PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bu rapala iş yaparmı

balıkcı
05-01-2007, 16:06
BU rapala denizde hangi balıklarda iş yapar,bu gün malzemeciden aldım elindeki son malmış bu rapala 8 euroya verdi,görüşlerinizi bekliyorum.
Rapala SXR-10
Swımmıng depth:4'-6'
Prof.nage:1,2-1,8m
10cm4'' 13gr 7/16oz

yazıyor üstünde.

katiti
05-01-2007, 16:57
Selim Abi öncelikle güle güle kullan. Ben de beğendim, güzelmiş gerçekten. Levrek için iş yapabileceğini düşünüyorum. Yalnız 10 cm kıyıdan at-çekte kullanmak için biraz büyük kaçabilir belki, tabii yer ve zaman da önemli. Ama tekne kullanımı için gayet güzel olur.

turna
05-01-2007, 20:40
Selim, Mert doğruyu zaten söylemiş,bunun dışındakilere kulak asma derim,tatlı suda iş yapmaz.güle,güle kullan.

balıkcı
05-01-2007, 23:31
Selim Abi öncelikle güle güle kullan. Ben de beğendim, güzelmiş gerçekten. Levrek için iş yapabileceğini düşünüyorum. Yalnız 10 cm kıyıdan at-çekte kullanmak için biraz büyük kaçabilir belki, tabii yer ve zaman da önemli. Ama tekne kullanımı için gayet güzel olur.
Mertciğim bende zaten tekneden at çek yapmayı düşünüyorum ama resimde görülen su geçirmez neopren pantalonlada suya 20-30 m girip avlanmak mümkün,tabiki böyle yerler çok değil.

levrek
06-01-2007, 01:42
Güle güle avlan Selimcim,rapalan genel olarak yüzey balıkları için kullanılır,ama downrigger yada planörle de kullanılabilir.Mevsimine göre palamut,yazılı,papağan,levrek yakalaman olası ,tabi şans faktörü her zaman önceliklidir.

mufi
06-01-2007, 09:24
Mertciğim bende zaten tekneden at çek yapmayı düşünüyorum ama resimde görülen su geçirmez neopren pantalonlada suya 20-30 m girip avlanmak mümkün,tabiki böyle yerler çok değil.

Selim cim bu resimleri gösteripte bizim içimizi yeme abisi ya...:( zaten dünya para..birde her yerde bulunmaz.....hele bir AB üyesi olalım:) ... maddi dengeler ab düzeyine ulaşsın.. bak o zaman neler alırız.(hayal)
kolay gelsin..

mufi
06-01-2007, 09:27
BU rapala denizde hangi balıklarda iş yapar,bu gün malzemeciden aldım elindeki son malmış bu rapala 8 euroya verdi,görüşlerinizi bekliyorum.
Rapala SXR-10
Swımmıng depth:4'-6'
Prof.nage:1,2-1,8m
10cm4'' 13gr 7/16oz

yazıyor üstünde.
selim cim bu rapala gerçekten güzel bence renkler filan harika..aslında gümüş balıgı gibi ve diger beyaz karınlı balıkların yavrylarını anımsatıyor..bence dalgalı havalarda ve alaca karanlıkta .varsa balık iş yapar..:)

Güven ÖZYELDAN
06-01-2007, 09:41
öncelikle nasip olacak abicim en kral teknelojik alette kullansan biraz şansın olacak gümüşü andıran bir görüntüsü var özellikle kıyıdan 20-30m suya giripte avlanacağım diyorsun levrek için ideal bir görüntüsü var ama teknede bu balığın sevdalısı çok olur diye düşünüyorum selim abi batarı fazla olmadığından palamut ve türevleri daha çok rahbet edecektir tatlı suda iş yaparmı belki turna avında diye düşünüyorum yinede alınmış alınmıştır bir gün bir yerde iş görecektir diyorum bol şans umarım iş yapar....

CaTSiLeNcE
06-01-2007, 10:29
selim abi güle güle kullan öncelikle.. abi antalyada olsan güzel turna atlar buna.. Benimde hoşuma gitti .

balıkcı
06-01-2007, 10:43
Görüşleriniz ve bilgileriniz için teşekkürler dostlarım,bu malzeme türkiyedeki balıkavı malzemecilerinde dahada ucuz,avmarketi olarak geçen sitede 7,5 euro gösteriyor yani anlayacağınız biz 50 cent kazık yemiş durumdayız:( yani türklirası bazında 1ytl yapar önemli değil ama ben sorarım o roberte:deli:

arm59
06-01-2007, 12:38
Görüşleriniz ve bilgileriniz için teşekkürler dostlarım,bu malzeme türkiyedeki balıkavı malzemecilerinde dahada ucuz,avmarketi olarak geçen sitede 7,5 euro gösteriyor yani anlayacağınız biz 50 cent kazık yemiş durumdayız:( yani türklirası bazında 1ytl yapar önemli değil ama ben sorarım o roberte:deli:
Selim abi bizim yediğimiz kazıkları bir bilsen senin 50 centin lafı olmaz:)

aganta borina borinata
06-01-2007, 13:18
selim abi genel anlamda erol abi ve mert in fikirlerine katılıyorum...buraları için konuşacak olursam bence kıyıdanda şansı yüksek bi yem...avcıbalıkların tümünde işe yarayabileceği kanısındayım...ama özellikle levrek lüfer ve palamutta tercih edeceğim bi yem olurdu...

debisi yüksek nehirlerin suya karıştığı bide derin (8-10 m kadar)ve dalgalı sularda özellikler tercih edilebilir gibi geldi bana...

sormamışsın ama yine de söylemek istedim...tatlı suda sanırım asla tercih etmezdim bu yemi...

rastgelsin...

katiti
06-01-2007, 13:41
Abi o neopren elbise çok güzelmiş gerçekten, varsa sende her şekilde iş yaparsın bununla, bu arada hatırlatmış arkadaşlar ama kıyıdan turna (baracuda) da avlayabilirsin. O elbiseler burada bulunsa da fiyatları çok yüksek ne yazık ki :(...

CaTSiLeNcE
06-01-2007, 13:45
Mert haklısın abi ..
ama ben uzunluğuma dikkat etmemişim ..70 lik kıyıdan atmak içi ideal derim..

igmsva
06-01-2007, 15:18
selim abi güle güle kullan tekneden kullanım için harika ayrıca resmini gösterdiğin elbiseyede bayıldım. ne kadar ki oralarda.

balıkcı
06-01-2007, 17:39
selim abi güle güle kullan tekneden kullanım için harika ayrıca resmini gösterdiğin elbiseyede bayıldım. ne kadar ki oralarda.
İlker çeşitli markaların değişik fiyatlarla sattıkları bu malzeme 70-130 euro arası değişiyor kalitesine göre.

turna
19-01-2007, 19:38
Arkadaşlar takımları karıştırırken hiç kullanmadığım rapalamı buldum,fakat nerede nasıl kullanıldığını bilmiyorum,yardımcı olursanız sevinirim.

150 gr.12 cm boy,5 mm en,kurşun döküm,kromajlı,sırt ve karın yüzgeçleri kırmızı,göz kırmızı,iğne olarak kuyrukta 0/1 iğneden üçlü çatal var.

Bu takım kıyıdan kullanılamaz kanısındayım,tekneden hangi balık için uygundur,tatlı suda hiç kullanılmaz.

Taygun KOCABIYIK
19-01-2007, 20:54
Mehmet abi 150 gram ağırlık bir rapala için çok sanırım ben rapala kullanmadım ne yakalanır bilemiyorum ama Erol abi sanırım bu konuya cevap vericektir.

katiti
19-01-2007, 21:27
Mehmet Abi sahte balığın resmi olsa daha net yorum yapabilirdik. Genel olarak yazmak gerekirse o ağırlıktaki sahte balıklar tekneden derin suda sırtı çekebilmek amacıyla kullanılır. Sözü edilen renklerle sinarit, akya, çok şanslıysan bölgeye göre lagos/orfoz alma olasılığı olabilir. Ama yine de resmi görsek daha net yorum yapabilirdik...

levrek
20-01-2007, 08:21
Mehmet abi,bu tip bir rapala ile rolanti hızda,takıma 60-100 metre kaloma bırakarak sırtı çekersen rapalan 6-7 metre derinlikte gelecektir.Çektiğiniz derinliğe görede,yani kıyı taraması yaptığınız taktirde palamut,sinarit,turna vs balıkları alma sşansınız vardır.Bu arada içinde bilye olup olmadığını ve şekil- renklerini göremediğimizden tahmin yapmaktan öteye geçemiyorum,sevgilerimle

Cullinan
20-01-2007, 12:09
Selim Abi, hayırlı olsun. Umarım büyük balıklar alırsın yeni Rapala ile.
Bende de aşağıdaki Rapala var. Sanırım hemen hemen aynı Rapalalar. ;)
Hatta ben bu Rapala ile dün liman içinde kıyıdan at-çek yaptım. Bir Levrek atladı ama ne yazık ki çarpmalara takılmadığı için çekemedik balığı. Kısmet.
Denemelerim devam edecek.
Bu Rapala'nın tek kötü tarafı kıyıdan at-çek yapılıyorsa fazla uzak mesafeye atılamaması. Ama Rapala'nın yüzmesi ve dibe batmaması da iyi.
Yakalayabilirsem birşey buraya yazarım. :)

2323

balıkcı
20-01-2007, 15:03
Arkadaşlar takımları karıştırırken hiç kullanmadığım rapalamı buldum,fakat nerede nasıl kullanıldığını bilmiyorum,yardımcı olursanız sevinirim.

150 gr.12 cm boy,5 mm en,kurşun döküm,kromajlı,sırt ve karın yüzgeçleri kırmızı,göz kırmızı,iğne olarak kuyrukta 0/1 iğneden üçlü çatal var.

Bu takım kıyıdan kullanılamaz kanısındayım,tekneden hangi balık için uygundur,tatlı suda hiç kullanılmaz.
Mehmet abi senin rapala dediğin bu malzeme aslında yardımcı bir yem olarak burada kulanılıyor,şöyleki bu rapala kurşun vazifesi görüyor misinanın son yerine bağlanılıyor önünede tabi yada suni yem takılarak tekneden dikey avlanılıyor,almancada ismi,,pilk,,olarak geçer.

balıkcı
20-01-2007, 15:06
Selim Abi, hayırlı olsun. Umarım büyük balıklar alırsın yeni Rapala ile.
Bende de aşağıdaki Rapala var. Sanırım hemen hemen aynı Rapalalar. ;)
Hatta ben bu Rapala ile dün liman içinde kıyıdan at-çek yaptım. Bir Levrek atladı ama ne yazık ki çarpmalara takılmadığı için çekemedik balığı. Kısmet.
Denemelerim devam edecek.
Bu Rapala'nın tek kötü tarafı kıyıdan at-çek yapılıyorsa fazla uzak mesafeye atılamaması. Ama Rapala'nın yüzmesi ve dibe batmaması da iyi.
Yakalayabilirsem birşey buraya yazarım. :)

2323
Kemal kardeş senin rapalada bayağı güzel,ben senin yerinde olsam uzağa atabilmek için ya çok hafif bir kamış kulanırım yada sibirolino yardımı ile atmaya çalışırım.

turna
20-01-2007, 21:00
Mert senin ağzından bal akıyor,o zaman ben istedim bir göz o ver iki göz hesabı
Erol kardeş bilya yok,kurşun döküm 12 cm balık markası shakespeare.

turna
20-01-2007, 21:04
Selim ,çizimli olarak anlataırsan iyi edersin,veya resim varmı?.

balıkcı
21-01-2007, 11:42
Selim ,çizimli olarak anlataırsan iyi edersin,veya resim varmı?.
Abi senin rapala kurşundan ise bu resmini çizmeye çalıştığım şekilde avlananı gördüm,bu avlar genelde tekneden dikey veya kıyıdan atçek ile yapılıyor,bu rapala(pilk)ile avlanmanın gayesi normal balık avlanırken daha büyük bir balık yemi görürse haliyle ilk önce bu rapalaya atlıyor,veya çapari ile avlarda yemlerin peşinden giden balık görüntüsü verip diğer balıklarda kıskandırma yaratıyor,abi anlayacağın kurşun yerine kulanılan bir nevi rapala.

turna
21-01-2007, 19:04
Selim verdiğin bilgilere çok teşekkürler.

ilhanmania
07-03-2007, 19:03
selam oncelikle,,adı gecen rapalaların marka ve kodlarını yazabılırsenız cok sevınırım...bende su sıralar yaz ıcın rapala hazırlıklarımı tamamlıcam...gece genel olarak berraga yakın suda hafıf ısıklı yerde levrek ıcın baska tavsıye edebılcegınız bir rapala var mı??? simdiden tesekkur ederım..

dummy
18-03-2007, 13:57
Selamlar.öncelıile bu rapala levrekte(marmara) iş yapıyor.ama benim merak ettiğim resimdeki neoplen suıtın ücreti.Eğer ücreti ve temin yeri hakkında yazabilirseniz sevinirim.beninde benzer bir malzemeye ihtiyacım var.(soğuk kış günlerinde sülünez çıkartmak için)

balıkcı
18-03-2007, 17:09
İkinci sayfada belirtmiştim fiyatını gene yazayım 70-130 euro arası değişiyor fiyatı,yabancı sitelerin çoğunda vardır bu malzeme.

Güven ÖZYELDAN
18-03-2007, 22:20
çağlar ava giriyorum kendimi rapala almamak için özellikle tutuyorum çünkü almaya kalksanız hiç birinden vazgeçemiyorum hepsi birbirinden güzel iş yapabilitesi en yüksek hangisi yorumlarını hatırlayarak uygun olanı alıp deniyorum... ben derim ki gözünüze çarpanı alın balık bu nerde nereye saldıracağı belli olmuyor belkide uygun olanı sizin alacağınızdır...

cevat2
19-03-2007, 08:02
evet güven sana katılıyorum bunun sonu yok her gün yeni bir model getiriyor bayiler ,firmalar yeni teknik ile imal ediyorlar hangisini alacağızda hangisini deneyeceğiz .çocukken küçük arabalara olan merakımıza benzetiyorum rapala olayını ,en iyisi elimizdeki oyuncaklarla oynamak zaten ne çok balık var ya onlarda şaşırıyor hangisine atlayacağına!!!!!!!

aganta borina borinata
19-03-2007, 08:35
Eski bir balıkçının söylediği gibi "sahte balıklar balığı değil, balıkçıyı yakalamak için yapılır".

sanırım konuya uygun oldu... mert in derlediği bi yazıdan alıntıdır...

rastgelsin...

Rauf
19-03-2007, 10:43
selim arkadaşım kaliteli mal her zaman pahalıdır burada kore mallarıda var 5-6 ytl ye alırsın ama rapala marka bir norvec rapalasını ucuza alamassın mesela gecen istanbuldan sinarit icin bir rapala aldım rapala marka fiat 15 ytl idi.selamlar rastgelsin.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
buda senin aldığın rapala tipinde.

Emre
21-03-2007, 08:39
peki tatlı sularda hangi rapalayı önerirsisniz???? REsim Falan Koyarsanız Seviniririm. rengi falan nasıl olcak parlak renkler falanmı

HALDUN YALIMLI
21-03-2007, 13:05
Rauf abi aldığın lure tam sinaritlik. İnşallah bol bol sino yakalarsın, resimleriylede bizleri tahrip edersin. Sanırım Rapala X-RAP gerçekten harika abi. RASTGELSİN.