PDA

Tüm Versiyonu Göster : korkmuş

erdem
14-11-2006, 10:44
slm kardeslerim.bir şey danışmak istiorum size.bu yaz dikilide dalarken anılla.biliosunuzdur anılda üye bu siteye.neyse otlukta gezerken biz ayrıldık ikimizde ayrı avın peşine gittik ve daha sonra.anıl yanıma gelerek şun ları söyledi:otluta siyah renkli ve büyük sonrada küçük ayakları olduğunu söyledi.ewet inanması zorama elinde 90 lık zıpkın olmasına ramen atamadım korktum dedi.sizce ne olduğuna dair fikri olan varmı? bu çocuğu böylesine korkutan ne olabilir.:'(

katiti
14-11-2006, 13:16
valla erdem anlamadım birşey, siyah renkli ve büyük bir lapin olabilir ama ayaklar nedir onu anlamadım...

aganta borina borinata
15-11-2006, 08:28
valahi erdem olayı bende anlayamadım...anıl sadece yukarıda yazdıklarınızı mı söyledi...neye benzediği konusunda da bi bilgi olursa bizde merakımızı giderebiliriz...zamanın da haber ne kadar doğrudur bilmiyorum ama adamın biri bi tuzlusu timsahı yakalamıştı...bi semender olabilir...

mert, bu arada lapin nedir?:)

katiti
15-11-2006, 09:29
Doğan lapin de bir balık çeşidi ne olacak başka :D. Bazen oldukça büyükleri oluyor ama çok sık değil...

aganta borina borinata
16-11-2006, 07:55
Doğan lapin de bir balık çeşidi ne olacak başka :D. Bazen oldukça büyükleri oluyor ama çok sık değil...

yani yazacak bişey bulamadım walla mert...:D ve bi bilgi ancak bu kadar açıklayıcı olabilir...ben artıkın "lapin" nedir biliyorum...:deli: ve bu akademik açıklama için ayrıca teşekkür ederim:D ...ben de kendi kendime söylüyordum zaten "lapin kesin bi balıktır" diye...;)

rastgelsin...

katiti
16-11-2006, 11:15
Doğan elimde resim olmayınca diyecek birşey bulamadım ne yapayım :D :D :D...

ramazanuçar
16-11-2006, 13:49
LAPİN(LAPİNA)

koyu yeşilin çeşitli tonlarında bir akdeniz balığıdır. eskiden bütün kıyılarımızda en sığ yarlerde bile kayaların altında ve otluk alanlarda deniz eriştelerinin arasında yüzlercesine rastlamak mümkündü . salak ve samimi tabiatlı neşeli hayvancıklardır. etleri makbul olmadığından ne sofrada ne de pazarda değerleri olmasa bile bu tabiatleri yüzünden acemi snorkelli avcıların en kolay avı haline gelmişlerdir. ancak bu sevimli hayvancıklara son yıllarda hemen hiç rastlamıyor oluşumuzun asıl sebebi deniz dibini kazıyıp yuvalarını dağıtan tratalar ve kirlenen deniz suyu olmalı.
lapinlemek deyiminin aksine açgözlü değillerdir. etobur olmadıklarını zannediyorum. zaman zaman oltaya takılır olmaları meraklı tabiatları nedeniyle olmalı. (gerçi bu da deyimi bir nebze yerinde kılıyor)

alıntıdır...

ramazanuçar
16-11-2006, 14:03
arkadaşlar resmide buymuş lapin in

katiti
16-11-2006, 16:04
Ramazan Abi gönderdiğin resim kikla lapin haklısın. Ayrıca başka türleri de var...

Bu arada etinin lezzetli olmaması konusuna gelince, lapinde tek sorun çok kılçıklı oluşu. Onun dışında eti güzel sayılır...

erdem
16-11-2006, 16:50
valla anılınsöylediyi buydu suda ban yani bende direk size ilettim:'(

ramazanuçar
16-11-2006, 18:04
mert kardeşim valla ben bu balığı ne bilirim nede tanırım.sadece nette biraz araştırdım.bazı yerlerde de etinin lezzetli olduğu yazılıydı.lapine sazanın kardeşi diyorlar.herhalde yapısı bakımından.ayrıca çok meraklı bir balıkmış bu lapin.öyleki su içinde iki taşı birbirine vursanız orada ne oluyor diyerekten sürüler halinde başınıza toplanıyorlarmış.yabani değillermiş yani.dediğin gibi çok çeşidi varmış.3-25 cm boylar da oluyorlarmış.çeşitli renklerde olanları varmış ve akvaryum balığı olarak bile kullananlar varmış.

katiti
16-11-2006, 22:47
Abi doğrudur, nadiren daha büyükleri de olur. benim gördüğüm en büyüğü yaklaşık 2 kilo civarı gelirdi, ne yazık ki vuramamıştım ama, kısmet değilmiş. Ama genel yapısında burnunun dibine kadar gitsen kaçmazlar :)...

aganta borina borinata
18-11-2006, 14:16
arkadaşlar bilgiler için teşekkürler...bilimsel adını da eklerseniz memnun olurum...

ancak anlatılanlardan anladığım kadarıyla;
bi adam bu balıktan kaçacak kadar kormuşsa bu işte bi tuhaflık var demektir...
bu balığın ayaklarını da göremedim...
konu başında anlatılanlardan bu lapin dene balığı mertin hemececik bulmasına da şaşmamak mümkün değil valla...

ben de kalkmışım...saf saf ; timsahtır semenderdir felan diyorum...

rastgelsin vallahi...

Oxdatity
23-11-2006, 21:44
Selam Doğan ben daha önce dalgıç bir abinin kitabında bahsettiği balıkları hatırlıyorum...

Akya lardan bahsederken bir keresinde bir akya ile karşılaştığını elindeki zıpkını değil sıkmak kıpırdatmaya bile çalışmadığını çünkü eğer düzgün bir atışla öldüremezse balığın dönüp saldırabileceğini vede bu yüzden tehlikeli olduğunu yazdığını hatırlıyorum...

cidden bazen balıklar büyük olabiliyor ve tehlikeli olabiliyor bu yüzden...

aganta borina borinata
24-11-2006, 07:47
sevgili burç...balıklar bazen türlerine sıra dışı boyulara ulaşabiliyor...bende çok büyük balıklar gördüm...iskenderun da sezonu geldiğinde 1,5 kg.lık canlı kefali yem olarak kullandıklarını ve yakaladıkları akyayı (ki orada "imtiyaz" diyorlar) gördüm...ama bahsi geçen balığa rastlamadım hiç...bende yukarıda mert in ve ramazan beyin verdiği verilere göre balığın boyutlarını düşündüm...gerçi suyun içerisinde balıklar daha iri görünürler...ama yine de korkulacak bi boyuta ulaşabilmişmidir bu lapin denen balık bilmiyorum...

rastgelsin...

katiti
24-11-2006, 20:57
Doğan korkulacak olan boylar dedin nedir bilmem ama benim gördüğüm en büyüğü yaklaşık 50 cm boyunda ve simsiyahtı. Ben korkmayıp üstüne gitmiştim ama adamına göre değişir tabii :P :D...

aganta borina borinata
25-11-2006, 09:56
Doğan korkulacak olan boylar dedin nedir bilmem ama benim gördüğüm en büyüğü yaklaşık 50 cm boyunda ve simsiyahtı. Ben korkmayıp üstüne gitmiştim ama adamına göre değişir tabii :P :D...

:P

rastgelsin...

yilmaz
26-11-2006, 11:31
merhaba arkadaşlar LAPİNİN bilimsel adı CRENİLABRUS TİNCA.ben birkeresinde istanbulda kıyıdan bu balığı yakalamıştım.tabi o zaman adını öğrendim. tadını kimseye tavsiye etmem.yani zorunlu kalınmadıkça yenecek cinsten değil. yemli izmarit takımıyla yakalamıştım.