balık türleri arasında yeni adıyla anılmaya başlamıştır...:D

rastgelsin...

erhan
18-12-2006, 14:14
Erol abi tebrikler. Eline sağlık, harika balıklar vallahi. Allahtan fotoğraf makinasının şarjı bitmiş yoksa her yerimiz şişecekti:)

Selamlar

Rauf
18-12-2006, 14:40
erol abi güzel bi havada güzel bi av olmuş...sinariti görünce gözlerim doldu yahu...:'(

rauf abi kokar çuprası şu aralar oldukça revaçta bi av...:D ... hatta bazı rakadaşlar bu konuda uzmanlaşmaya bile başladılar:D ...ama nedense bu balığı yakalamaktan pek haz almıyorlar:D ...

balığın orjinal adı "hanos" tur...bi bi kokar avı muhabbetinden dolayı dünya balık türleri arasında yeni adıyla anılmaya başlamıştır...:D

rastgelsin...HE HEH demekki biz burada cıpranın kıralını yakalıyormuşuz desene bide cıpra yok diyordum töv be tövbe.[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])burada iki cinsside cıkıyor

aganta borina borinata
18-12-2006, 14:51
helal vallahi rauf abi...balığın yanindaki denizin fişimi...balığı yakalayınca fişde mi veriyor alanya denizleri...

rastgelsin...

Rauf
18-12-2006, 15:13
helal vallahi rauf abi...balığın yanindaki denizin fişimi...balığı yakalayınca fişde mi veriyor alanya denizleri...

rastgelsin...-hani eskiden bi reklam vardı sen ilk okula yada ortaya giderken bi alışveriş bi fiş diye kadın alışveriş yapıp koşturup elektirik fişi alıyodu HAH işte bende bi balık alıp bi fiş icin koşturuyorum!o fiş onlardan kalma hayret bi şiyaa.:dans:

katiti
18-12-2006, 18:14
17.12.06 av raporu;
Sabah erken saatlerde kalkıldıktan sonra uzun bir süredir gidemediğim avlak bölgeme yani Seferihisar-Demircili taraflarına 07.00 de varmış bulunduk.Gaye az yemle çok balık avlamak (sırtı) olmasına rağmen yine de 2 bardak mamun aldık.Onuda öğlenleyin yemek arası dip atışlarında boş kalmamak üzere garantör gözüyle teknede serin bir yere koyduk.Neyse tekne ile denize daha açılır açılmaz,hoppala 4 adet yunusun ortalığı taruman ettiğini gördük,ahanda bugün bize sadece zevkü sefer gözüktü demekten kendimizi alamadık.1 ve 2. fotoğraflarda görüntülendiği gibi harika bir hava vardı,hele hele deniz ile gökyüzü arasında sıkışmış o sis bulutları,tam bir nirvanaya ulaşma durumundaydı.Sonrası malüm,sırasıyla saat 08.15,09.10 ve 10.30 da ziyaretçiler yatılı kalma koşulu ile kapımızı çaldı.Öğlenleyin saat 12.00 de ise benim bir türlü bazı arkadaşlarımı götüremediğim, ki onlar kendilerini bilirler,dip avlak yerimize geldik.Bu arada yunuslar halen peşimizde idiler.Mamunlar görevlerini eksiksiz yerine getiriyorlardı,sonuç itibarı ile kırmızı ağız mercan,mercan ve biraz da irisinden kokar çupraları ile günü sonlandırdık.Dönüş yolunda ise acil servise gider halde olduğumuz için başka balık alamadık.Fotoğraf makinesinin pili bittiğinden mercanların artist olma hayalleri suya düşmüştü.Bugün gerçekten her yönü ile oldukça keyifli bir gün geçirdim,umarım herkese kısmet olur sevgilerimle

Erol Abi yaktın beniiiiii.......:'( :'( :'(

Abicim ellerine sağlık, döktürmüşsün valla...

Taygun KOCABIYIK
18-12-2006, 18:25
Erol abi ağlatmışsın egeyi helal olsun sinarit eline çok yakışmış
:)

Uzm.Dr.Rastgele
18-12-2006, 21:49
Bu ne mütevazilik.....Yazıyı sakince okudum,ama okurken henüz aşağıya eklemiş olduğun fotoğrafları görmemişdim o esnada.Tam yazıyı okuyup da sayfayı aşağıya kaydırdığımda,sinariti görünce vallahi gözüm gönlüm açıldı.Hocam, maşallah dedirtecek boyutlarda.Her avının bu ayarda geçmesi dileğiyle rastgelsin üstadım.

gokseldbuga
19-12-2006, 11:30
Erol abi yenmez o sinaritler, eti pek ekşi olur, sen bize ver onları:deli:

levrek
19-12-2006, 13:10
Cümlemize rastgelsin,
valla Gökselcim ,ayıptır söylemesi dün akşam mercanlarla bir tanesi mideye indi bile,dediğin gibi bir ekşilik vardı ama limonu sıktıktan sonra tabiki,kalanları yemek için her zaman beklerim,lafı bile olmaz,sevgilerimle

mozdil
19-12-2006, 13:57
.....kalanları yemek için her zaman beklerim,lafı bile olmaz,sevgilerimle

Şimdi buradan kalkıp İzmir'e gelinmez ki!...

mercan
19-12-2006, 17:39
Erol bey mükemmel bir av olmuş. bu boy sinariti nasıl pişirmeli.

gokseldbuga
19-12-2006, 17:48
Hüsnücüm sen yakala ben pişirir resmini koyarım buraya :oha:

katiti
19-12-2006, 20:40
Erol bey mükemmel bir av olmuş. bu boy sinariti nasıl pişirmeli.

Benim tercihim tuzda yapmak olurdu :)...

Taygun KOCABIYIK
19-12-2006, 20:49
mert abi ufak kaçar bunlar tuz için sanki
fleto çıkarıp mangalda yapardım ben olsam

igmsva
19-12-2006, 22:06
erol beyciğim harika görünüyorlar ki bu gördüklerimiz bide göremediklerimiz varmışki... üf ellerinize sağlık.

katiti
19-12-2006, 22:08
mert abi ufak kaçar bunlar tuz için sanki
fleto çıkarıp mangalda yapardım ben olsam

Tagocum büyük sinarit 1,8 kg civarı. Sence ufak mı kaçar? ;) :D...

Taygun KOCABIYIK
19-12-2006, 22:09
valla pek ufak değil ama yani tuza bas bekle bekle insan o pişene kadar bi tarafını şişirir neyse konu fazla dağılmasın çıkrıktan sinarit tarifine geldi :D

levrek
19-12-2006, 22:23
Selam arkadaşlar,
Muratcım sen yeter ki gel,tabiki bu sözüm tüm arkadaşlar için de geçerlidir.Hiç bir şey avlayamzsak bile toplanıp kıyıda sucuk ekmek yeriz,zaten yakınlarda böyle bir organizasyon yaparız gibime geliyor.
Hüsnü cüm, bu boy balıklarda tadı damağımda kalan iki pişirme üsülü var,birincisi sevgili Mert inde söylediği gibi,dükkanlarda kaba tuz ya da kaya tuzu olarak satılan tuz ile balığın her tarafını kapatarak 250 derece de yaklaşık 20 dakika ( tuz pembeleşinceye kadar ) bekletmektir.Burada dikkat edilecek konulardan bir tanesi,temizlenmiş olan karın bölgesi gibi yerlerin alüminyum folyo ile kapatılmasıdır,gayesi tuzun deri harici yerlerle teması kesmektir.Genelde balık ağırlığının iki katı tuz kullanılır,arzu eden karın bölgesine defne yaprağıda koyabilir.
İkincisi ise daha maceracılar içindir,pişirme yeri açık arazidir.Önce meşe odunlarından balığın dört beş katı kadar bir ateş yakılır,alevler sönmeye yakın balık bu közün içine gömülür,yine 20-30 dakikalık bir bekleyişten sonra afiyetle yenir.O ateşin başında daha neler olabileğini sizin hayal dünyanıza bırakıyorum...

balıkcı
19-12-2006, 22:44
Erol tebrikler güzel bir gün geçirmişsin anlaşılan,ben balıklardan çok üsteki iki resime hayran kaldım,çok güzel bir görünümü var,tabiki bu güzel günüde güzel balıklarla süslemişsin,rastgelsin dostum.

aserkansatı
19-12-2006, 22:49
Erol bizim resimlere ,maceralara yorum yapmıyor ama ben gene de dayanamadım yazacağım...Tebrikler dostum...Avın zevkli geçmiş sonuçta,önemli olan da bu...

ADNAN
21-12-2006, 00:02
Erol Usta Demekte Hakliymışım Sanirim, Teknİk Bİlgİ Budur Dİyorsun, Tebrİk Edİyorum Devamini Beklİyorum......

mercan
21-12-2006, 17:43
arkadaşlar bu balıklar nasıl pişirilmeli
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Taygun KOCABIYIK
21-12-2006, 18:21
Hüsnü abi bizi intahara teşebbüs ettireceksin :D harika balıklar lahoz sanırım bunlar maşşşallah diyorum başka bişey demiyorum daha doğrusu diyemiyorum :)

mercan
21-12-2006, 18:36
bu balıklar patlakgöz dediklerimizden. gözleri ve hava keseleri denizden çekerken patlıyor. tanesi 20 kg civarında ve derinlik ısrarla 450 mt.çıkrık elektrikli dir.

katiti
21-12-2006, 19:18
Harika balıklar gerçekten. 20 kg balığı hep beraber yiyebileceğiniz bir grup toplayın, gidin bir restorana onlar pişirip servis yapsınlar bence :)...

levrek
21-12-2006, 22:18
Maşallah,valla bu derya kuzularını bir taş fırında pişirmek gerekir diye düşünüyorum, lezzetine doyum olmaz ...

balıkcı
21-12-2006, 22:36
Hakikatten güzel olurmu bu balıklar taş fırında erol,çok güzel balıklar 450 metreden bu büyüklükteki balığı alanı tebrik etmeyelimde kimi edelim tebrikler,rastgelsin.

aganta borina borinata
22-12-2006, 07:37
brawo...tebrikler...

bu balıkları bütün olarak pişirmek eğer uzman değilseniz oldukça riskli olabilir...ben dilimlenerek ızgara yapılmasını tavsiye ederim...ama iri bi ızgaraya ihtiyacınız olacak...zira her dilimi neredeyse evlerde bulunan ızgaraları kaplayacak kadar büyük olacaktır...

kıskandım şimdi ne diyeyim...bu balıkları 450 m. den... elle çekebilmek bana inanılmaz bi heyecan yaşatabilir...

rastgelsin...

mercan
22-12-2006, 12:48
arkadaslar bu balıklar elektrıklı cıkrıkla cekılmıstır.[/U]

aganta borina borinata
22-12-2006, 15:30
arkadaslar bu balıklar elektrıklı cıkrıkla cekılmıstır.[/U]

hüsnü bey siz bu cevabı benim için yazdınız muhtemelen...yukarıda gördüm onu... o derinlikte standart bi takımla avlanmanın akılkarı olmadığını da biliyorum... ben hep elimle avlandığım için bi an böyle bi balığı o kadar uzun bi süre dadına vara vara asıla asıla terleye terleye çekmek hayaline kendimi kaptırdım wallahi...:) ben hep bu ambarı görürüm düşümde:D ...

rastgelsin...

mercan
22-12-2006, 16:57
hüsnü bey siz bu cevabı benim için yazdınız muhtemelen...yukarıda gördüm onu... o derinlikte standart bi takımla avlanmanın akılkarı olmadığını da biliyorum... ben hep elimle avlandığım için bi an böyle bi balığı o kadar uzun bi süre dadına vara vara asıla asıla terleye terleye çekmek hayaline kendimi kaptırdım wallahi...:) ben hep bu ambarı görürüm düşümde:D ...

rastgelsin...
ben denedim hiç tavsiye etmem adamın elleri kesiliyor balık basınca.
balık patladımı kolay geliyor artık

katiti
22-12-2006, 21:30
Hakikatten güzel olurmu bu balıklar taş fırında erol,çok güzel balıklar 450 metreden bu büyüklükteki balığı alanı tebrik etmeyelimde kimi edelim tebrikler,rastgelsin.

Abi öyle bir olur ki bunlar taş fırında... Valla ağzım sulandı :D...

Rauf
22-12-2006, 22:39
Hüsnü bey bunlar ne kardeşim öyle sadece resim bastırıp bırakmak yok şunun hikayesini isterim arkadaş bak belki o zaman vaktin yoktu belki şunları yakalama hikayeni yazıcan valla her yazında rahatsız ederim haberin olsun. Heh Heh bu arada senin tabanda yatan cıkrığıda gördüm senin delikanlının resimdeki tuttuğu cıkrığa hic benzemiyor.selamlar rastgele.

aganta borina borinata
23-12-2006, 10:54
vallahi isterse benide çeksin aşağı...benim hevsim de bu vallahi...nerede büyük balık orada ben...sırf bu yüzden tatlı suda iri sazan yayın arayıp duruyorum... ama aynı şey değil tatlısu doyurmuyor adamı...neyse ben kancayı takayımda balıkta biraz canını kurtarmaya çalışsın bi şey olmaz bundan...

rastgelsin ...

mercan
23-12-2006, 19:30
rauf abi öncelikle çıkrık benim oğlanın elindeki çıkrık resimdeki çıkrık aynı ama teknedeki demonte vaziyette. teknedeki çıkrık aynı zamanda akülü ve 2. versiyonu. bu çıkrıkları burada yapan arkadaş mobilet tamircisi. 3 versiyonu krom malzemeden yapıldı. 4. versiyon elektrikli ve krom, benim makaram ilk versiyonu idi.balıkların hikayesine gelince onuda yazarım.

ADNAN
05-01-2007, 19:57
hüsnü bu balıkların yakalanma tarihlerini merak ettim tebrikler...

mercan
06-01-2007, 09:31
hüsnü bu balıkların yakalanma tarihlerini merak ettim tebrikler...
BALIKLAR YAKLAŞIK 1.5 YIL ÖNCE TUTULDU

ramazanuçar
06-01-2007, 09:36
üzerinden geçmiş biraz ama o balıkları en güzel tuzda yaparsın abi.sonrada parmaklarını bile yiyebilirsin.benden söylemesi...:)

Aziz Gerzeli
07-07-2007, 21:24
sn rauf bey sizdeki çıkrığın biraz daha küçüğü ve çift devirlisi var bende. resmini çekip gönderebilirim. hem pratik hemde çok seri.
Ben azizgerzeli çıkrığının resmini gönderirmisin?

BLACK SHARK
08-07-2007, 07:06
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])derin suda avlnmak icin yaptığım bu cıkrıkla koca göz mercan veya başka bir adıyla manda göz mercan balığını yakalamada kullanıyorum tek bvir kötü tarafı bire bir sardığı icin biraz zahmetli oluyor ama eğer balık varsa buna değiyor doğrusu.her keze selam eder sanssınız bol olsun.[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Selam Rauf abi ..
Teknik süper abicigim ... buna benzer Anlantik de , Fransaya yakin kisimlarda balikcilar sahte yemle ... Püsküllü capariye benziyor , ben adini tam getiremedim ..Patanoster sistem diyelim ... ayni Barakadi gibi ..Sirayla kalmar - Sübye yakaliyorlar , makara assaga iniyor , cekerken in cik yapiyorlar ve 5 li 7 li kalmarlar ( sübye - Kalamar ) tutuyorlar . Senin icin de cok sahane bulus , hemen Patentini yap ve seri Üretime gec abi belki bakarsin Akdeniz Kisminda diger balikcilara lagzim olabilir :D :D

selamlar - rastgelsin

mufi
08-07-2007, 07:53
Balıkçı dedinmi boş durmaz arkadaşlar daima kafafı çalıştırır aynen böyle..
tipik balıkçı örneğidir bu tip işleri yapan k arkadaşlarımız..
ellerine saglık.
bence bu tip şeylere kafayı yormak tutulan balıktan daha önemli.

günay07
06-08-2007, 11:22
ya bunlar çok güzel çok öğreticişeyler çok saolun arkdaşlar abilerim

avcı
22-01-2008, 01:14
hüsnü bey,eğer çıkrığınızın bir resmini koyarsanız ve malzeme ile yapılışını hakkında bilgi verirseniz sevinirim.hoşçakalın.saygılar.

mercan
22-01-2008, 19:55
hüsnü bey,eğer çıkrığınızın bir resmini koyarsanız ve malzeme ile yapılışını hakkında bilgi verirseniz sevinirim.hoşçakalın.saygılar.

daha önce verdim ben resmini ama. bulamazsanız sitede tekrer göndereyim

avcı
22-01-2008, 20:05
hüsnü beyciğim,bende sadece rauf beyin verdiği çıkrığın resmi var.sizinki anladığım kadarıyla daha seri ve daha küçükmüş.onun için ben resim ve yapılan malzeme listesi dedim.saygılar görüşmek üzere.

Taygun KOCABIYIK
22-01-2008, 20:31
Avcı Bey (isminizi bilmediğimden böyle hitap ettim kusura bakmayın) konunun resimleri burada yalnız 2 adet resim mefta olmuş. Hüsnü ustamız herhalde müsait olunca ekler tekrardan.

avcı
23-01-2008, 08:36
erol beyciğim,ben oğuzhan.yaptığınız çıkrığı gördüm,bayıldım.hocamvalla ellerinize sağlık.şahane olmuş.benim sizden ricam nekadara malettiysenizbana bldirin ve birtanede zahmet olmazsa bana yaparak yurt içi kargoya ödemeli verin ben alınca ödeyeyim.sizin masrafınızıda banka nosu verirseniz hesabınıza yatırırım.zahmet olmazsa.saygılar,hoşçakalın.:helal:

avcı
23-01-2008, 08:40
taygun beyciğim.estafurullah.benim adımoğuzhan.resimleri şimdi gördüm,bayıldım.valla şahane.eee canım akıllı adamın hali başka tabi.bizde yıllardır balıkçıyız diye geçiniriz,saksıyı çalıştırıpta şöyle bir şey yapamadık.neyse allahtan böyle güzel kardeşlerimizle tanışma fırsatı oluyorda bir şeylerden haberimiz oluyor.sağlıcakla kalın.:D

levrek
23-01-2008, 08:55
Merhaba Oğuzhan Bey,ilginize teşekkür ederim,inanın üzülerek yazıyorum olay tamamıyla vakit meselesi.İşlerin yoğunluğundan dolayı av raporu dahi yazamıyorum,ancak günlük mesajları takip etmeye gayret ediyorum.Şayet sanayi de bir tanıdığınız var ise bunu yaptırtmak oldukça kolay olacaktır.Her türlü yardım için her zaman hazırım,sevgilerimle

avcı
23-01-2008, 09:22
erolbeyciğim,valla size tuhaf bir şey söyleyeyimde gülün:20 senedir antalyada oturuyorum. daha sanayiye yolum düşmedi inanın.haliyle tanıdığımda yok.ama bu sene emekli olaya çalışacağım allah kısmet ederse.zaten gemici cüzdanım var.seneye bir tekne almayı düşünüyorum allah kısmet ederse.valla bir sene zamanım var.sizde bu zamaniçinde herhalde yavaş yavaş yapabilirsiniz.tabi beceriksizliğimde cabası.bir çivi dahi çakamam.bazı insnların tabiatı.şair oldüğümüz .için kalemimiz kuvvetli.saygılar sunarım.hoşçakalın.:P

avcı
23-01-2008, 23:10
erolkardeşim yazdığım emaili aldınmı?almadıysan yeniden yazayımmı?;)

Taygun KOCABIYIK
23-01-2008, 23:16
Oğuzhan abi oldu mu şimdi? Maille bilgi paylaşımı mı olur? Sen burdan soracaksın burdan yanıt alacaksın ki diğer insanlarda faydalansın. Amaç bu değil mi zaten. :)

levrek
24-01-2008, 09:03
erolkardeşim yazdığım emaili aldınmı?almadıysan yeniden yazayımmı?;)

Mail elime geçmedi,erol@fersanfiltre.com adresine de yollayabilirsiniz,sevgilerimle

sezik
28-01-2008, 13:09
Hüsnü bey sizi rahatsız ediyorum ,
forumda rauf beye hitaben bir yazınızı okudum çift devirli çıkrıkla ilgili,
sizden ricam eğer mimkünse tabii,bu çıkrığı nerede bulabileceğim hususunda veya resmi
var ise gönderebilirsniz çok memnun olurum.
Saygılarımla
Nuh TOSUNBAYRAKTAR
nuhtb@superonline.com

avcı
07-02-2009, 21:02
sevgili erol bey,hala bana bir çıkrık yapmaya vakit bulamadınız mı canım? hala beklemekten ağaç oldum.yapta canım kadeşim seninle şöyle güzel bir av yapalım.sevgiler.:'(

levrek
07-02-2009, 21:43
sevgili erol bey,hala bana bir çıkrık yapmaya vakit bulamadınız mı canım? hala beklemekten ağaç oldum.yapta canım kadeşim seninle şöyle güzel bir av yapalım.sevgiler.:'(

Oğuzhan Bey,valla ne deseniz haklısınız,beni işlerin arasından çıkartacak bir çıkrıkta bana lazım:)İzmir deki arkadaşlarda görüyor halimi,ha bu arada bunlar yetmiyormuş gibi birde girişimiz oldu buradaki dostlarla,şimdi süreç takibinde olduğu için erkenden konuşmak istemiyorum,süpriz olsun,zaten usta gazetecimiz Yusuf abi, o güzel kalemi ile açıklamasını yapacaktır zamanı gelince...

avcı
07-02-2009, 21:46
hadi bakalım kardeşim işllah iyi haberlerini bekliyorum.ama antalyaya gelirkende,(bi zahmet kendine yaparken bemimkinide aradan çıkarıp) getiriverde,burdan şöyle güzel bir av yapalım.kendinize iyi bakın.sevgiler
:helal:

seyirsubayi
08-02-2009, 11:10
eskı bır paylaşımı ben sımdı gördum ama sunu söylemek ısterım gercekten muhtesem faydalı bılgıler bu yuzden emegı gecen paylaşım acan tum dostlarımza tesekkur etmek ıstedım...