Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : Anket : Amatör balık avcılığı spormudur?

varior
23-12-2006, 12:14
Merhaba Arkadaşlar,
Amatör balık avcılığı bir tutkudur, bu su götürmez bir gerçek, elin oltaya bir değdimi bir daha ölene kadar bırakmak istemiyorsun??
Ancak, sizce Amatör Balıkçılıkta bir spor ruhu var mı?? Birçok açıdan faydasını gördüğümüz bu hobi dalı, zaman zaman yapılan yarışmalarıyla, doğaya ile iç içe yapılan bir faaliyet olmasıyla bir spor olabilirimi??

Yorum yapmak isteyenler buyrun bakalım, sadece Evet yada Hayır deseniz bile kabulumüzdür... :) Eleştirilere de açığız.. ;)

aganta borina borinata
23-12-2006, 12:50
savaş bilardonun, satrancın bi spor olduğunu var sayarsak...amatör balık avı sporun daniskasıdır bence...hemde kallavisi...

düşünsene oltalar çantalar bi sürü ıvır zıvır vuruyorsun sırtın yürü babam yürü, hangi komandonun sırt çantasında o kadar teçhizat var...tekne de ki durum daha kötü valla kaç saat tekne de cırmalıyorsun, hele bi de büyük bi balık gelince konsantrasyon beden gücü tecrübe mücadelecilik vb. hapsi var...bi de yaz kış demeden neredeyse her türlü hava koşulunda mücadele veriyorsun...öyle 90 dakka, 5-6 set felanda değil haaa, en az beş altı saat...bi futbolcu hergün maç yapsa çok bişey olmaz ama hergün balığa gittiğini bi düşünsene...hatta balık avında takım olarak bile çıkıyorsun sahaya...

bu spor değil de nedir ...

rastgelsin...

katiti
23-12-2006, 13:18
Doğan'a katılıyorum sonuna kadar, bir balık gününden sonra sırtında, bacaklarında, kollarındaki ağrı her zaman bu işin bir spor oldupunu hatırlayor :)...

Uzm.Dr.Rastgele
23-12-2006, 13:21
Savaş'ım kesinlikle Doğan'ın dediği gibi bir spor dalıdır.Mesela kendimden örnek vereyim.Geçen hafta aynı güzergah fakat farklı bir mekan diye anımı yazdım.Arkadaşım ile daha önce hiç avlanmadığımız bir mekana gittik.Omzuma çantamı takdım.Başladık yürümeye....Beğendik bir yer oradan olta attık.2 adet levrek almışdım.Gün ağardıktan sonra hadi daha güzel bir yer bulururuz diye yine yüklendik eşyaları ve dağ-tepe yürü allah yürü.Ve başka bir yerde yine mola vererek avlanmaya başladık.Haaa, bu arada birde düzgün bir iki balık alınca da emin ol adrenalin seviyesi vücudumuzda tavan yapıyor.Neyse işimiz bitipde sıra arabanın yanına dönmeye başlayınca da saat tutmuşdum.Kardeşim yaklaşık 40 dakika sürdü geri dönmemiz.Yol diye bir şey yok zaten dağ-taş çalıların kenarından taşların tepelerinden seke seke ancak arabanın yanına varabildik.Eh bu spor değilse ben bir şey diyemiyeceğim......

igmsva
24-12-2006, 17:12
Britannica ansiklopedisi spor'u " Belirli ölçüde güç ve beceri gerektiren yarışmalı ve eğlenceli etkinlikler." olarak tanımlıyor. Sportif ögelerin tümünde dinlenmek, eğlenmek olduğu kadar aynı zamanda sosyal bir kaynaşma da vardır. tüm bunlar ışığında bence Amatör Balıkçılıkta bir spor ruhu tabiiki var. Amatör Balıkçılık bir SPORdur. diyorum..........

MEHTERAN
24-12-2006, 19:24
Abi bi düşünün yarın balığa çıkacaksınız yer belli mesafe uzak fakat araçta var, mesafe önemli değil,diye düşünüyoruz. akşamdan başlar spor.Takımları kontrol edersin.yedeklerine bakarsın,yem hazırlarsın,bide benim gibi solucan ve hamur kullanıyorsan akşamdan hamur hazırlamak,ve herşeyden önemlisi elinde el feneri ile akşamdan hazır olsun diye solucan kazmak,bunların hepsi tamam,ondan sonra arabada bi durum varmı arabayı kontrol et yağ su isletme vs.oda tamam yarın için azık gerek, oda tamam.sabah oldu çıktın yola,takım indir,takım aç, yerleş,yemle yemle yemle sonra çadır kur güzelce yerleş çayı ocağa koy, sonra oltaları suya indir.tam zevkli zevkli çayı çekerken oltanın biri hoooop koşturmayı düşünün.?????? abi bu spor değilde nedir allah aşkına. saygılarımla.

varior
24-12-2006, 23:26
Vallahi güzel anlatmışsın :D bende Sporsal bir sosyal faaliyet olarak algılıyorum ama, neden Resmi olarak spor faaliyetlerinin içinde geçmiyor, bu kadar seven (bir voleybol, handbol kadar vardır heralde) insan varken neden müsabakaları yada yarışmaları sürekli görsel yayında yok..!! :( bunu çoğumuz spor faaliyeti olarak algılayabiliyorsak "başkaları" neden algılayamıyor.. Evinizde tv'de bu tür bir yarışma olsa hanginiz bakmazsınız...???

aganta borina borinata
25-12-2006, 09:05
Abi bi düşünün yarın balığa çıkacaksınız yer belli mesafe uzak fakat araçta var, mesafe önemli değil,diye düşünüyoruz. akşamdan başlar spor.Takımları kontrol edersin.yedeklerine bakarsın,yem hazırlarsın,bide benim gibi solucan ve hamur kullanıyorsan akşamdan hamur hazırlamak,ve herşeyden önemlisi elinde el feneri ile akşamdan hazır olsun diye solucan kazmak,bunların hepsi tamam,ondan sonra arabada bi durum varmı arabayı kontrol et yağ su isletme vs.oda tamam yarın için azık gerek, oda tamam.sabah oldu çıktın yola,takım indir,takım aç, yerleş,yemle yemle yemle sonra çadır kur güzelce yerleş çayı ocağa koy, sonra oltaları suya indir.tam zevkli zevkli çayı çekerken oltanın biri hoooop koşturmayı düşünün.?????? abi bu spor değilde nedir allah aşkına. saygılarımla.

gükan bey...solucanlar için akşam kazarsanız daha derinde olurlar...öğleden sonra kazarsanız yüzeye daha yakın yerlerde bulmanız mümkün....

rastgelsin...

aganta borina borinata
25-12-2006, 09:06
Vallahi güzel anlatmışsın :D bende Sporsal bir sosyal faaliyet olarak algılıyorum ama, neden Resmi olarak spor faaliyetlerinin içinde geçmiyor, bu kadar seven (bir voleybol, handbol kadar vardır heralde) insan varken neden müsabakaları yada yarışmaları sürekli görsel yayında yok..!! :( bunu çoğumuz spor faaliyeti olarak algılayabiliyorsak "başkaları" neden algılayamıyor.. Evinizde tv'de bu tür bir yarışma olsa hanginiz bakmazsınız...???

savaş bundan 4 ay kadar önce adını hatırlamadığım bi tv kanalının bi av kanalı kuracağı haberini almıştım..ama haberiyle kaldı öyle...

rastgelsin...

Lethe
25-12-2006, 09:15
merhaba.
bir faaliyetin spor sayılabilmesi için hem aklın hem bedenin çalışması gerektiğini kabul edersek,kesinlikle spordur.diye düşünüyorum...:D

Taygun KOCABIYIK
25-12-2006, 20:16
Hani tüm öğleden sonranı olta bağlayıp çantaya şunu mu koymadım unuttum bunu mu koymadım diye kontrol edersin. Hani tavuklar uyumadan yatağa yatarsın ama heycandan uyuyamazsın. Hani en soğuk havada sıcak yatağını bırakıp gecenin karanlığında kalkıp yollara düşersin. Hani balık bulamasanda kendini bulursun ya işte bu değil spor başlı başına bir yaşam tarzıdır.

Taygun KOCABIYIK
25-12-2006, 20:22
Yukarıda işi biraz duygusal şekilde ele almışım sonradan okuyunca öyle şey ettim
Espritüel bakışla bakarsak; Spordur abilerim spordur çapa çekmek başlı başına bir spordurr. Dağ bayır yürümek ayrı bir spordur :D Kokar gibi yerde olta atmak zaten camel trophy ve dağcılıktır başlı başına. (hala ordan aşağı nasıl indim yarım metre kare yerde nasıl olta attım hayretler içerisindeyim :D)

igmsva
25-12-2006, 20:37
tago bu işin spor olduğunu en kuvvetli sen savunursun her halde... malum bi kokar için bile tüm spor dallarında neredeyse rekor kırıyorsun valla spordur sporrrrrrr

katiti
25-12-2006, 21:03
tago bu işin spor olduğunu en kuvvetli sen savunursun her halde... malum bi kokar için bile tüm spor dallarında neredeyse rekor kırıyorsun valla spordur sporrrrrrr

Abi öyle deme biz de Gediz de az spor yapmadık yani, bilen bilir:deli: :deli: :deli: :D ...

igmsva
25-12-2006, 21:15
Abi öyle deme biz de Gediz de az spor yapmadık yani, bilen bilir:deli: :deli: :deli: :D ...
:D mertim dökül bizde bilelim yaaa. bu hangi spor dalına giriyor....:deli: :deli: :deli: bilen zaten biliyodur. bizde merak ettik şimdi şu gediz maceralarını....:P

Taygun KOCABIYIK
25-12-2006, 21:24
Abicim kokardan beter olmadığına her iddaya varım çıkrığına ipine kamışına :D

igmsva
25-12-2006, 21:39
bende öyle tahmin ediyorum ama saklıyolar vallaaaaa

katiti
25-12-2006, 21:53
Abi şu kadar söyleyeyim: Güven'in arabasındaki arızayı hala tamir edemediler :(. Tago isteren iddiaya gireriz ama zararlı çıkarsın :D...

igmsva
25-12-2006, 21:57
güvenin arabaya çok üzüldüm. tago bu iş ciddi galiba gel şu iddadan vazgeç derim.

MEHTERAN
26-12-2006, 02:12
beyler anlatın şu hikayeyide bizde bilelim araba motor yaktı galiba.

mufi
26-12-2006, 07:05
Arkadaşlar şimdi bu Spor kelimesi bana göre oldukça çelişkili gözüküyor.
şöyleki Balıkçılık derken evden arabaya malzemeyi indirip ...km gittikten sonra arabadan inip üç adım ötede sandelyeni koyup olta atmak spor değil..
ama dag başında arabayı kilitlerip te 3 km tepeyi aşıp öte taraftaki dereye gitmek tabiiki spor olur.. ama şuda varki... vede ne acıdır ki. futbolda tekme atıp rakibin /insanın canını yakmak spor değilse... namluyu ördeğe çevirip tetiği çekmekte spor olmaz...basit bir mantık....
bence balıkçılık herşeyden önce dogayı sevmektir evden uzaklaşıp. bir su kenarında veya denizin ortasında huzur bulmaktır...bilirsiniz su denilince tedavi edici terapik özelliği olan bir olgudur.. fiziki veya manevi....

hem eskiler ne demişler??? hayatta en güzel iki ses vardır 1/para sesi 2/su sesi/hehheh..

Taygun KOCABIYIK
26-12-2006, 08:46
güvenin arabaya çok üzüldüm. tago bu iş ciddi galiba gel şu iddadan vazgeç derim.
abicim araba kullanmayı bilmiyorlarsa ne yapalım kokar yolunda Göksel abi öyle güzel kullandı ki arabayı yere 0 ferrari ile gitsek yine sağlam çıkardık :D:D:D:D

Muvaffak abicim aslında o ses 3 ama bencede en güzel 2sini yazmışsın 3. fazla ses ediyor çok kafa şişiriyor :D

katiti
26-12-2006, 10:41
beyler anlatın şu hikayeyide bizde bilelim araba motor yaktı galiba.

Bizim eski "maceralardan:)". Burada resimler ve anlatım vardı:

[Only Registered Users Can See Links]

katiti
26-12-2006, 10:44
abicim araba kullanmayı bilmiyorlarsa ne yapalım kokar yolunda Göksel abi öyle güzel kullandı ki arabayı yere 0 ferrari ile gitsek yine sağlam çıkardık :D:D:D:D

Muvaffak abicim aslında o ses 3 ama bencede en güzel 2sini yazmışsın 3. fazla ses ediyor çok kafa şişiriyor :D

Tagooo almam seni bir daha sabahın köründe bak, arabayı giderken ben kullanmıştım :D. Ama arabanın yüksekliği yerden 10 cm, içinde en irisinden (Güven hariç :D) 5 kişi, güzergah da (yol bile diyemiyorum) rezalet ötesi olunca kaçınılmaz son oldu. Zaten yolun çoğunu diğer arkadaşlar yürüdü, ben Camel Trophy yaptım :D...

Taygun KOCABIYIK
26-12-2006, 10:57
Tamam mukayese etmeye gerenk yok :D ama kokarda camel trophy nin yanı sıra dağcılıkta yaptık biz :D

MEHTERAN
26-12-2006, 23:14
Bizim eski "maceralardan:)". Burada resimler ve anlatım vardı:

[Only Registered Users Can See Links]
bizide bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. güzel muhabbet olmuş, eee her güzelliğin bir ceremesi vardır. sayğılarımla.

varior
26-12-2006, 23:21
savaş bundan 4 ay kadar önce adını hatırlamadığım bi tv kanalının bi av kanalı kuracağı haberini almıştım..ama haberiyle kaldı öyle...

rastgelsin...

Doğan sanki seni duydular ve apar topar Yaban TV 'yi yayına başlattılar.. Bu işte bir parmağın yok dimi.. :D