PDA

Tüm Versiyonu Göster : Hangi balık nasıl avlanır??


varior
22-12-2006, 22:45
Alıntıdır..

Not : Bazıları tatlı su balığı ama istenirse taşıyabilirim..


LÜFER BALIĞI AVI :
[Only Registered Users Can See Links]
Lüfer balığı geçici avdır. Yavruluktan itibaren büyüyene kadar çeşitli isimler ile defne yaprağı, çinakop , sarıkanat, lüfer ve kofana diye isimler ile anılır. Çenesinin kuvveti ve kurnaz oluşu aynı zamanda cesur ve atılgan oluşu balıkçılar için kolay olmayan avdır. Lüfer balığını avlamak için izmarit, istavrit, zargana, hamsi, uskumru ve kolyoz balıkları yem olarak kullanılmaktadır. Bazı yemler hamsi gibi bütün olarak diğerleri ise fileto olarak iğneye takıldığı gibi zarganada çoğu zaman bütün ve canlı takılması halinde daha verimli av yapma imkanı sağlar. Lüfer oltası 0.50 naylon misina ile 80 ile 100 metrelik oltanın ucuna fırdöndü takıldıktan sonra 0.30 beden ucuna zoka bağlayıp veyahut ta sandalla yapılan avda 1 numara kaşık kullanılarak sandal hızına görev ağırlık kullanılarak yapılır, kıyı balıkçılığında ise kamış kullanılarak hırsızlı iğneye bütün istavriti takıp uzağa atılan oltanın boşluğu alınıp beklenir balık vurunca hemen çekmek gerekir, yeni geliştirilen kıyı balıkçılığı için mantarlı oltadır, bu olta tipi üçlü fırdöndünün alt halkasına beden ve ağırlık üst halkasına ise olta ve yan halkasına ise hırsızlı iğne ve mantar bağlanır,mantarın faydası yemin üstte kalıp balığın görmesi içindir.

ORKİNOS BALIĞI AVI :

[Only Registered Users Can See Links]

Zor olan avlardan biride orkinos balığı avıdır, 200 kilodan başlayıp 1 tona kadar ağırlığa ulaşmaktadır, ton deyince orkinosun ton adı altında konservesi de yapılmaktadır. Canlı yem kullanılması tavsiye edilir, lüfer ve palamut gibi yalnız balığın güçlü ve mücadeleci oluşu farklı olta sistemini gerektirir şöyle ki 200 metre uzunluğunda naylon örme ip ucuna fırdöndü bağlanıp 3 milimetre kalınlığında 4 metre tel bağlandıktan sonra ise yine bir fırdöndü koyup kalın 15 metrelik çelik tel ve ucuna da 20 santimetrelik bir iğne ile oltamız hazır demektir.Her ihtimale karşı balık fazla derinlere daldığı için yedek ip bulundurmakta fayda vardır. Aynı zamanda ip kesinlikle diğer oltalar gibi elle tutulmayıp bir şamandıraya bağlanmalı ve şamandıradan sonrada ince sicimle sandala bağlanmalı ki balığın geldiği ya şamandıranın dibe inmesi yada ince ipin kopması ile anlaşılır.

TURNA BALIĞI AVI :

[Only Registered Users Can See Links]

Gölde yaşayan bir balık olup 1 metre ile 20 kilogram arasında değişen ölçülere sahip olup canlı veya ölü yem ile yakalanacağı gibi rap ala ve kaşık ile de kamış kullanılarak yakalanabilir. Orta boy tatlı su balığı alınır ve üçlü iğne anüs kısmına kuyruğa bitişik takılıp oltanın devamında bulunan ağız iğnesi de ağza kilitlenir, yalnız bu işlemi yaparken ölü balığın ağız içine ağırlık koymak dibe iniş anında balığa canlı havası verir. Diğer bir olta çeşidi de misina anüsten geçirilip ağız kısmından dışarı çıkarılır ve çekilen misinanın anüs kısmında bulunan tek iğne ölü balığa anüse yakın zabdedilir. Canlı yem kullanma şansınız var ise üçlü iğnemizi balığın yüzgeç üstüne iki kancası takılıp kuyruk kısmına kadar gerilen misina sicim ile balığın gövdesine bağlanır canlı olan balık düz bir şekilde yüzer ve turna yakalamanız daha garanti olur. Ölü yemde ise unutulmaması gereken atıp çekme yöntemidir.

KIZILKANAT BALIĞI AVI :
[Only Registered Users Can See Links]

Göllerin sığ olan kısımlarında av vermeleri ılık sudan hoşlanmalarında kaynaklanmaktadır. Avcılığında 0.25 misina hatta kendinize güveniyorsanız daha ince misina secimi yapabilir, iğne olaraktan WMC 9284 kalite 5 numara iğne tavsiye olunur. Ağırlık kullanmadan şamandıra yardımı ile kıyıdan kamış ile canlı yem kullanarak yakalıya bilirsiniz, canlı yem seçiminiz kurt, solucan, yavru balık ve yörede bulunan böcek olabilir. Unutulmaması gereken diğer bir hususta oltanın fazla hareketsiz bırakılmamasıdır, kızılkanat hareket halindeki yeme daha çabuk cevap verdiğidir. Tekne ile avlanıyorsanız şamandırasız yüzen misina kullanın eğer yüzen misina bulma olanağınız yok ise o zaman iğneden 75 santimetre geriden başlama kaydı ile eczaneden temin edebileceğiniz vazelin ile yağlayın ki sizinde yüzen misinanız olsun.

KEFAL BALIĞI AVI :

[Only Registered Users Can See Links]

Dişsiz olan bu balık yemini emerek didiklediğinden sizlere birkaç farklı olta çeşidinden bahsedeceğim, gittiğiniz bölgede eğer balıklar büyük ve diplerde dolaşıyorlarsa o zaman yapacağınız bildiğimiz üçlü iğnenin üç tane ucunu güzelce eğe ile sivriltip 0.40 misinanın ucuna bağladıktan sonra taze ekmek içini elimizde top şeklinde yapalım büyüklüğü ise üçlü iğnemize uygun olup iğnenin uç kısımları dışarıda kalacak şekilde taktıktan sonra balıkların bulunduğu bölgeye atıp bekleyelim, gelen balıklar yukarıda da bahsettiğim gibi yemi emmeye başlar ve bu işlemin sonucunda yemi alabilmek için kafa sallarlar bu durumda kendiliklerinden oltaya takılırlar ve oltanızı sürüklerlerken oltanızı gerdirip yakalandığını anladığınız an yavaşça çekmeye başlayınız. Benim en sevdiğim ise bilhassa bodrumda çok uygulama fırsatı bulduğum olta çeşidi su üzerinde gezinen kefallar için bayağı iyi netice verdi. Sizinde bulunduğunuz bölgede kefallar su üzerinde ise yapacağınız 0.35 misina üzerine 20 ile 30 adet 1251 C 5 numara çelik beyaz iğneleri iki parmak ara ile birbirinin peşi sıra bağladıktan sonra ekmeğinizi avuç büyüklüğünde koparıp yumuşak kısmı dışarıda kalacak şekilde ikiye katlayıp yaptığımız bol iğneli oltamızı iğneleri ekmeğe batırmadan ekmeğin üzerine sarıp fırlattıktan sonra gelen balıklar ekmeği didiklerlerken muhakkak bir taraflarından yakalanacaklardır aman derileri yumuşak olduklarından oltayı yavaş çekmeye bakın. Bazı derin bölgelerde ise dip oltası kullanmanız gereke bilir onun için mantarlı dip oltası tavsiye olur, yem olarak kurt, et parçası veya yine ekmek içi kullanabilirsiniz.

İSTAVRİT BALIĞI AVI :

[Only Registered Users Can See Links]

Bütün denizlerimizde bulunduğu gibi yakalanması ise gayet kolay olduğundan çok rağbet edilen bir balık cinsi olup hepimizin bildiği gibi çaparı tabir edilen olta ile kolay av vermektedir.Çaparı hazırlarken mevsim ve su berraklığı göz önüne alınmalıdır. Yaz ve kış çapar ileri iğne, tüy ve takım farklılığı gerektirmekte olup kışın berrak olmayan sularda 1251 C 5 numara iğne, 0.30 köstek, 0.30 beden yazın ise 1799 7 veya 9 numara siyah iğne, 0.25 köstek, 0.25 beden kullanmak gerektiği gibi unutulmaması gereken diğer bir hususta kuyruk altı av yapanların siyah sağlam bir makara ipine iğnelerini bağlarlar ise misina gibi parlamadığından daha fazla balık yakalamanıza imkan verir. Çaparı de ağırlık için kıyı ve teknede çaparının uzunluğu, iğne adeti ve suyun akışına hatta kamışınıza uygun olan ağılığı seçmeniz gerekmektedir.

İZMARİT BALIĞI AVI :
[Only Registered Users Can See Links]

Hem karadan hem de sandal ile avlanan balık kolay yakalanmasına rağmen bilhassa yem ile avlandığında oltaya vuruş yaptığı anda olta hemen çekilmeyip ufak bir bilek hareketi ile cevap verip vuruş kesildiği anda olta çekilmelidir. Kıyıdan kamış ile yapılan avda ayaklı olta dediğimiz 3 köstekli 0.25 köstek kalınlığında, 0.30 ana beden, 0.40 da olta kalınlığı olan ve 1799 siyah 9 numara çapraz iğne kullanmalıdır. Yem olarak genelde ufak midye yani tohum midye her iğneye bir midye kullanılarak yapılması daha uygundur. Sandal avında yemli olta seçiminde ise olta kalınlığı 0.50, ana beden 0.30, köstek ise 0.30 kalınlığında ve köstek aralığı 10 santimetre olup siyah 7 numara 1799 çapraz iğneler ile 15 – 30 adet arasında değişen diğer adı ile yemli çaparı denilen olta şekli olup yemsiz çaparı de kullanılabilir yemsiz çaparı de ise köstek boylarını daha uzun bırakabilirsiniz tüy seçimi ise evimizde bulunan muhabbet, iskete, Florya ve saka gibi süs kuşlarının göğüs tüylerinden elde edilir.

BIYIKLI BALIK AVI :

[Only Registered Users Can See Links]
Balığın yakalanması ve kıyıya çekilmesi beceri ve güç istemektedir. Enerjik ve güçlü balık olması sebebi ile onun aldatılması ve yene bileceğiniz güçte olta hazırlamak için misina seçimini iyi yapıp I/0 WMC 9284 kahve rengi çelik iğne, yem olaraktan solucan seçip solucanın tüm iğneyi kaplamasına dikkat etmelisiniz, solucan bulmanız güç olursa peynir, et ve hamuru deneyebilirsiniz.



HANİ BALIĞI AVI ( LAHOZ – ORFOZ ) :

[Only Registered Users Can See Links]

Pareketa veya el oltası ile 100 ile 200 metrelerde yakalandığı gibi 25 ile 30 metrelerde de yakalanırlar, 100 metrelik derinliklerde kullanacağımız olta çapraz dövmeli 8/0 100 gramlık iğneli zoka ve zokadan 1,5 metre geriye 300 gramlık ağırlık 2 metrelik ara beden ve de 3 santimlik fırdöndü, daha derinlerde ise bildiğimiz pareketa kullanırken 1 kilogramlık ağırlık ve ağırlıktan sonra her ara bedenin boyunu 2 metre tutarak 1 metre uzunluğunda 0.80 köstek ve 8/0 veya 6/0 WMC çapraz 9284 kalite iğne istenilen adette kullanılırken yem seçiminde ise ahtapot, istavrit, uskumru veya kolyoz kullanılır.


SAZAN BALIĞI AVI :
[Only Registered Users Can See Links]


Sağlam bir kamış seçtikten sonra kullanacağınız iğne 9284 kalite 6 veya 7 numaradan 1/0 numaraya kadar çıkabilir. Oltanız basit sadece iğne ve fırdöndüden oluşmaktadır, hatta ağırlık dahi gerekmeyip emici ve yutucu balık olduğundan yemlerin iri hamur, kurt, haşlanmış patates, mısır, buğday ve et olarak seçilip oltaya geldiğinde boşluk verip yemi rahat yutmasını sağlayıp ondan sonra sertçe çekip iğne iyice saplanınca karaya almaya bakınız, ağız yapısı sağlam olduğundan çekerken ağız yırtılır diye kokmanıza gerek yoktur. Esas olan karaya çekene kadar sizi çok zorlayacağıdır.

varior
22-12-2006, 22:53
[Only Registered Users Can See Links]
[Only Registered Users Can See Links]

B : BOĞAZ
K : KARADENİZ
E : EGE
A : AKDENİZ
M : MARMARA

Grafiklerdeki yeşil gülen yüz en iyi ve lezzetli zamanı,
siyah yüz yenilebileceği zamanı,
kırmızı asık yüz ise yenilemeyeceği zamanı simgeliyor.

rastgelsin,

[Only Registered Users Can See Links]

- Balıkçılık sevgi, sabır, soğuk kanlılık ve refleks ister.

- İnce misina 0,30 ve 0,40 avcı olur balığı ürkütmez.

- Büyük balıklar yakalandığında misina durdura durdura ürkütmeden yukarı çekilmelidir.

- İstavrit tutarken çapa atılmaz, çapa ipinin hareketi balığı ürkütür ve yarı yarıya keser.

- Tekneyle büyük balık avında mutlaka bir kepçeye ihtiyaç vardır. Sudan çıkar çıkmaz kepçeyle balık yakalanmalıdır yoksa çırpınan hayvan misinayı koparabilir.

- Bir balık teknesinde mutlaka livar bulunmalıdır. Livar yoksa teneke kaplar tercih edilmeli ve su sık sık değiştirilmelidir. Plastik kovalarda bekleyen balık su içinde bile olsa bayatlar.

- Balıkçılığa yeni başlayanların en sık düştüğü hatalardan biri iğneyi dipte bir yerlere taktırmalarıdır. Bu konuda dikkat gerekiyor.

- İskorpit ve trakonya etleri yenirse de zehirli balıklardır. Çarptığı yeri şişirirler. Oltaya sık gelen bu balıkları tanımak iğneden çıkarırken tedbirli olmak her ihtimale karşı zehirli balık vurmaları için küçük bir şişe amonyak alınmalıdır.
[Only Registered Users Can See Links]

varior
22-12-2006, 22:56
Hangi mevsimde hangi balık yenir?







Her balığı her zaman bulmak mümkün olmaz. Hepsinin tutulma mevsimi ve lezzetli oldukları zamanlar farklıdır. İşte aylara göre balığı ne zaman bulabileceğinizin kısa bir listesi...



OCAK:

Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini korur. Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır. Çinekop, kofana ve mezgit ise pazarlarda kolayca bulunur. Tekir ve kırlangıç; bolca avlanır. Barbunya, kılıç ve mercan az tutulur.


ŞUBAT:


Şubatta başlayan kalkan mevsimi, mayıs ayı sonuna kadar devam eder. Tekir bolca çıkar. Uskumru, lüfer, palamut ise yağını kaybetmeye başlar. Gürnüşbalığı ve kefal lezzetle yenir.


MART:


Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır. Uskumru çiroz olmaya yüz tutmuştur; tavası ve pilakisi yapılabilir. Gürnüşbalığı fazlaca çıkmaya başlar. Lüfer ve palamut yağını kaybettiğinden, sadece tava ve pilaki yapılmaya elverişlidir. Kofananın ise ızgarası olur. Tekir lezzetlidir.


NİSAN:


Kalkanın en bol zamanıdır. Mercan, levrek, kılıç ve kırlangıç bolca çıkmaya baslar. Bu nedenle diğer aylara göre daha ucuzdurlar. Ancak kılıç çok lezzetli değildir. Gürnüşbalığı, kefal, mezgit, tekir ve barbunya çok tutulur. Eşkina bu ayda görülür.


MAYIS:


Levrek, barbunya, dil balığı, tekir, kılıç ve iskorpit zevkle yenir. Fazlaca çıktığından her gün pazarlarda bulmak mümkündür. Uskumru, torik, palamut, hamsi ve istavrit yağlarını kaybetmişlerdir. Kefal ise lezzetlidir.


HAZİRAN:


Haziranda balık az tutulur. Dip balıkları, yumurtalarını dökmüş olduklarından dağınık gezerler. Bu nedenle balıkçılık açısından verimsiz bir aydır. Tekir, barbunya, mercan, levrek ve eşkina bulunur; ama pahalıdırlar.


TEMMUZ:


Mevsimi başlayan sardalya, ekim ortasına kadar lezzetini sürdürür, istavrit ile uskumru kızartmaya ve haşlamaya elverişlidir. Tekir ve barbunya lezzetli, kefal ise lezzetsizdir.


AĞUSTOS:


Çingene palarnutu mevsimi açılır. Boyu uskumru kadar ya da biraz daha iridir. Sardalyanın en lezzetli zamanıdır. Ağustos ayında kılıcın tadına doyum olmaz, izmarit lezzetini bulmuştur. Kefal tavsiye edilmez.


EYLÜL:


Sardalya ve kılıç lezzetlidir. Palamut irileşir, her türlü pişirmeye elverişlidir. Lüfer bu dönem pahalıdır, istavrit ve kırlangıç bolca çıkar.


EKİM:


Geçici balıkların, yazın Karadeniz'de beslenip, Marmara'ya göçe başladıkları dönemdir. Bu nedenle bol miktarda balık çıkar. Uskumru turfanda olarak kendini gösterir. Lüfer tam lezzetini kazanmıştır, istavrit yağlanmıştır. Palamut bolca çıkar. Tekir, barbunya, kılıç, levrek, mercan, sardunya, eşkina, torik, izmarit gibi balıkları ucuz almak mümkündür.


KASIM:


Uskumrunun en iyi zamanıdır. Torik akışı başlamıştır. Pisinin en lezzetli olduğu aydır. Ekim ayında bol bulunan ve'lezzetii olan balıklar kasım ayında da vardır,


ARALIK:


Uskumru, lüfer, palamut ve torik yağlı olduklarından her türlü pişirilebilirler. Hamsi lezzetlidir. Tekir bol bulunur.

varior
23-12-2006, 09:47
arkadaşlar birazda gülelim isterseniz.... :D

[Only Registered Users Can See Links]

Güven ÖZYELDAN
23-12-2006, 09:52
savaş eline bilgine sağlık yeniden hatırlanmak adına harika bir paylaşım teşekkürler....

Uzm.Dr.Rastgele
23-12-2006, 10:16
Savaş kardeşim, verdiğin emek için teşekkürler,ellerine sağlık...

aganta borina borinata
23-12-2006, 11:55
savaş paylaşımın için teşekkürler...emeğine sağlık...

benzeri bilgiler daha önce de paylaşıma sunulmuştu...ama güven in de dediği gibi yeniden hatırlamak adına iyi bi paylaşım...

bilgilerin alıntı olup olmadığı konusunda dip notu da eklersen daha iyi olacaktır...zira bazı bilgiler eksik ve ya yanlıştır kanımca...(ör; sazan balığının dudakları sağlamdır, üst dudağı da yakalandığında sorun çıkarmayacak kadar mukavemetlidir...alt dudagıda sağlamdır, ama alt dudak çevresi balık ne kadar iri olursa olsun hassas bi yapıya sahiptir...ve genelde de kanca alt dudaktan takılır balığa balık çok dikkatli çekilmelidir zira iğne takıldığı yeri yırtarak genişletecek ve balığın kaçmasına fırsat verecektir...üst dudağın en dışlarıda aslında hassastır ama alt taraf kadar değil...lüfer takımında da eksiklikler vardır)...

rastgelsin...

varior
23-12-2006, 12:02
savaş paylaşımın için teşekkürler...emeğine sağlık...

benzeri bilgiler daha önce de paylaşıma sunulmuştu...ama güven in de dediği gibi yeniden hatırlamak adına iyi bi paylaşım...

bilgilerin alıntı olup olmadığı konusunda dip notu da eklersen daha iyi olacaktır...zira bazı bilgiler eksik ve ya yanlıştır kanımca...(ör; sazan balığının dudakları sağlamdır, üst dudağı da yakalandığında sorun çıkarmayacak kadar mukavemetlidir...alt dudagıda sağlamdır, ama alt dudak çevresi balık ne kadar iri olursa olsun hassas bi yapıya sahiptir...ve genelde de kanca alt dudaktan takılır balığa balık çok dikkatli çekilmelidir zira iğne takıldığı yeri yırtarak genişletecek ve balığın kaçmasına fırsat verecektir...üst dudağın en dışlarıda aslında hassastır ama alt taraf kadar değil...lüfer takımında da eksiklikler vardır)...

rastgelsin...

Teşekkürler arkadaşlar, benimde bu yemekte azda olsa tuzum olsun istedim..

Alıntı olduğuna dair dipnot koydum ama benimki sanki üstnot oldu, en tepeye koymuştum.. :D :D

aganta borina borinata
23-12-2006, 12:37
he ya yazmısın vallahi...ben yazıyı okuyunca sonradan unutmuşum dabi üst notu...kusura bakma...

rastgelsin...

katiti
23-12-2006, 13:00
Bilgisi gülmecesi hepsi bir arada olmuş, teşekkürler...

atilerdogan
04-05-2007, 00:23
Cok Lazim Olmustu! Sagolasin...cok Işime Yarayacak

atilerdogan
04-05-2007, 00:33
Bi De Benim Bi Sorum Olacak! 2 Kişilik Bi Sandalda Amatör Balikçilar Nasil Konumlanmalidir? Bi De Balikçilarin Basina En Sik Gelen Kazalar Nasil Olmustur?

aserkansatı
04-05-2007, 14:45
Savaş sağolasın.Hepsi güzel de Aramızda Hain Var çok daha güzellll.:D :D :D

urfettin
04-05-2007, 15:48
Emeğinize sağlık...Teşekkürler

mufi
05-05-2007, 16:42
arkadaşlar birden fazla defa denedim dana yüregi tatlı su kefalinde iş yapmadı
yoklayıp bırakıyorlar..anlaşılan solucan tatlısuda tek kelime.

Egeli
05-05-2007, 20:28
Abi eline sağlık
eyvallah...

ykmk
05-07-2007, 12:44
Çok hoş bir konu başlığı olmuş.Mert abinin de dediği gibi hepsi bir arada...

jack1988
10-07-2007, 00:26
ellerinize saglik cok guzel hazirlamissiniz.:helal: :helal:

batu
07-09-2007, 12:26
SELAM SAVAŞ eline saglık ben bu işten anlamam ama anladığım o ki bu işi öğrenmek için en ideal yeri buldum :)

necobey
07-09-2007, 13:08
Çoook güzel bilgiler sağolun

ünalmusa
31-10-2007, 17:12
sazan ile kızılkanat tı çok iii tutarım da digerleri zor :):):)

ismail2776
22-11-2007, 20:58
peki ya minekop hakkında bilgi alabilir miyiz? Şimdiden teşekkürler.

HasanYILDIZ
26-01-2008, 09:35
çok faydalı olacağına inandığım bir bilgi teşekkürler...

level
26-01-2008, 18:53
paylaşım için teşekkürler
ağzına ve emeğinize sağık

nafiz38
22-09-2009, 09:58
arkadaşlar ben fazla profösyonel bir balıkcı değilim ama çok sık balık tutmaya giderim ben buna ramen ağ ile balık avına karşıyım lütfen zevk için bu işi yapıyorisek olta kullanalım ve küçük balıkları geri bırakalım.herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum

çağbaşı
18-04-2010, 10:17
savaş bey verdiğiniz bilgiye teşekkürler.ben tarsustan kahraman doğan.

ukg79
30-07-2010, 17:15
oldukça faydalı bilgiler emeğinize sağlık.

toros97
04-04-2011, 10:46
kefal hangi ayda başlar abiler :soru:

toros97
04-04-2011, 10:47
bide ben su üssü mantarlı takım yapıyorum kıbrıs 15 li iğne kaç numara ideal yazarsanız sevinirim

toros97
04-04-2011, 10:50
sazan avı için istambuldaki hangi gölü önerirsiniz bilmek isterim

toros97
04-04-2011, 10:52
:helal::helal::helal::'(:ninja:şimdiden hepinize teşekkürler bide maltepeliyim ona göre yer belirtirseniz sevinirim bb

RMZNSYN
26-06-2011, 16:33
Benim gibi yeni başlayan birisi için gayet iyi oldu

RMZNSYN
26-06-2011, 16:36
Sayenizde baya faydalı bilgilere ulaşıyorum, bu işi kıvırıcam galiba...

bedri34
10-08-2011, 21:15
kardeş bu söylediklerin nerede cıkıyor.
mesela palamut ağustos da istanbulda oluyormu.

Birkan B.
17-08-2011, 00:49
Ahh Ah Zamanında (12 13 sene önce) çocukken bizim yazlığın ordan Kıbrıs oltasiyla az kefal tutmazdim ama simdi Balik falan kalmadı buralarda (Urla Özbek)

Paylaşım icin teşekkür ederim zevkle okudum hepsini ama büyük Balik geldigi zaman kendime engel olamayip balik kaçar korkusuyla hızlı çekiyorum hep :)

pendikli balıkçı
29-10-2011, 14:56
Güzel paylaşım olmuş tebrikler.

CADSERKAN
06-03-2012, 10:03
sazan avı için istambuldaki hangi gölü önerirsiniz bilmek isterim

sazan istanbulda bütün göllerde mevcut fakat ben terkos gölünü tercih ediyorum.Aynalı sazan biraz zor israil küçük göletlerde bile var. İsrail sazanı görmek istemiyorum artık.:(

MAVİ FENER
06-03-2012, 12:50
kardeş bu söylediklerin nerede cıkıyor.
mesela palamut ağustos da istanbulda oluyormu.

Ağustos ayında Palamut avcılığı kanunen yasaktır...1 eylülden sonra avlanabilirsiniz..iyi şanslar....15 nisan son gündür....