PDA

Tüm Versiyonu Göster : foça usülü gopez

Lethe
15-12-2006, 07:36
merhabalar..
foça daki balıkçılık yapan abilerin bir tavsiyesi olan ve söylediklerine göre foça ya özgü olan gopez tarifini paylaşayım dedim.gopez de ısparoz gibi pek tutulmak istenmeyen bir balıktır gözlemlediğim kadarı ile.fakat ben hem tutmasını hem de lezzetini beğenirim.hele irileri..yağlanma mevsiminde özellikle daha bir leziz oluyor..
tarife geçeyim:taze tutulan gopezleri güzelce temizledikten sonra, tepsiye diziyoruz ve fırına veriyoruz.zaten kendisi yeterince yağlı olduğundan ekstra yağlamaya gerek yok.balıklarımız fırında kızarırken bir yandan da sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.piştikten sonra yoğurdu sıcak balıkların üzerine bolca gezdiriyoruz.isteğe göre yoğurt üzerine salçalı&baharatlı ikinci bir sos da gezdirilebilir.
zaman zaman yaptığım bi uygulama.ben pek seviyorum.tabi yanında rakıyı da :D afiyet olsun..

katiti
15-12-2006, 17:05
Benzer bir tarifi daha önce barbun için duymuştum ama denemedim. Barbunlara kıymaya cesaret edemedim :D. Ama gopez ile deneyebilirim sanırım :D...

igmsva
15-12-2006, 20:26
enteresan bir tarif bilmem belki... afiyetle

aganta borina borinata
16-12-2006, 11:43
Benzer bir tarifi daha önce barbun için duymuştum ama denemedim. Barbunlara kıymaya cesaret edemedim :D. Ama gopez ile deneyebilirim sanırım :D...

:D

rastgelsin...