PDA

Tüm Versiyonu Göster : Kış palazı...

katiti
15-01-2007, 15:09
Pazar günü yeni tanıştığım arkadaşım Zekeriya ile yaptığımız dalışın fotoğrafları. Levrek ümidiyle suya girdik ama levrek ve çipuranın kuyruğunu bile göremedik. Bir sinarit palazı günü kurtardı. Yarım kilo geldi....

Zekeriya ve ben ilk fotoda...

aganta borina borinata
15-01-2007, 15:14
mert kış orada duruyorda ben palazı göremedim...

rastgelsin...

katiti
15-01-2007, 15:14
Balıklar ve Zekeriya...

katiti
15-01-2007, 15:15
Balıklar ve ben. Bir sarpa, bir sargoz, bir sivriburun karagöz ve bir sinarit...

katiti
15-01-2007, 15:17
Bu da ben ve sinarit :)...

aganta borina borinata
15-01-2007, 15:17
:D sanırım ben acele etmişim yahu...ellerinize sağlık..iyi bi egzersiz olmuş...

daha irilerine inşallah...

rastgelsin...

katiti
15-01-2007, 15:18
mert kış orada duruyorda ben palazı göremedim...

rastgelsin...

Biraz sabır canım kardeşim :D...

Güven ÖZYELDAN
15-01-2007, 16:26
:helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal:

CaTSiLeNcE
15-01-2007, 16:46
sinarit olsun palaz olsun bizim olsun :) çok lezzetli balık yaa tebrikler mert eline sağlık

turna
15-01-2007, 17:15
Mert,daha ne isti
yorsun anlamadım,levrekten kaşanları kapmışsın,bunada şükürler olsun.

ADNAN
15-01-2007, 17:16
MERT tebrikler ellerine sağlık ciğerlerine sağlık:helal:

giritli
15-01-2007, 17:16
mertikoooooom...tebrikler kardeşim...allah eline tetiğine zeval vermesin....:helal: :helal: :helal:

Taygun KOCABIYIK
15-01-2007, 18:12
suyun üstünden baktı olmuyor altına inip dumanını attırdı canım abim benim :D
tebrikler ama sinariti kim vurdu şimdi onu bilelim :D

katiti
15-01-2007, 19:09
Tago bunu sormamış sayıyorum ;) :dans: :dans: :dans: ...

Ayrıca herkese teşekkür ederim tebrikleri için :)...

Uzm.Dr.Rastgele
15-01-2007, 19:16
Sevgili Mert'im sinarit'in ''Lokum'' gibi tam tavalık...Afiyet,bal şeker olsun kardeşime yakışır...:D

igmsva
15-01-2007, 19:58
mertim dinle kardeşini sen dalınca karadan daha büyük yakalıyosuuuuuunnnnn......:D :artist:

kırımlı
16-01-2007, 10:13
ooo emeğine saglık mert abi.. maşallah abi. abi be donmuyomusunuz o buz gibi sularda hayret ediyorum:) ,,aman hastalanmayasınız ....ve afiyet şifa olsun sizlere....

giritli
16-01-2007, 10:27
tebrikler ama sinariti kim vurdu şimdi onu bilelim :D
Mertikom yapmaz öyle şeyler tagocum ben kefilim ona...;)
Bu arada mertikom eğer gümüldürde dalsaydın hava şahaneydi vallaha, herhalde dalgıç kıyafetine bile ihtiyacın olmazdı o kadar yaniiii...:)
Ocak ayında tşörtle balık avladık diyebilirim kardeşim...

katiti
16-01-2007, 10:50
mertim dinle kardeşini sen dalınca karadan daha büyük yakalıyosuuuuuunnnnn......:D :artist:

Valla abi korkuyorum bir daha oltaya göndermeyecekler evden diye :deli: :D .

ooo emeğine saglık mert abi.. maşallah abi. abi be donmuyomusunuz o buz gibi sularda hayret ediyorum:) ,,aman hastalanmayasınız ....ve afiyet şifa olsun sizlere....

Abdülhamit elbiseler ona göre yapılıyor, esas sorun sudan çıktıktan sonra kendini koruyabilmekte. Sağolasın...

Mertikom yapmaz öyle şeyler tagocum ben kefilim ona...;)
Bu arada mertikom eğer gümüldürde dalsaydın hava şahaneydi vallaha, herhalde dalgıç kıyafetine bile ihtiyacın olmazdı o kadar yaniiii...:)
Ocak ayında tşörtle balık avladık diyebilirim kardeşim...

Valla kardeşim biz de Çeşme'deydik öğleden sonra, orada da hava harikaydı, deniz de çarşaf...

sbasaran
16-01-2007, 10:59
tebrik ediyorum mert. en iyisi sen bundan böyle tekne yerine dal kardeşim.

ramazanuçar
16-01-2007, 11:20
mert kardeşim tebrikler.maşallah diyelimde nazar değmesin...

katiti
16-01-2007, 11:57
tebrik ediyorum mert. en iyisi sen bundan böyle tekne yerine dal kardeşim.

Valla abi oltanın keyfi başka bunun keyfi başka. İkisi de benim için vazgeçilmez :)...

giritli
16-01-2007, 12:28
Valla abi oltanın keyfi başka bunun keyfi başka. İkisi de benim için vazgeçilmez :)...
Çok doğru söylemişsin Mertikom...Ama sanırım oltacılık daha bir zevkli olsa gerek diye düşünüyorum...Çünkü çoğu zaman ne çıkacağını bilmemenin verdiği tatlı bir heyecan oluyor insanda...Ama dalmanın da apayrı heyacanları vardır mutlaka,en başta sualtının inanılmaz görüntülerine de şahit oluyorsun en azından...

varior
16-01-2007, 13:20
Mert kardeşiminde zıpkına hevesi var senin resimleri görünce bayağı bir hevesi arttı, çok güzel bir av olduğunu belirteyim.. Yalnız kardeşimin dalış hevesi için bir sorun var, burnunda daha önceden et vardı ve aldırdı, şimdi yine azda olsa aynı hastalık nüksetti, tüpsüz dalış olduğu için ne gibi zararları olur bilmiyorum, acemi birisi için tehlikeli bir avcılık olduğu kanaatindeyim. Konu hakkında biraz fikir verebilirsen sevinirim.. Dalacağı yerin derinliği 2-3-4 metre filan, bi önemi var mı bilmiyorum.. Hiç yapmasa daha mı iyi olur??

katiti
16-01-2007, 13:35
Çok doğru söylemişsin Mertikom...Ama sanırım oltacılık daha bir zevkli olsa gerek diye düşünüyorum...Çünkü çoğu zaman ne çıkacağını bilmemenin verdiği tatlı bir heyecan oluyor insanda...Ama dalmanın da apayrı heyacanları vardır mutlaka,en başta sualtının inanılmaz görüntülerine de şahit oluyorsun en azından...

Onur sualtını bir dene, o zaman tekrar konuşalım. Sinaritin o psikopat bakışla üstüne doğru gelmesi yok mu, işte o an duyduğun hazzı anlatamam ancak yaşaman lazım :D...

katiti
16-01-2007, 13:41
Mert kardeşiminde zıpkına hevesi var senin resimleri görünce bayağı bir hevesi arttı, çok güzel bir av olduğunu belirteyim.. Yalnız kardeşimin dalış hevesi için bir sorun var, burnunda daha önceden et vardı ve aldırdı, şimdi yine azda olsa aynı hastalık nüksetti, tüpsüz dalış olduğu için ne gibi zararları olur bilmiyorum, acemi birisi için tehlikeli bir avcılık olduğu kanaatindeyim. Konu hakkında biraz fikir verebilirsen sevinirim.. Dalacağı yerin derinliği 2-3-4 metre filan, bi önemi var mı bilmiyorum.. Hiç yapmasa daha mı iyi olur??

Savaş solunum yolları ile ilgili sorunlar dalışta engel yaratır. Nedeni de bizim "kulak eşitleme" dediğimiz olayı sağlıklı gerçekleştirememe olasılığıdır. Bu konuda sitede ayrıntılı yazılar var aslında, kardeşin bunları incelesin, yararlı olacaktır kesinlikle. Bunun en net cevabını uzman bir doktor verir tabii.

Söz ettiğin 2-3-4 m derinliklerde sorun olmayacaktır ama bu işe başladığın zaman, özellikle de tecrübe arttıkça derinlikler de yavaş yavaş artar. Benim için bu işte herşeyden önce güvenlik gelir, balık en sondadır. Sağlıklı değilsen balık vuramazsın, bu kadar basit.

Dalmak tedavisi olmayan bir hastalıktır, bir kez başlayan kolay kolay bırakamaz ;) :) . Ama şu da bir gerçek ki tehlikesi olan bir iştir. Bu nedenle kardeşine önce bu işle ilgili olarak ne bulursa okumasını ve öğrenmesini tavsiye ederim. Suya girmek işin en son basamağı olmalı. Bizim sitedeki kaynaklar dışında [Only Registered Users Can See Links]'da da güzel bilgiler var bu konuyla ilgili. Orayı da ayrıntılı incelesin. Onun dışında sormak istediği birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım...

varior
16-01-2007, 13:49
Zaten benim korktuğumda bu "derinliğin zaman geçtikçe artması" çünkü tekne ilede (çok fazla değil ama) ileriye gidiyorlar ve orda dalmasını istemem şahsen.. Zıpkınla ilgili bazen fırsat buldukça okuyoruz, sığ su bayılması (senkop) filan.. Teknikler, kullanılan araçlar vs.. Bazen ben bile düşünüyorum ama dalğıçlık yeteneğim yok işte.. :) Ayrıca ilgine teşekkürler.. Yazın senden çok tiyo alabiliriz..

katiti
16-01-2007, 18:23
Zaten benim korktuğumda bu "derinliğin zaman geçtikçe artması" çünkü tekne ilede (çok fazla değil ama) ileriye gidiyorlar ve orda dalmasını istemem şahsen.. Zıpkınla ilgili bazen fırsat buldukça okuyoruz, sığ su bayılması (senkop) filan.. Teknikler, kullanılan araçlar vs.. Bazen ben bile düşünüyorum ama dalğıçlık yeteneğim yok işte.. :) Ayrıca ilgine teşekkürler.. Yazın senden çok tiyo alabiliriz..

Her zaman elimden geldiğince yardıma hazırım...

igmsva
16-01-2007, 20:56
[quote=katiti]Valla abi korkuyorum bir daha oltaya göndermeyecekler evden diye :deli: :D .

:artist: mert döneyim şu izmire senden bu işin inceliklerini bana öğretmeni istiyeceğim ( şayet kabul edersen ).:artist:
;) abi bakıyorum siteye onurdan başka doğru dürüst avlayan yok tabi sen dalınca hariç.. yok yok iyisimi ben bu işide öğreneyim diyorum böylece balıksız kalmayız...

katiti
16-01-2007, 22:23
İlker Abi ayıp ettin, elimden geldiğince birlikte yaparız birşeyler :)...