ykmk
11-12-2006, 23:05
Geçenlerde mezgit aldık ve dükkana geldik.Annem balıkları görünce dağılan balık o ben pişiremem vs.vs.vs. laflar söylemeye başladı.Tam o sırada bizim bir tanıdık dükkandaydı.Tanıdığımız kişinin önceden balık restorantı vardı.O da lafa katıldı.Beni yanına çağırıp başladı anlatmaya.
MALZEMELER:
1)İstediğiniz kadar mezgit..
2)Yeteri kadar buğday unu...^
3)Yeteri kadar soda(MADEN SUYU)...
4)Bol yağ...
Önce mezgitleri bir kağıt havlunun üzerine diziyoruz.Sonra üzerine de kağıt havlu koyup nemini alıyorsunuz.Sonra Balıkları unluyorsunuz.15-20 dk kadar yağı ısıtıyorsunuz.(Önceden ısıtırsanız hazır olur.)Unlanan balıkları teker teker sodaya(MADEN SUYU) batırıp tavaya bırakıyorsunuz.Balıklar nar gibi kızarıyor ve afiyetle yiyorsunuz.
Ben mezgitin yanında yarım kilo da barbun aldım.Onu da aynı yöntemle kızarttım ve herks parmaklarını yedi...
DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM...
SAYGILAR
MALZEMELER:
1)İstediğiniz kadar mezgit..
2)Yeteri kadar buğday unu...^
3)Yeteri kadar soda(MADEN SUYU)...
4)Bol yağ...
Önce mezgitleri bir kağıt havlunun üzerine diziyoruz.Sonra üzerine de kağıt havlu koyup nemini alıyorsunuz.Sonra Balıkları unluyorsunuz.15-20 dk kadar yağı ısıtıyorsunuz.(Önceden ısıtırsanız hazır olur.)Unlanan balıkları teker teker sodaya(MADEN SUYU) batırıp tavaya bırakıyorsunuz.Balıklar nar gibi kızarıyor ve afiyetle yiyorsunuz.
Ben mezgitin yanında yarım kilo da barbun aldım.Onu da aynı yöntemle kızarttım ve herks parmaklarını yedi...
DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM...
SAYGILAR