PDA

Tüm Versiyonu Göster : Yaban TV

mustfer
25-12-2006, 18:13
Yaban TV Çarşamba günü yayında
Türkiye’nin ilk avcılık ve balıkçılık kanalı açılıyor Yaban TV Çarşamba saat 19:00’da yayında...

Türkiye Çarşamba günü yeni bir kanala kavuşuyor. Türksat 2A’dan yayına başlayacak olan YABAN TV, Türkçe yayın yapan ilk Avcılık ve Balıkçılık kanalı olma özelliği taşıyor.

Tematik yayın yapacak olan YABAN TV’de, avcılık, balıkçılık, su altı sporları, doğa sporları, Yaban yaşamı ve Arazi araçları ile ilgili programlar, belgeseller ve söyleşiler yer alacak.

Av ve keşif gezilerinden özel görüntüler ve yeniliklerin de yer alacağın YABAN TV, kısa sürede bu alanlara ilgi duyan izleyicilerin buluşma adresi olmayı hedefliyor.

YABAN TV, 27 Aralık Çarşamba günü saat 19:00’dan itibaren aşağıdaki parametrelerden yayında olacak:

Uydu : Türksat 2A

Frekans : 12652.0 Mhz

Polarisation : Vertical-(dikey)

Symbol Rate : 3900Ksym/sec

FEC : 5/6

ALINTI (haberturk.com)

hepimize hayırlı olsun...

igmsva
25-12-2006, 19:06
mustafa bilgilendirme için teşekkür ederiz. hayırlı olsun umarım tatmin edici bir kanal olur.

Taygun KOCABIYIK
25-12-2006, 20:05
Uydu almanın vakti zamanı gelmiştir haa birde televizyon şart tabi yoksa babam kafamı kırar :D

katiti
25-12-2006, 21:06
Hayırlısı olsun, en sonunda bizde de bu işi akıl edenler çıktı. Bilgilendirme için de teşekkürler. Acaba kablolu yayında da yer alacak mı? Bir bakmak lazım sanırım...

sinarit_baba
26-12-2006, 10:13
Haberin tam linki
[Only Registered Users Can See Links]

Bu linkte yorumlar kısmında vatandaşın birinin kablo tv sorusuna editör "Şu anda sadece uyduda. Daha sonra Kablo Tv ve diğer mecralarda olacak.. İlginiz için teşekkür ederim." cevabını vemiş.

Kanal habertürk altyapısı ile yayın yapacakmış. Her ne kadar söz konusu kanalı sevmesemde takdir ettim doğrusu. Umarım beklentilerimiz çerçevesinde yayın yaparak bir boşluğu doldurur.

Hazır konu açılmışken dün (25 aralık 2006) saat 19:00 gibi Startv'nin haberbülteni rtük tarafından kapatıldığından TRT tarafından 1994 yılında çekilen bir belgesel yayınlandı. Belgeselde önce akdenizde su altı dalış görüntüleri ardından sandal ile kılıç balığı avı görüntüleri yer aldı. Adamlar kayabalığını yem yaparak ve sarma oltaları tamamen suya bırakarak yaklaşık 80cm boyunda 3~5 tane kılıç yakaladılar. (sanırım o zamanlarda boy ve adet sınırlaması yoktu, varsa çok ayıp etmişler) Tam bunu izleyip böyle bir kanalın eksikliğini hissederken bu kanalın açılacağını duymak güzel geldi. TRT'nin bu eski programları bile eminimki beni fazlasıyla mutlu ederdi.

sinarit_baba
26-12-2006, 10:17
Unutmadan; bu kanalın en önemli yararı, etrafta avlanan insanların büyük bölümünün sirküler konusunda bilgi eksikliğini giderecek olmasıdır. Kanal yayına başladıktan sonra gerekli uyarıları yaparak bu konuda bilgilenirici yayınlar istemek gerekir kanımca.

katiti
26-12-2006, 10:38
Teşekkürler, inşallah geç kalmadan kabloluya da geçer...

atomik07
26-12-2006, 10:54
ya arkadaşlar azmı uğraştık Doğan medyaya bu konuda hatırlarsanız yüzlerce mail attık. bazı arkadaşlar umutlanmayın öyle bi kanalı türkiyeye açmazlar diye he ne kadar can sıksalarda sonuçta oldu.Uydumda var sevincimden havalara uçacağım nerdeyse. Emeklerinizin karşılığı alındı arkadaşlar.
Hatırlayamanlar için link [Only Registered Users Can See Links]

aganta borina borinata
26-12-2006, 11:08
wallahi dadından yenmeyecek gibi görünüyor...hayırlı olsun...

ersin dün akşam haberleri seyrediyordum ancak bahsettiğin belgeselin sonuna gelebildim...sirkülerde geçen balıkların küçüklerini ve tamamen yasak olan balıkları yakalamak yasak değildir...onları suya geri bırakmamak yasaktır...oltaya vuracak balığın ne olacağını ve ne boyda olacağını kestiremessiniz...umarım o kılıçları yakalayanlar bırakmışlardır...

rastgelsin...

rastgelsin...

Uzm.Dr.Rastgele
26-12-2006, 11:18
Bana göre çok geç kalmış bir yayın kanalı... İnşallah hem kara hemde deniz av meraklılarının beğenisine hitap edecek kalitede bir yayın olur..Hayırlısı olsun...

aganta borina borinata
26-12-2006, 11:23
Bana göre çok geç kalmış bir yayın kanalı... İnşallah hem kara hemde deniz av meraklılarının beğenisine hitap edecek kalitede bir yayın olur..Hayırlısı olsun...

vallahi ishak abi aynı şeyller benim de kafama takılmadı değil hani...şu av dönemlerindeki gibi ruhsuz uyarı mesajlarıyla dolu bi yayın politikası izlemeyeceğini umuyorum...ve sanırım kara avı ağırlıklı olacak gibi yayınlar...

rastgelsin...

sinarit_baba
26-12-2006, 11:28
Doğan abi adamların asıl amaçlarının keyifli zaman geçirmekten ziyade balık yakalamak olduğu izlenimi yarattı bende, zevk için yakalamayan kişinin boyut yada sınıra önem vereceğini sanmıyorum. Ayrıca her ne kadar bu şekilde av konusunda tecrübem olmasada şöyle bir durum var ki; yakalamaya çalışılan balıkların boyutları ile yem boyutu orantılı olması gerekir. Bana göre adamlar buradan her zaman bu boyutta balık aldıklarında küçük yem ile avlanıyorlar. Yoksa avı yasal boyutlarda olan kılıç için palamut ile yem yapıldığını izlemiştim.

mufi
26-12-2006, 12:57
Arkadaşlar yıllar öncesinden avrupa ve amerikada ücretsiz belgeseller yayınlanırken bizde daha TV siyah beyaz dı. halen Bu ülkedeki menfaatçi medya reyting peşinde koşup gelişigüzel yapımlar la Türk insanını oyalamak ta iken böyle bir kanalın yayına başlamasını ben uygarlık ve bilim adına memnuniyet ile karşılıyorum ve bu işi yapanları tebrik ediyorum.. türk insanı bunlara layıktır hatta dahada ilerisine..

balıkcı
26-12-2006, 13:19
Benden sizlere tavsiye bütün yeni yayınlanan filmleri bir şekilde kopyalayın(çekin) bu DVD olur Video olur fark etmez imkanı olanlar kendilerine güzel bir arşif yapabilirler,herkese hayırlı olsun.

varior
26-12-2006, 15:18
bu kanalın açılışı tüm kara, deniz,hava,toprak, doğa ne biliiim her av meraklısı için müthiş bir haber.... Umarım hergün aynı şeyleri tekrar tekrar göstermezler.. İçeriğinde çeşitlilik olur.. Fransızların, Chasse&Peche kanalı gibi olsa yeter zaten.. :deli: :deli: çok sevindim buna walla, haberi verenede, bu kanalı açanada çok teşekkürler... Artık pazarları balığa gidemeyince balık tutanları izleyebileceğiz.. :D

Lethe
12-01-2007, 19:17
"av hayvanlarını atalarımızdan ödünç almadık, torunlarımızdan ödünç aldık" (kızılderili ata sözü) az önce yaban tv de denk geldim,hoşuma gitti paylaşıyım dedim.

theimam35
12-01-2007, 23:28
"av hayvanlarını atalarımızdan ödünç almadık, torunlarımızdan ödünç aldık" (kızılderili ata sözü) az önce yaban tv de denk geldim,hoşuma gitti paylaşıyım dedim.
çok doğru ulaş ama bazıları malesef anlayamamış koca hayvanları derisi yada kafası için vurup egolarını tatmin ediyorlar hiç deyilse biz vurduğumuz balıkları ziyan etmiyoruz

Lethe
13-01-2007, 08:36
çok doğru ulaş ama bazıları malesef anlayamamış koca hayvanları derisi yada kafası için vurup egolarını tatmin ediyorlar hiç deyilse biz vurduğumuz balıkları ziyan etmiyoruz
haklısın turgay abi.geçen koca aslanı vurdular yaban tv. de,inanamadım!ama ben bazen balık için bile üzülüyorum.benim balık avcılığım bir nevi meditasyon gibi.ama öldürmemeye,yaralamamaya çalışıyorum.kesinlikle ziyan etmiyorum, o ayrı.hiç olmadı sokaktaki küçük kedilere veriyorum:)

aganta borina borinata
13-01-2007, 12:21
"av hayvanlarını atalarımızdan ödünç almadık, torunlarımızdan ödünç aldık"

ulaş daha neleri ödünç aldığımızda bi çok insan bi haber yaşıyor...

rastgelsin...

aserkansatı
04-05-2007, 14:55
Değerli admin arkadaşlar...Bu konuyu başlatan MUSTFER arkadaşımız siteye yazı ekleyemediğini söylüyor.Ayrıca üye listesinde de adı yok?Bir yanlışlık yapıldı galiba...İlgilenirseniz seviniriz...