PDA

Tüm Versiyonu Göster : Hem balığı tuttun, hem de hapı yuttun...

hhlevent
22-12-2006, 20:01
Merhaba.
Bugün sizlere ilk olarak oltayı elime aldığım Aşkale'den bahsedeceğim. 1956 yılında Ankara Mızıka Astsubay okulunda öğretmenlik yaparken, şark hizmetim dolayısıyla Aşkale'ye tayin oldum. Daha henüz selamı kelamı bitirmeden İsmail Şengel isimli arkadaş:-Hazırlan yarın mesaiden sonra balığa gideceğiz. dedi. Ben o zamana kadar hiç balık avlamamıştım. Çünkü yaşadığım Gülek ve havalisinde balığa gidecek bir su olmadığı gibi halen de içecek su darlığı vardır. Dolayısıyla arkadaşlara "Ben balık tutmaktan anlamam" dedim. Onlar da "Merak etme biz yarın sana olta hazırlar nasıl balık tutulacağını da öğretiriz dediler. Fıratın bir kolu olan Karasu, Aşkale'nin hemenyanından geçiyordu. Lafı uzatmayalım, ertesi günü elime uzunca bir değneğin ucuna bağlanmış bir iki metre misina ve ucunda bir iğne ile hazırlanmış oltayı verdiler. Karasuyun kenarına vardık. Pek fazla su yoktu. Durgunca bir yere gelince, daha evvelden hazırlanmış solucanları iğnelere takarak suya attılar. Benim de aynen yapmamı istediler. Misina da ayrıca bir şişe mantarı vardı. Oltayı atınca bu mantar suyun yüzünde kalıyordu. Eğer dediler, balık oltaya takılırsa bu mantar suya dalar. O zaman oltayı çabukça sudan dışarı çekeceksin. Bİrkaç denemeden sonra ilk balığı tuttum. İsmail ağabeye "Tuttum! Tuttum!" diye bağırmışım. O da bana "Hem balığı tuttun hem de hapı yuttun..." dedi. Hakikaten de dediği gibi oldu. O seneler balık kaynayan Karasu'dan çook çok balıklar tuttum.

Herşeyin başı ilk denemedir. O iyiyse seni iyiye götürür, kötüyse kötüye. Çok şükür benim ilk denemem beni iyi bir uğraşa, hiç kimseye zararı olmayan ama kendime sonsuz yararı olan bir uğraşa götürdü.

İnşallah mabadı gelecekte... Selamlar

katiti
22-12-2006, 21:32
Gerçekten çok güzel bir anı bizimle paylaştığınız için teşekkürler :). Her yuttuğumuz hap böyle olsun, sorun olmaz ;)...

hhlevent
22-12-2006, 21:59
Teşekür ederim... Evet

Uzm.Dr.Rastgele
23-12-2006, 10:23
Hüseyin amcam, gerçektende de '' bu sitede dost ortamında '' bir şeyler paylaşan bizler '' hapı yutmuş '' kişileriz.Keşke yutulan haplar bu cinsden olsa.Keşke gençlerimiz bu türden haplar yutsa da onların ve toplumun geleceğini tehdit eden kötü alışkanlanlıklara hiç bulaşmasalar...

hhlevent
23-12-2006, 10:29
Evet kardeşim, hapı yuttum aynı zamanda eşim bile ben balıktayken vefat etti...

varior
23-12-2006, 10:30
çok güzel bir anı, sanırım birçoğumuz ilk balığa gittiğimizde bu kadar çok tutkun olacağımızı tahmin etmezdik..
Teşekkürler, dilinize sağlık..

aganta borina borinata
23-12-2006, 11:33
güzel bi başlangıç olmuş...

rastgelsin...

Uzm.Dr.Rastgele
23-12-2006, 13:08
Hüseyin amcam bir kez daha başın sağolsun.Allah sana ve sevdiklerine sağlık sıhhat ve afiyet versin.Sağlıklıklı sıhhatli ol ki,hep bizle kalasın....

kturkol
23-12-2006, 16:16
hüseyin bey başınız sağ olsun.
sağlıklı günle ve iyi avlar dileğiyle.

igmsva
24-12-2006, 17:20
hüseyin abi Allah size sağlık sıhat ve uzun ömür versin. sağlıcakla.....

CaTSiLeNcE
24-12-2006, 19:15
Öncelikle teşekkür ederiz bizimle bu güsel anıyı paylaştığınız için Hüseyin amca.. Eşiniz için üzüldüm..Başınız saolsun..Çoğumumuzun balıkçılığa başlarken böyle güzel anıları vardır mutlaka, herzaman anlatacak..

aganta
24-12-2006, 20:22
Değil mi ilk tutulan balıkla bir nevi hapı yutmuş oluyoruz
ama olsun olta balıkçılığı bana göre insanoğluna bir nebze olsun huzur verir

murataslan
25-12-2006, 20:23
Değil mi ilk tutulan balıkla bir nevi hapı yutmuş oluyoruz
ama olsun olta balıkçılığı bana göre insanoğluna bir nebze olsun huzur verir
Fazlasıyla...:D

Saatlerce güneşin altında mantarlı olta ile beklediğimi, ertesi günlerde yüzümün bir tarafı daha esmer şekilde dolaştığımı bilrim... Herkes çekmez bunu ama zevk yaa...

ykmk
27-12-2006, 17:40
çok güzel bir anı, sanırım birçoğumuz ilk balığa gittiğimizde bu kadar çok tutkun olacağımızı tahmin etmezdik..
Teşekkürler, dilinize sağlık..
Aynen öyle abi.Hatta ben dayımla gittim ilk balığa.O tutarken 2.5 m lik sopayla ben de yanında durdum.
Babannem yeni vefat etmişti.Bir uğraş gerekiyordu bana üzüntümü azaltmak için.Ben de onu buldum.Daha doğrusu Allah yol göstedi.Ve dayımın tavsiyesiyle bir olta alıp fanatik bir balıçı oldum.Ondan kat kat daha iyi malzemelerim ve skorlarım oldu.Zaten o fanatik değildi.Darısı tüm arkadaşlarımın başına.O günü hiç ama hiç unutamıyorum.NE zaman içim daralsan o günü hatırlar neşelenirim...

tasma
29-12-2006, 21:49
bizde arkadasımla gece galata köprusunde lüfer akını yaptıgı ıcın galata köprusunu terkedemediik ve yerlerde kar oldugu halde o gece orda sbahladık ve 23 tane lufer tutmustuk sabahda eve gidecekdik henuz otubusler hareket etmediği için dolmusla dönelim dedik 24 saat balıkda olduğumuz için halimizi gören dolmuşçuların şerit değiştirdiği dun gibi aklımda ama zevk işte hastalık huzur veriyo allah ek sik etmesın bu sevgiyi:)

MEHTERAN
05-01-2007, 04:37
Hüseyin bey eşinize allahtan rahmet size uzun ömürler dilerim.Herşeye rağmen hayat devam ediyor.bu arada geçmiş olan bayramınız mubarek olsun. Saygılarımla.

kutluhan
06-04-2007, 07:54
Evet kardeşim, hapı yuttum aynı zamanda eşim bile ben balıktayken vefat etti...

eşinize Allahtan rahmet size sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

benim ilk anımda benzer olmuştu. köye gittiğimiz zaman akrabalarla felan tanışmıştık şu şşurdan akraba bu burdan akran çocuklardı. sonra beni de aralarına almaya başladılar, bi gün beraber balığa gidelim dediler, ben hiç gitmediği için heyecanlıyım tabi, onlar bana öğrettiler yem iğne olta felan ben onları izliyom. kancanın 50-60 cm üstüne 2-3 cm uzunluğunda bi çubuk bağlanır oda mantar görevi görürdü, su bulanıktı ve supanın ucundaki misinayı da hissetmek zor olduğundan çubuğa bakıyordum. sonra benim mantar battı gitti bende heyecala oltayı çektim ama o kadar hızlı çektim ki arkadaşın suratına hızla tokat gibi çarpan balık kancadan kurtulup tekrar çaya düştü.
o anı hiç unutamam. şimdide balık avı kelimesi bile heyecanlandıryor.
tutmasam bile. napalım bu hastalıksa bende hastayım.

gıracemi
14-04-2007, 11:27
napalım bu hastalıksa bende hastayım.[/QUOTE]

geçmiş olsun kardeşim.. malesef hastalığının bi tedavisi veya ilacı yok.. ömür boyu balık tutmaya mecbursun:deli: :D

ünalmusa
12-09-2007, 19:29
paylasımın ıcın tesekkurler allah sıze uzun omur versın uzuldum hepımızın gıdecegı yer orası er yada gec