Tüm Versiyonu Göster : Nerede ise karadan asla diyeceğim......!
Uzm.Dr.Rastgele
26-11-2006, 14:38
İki haftadan beri balığa gidemediğim için,bugünü adeta iple çektim.Ekip arkadaşım ile birlikte sabahın 5.30' da yollara düşüp,soluğu yemcilerde aldık.Bu hafta havaların hep güzel olmasından dolayı yemcilerde hemen hemen her yem vardı.Aşkamdan tuzlu su yapıp buzdolabında beklettiğim sardalyaların üzerine,yemciden de 100 adet madya,bir patlak mamun alarak soluğu her zamanki yerimizde aldık.Bütün yaz bize cömert davranan gerence bu defa adeta tamtakır kuru bakır derler ya,aynen öyleydi.Sabah 07.00-08.00 gibi azıcık küçük balık tıkırdıyordu.Sonra oda kesildi.Oradan kalktık daha derin su olan başka güzergaha geçtik.Yok olmadı oradan da balıklıova tarafına geçtik.Velhasıl kibrit kutusu büyüklünde dahi isparazo bulamadan dönmek zorunda kaldık.Uykusuz kaldığıma mı yanayım,yorulduğuma mı yanayım.Halbuki bu mevsimlerde eskiden madya ile aynı güzergahlarda seyrek ama iri çupra alırdık.Eve gelince dün yani cumartesi günü çeşme/mercan koydan tekne ile çıkan bir arkadaş ile görüştüm.Dediğine göre onlarda herzamanki gibi aman aman denilecek tarzda balık alamamışlar.Gelirken bir kaç yerde durup hem geceden beri avlanan ile hemde bizim gibi sabah gelen bir iki gurup ile görüşdüm,herkez aynı idi.Acaba havaların tam olarak oturmamasından mıdır nedir bilemiyorum.Malumunuz üzere kasım ayı bitti ama,hala ne kış geldi,ne yaz gitti.(Vallahi bugün karadan balık almak bana göre ''Tekeden süt sağmaya çalışmaktan '' daha zor geldi.)Neyse inşallah bugün tekne ile çıkanlar İzmarit ve gopez dışında iyi bir şeyler alabilmişlerdir.
canın sağolsun ishak bey bir dahaki sefere inşallah......
Taygun KOCABIYIK
26-11-2006, 17:27
İshak abicim balıkları bitirdim kalmadı demiyorsunda havalara suç atıyorsun :D bak olmadı bu
Karadan av alabilmek,neredeyse piyango kazanmak gibi bir şey oldu bu son zamanlarda.Su sıcaklıkları mevsim normallerin üstünde,rüzgar bir küzeyden bir güneyden esiyor,yağmurlarda ya sel şeklinde ya da hiç yok.Ege denizindeki günlük ufak tefek sarsıntılar ise olağan oldu artık.Zannedersem balıklarda şaşkınlık içinde,rasgele bir yaşam biçimine uymaya başladılar galiba.Artık bu gidişle karadan ava gitmekten ziyade pikniğe gidiyoruz demek gerekir,sucuk-köftelerde pişerken biraz eğlenmek içinde oltalarımızı suya salarız düşüncesi hakim olacak bu gidişle,sevgilerimle
gokseldbuga
26-11-2006, 22:35
abi bir dahaki sefere insallah. Ben de 2 gundur uykusuz calisiyorum, nasil da guzeldi hava bugun,uzuluyorudum gidemedim diye, sşu da gerçek ki Sonbahar basladigindan beri gunesli havalarda, Ildir taraflarinda hic dogru duzgun av yapamadik, içime de dogmadi degil bugun balik yapmayacagi
Arkadaşlar hepinize katılıyorum.Cumartesi erkenden kalktım.Tuhaftır annem de gelmek istedi benimle balığa.Eh iyi hadi bakalım dedik.Gittik Çeşmealtına tık yok bende.Validesultan dip kıbrıslı sardalyalı takımla bir parça karagöz yakaladı ama o da o kadar ufaktı ki (sadece gözden ibaretti desem yeridir):) Doğal olarak hooop geriye..Tabi bizde eve.Pazar günü akşam suyuna Sahilevlerine gittim.Önce askeriyenin arka tarafına ordan da öntarafına geçtim.Ama nafile...Sıtkım sıyrıldı valla.Yem olarak sülünes,boru kurdu ve sardalya vardı ama yok yok yok...:'( Orda amcamın birisiyle muhabbet ettik bayabi.Cuma akşamı menekop kaçırmış,karaya kadar çekmiş ama alamamış,köstekten koparmış balık.Dün gecede en son ben kaldım...Saat 22,00 kadar ama sonunda şayet ordalar ise balıklar kazandı diyebilirim(bütün yemlerimi ve gidenlerin bana bıraktıklarını da balıklara hibe ettim)Bu kıyağımı da unutmazlar inşallah bir dahaki sefere ne diyim...:D
aganta borina borinata
27-11-2006, 08:44
durum vahim ...
rastgelsin...
Valla Tayfur öyle bir durumdayım ki sorma...Hani artık ufak olsun tutayım,sonunda denize geri salayım ama yine de bişeyler tutayım...Ya da tutamasam da bi tık desin yahu...Hani o kadar kötüyüm yani...:deli:
En sonunda kafayı kırıp(tabi paraya da kıyıp)karadan kullanılabilen balık buluculardan alıcam o olucak...At denize bak balık var mı? Varsa çıkar takım taklavatı.Baktım balık yok hiç debelenmeden volta.Aslında beni deli eden tarafı daha çok o kadar ekipmanı çıkart sonra toparlan başka yere geç,tekrar yayıl...
Akşama kadar çıfıtım çıkıyor valla...Cuma günü sordum hisarönündeki malzemecilerden birine 175 $ dedi karadan kullanılanına..Nedersiniz işe yararmı acep...?Gerçi inceledim tarama açısı 20 dereceymiş.
aganta borina borinata
27-11-2006, 09:15
Karadan av alabilmek,neredeyse piyango kazanmak gibi bir şey oldu bu son zamanlarda.Su sıcaklıkları mevsim normallerin üstünde,rüzgar bir küzeyden bir güneyden esiyor,yağmurlarda ya sel şeklinde ya da hiç yok.Ege denizindeki günlük ufak tefek sarsıntılar ise olağan oldu artık.Zannedersem balıklarda şaşkınlık içinde,rasgele bir yaşam biçimine uymaya başladılar galiba.Artık bu gidişle karadan ava gitmekten ziyade pikniğe gidiyoruz demek gerekir,sucuk-köftelerde pişerken biraz eğlenmek içinde oltalarımızı suya salarız düşüncesi hakim olacak bu gidişle,sevgilerimle
onur bey erol abinin dediklerine katılıyorum...zaten az olan balık nüfusuna da uzun süren kararsız hava mum dikiyor...
gerçi karadan balık almak her zaman zordur...doğru zaman da, doğru yerde, doğru balığı avlamaya çalışmak lazım...bizim buralar izmire nazaran daha bakir yerler...denizin sehre 45 km uzakta olması adana da balık merakını daha çok gölde tutuyor...o yüzden deniz genelde sakindir...oradaki balıkçılarda ağla barikatla uğraşırlar ve sadece eğlence için olta atarlar...yani deniz avı konusunda adana nın ilçeleri sizin oralara nazaran daha bereketlidir tahminimce...
kıyıdan olta atacaksanız olabildiğince bakir noktaları tavsiye ederim...hem sakin bi gün geçirirsiniz hemde av yaparsınız...tabi izmir de gidebileceğiniz mesafelerde böyle yerler varmıdır bilmiyorum walla...bende 6-7 aydır denizde olta atabilmiş değilim...ilk fırsatta gideceğim ava ama tekneden avlanacağım...
sizede tekneden av yapmanızı öneririm...kıyıdan alacağınız 2-3 çupra sizi tatmin etmeyebilir...yekneden de yer bilen kişilerle ava gitmeniz gerekir zira yine boş dönmemek iştenbile değil...
rastgelsin...
Doğan bey tekneyle giden bir arkadaşımdan aldığım duyumlara göre açıktada durum pek farklı değilmiş.Yani sizin anlıyacağınız karadan tutacağım 2-3 parça çupra beni fazlasıyla tatmim ederdi gibime geliyor.Ayrıca İzmir'de kıyı şeridi olarak aslında çok şanslıyız.30 dakika ya da bilemedin 1 saatlik mesafelerde o kadar çok yer varki gidebileceğimiz ama şu yakın kıyı ağcıları mahfediyor bizi.Cumartesi Çeşmealtında olta atıcam ama heryere ağ sermişler nerdeyse.Ben ordayken yeni bir kayık geldi bir güzel ağını attı.Aradan az bir zaman geçti geri geldi bir güzel gürültüsünü de yaptıki balıklar ürküp ağa takılsın diye..Tabi benim günümüde mahfetti(ayrıca kafada dinleyememiş olduk gürültüden).Sizin anlayacağınız artık kimsenin kimseye saygısı kalmamış...Hafta sonu Aydın da balığa çıkan arkadaşlarımla konuştum bana başlarından geçeni anlattılar ne yalan söyliyim oh olsun dedim içimden.Bunlar gitmişler 8-10 kişi kıyıya,çıkarmışlar oltalarını,o sırada tekne gelmiş önlerine ağ atmış,hop dur yapma etme demişler nafile.Tekne gittikten sonra kıyıda ne kadar oltacı varsa anlaşmışlar,takmışlar 0,50-0,60 lık oltalara kocaman kancalarını atmışlar ağa,hop ki derken çekmişler bir güzel adamların ağlarını.Aradan bi zaman geçmiş gelmiş iki tane çakır keyif tekneci ara tara ağ yok tabi.
Uzm.Dr.Rastgele
27-11-2006, 11:31
İşyerine gelince msn'den bu hafta sonu kıyıdan giden bir çok arkadaşla görüştüm.Kesinlikle her kez boş dönmüş.Sadece bir arkadaşım işi zargana ya çevirmiş ve bayağı zargana almış.Cumartesi tekne ile urla karşısındaki adalara giden bir diğer takım ise izmarit ve 6-7 lidaki alabilmişler.Mordoğan tarafından tekne ile çıkan diğer bir gurup ise güzel iri gopez almışlar.Velhasıl bu hafta sonunun ayrıntısı bundan ibaret.
Bu hafta sonu aynen ifade ettiğiniz gibiydi arkadaşlar. Ben de iki rapor vereyim de eksik kalmasın. Cumartesi Çeşme Alaçatı limanı tık yok. Sadece biz de değil, diğer amatörlerde de. Pazar Özbek koyu yine tık yok.
Taygun KOCABIYIK
27-11-2006, 15:01
Onur abi sahilevleri dedinde eski anılarım depreşti her hafta sonu giderdim yaz kış tabi kışın ısparoz bile olmazdı ama yinede her hafta babama yalvar yakar götürtürdüm kendimi.
Askeriye tarafı o zamanlar yengeç ile iyi çupra yapardı şu aralar olması gerekir diye tahmin ediyorum. Birde altı evler diye tabir edilen askeriyenin diğer tarafında gamitli bırakma ile granyoz oluyor bu mevsim ama çelik gibi sinir lazım saatlerce beklemek belki hiç bişey yakalayamadan geri dönmek var bir duyumum vardı geçen yıldan bu yıl yapıyor mu bilmem o bende kalsın :)
Birde çupra üstadlarına soruyorum bu çupralar geçit yaparmış hepsi takoz gibi takoz gibi olurmuş yokmu böyle geçit yeri bilen bizi oraya götürsün hacca gitmiş kadar sevaba girer vallaha :D
Tayguncum altı evler dediğin yerden 5 sene öncesine kadar sabah suyunda çok güzel çupra-mırmır alırdık.Ağcılar ve ihraç edilen midyeleri çıkaranlar sağolsun yuvaları mahvettiler.Geçit olayına gelince eskiden evet şu tarihte şurdan geçer diyebiliyorduk belkide ama iklim şartları ve belkide en önemlisi bilinçsiz avcılık sayesinde nerdeyse işimiz şansa kaldı.Bazı arkadaşlarım var bu işlerin duayenleri hergün gidiyorlar balığa onlarda tam zamanını bilemedikleri için olsa gerek hep aynı yere gidiyorlar.Nasılsa birgün buradan geçit yapacak diye herhalde.Balığa gedene rastgele derler ya...! Bana kalırsa asıl bundan sonra rastan daha fazlasına ihtiyacımız olacak gibi geliyor.
İshak Abi canın sağolsun, biz de yaşadık biliyorsun benzerini geçen haftalarda ama biz bu işi zor bırakırız gibime geliyor :)
Geçen haftasonu ile ilgili bir rapor da ben vereyim. Tekne ile Karaburun'dan çıktık. Her zaman mercan yapan iki kerteriz tık demedi. Bir yerde birkaç parça güzel balık aldık, onların resimlerini atacağım. Ama genel olarak balık azdı...
gokseldbuga
28-11-2006, 10:35
Bu hafta sonu E. focadan tekneyle acilan bir grup 6 kg civari Cesitli boy mercan, mandagoz, gopez, cipura, kalamar almis .
Bari resimlere bakalım :(
Taygun KOCABIYIK
28-11-2006, 10:44
hey maşşallah mercan 48 numara
Güven ÖZYELDAN
28-11-2006, 13:11
biz boşuna karadan asla derneğini kurmadık abi :)kayıtlarımız devam etmektedir ....:):)
Uzm.Dr.Rastgele
28-11-2006, 14:38
Göksel, kaba lidaki/çupra türündeki resimdeki balıklar harika tam tavalık.Güven'cim '' KARADAN ASLA '' derneğinin bende eski bir üyesiyim.Amma velakin Mert'in de dediği gibi biz bu işi zor bırakırız.Kaşıntı tuttuğu zaman ama tekne ama kıyıdan gitmez isek hasta olur deli divane oluruz.....:D
Eski Foça'ya gitmek varmış bu hafta valla :)...
tatlısuefendisi
25-04-2007, 08:26
Balik Işi Kismet Işidir Abi Sabir Gereken Birşey Kismettede Vardir Yada Yoktur
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.