Tüm Versiyonu Göster : Zargana avcıları
2006 nisanında istanbul cankurtaranda 80 tane zargana. çarpma takımıyla aldım. tarih fotoğrafta ayarsız olduğu için 2005 gözüküyor.
arkadaşlar bunlarda istanbuldan ayrılmadan önceki son avımız. yer Sarayburnu.bu arada buradan sarayburnu'nun müdavimi Nazif abiye selamlar
[Only Registered Users Can See Links]
[Only Registered Users Can See Links]
Arkadaşlar size takılayım derken sabahın 03:00 ı olmuş. yarın görüşürüz iyi sabahlar.
Zargana avı gerçekten çok bereketliymiş, afiyet olsun...
Taygun KOCABIYIK
10-10-2006, 19:17
Ben hiç zargana avı yapmadım 1 kez dip oltasıyla yakalamıştım
çok ilginç olmuştu :)
oltayı çok ilerti attım ilginçtir ki öyle bir yer varki oraya atınca iri balık geliyor diğer taraflardaki ısparozlar ufak :) olta suya düşer düşmez geri çekmeye başladım aniden olta elimden gitti adrenalin tabiki tavan bu nedir diye tahmin yürütürken suyun üstüne sıçrayan zarganayı görünce adrenalin dahada artmıştı
kıyıya çıkarırken suya düşmüştü beni izleyen en az 5 kişi ahh vahh gibi şeyler söylemişti :D zargana rahat 60-70 cm vardı bayada kalındı :)
uzun lafın kısası bu balığın avını yapmasamda zevkini biliyorum
tebrikler :)
aganta borina borinata
13-10-2006, 11:36
2006 nisanında istanbul cankurtaranda 80 tane zargana. çarpma takımıyla aldım.:oha:
çarpma ile kefalde avlıyorlar...bu yöntem bana göre sağlıklı bi teknik değil...bu şekilde yaralanan balık sayısı çok fazladır ve eminim 80 tane de kaçmıştır...bu balıklar bi süre sonra ölüyorlar genelde...özellikle zarganalar göçleri boyunca çarpma ile avlanan bi çok kişiyle karşılaşıyorlar...kanımca tırıvırı kadar zararlı bi avlanma şeklidir...üstelik zarganayı ağzından yakalamanın verdiği zevki de hiç bi zaman vereceğini tahmin etmiyorum...bi de 80 tane balık bi kişi için çokmuş gibi geliyor bana...sirkülerde zargana için bi av limiti ve boy belirlenmemesine karşın amatör balıkçılar olarak kendimize yeter diyebilmeliyiz...
ek olarak her ne kadar amatör balıkçılar için denizde zaman yasağı olmasada avladığımız balıkları tanıyıp onları üreme dönemlerinde rahat bırakmalıyız... bahar ve yaz ayları zarganaların üreme dönemleridir...ha oltanıza takılmışsa bırakmayabilirsiniz...ama 80 tane balık küçük bi sürüdür...
yılmaz bey amacım sizi yermek değildir. ancak duyuyor ve okuyorum; 60 tane ...70 tane ... 100 tane balık yakaladık diyorlar...hakikaten bu rakamlar çok değil mi...izmarit değil istavrit değil...:(
rastgelsin...
Av bereketli olmuş tebrikler
37/2 nolu sirkülere göre adet limiti verilmemiş veya deniz balıkları(çizelge 6) listesinde bulunmayan türler için limit 5 kğ geçemez denilmektedir.
Uzm.Dr.Rastgele
14-10-2006, 11:23
Yılmaz bey tebrikler bereketli bir av olmuş.Ama şunu da belirmeden edemiyeceğim.Abisi 80 tane zargana azıcık abartılı bir rakam.Ben olsam o kadar işi uzatmazdım.Nitekim 07.10.2006 tarihindeki av maceramızda çok güzel mercan yatağına denk gelmişdik.Devam etsek adam başı yalan gelmesin,3-4 kilo mercan alabilirdik.Ama hocamız Ertaç abinin uyarısıyla ''arkadaşlar azıcık da haftaya kalsın'' demesiyle işi tadında bırakıp karaya döndük.
:oha:
çarpma ile kefalde avlıyorlar...bu yöntem bana göre sağlıklı bi teknik değil...bu şekilde yaralanan balık sayısı çok fazladır ve eminim 80 tane de kaçmıştır...bu balıklar bi süre sonra ölüyorlar genelde...özellikle zarganalar göçleri boyunca çarpma ile avlanan bi çok kişiyle karşılaşıyorlar...kanımca tırıvırı kadar zararlı bi avlanma şeklidir...üstelik zarganayı ağzından yakalamanın verdiği zevki de hiç bi zaman vereceğini tahmin etmiyorum...bi de 80 tane balık bi kişi için çokmuş gibi geliyor bana...sirkülerde zargana için bi av limiti ve boy belirlenmemesine karşın amatör balıkçılar olarak kendimize yeter diyebilmeliyiz...
ek olarak her ne kadar amatör balıkçılar için denizde zaman yasağı olmasada avladığımız balıkları tanıyıp onları üreme dönemlerinde rahat bırakmalıyız... bahar ve yaz ayları zarganaların üreme dönemleridir...ha oltanıza takılmışsa bırakmayabilirsiniz...ama 80 tane balık küçük bi sürüdür...
yılmaz bey amacım sizi yermek değildir. ancak duyuyor ve okuyorum; 60 tane ...70 tane ... 100 tane balık yakaladık diyorlar...hakikaten bu rakamlar çok değil mi...izmarit değil istavrit değil...:(
rastgelsin...
evet haklısın aslında çarpma takımının avcılıkta pek yeri olmaması gerekiyor.eleştirilerinizi kabul ediyorum, nevarki ilk defa böyle bir av yapmıştım.Ve bir dahada böyle bir av yapmama kararı zaten almıştım.uyarlarınıza ve göstermiş olduğunuz duyarlılığa teşekkür ederim Saygılarımla
aganta borina borinata
16-10-2006, 07:20
dikkate alınmış olması beni mutlu etti...ben teşekkür ederim...
rastgelsin...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.