Tüm Versiyonu Göster : uçurtma ile tekneden balık avı
arkadaşlar bu gün biraz rahatsızdım. internette sörfle vakit geçireyim dedim. bu tekniği görünce çok hoşuma gitti. paylaşayım dedim. hiç uçurtma ile balık avlandığını duymamış görmemiştim. ancak düzeneği incelersek çok teknik.:artist:
ilker bey geçen günlerde yaban tv de bu teknikten bahsediyorlardı.gerçekten ilginç bir yöntem ve kıyıdanda kullanılabilir gibi geldi bana.
CaTSiLeNcE
14-01-2007, 17:47
kıyıdan kullanılabilir ama sorun rüzgarı yönü :) özellikle melanür için uygun bir teknik olabilir..sanırım burda büyük balık için tasarlamışlar..
aganta borina borinata
15-01-2007, 13:36
paylaşım için teşekkürler ellerinize sağlık...:D
rastgelsin...
Güven ÖZYELDAN
15-01-2007, 14:28
biraz sıkıntılı bir av yöntemi ama iş yapar gibi uygun şartlar olursa paylaşım için teşekkürler abicim...
Evet daha önce de bu yöntemi sırtıda kullandıklarını duymuştum, teşekkürler İlker Abi...
Uzm.Dr.Rastgele
15-01-2007, 17:38
Bu taktik ile avlanma hususunda geçen hafta yerli avcılık kanalımız olan ''yabanTV'' de konu işlenmişdi.Daha çok okyanus gibi ortamda sırtıya benzer bir usulde orkinoz gibi 15-20 kiloluk balıkların avlanmasında kullanıyorlardı.
İlker,paylaşımın için teşekkürler,Aslında çok mantıklı,karadanda denene bilinir.
araştırdım merak edenler için karadan da aynı yöntemin tekniğini buldum.:artist:
Abi teknik güzel,paylaşım için teşekkürler...Evde malzemeler bir oda dolusu zaten,bir de uçurtmayı ekledikmiydi bunların içine , hanım da bana aynen "şuuuut ve gooooooooool" .... Uçurtma gibi uçurur beni abicim...:D :D :D Hanımın çığlıkları kulaklarımda yankılandı biran da bırrrrrr....:)
abi çok enteresan ve bir o kadarda ilginç...acaba etkilimi bu yöntem çok merak ettim..ilginç bir paylaşım ,emeğine saglık..selametle..
fishermani
21-02-2007, 21:54
bu tekniği ben yanlış hatırlamıyorsam 2 yıl önce bir norveçli balıkçıdan görmüştüm fakat hatırladığım kadarıyla yemi suya düşürmekte oldukça zorlanıyordu anlıyacağınız rüzgar ve uçurmayla uğraşmaktan balıkla ilgilenememiş işi tümüyle uçurtmaya çevirmişti fakat yinede şartlar uygun olduğunda ugraşılabilir
ilker bey geçen günlerde yaban tv de bu teknikten bahsediyorlardı.gerçekten ilginç bir yöntem ve kıyıdanda kullanılabilir gibi geldi bana.
'lkercim bende bu teknigi ilk defa yabab tv den seyretmistim degisik bir uygulama haber icin tesekkurler
hatayli arkadasim sizin oralarda kiyidan posetle avlanma teknigi vardi sende o sistemle avlaniyormusun hatayli bir dostum anlatmisti eger biliyorsan o konu hakkinda bir konu acta sitemizde bu ilginc avlanma yontemi baya ilgi uyandirir saniyorum selamlar
İlker abi bugün 37/2 nolu sirküleri okurken dikkatimi çekti...
11.maddenin 4) nolu bendinde şu ifade geçiyor
(4) Olta ucuna ağ (tırıvırı, paraşüt vs) düzeneği takılarak avcılık yapılması doğaya verdiği tahribat nedeniyle yasaktır.
paraşüt vs demekle neyi kastedmişler bilemiyorum ama sanırım bizde bu yöntemi kullanmak yasak anlamına geliyor...ya da benim bilmediğim paraşüt denen daha başka sakıncalı bir yöntem var...
aganta borina borinata
15-03-2007, 15:41
İlker abi bugün 37/2 nolu sirküleri okurken dikkatimi çekti...
11.maddenin 4) nolu bendinde şu ifade geçiyor
(4) Olta ucuna ağ (tırıvırı, paraşüt vs) düzeneği takılarak avcılık yapılması doğaya verdiği tahribat nedeniyle yasaktır.
paraşüt vs demekle neyi kastedmişler bilemiyorum ama sanırım bizde bu yöntemi kullanmak yasak anlamına geliyor...ya da benim bilmediğim paraşüt denen daha başka sakıncalı bir yöntem var...
onur paraşüt dedikleri de yanılmıyorsam "tırıvırı" bizim buralarda paraşüt diyorlar tırıvırıya...
rastgelsin...
abi oltayla avladıkya bi bu kaldı....:D :D
onurum ben bunu bana ilginç geldiği için koymuştum. ama bence siküye göre yasak mış anladığım.....:ninja:
Doğanım bilgi için teşekkürler...kimbilir daha başka ne isimleri vardır...ayrıca bugün şahit oldum...mağazalarda el altında tırıvırı satışları halen yapılmakta...hem de fiyatı 1,50 ytl falanmış...yazık...
İlker abicim yasak değilmiş...Yanlış anlaşılma olmuş pardon abi....tırıvının yöresel bir ismiymiş...
kahramanbora
11-03-2009, 14:45
güzel bir yöntem denemek lazım bunu ama ilk önce deneyen arkadaşları dinlemek gerekiyor bence biraz araştırmakta fayda var
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.