PDA

Tüm Versiyonu Göster : Biz Boat 2006'nın ardından...

katiti
11-12-2006, 23:38
Merhabalar;

Pek çok arkadaşımızda hayal kırıklığı yaratan, bence ise beklentilerimle paralel gerçekleşen bir fuarın ardından fuarda çektiğim resimleri göndermek istedim. Beklentilerimle paraleldi diyorum, çünkü İzmir'de, üstelik de zaman olarak bu kadar yeni bir organizasyonda çok geniş bir katılım zaten ummuyordum. Kaldı ki tekne sayısı geçen senenin iki katına yakındı (geçen sene 3 tane vardı, bu sene 5 oldu :D). Umarım İzmir'de birgün İstanbul Boat Show gibi bir tekne fuarı görebilir...

Sadece tekne resimlerini gönderiyorum, tekne fiyatlarıyla vs Erol Abi daha çok ilgilendi ;) :). Belki o açıklama ekler sonradan...

İlk resimde Erol Abi tekneyle ilgili bilgi alırken görünüyor. En köşede de Güven kafayı uzatmış :). Bu tekne amatör balıkçılık için gayet uygun ve geniş bir tekneydi, benim hoşuma gitti, gerçi yine de benim favori teknem daha sonrakilerden biri...

katiti
11-12-2006, 23:40
İkinci teknemiz tam amatör balıkçı teknesi :D. Özellikle sırtı düşünerek alanlara yanında bir de benzin istasyonu hediye ediyorlarmış :D :D :D...

katiti
11-12-2006, 23:42
Bu tekne çok güzel bir tekne idi, önde Güven'in pişmiş kelle gibi sırıtmasına bakmayın, tekne siparişi vermiş değil kendisi :D . Fiyatı yüksek olmasına rağmen meraklısının her ihtiyacını karşılayabilecek, kamaralı, güzel bir motor yat...

katiti
11-12-2006, 23:43
Aynı tekne. Onur'cum inşallah bir gün aynı pozu denizde de alırım senden bu teknenin üstünde :)...
Alttaki tekneyi inceleyenler de soldan sağa İshak Abi, Muvaffak Abi ve Güven...

katiti
11-12-2006, 23:46
İşte benim favori teknem. Amatör balıkçılık için ideal. Gerek tenteleri, gerek iç yerleşimi, gerek livarları vs çok hoşuma gitti. Darısı isteyen herkesin (başta ben olmak üzere ;) :) ) başına diyorum...

katiti
11-12-2006, 23:48
Ben bu fotoğrafa birkaç isim düşündüm ama net karar veremedim. Artık siz aradan seçin:
1. Aç tavuk kendini buğday ambarında görür!
2. Ciğerci kedisi!
3. Rüyalarım, aşkım ve sen!

Güven ne dersin? ;)
:D :D :D :D :D

katiti
11-12-2006, 23:51
Bu da Güven'in "baktığı" :P tekne. Teknenin başındaki de dayım olurlar :). Bu tekne de güzeldi ama yine de arkadaki daha iyiydi tasarım olarak. Bu tekne 4,70 m, önceki 5,0 m bu arada...

katiti
11-12-2006, 23:53
Ve BizBoat 2006'nın bize en büyük kazancı: Birlikte geçirilen güzel bir gün ve güzel bir muhabbet...

Teknenin başındakiler sol tarafta en arkada ben, ortada İshak Abi, önde Güven. Sağ tarafta ise arkada Erol Abi, ortada Muvaffak Abi, önde Onur. Kahvelerimizi içerken fotoğraf çekmek aklıma gelmedi, o da bir dahaki sefere inşallah:) ...

levrek
12-12-2006, 07:47
Ellerine sağlık Mert cim,fotoğraflar gayet güzel çıkmış,umarım yakınlarda karelere sığmayacak kadar diğer arkadaşlarlada birlikte çekilebiliriz,sevgilerimle

Taygun KOCABIYIK
12-12-2006, 09:00
Abicim ben teknelere pek bakamamıştım iyi oldu bu resimler :D

aganta borina borinata
12-12-2006, 09:20
vallahi ben de mertin tercihine katılıyorum... daha doğrusu katılmak zorundayım... sahip olabileceklerimi hayal etmek bana daha güzel görünüyor...

üstelik çok yakışılı gördüm tekneyi yaw... sanki dsaha bi avcı duruyor...

rastgelsin...

katiti
12-12-2006, 09:47

Tago konuyu açar mısın biraz niye bakamadın teknelere? :D :D :D :dans:

igmsva
12-12-2006, 11:08
mertim sağol sayende bende gezmiş gibi oldum. sağol kardeşim.

Taygun KOCABIYIK
12-12-2006, 11:13
Tago konuyu açar mısın biraz niye bakamadın teknelere? :D :D :D :dans:
eeeeeee ıııııııı ehem şöyle bi nedeni oldu
bi arkadaşım vardı yanımda ona göz kulak olmaktan dikkatimi fuara veremedim

igmsva
12-12-2006, 11:15
taygun bende merak ettim şimdi sen neden teknelere bakamadın sanırım çok büyük bir alan değildi. nerelere bakıyordunki de kocaman teknelere bakamadın? yani epey merak ettim şimdi.

Taygun KOCABIYIK
12-12-2006, 11:20
İlker abicim yukarda açıklamaya çalıştım biraz aynı anda atmışız mesajları :D

balıkcı
12-12-2006, 12:27
Eline sağlık mert,hakikatten güzel tekneler varmış fiyatlarıda ona göre yüksektir herhalde,benim hoşuma giden erolun baktığı ve hep beraber resim çektirmiş olduğunuz tekne,ben gerekli olduğu zaman tekneyi dışarı alıp bakımını kendim yapabileceğim bir tekne tercih ederim.

yilmaz
12-12-2006, 13:01
emeğinize sağlık arkadaşlar en azından bilgi sahibi olduk sayenizde. umarım gönlünüze göre tekne sahibi olursunuz.

katiti
12-12-2006, 13:30
Eline sağlık mert,hakikatten güzel tekneler varmış fiyatlarıda ona göre yüksektir herhalde,benim hoşuma giden erolun baktığı ve hep beraber resim çektirmiş olduğunuz tekne,ben gerekli olduğu zaman tekneyi dışarı alıp bakımını kendim yapabileceğim bir tekne tercih ederim.

Selim Abi başında resim çektirdiğimiz tekne benim beğendiğimle çok benziyor. 30 cm daha kısa ve dümen donanımı vs eklenmiş, oturma yerleri arttırılmış. Ama haliyle öyle olunca avlanma amaçlı kullanımda yer kaybı oluyor. Bir de livarı yok. Yani biraz daha gezi amaçlı. Tabii gönül kimi severse güzel odur o da ayrı bir konu ;) :D. Allah herkesin gönlüne göre versin...

Uzm.Dr.Rastgele
12-12-2006, 14:47
Mert fotolar harika çıkmış.Eline ve emeğine sağlık abisi.....

katiti
12-12-2006, 20:28
Teşekkür ederim İshak Abi...

kturkol
12-12-2006, 20:32
mert aynı tekneyi beğenmişiz seninle.

ancak fuarın içeriğinde sana malesef katılmıyorum. Tabiki İstanbul Fuarı kadar beklentim yok. ama Boat fuarı deyince daha kalabalık katılımcı beklemekte kendimi haklı buluyorum. en azından izmirde çok daha fazla tekne imalatçısı var. bence fuar düzenleyicileri açısından başarısız bir fuardı.

Güven ÖZYELDAN
13-12-2006, 12:22
Ben bu fotoğrafa birkaç isim düşündüm ama net karar veremedim. Artık siz aradan seçin:
1. Aç tavuk kendini buğday ambarında görür!
2. Ciğerci kedisi!
3. Rüyalarım, aşkım ve sen!

Güven ne dersin? ;)
:D :D :D :D :D

o anda kendimi düşünüyorsam na'mert'im ben sizleri düşündüm mert kardeşim bak içimede doğmuş ceviz kabuğu gibi tekneyle tepsi gibi olmuşunuz:P :D :D :D

Güven ÖZYELDAN
13-12-2006, 12:23
Bu tekne çok güzel bir tekne idi, önde Güven'in pişmiş kelle gibi sırıtmasına bakmayın, tekne siparişi vermiş değil kendisi :D . Fiyatı yüksek olmasına rağmen meraklısının her ihtiyacını karşılayabilecek, kamaralı, güzel bir motor yat...
o an üstümde o kadar nakit yoktu ve fiyatıda çok komik geldiği için pişittirdim gülüşümü kardeşim hehehehehehe:D :D

Güven ÖZYELDAN
13-12-2006, 12:24
Bu da Güven'in "baktığı" :P tekne. Teknenin başındaki de dayım olurlar :). Bu tekne de güzeldi ama yine de arkadaki daha iyiydi tasarım olarak. Bu tekne 4,70 m, önceki 5,0 m bu arada...

kardeşim dayıyada yakışmış tekne beeee kandıralım derim ben:D

Güven ÖZYELDAN
13-12-2006, 12:30
eeeeeee ıııııııı ehem şöyle bi nedeni oldu
bi arkadaşım vardı yanımda ona göz kulak olmaktan dikkatimi fuara veremedim

:D :D :D vay göz ve kulak durumlarına geçilmiş kardeşim yakışır :D :D

Güven ÖZYELDAN
13-12-2006, 12:32
ewet mertçim eksik kare kahve ortamımızın olduğu kare benimde gözlerim aradı valla neyapalım bir sonrakinde erol abinin dediği gibi daha kalabalık oluruzda öyle bir foto çekiliriz teşekkür ederim harika kareler için ...

katiti
13-12-2006, 16:12
kardeşim dayıyada yakışmış tekne beeee kandıralım derim ben:D

Güven uğraşıyorum sürekli ama başaramadım daha kaç senedir ;) :D...

Birşey değil bu arada :)...

Kıvanç Abi tekne üreticilerinin katılmasının gerekliliği konusunda hemfikirim. Benim "böyle birşeyi bekliyordum" ifadem yanlış oldu sanırım, "böyle olacağını tahmin ediyordum" demek daha doğru olacaktı...

mufi
15-12-2006, 06:59
Evet arkadaşlar nihayet bilgisyar devre içi oldu. da buluştuk. monitör sorunu yaşadımdı da...hallettik.
ne güzel resimler dimi.? hep birlikte arkadaşça...sen Tago... seninle görüştüğümüzde sana bir kaç sözüm olacak...bizi orada ektin...ya..

arm59
15-12-2006, 08:07
Tekneler her amatör balıkçının rüyası tekne ile denizin heryeri avlak oluyor denizlerde iyot kokusunu içine çekmek benim gibi kıyı balıkçılığından usanmış olanlar için bir hayal dünyası.......

Uzm.Dr.Rastgele
15-12-2006, 08:19
Sevgili Muvaffak abim,bilgisayarının halolduğuna sevindim....

Taygun KOCABIYIK
15-12-2006, 10:57
Evet arkadaşlar nihayet bilgisyar devre içi oldu. da buluştuk. monitör sorunu yaşadımdı da...hallettik.
ne güzel resimler dimi.? hep birlikte arkadaşça...sen Tago... seninle görüştüğümüzde sana bir kaç sözüm olacak...bizi orada ektin...ya..
Muvaffak abicim üzülerek aranızda olamadığımı tekrar söylemek istiyorum elde olmayan sebeplerden dolayı görüşemedik :(

gokseldbuga
15-12-2006, 13:08
ben nasıl atlamışım bu konuyu? henüz gördüm resimleri,
Güven alıcam ben sana o tekneyi söz, çok sevmişsin belli.
Mert'in tercihine ben de katılıyorum, fıstık gibi tenteli, iş görür , ideal. Kaç liraydı acep?

Yav Taygun bizi ektin onu annadık, ulen fuara mı götürülür? bari bizi ektiğine deyecek bir yerlere gitseydiniz.

katiti
15-12-2006, 17:02
Göksel tekne sanırım 5000 YTL civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. Ama motor dahil mi değil mi onu bilmiyorum. Belki Erol Abi hatırlar...

katiti
15-12-2006, 17:03
Muvaffak Abi geçmiş olsun, tekrar hoşgeldin :)...

mufi
15-12-2006, 18:40
Muvaffak Abi geçmiş olsun, tekrar hoşgeldin :)...

mert cim sagolasın..kardeşim
dün ürkmezdeki 9 eylül ünv. kampı civarında sinek avladık.... daha ileri gittik. karakocu geçtik yol sola dönerken boş metruk bir otel var arcadia galiba. önü çok müsait kıyıdan ortalama 100 metre mesafe derinlik1/,1,5 m gibi karışık bir dip formasyonu kum/taş/ uzun yosunlar ..vs.
bilmem zıpkınla bir şeyler olurmu ama oranın bekçisinden aldıgım bilgi gecen hafta sonu isklenin ucundan birisi kıbrıs sarmasına 2 kg kadar agırlıkta karagöz yakalamış..zor çekmiş. felan...filan...bazı yerlerde yosun boyu su üstüne kadar çıkıyor...va sakin bi yer kimseler yok...:)

katiti
15-12-2006, 18:58
Abi Ege sularında 2 kg karagöz çok büyük başarı gerçekten. Zıpkınla birşeyler olabilir aslında ama havanın ve suların biraz daha soğuması lazım o derinliklerde balık yapması için, malum hasretle levrekleri bekliyoruz :)...

igmsva
15-12-2006, 20:09
muvaffak abi sana tekrar kavuşmak güzel. geçmiş olsun monitör işini halletmişsin abi.

Uzm.Dr.Rastgele
15-12-2006, 23:33
Fuarda büyük teknenin fiyatı motor ve aksesuaların hepsi hariç 68.000 ytl idi.Brandalı olan tekne,motoru,brandası ve aksesuarları hariç 5.100 ytl idi.Onun yanında yer alan iç dizaynı değişik olan ve içine dümen eklenmiş olanın fiyatı,yine motor ve aksesuarları hariç 5.700 ytl civarı idi.Tekne almak önemli,amma onu bağlayacak yer bulmak hepsinden daha önemli.Ne güzelbahçe limanı,ne 2 nci liman,ne kalabaktaki limanlarda ve ne çeşmealtı ve urladaki limanlarda yer olmadığını biliyorum.Bu limanda tekne satılırken asla yer garantisi verilmiyor.Bu limanlarda 2 ci el tekne alanlar,teknesini alıp götürmek zorunda.....

levrek
16-12-2006, 01:07
Göksel tekne sanırım 5000 YTL civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. Ama motor dahil mi değil mi onu bilmiyorum. Belki Erol Abi hatırlar...

Mert cim, fiyatı doğru hatırlıyorsun ,tekne motorsuz tek cidar.Takılacak olan ister su ister hava soğutmalı motorun ve şansumanın yeri hazır bırakılmış.Dileyen arkadaki taşıma sehpesına da kıçtan takma motorunu takıp kullanabilir,sevgilerimle

gokseldbuga
16-12-2006, 22:05
tekne olsun da bağlicak bir yer bulunur ;) . Aslinda alınabilir birşey, taksit te yapıyorlar . 5100 tekne, 2500 10hp motor taksan 7600 yapar, ( motor fiatlarini bilmem ,motorlardan anlamam webden bir ornek baktım) ıvır zıvır 8000 ytl desek, 4 kişi ortak olsa adam başı 2000 ytl düşer. 12 ay taksit yapılsa, ayda 166, belki daha fazla da taksit yapılır, daha uygun fiatlara birseyler de bulunabilir.
avmarketindeki 4 kisilik tekneyi alsan 2500 + 2500 motor =5000, gene 4 kisi aldi desek 1250,