PDA

Tüm Versiyonu Göster : 16 Aralık raporu

gokseldbuga
16-12-2006, 20:36
Geçen hafta arkadaşlarımız Özbek te 23 tane lidaki yakaladıklarından bahsetmişlerdi dolayısı ile bu hafta sonu Özbeke gitmeye karar verdik. Sabah saat 5 te kalktım biraderi almam ve yola koyulmamız 6 yı buldu. Yemlerimiz mamun, boru kurdu ve 2 gün önce aldığım kalamar.
Haldunun tarifiyle Özbeği bulduk, limanın sağındaki bir iskeleden oltaları salladık. Ufak tefek isparozlar ve kayabalıkları, 10 dakika sonra hemen karar değiştirip nereye gitsek diye düşünürken, (hiç umutlu olmadığımız halde) en iyi yer bildiğin yerdir mantığıyla Ildır'a doğru hareket ettik.
Yerimize vardık oltaları denize saldık, 5 bırakma 1 de benim kamış. 20 dakika tık yok derken abimin bırakma kayanın üstünden uçuverdi. Geçen haftalardan tecrübeliyiz gene aynı şey başımıza geldi, dil balığı yakalandığı gibi kaçıveriyor bir kayanın altına, çıkarabilirsen çıkar, tabii oltayı kopardık. 30 dakika daha tık yok.
Ben dayanamayıp oltamı toplayıp "hadi abi Pırlantaya gidelim hem gezmiş oluruz"...derken. Abim " Göksel dur olta kımıldıyor" diyerek eline almasıyla kasnağı atıp çekmeye başladı. Bana da bağırıyor "Oltayı sar karışmasın, iri çipura bu"
Herzamanki Ildır karakteristiği gene başa geldi, 3 metre ötede kurşun takıldı, balık yüzeyde kuzu gibi maşallah. Girdim denize, Metrodan aldığım amele çizmeleri süper işe yarıyor tavsiye ederim. Balığı sudan çıkardık, çektiğimiz gibi ayaklarımızın dibine düşüverdi :deli:
Tabii abim direk " ben burdan bir yere gitmem" sana tavsiyem git şu ilerde at ve bekle....
Gittim, attım, bekledim ve hooop abiminkinin aynısından bir tane de ben çektim.
Gene 1 saat sonr abim resimdeki şahane barbunu çekmiş, annem bayılır barbuna.
Benim kısmetim 1 taneymis, güneş batana kadar kaldık, birader 2 çipura daha çekti. Yakaladığımız 15 kadar , kayabalığı,kerpe, lapin, trakonya ve denize geri giden ufak isparozu da eklersek zevkli bir avdı,
Dikkatimiz çeken, çipuralar çok nazlı arkadaşlar , yemi lütfen alıyorlar, kandırmak lazım, belki de yumurta dökme zamanıdır, isparoz sandığımız balıkların çipura olduğunu anladık, tirrrak bir asılıyor hafif oynatınca tak diye atlıyor.İsparoz olmadığı sadece 1isparozun oltamıza takılmasından da belli oldu zaten, hiç karagöz sarpa da yoktu, tabii bu güzel oldu. Bu arada abim gene kurşun takılmasından 2 balık denizde bırakırken , 1 çipurayı da 2 metre önünden kaçırdı. resimler bizden size

[Only Registered Users Can See Links]

varior
16-12-2006, 21:22
maşallah çok güzel balıklar, abinde kısmetli günündeymiş.. ama öyle bir anlatmışsın ki sanki sizinle o anı yaşadım.. :) darısı bize inşallah..

Taygun KOCABIYIK
16-12-2006, 21:37
Abi tebrik ederim şahane av olmuş
ben evde bebek bakıcılığı yaparken siz malı götürmüşsünüz

gokseldbuga
16-12-2006, 21:43
Tagocum , acik davet sunduk sana, sen tutturdun bebek bakicam diye.

kturkol
16-12-2006, 21:48
güzel av olmuş göksel kutlarım. afiyet olsun.

ykmk
17-12-2006, 09:12
Herkesin dediği gibi güzel av olmuş.Trakonya tuttum ama yemedim yediyseniz tadı nasıl???Bir de biz iğneyi ağzından çıkartmadan terlikle vurup öldürdükten sonra iğneden çıkartıyorduk(Malum soktu bi kere)...Bana tadı çok güzel demişlerdi...Neyse.Çupra kadar olamaz herhalde...Afiyet bal şeker olsun...

katiti
17-12-2006, 11:38
Göksel sonunda bulmuşsun çipuraları haydi gözün aydın :D...

Herkesin dediği gibi güzel av olmuş.Trakonya tuttum ama yemedim yediyseniz tadı nasıl???Bir de biz iğneyi ağzından çıkartmadan terlikle vurup öldürdükten sonra iğneden çıkartıyorduk(Malum soktu bi kere)...Bana tadı çok güzel demişlerdi...Neyse.Çupra kadar olamaz herhalde...Afiyet bal şeker olsun...

Yunuscan trakonya gerçekten lezzetli bir balıktır ama ölüyken bile zehri çok tehlikelidir, aman çok dikkatli ol...

ykmk
17-12-2006, 18:38
Göksel sonunda bulmuşsun çipuraları haydi gözün aydın :D...

Yunuscan trakonya gerçekten lezzetli bir balıktır ama ölüyken bile zehri çok tehlikelidir, aman çok dikkatli ol...
Mert abi bir sorum daha olacak.Nasıl temizleneceği ve nasıl pişirileceği hakkında bir bilgin var mı???:soru:

gokseldbuga
17-12-2006, 18:46
dikkatli bir sekilde sirtindaki dikenlerini derinin altından keserek alacaksın, ayrıca cenesi altindaki yuzgec yanındaki dikenler de tehlikelidir onları da aynı şekilde alacaksın, derisini yüzmen gerekir sonra bembeyaz et ortaya çıkar , tavuk gibi at tavaya ye. Yalniz bunca zahmete değer mi sen düşün, zaten balığın minimum maximum boyutları bellidir, mezgit tava yap daha iyi :D

ykmk
17-12-2006, 19:21
dikkatli bir sekilde sirtindaki dikenlerini derinin altından keserek alacaksın, ayrıca cenesi altindaki yuzgec yanındaki dikenler de tehlikelidir onları da aynı şekilde alacaksın, derisini yüzmen gerekir sonra bembeyaz et ortaya çıkar , tavuk gibi at tavaya ye. Yalniz bunca zahmete değer mi sen düşün, zaten balığın minimum maximum boyutları bellidir, mezgit tava yap daha iyi :D
HAkikaten biraz zahmetli bir iş.Ama deneyeceğim.İnşallah zehirlenmeden bu işi de hallederiz...:oha:

Uzm.Dr.Rastgele
17-12-2006, 19:31
Göksel kardeşim, sonunda kokar çuprasından kurtulup '' Al yanaklı/Türkan Şoray dudaklı'' gerçek çuprayı bulup,şeytanın bacağını kırmışsınız.Senin adına çok sevindim.Her zaman yüzümüze gülmese bile bu '' Ildır-gerence '' yöresini boş bırakmamak gerek......

(Senin de dediğin gibi bu muazzam akıllı balık adeta isparoz gibi-yavaş yavaş-ımık ımık yiyor)

aganta borina borinata
18-12-2006, 08:59
göksel sende olayı bitirmişsin...ellerine sağlık...

rastgelsin...

giritli
18-12-2006, 09:31
gökselcim tebrik ederim kardeşim...olay budur...ah bi de oltaya geldiğinde kendini hissettirse tam süper olucak...bu hf.nedense pek bi nazlıydı çupiler...ama görünen o ki bu naz sizi usandırmamış ve siz kazanmışsınız...

ramazanuçar
18-12-2006, 10:25
göksel kardeşim olayı aşmış maşallah kol gibi çupileri götürmüş.biz ağzımızın suyunu akıtırkende afiyetle mideye indirmiştir inşallah.tebrikler...

mufi
18-12-2006, 14:08
Göksel bravo güzel balıklar...uydulu resminide göndersene tam yeri neresi??

gokseldbuga
18-12-2006, 18:19
Muvaffak abi dün tüm avlak bölgelerimi gönderdim aşağıdaki adreste

igmsva
18-12-2006, 21:06
gökselim afiyet olsun bulmuşsun balıkları......