PDA

Tüm Versiyonu Göster : çok soru soruyorum ama

theimam35
16-01-2007, 20:12
arkadaşlar mığrı ve yılan balığı ayni balıkmı deyilse nasıl ayırt edeceğiz.:)

Cullinan
16-01-2007, 20:19
Turgay Abi, ikiside aynı balık. Asıl adı Mığrı ama şeklinden dolayı Yılan Balığı diye biliniyor.

theimam35
16-01-2007, 20:36
sağol kemal kardeş bazı yerlerde ikisini ayrı ayrı veriyorlarda allah allah dedim

Rauf
16-01-2007, 20:37
kemal ve turgay arkadaşlar mığrı başka bir balık yılan balığı ayrı bir türdür.şeklinden dolayı yılan derler size ufak bir tiyo vereyim yılan balığı tatlı sulara gelir yumurta bırakır hemde taa amerikalardan ama mığrı tatlı suya girmez araştırayım ikisininde fotolarını eklerim selamlar.

theimam35
16-01-2007, 20:51
teşekkürler rauf abi merakla bekliyorum

Rauf
16-01-2007, 22:11
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
umarım arasındaki farkı bu ikiresim ve yazılar acıklar iyi günler dilerim rastgelsin.

katiti
16-01-2007, 22:17
Rauf Abi ellerine sağlık verdiğin bilgiler tam olarak açıklayıcı olmuş :)

Ayrıca benim de eklemek istediğim bir iki ufak nokta var. Her iki balığın görünüşleri benzer olmasına karşın dikkatli bir bakışta ayrılabilir. Renkleri de birbirinden farklıdır. Yılan balığı kahverengimsi yeşil renkte olur, karın kısmı daha açık toprak rengine yakındır. Mığrı ise mavimsi veya çok koyu laciverte benzer bir renkte olur. Dalışta taşların altında vs bu tür bir balıkla karşılaştıysanız % 90 mığrıdır. Etinin lezzetine gelince, yılan balığı ızgarada nefis oluyor, mığrıyı denemedim. Fakat söylendiğine göre mığrı daha kılçıklıymış...

Cullinan
16-01-2007, 22:23
Teşekkürler Rauf Abi.

theimam35
16-01-2007, 23:35
sağolasın rauf abi eline sağlık

aganta borina borinata
17-01-2007, 08:52
rauf abi ellerine sağlık...oldukça net bi cevap olmuş...

rastgelsin...

CaTSiLeNcE
17-01-2007, 10:14
rauf abi teşekkürler bizi bilgilendirdiğin için..

ramazanuçar
17-01-2007, 10:58
bilgiler için teşekkürler.

varior
17-01-2007, 13:51
bazı avcı abilerimizden duyuyorum yılan balığı çok yağlı olduğu için ızgarada pişirilme esnasında yağı çok aktığından dolayı, sürekli soğuk suyla teması (suya batırıp çıkartma-ateşe koyma) gerekiyormuş, eğer sürekli ateş üstünde kalırsa ortada balık filan kalmazmış... teknik bir pişirme yöntemi.. ama çok lezzetli olduğu söyleniyor daha hiç yemedim.. :)

CaTSiLeNcE
17-01-2007, 14:49
evet gerçekten çok yağlı balık.. fazla yenildiği ızgarada olsa insanı mayıştırıyor.
ama lokum gibi eti var

Rauf
17-01-2007, 15:48
Sizlere yılan balığı hakkında esasen bir avusturyalı türist ten 3 sene öğrendiğim bir özelliğini daha aktarayım bu arkadaşımız her sene alanya avsallar beldesindeki ince kum orman kampına otokaravanı ile gelir ve tatlı su avı yapardı deniz balıkcılığı pek yoktu bir gece benide alıp alara cayının bayağı ic taraflarına gittik yılan balığı yakalamak icin o gece benim oltaya bir metrelik ufak bir yılan vurdu kıyıya cektim arkadaş dediki elleme bak şimdi ne yapıcam dedi elindeki ucu y harfine benzer zıpkın ucunu balığın sidikliğinin bir parmak gerisine sapladı balık hareketsiz kaldı şaşirdım sordum nasıl oldu diye bu balıkların sinir merkezi buradadır burayı devreden cıkarınca balığın kıvrılması dönmesi biter dedi.ve ekledi eğer elinizde acık bir yaranız veya kesilmiş bir yeriniz varsa yılan balığının kanı kesinlikle acık veya kanayan yaraya temas etmesin zehirli demişti.selamlar her keze rastgele.

Güven ÖZYELDAN
17-01-2007, 16:03
abicim ben ikisinide görünce tırsıyorum bir an balıklığını unutup yılanlığı aklına gelir diye aman benden ikiside uzak dursun bilgiler için teşekkürler arkadaşlar...

varior
17-01-2007, 16:07
bir yaşıma daha girdim, saol Rauf abi bilgiler için...

katiti
17-01-2007, 16:52
İlginç bir bilgi Rauf Abi teşekkürler. Bunu keşke 1,5 kiloluk yılan balığını tuttuğum zamanda da biliyor olsaydım, çok işime yarardı :) ...

theimam35
17-01-2007, 17:21
Sizlere yılan balığı hakkında esasen bir avusturyalı türist ten 3 sene öğrendiğim bir özelliğini daha aktarayım bu arkadaşımız her sene alanya avsallar beldesindeki ince kum orman kampına otokaravanı ile gelir ve tatlı su avı yapardı deniz balıkcılığı pek yoktu bir gece benide alıp alara cayının bayağı ic taraflarına gittik yılan balığı yakalamak icin o gece benim oltaya bir metrelik ufak bir yılan vurdu kıyıya cektim arkadaş dediki elleme bak şimdi ne yapıcam dedi elindeki ucu y harfine benzer zıpkın ucunu balığın sidikliğinin bir parmak gerisine sapladı balık hareketsiz kaldı şaşirdım sordum nasıl oldu diye bu balıkların sinir merkezi buradadır burayı devreden cıkarınca balığın kıvrılması dönmesi biter dedi.ve ekledi eğer elinizde acık bir yaranız veya kesilmiş bir yeriniz varsa yılan balığının kanı kesinlikle acık veya kanayan yaraya temas etmesin zehirli demişti.selamlar her keze rastgele.
dediğiniz gibiyse yerkende insana zararı olmazmı rauf abi sonuçta temizlerkende balığın etine bulaşır

turna
17-01-2007, 19:37
Rauf bey,verdiğiniz bilgiler çok güzel.İzmir e geldiğimde yılan balığına geceden bırakma yapıyoruz sabah topluyoruz,eve gelip kancaya takıp tulum soydunmu akşamı beklemekte çok zor oluyor.

Rauf
17-01-2007, 21:39
turgay yok hic bir yan etkisi veya zehirlenme konusu yok olmuyor vede hic duymadım belkide adamın demek istediği o kandaki bir şeyden dolayı acık yaraya teması orayı tahriş edebildiği şeklinde olabilir.mehmet bizde bir kac kere yaptık lakin bağzan su kaplunbağası gelip takılıyo veya sen gelinceye kadar birileri oltaya kalk gidelim!! demiş oluyo.

theimam35
17-01-2007, 22:40
o zaman bundan sonra denk geldimi affetmem rauf abi:D

theimam35
17-01-2007, 22:57
rauf abi bu yılan balığını mığrıyı sormamın nedeni ne biliyormusun geçen sene çeşmeye balığa gittim.daha önce bilgisayar kullanmadım henüz yeniyim daha acemiyim yani bilgisayar kullanana kadar bu sitelerin varlığından bile haberim yoktu kurcalarken buldum hepsini.neyse gelelim bizim mevzuya balığa gittim demiştim ya çokta akıllıyız ya balık halinden balık kafaları artıkları aldım başladım denize atmaya balıklar gelecek bizde vurcaz denize girdim ufak tefek balıklar artık çıkayım dedim sıkıldım abicim dizim kadar suya geldim tam ayağımı atıcam siyah kocaman birşey ödüm patladı .abicim suya bir baktım her yer mığrimı yılan balığımı bilmiyom dolu üstüne üstlük inanmıycaksın belki ama bir sürü müren abicim o anda artık benim durumumu tahmin edersin.denizden çıktım doğru izmir bir daha balık artığımı tövbe.yani durum bu rauf abicim.

Rauf
17-01-2007, 23:11
Turgay aynı duyguyu ben 18-19 yaşıda geliboluda yaşadım anlıyorum seni bende zıpkın kulanıyordum o yaşlarda kayaların arası geziyorum bir baktım simsiyah bi balık yilan gibi ama daha kalın dipte yatmış öğle bakıyo bir ondan korkmuştum bide siyah vatostan aman yarabbi delikten bi cıktı ben roket gibi suyun üstüne tabi bunlar bunları tanımadan evveldi.sonraları müren bile vurdum korkmadım onunda eti fena değildir ama ölmesi uzun sürüyo.

theimam35
17-01-2007, 23:19
rauf abi benim gittiğim yerde müren çok ama bu hayvanlar leşle besleniyor bildiğim kadarıyla onun için bana pek cazip gelmiyor.

aganta borina borinata
18-01-2007, 08:00
rauf abi güzel bilgiler aktarmışsın bize...ellerine sağlık...lakin merak ettiğim bi şey var...turist arkadaşınızın o aleti yılan balığının sidik kesesine denk getirmesi uzun sürdümü...zira yılan balığı yılan gibi kıvrılmasıyla da ünlüdür...:D

rastgelsin...

katiti
18-01-2007, 10:13
rauf abi benim gittiğim yerde müren çok ama bu hayvanlar leşle besleniyor bildiğim kadarıyla onun için bana pek cazip gelmiyor.

Turgay Abi sardaleye kullandığın zaman civarda ne kadar müren-mığrı varsa hiç sektirmez kesin gelirler o kesin. Bunun dışında müren ya da mığrı vurduğun zaman şişi kullanılmaz hale getirme olaslığın da yüksektir aklında bulunsun. Çünkü bu hayvanlar kıvrılmaya ve dönmeye başlar ve son derece güçlüdürler. Bu nedenle de şişi yamulturlar.

Ayrıca biçimsiz bir yerden vurulması durumunda balığa hakim olmak son derece güçtür. Dişleri son derece keskin olduğundan oldukça tehlikeli durumlara yol açabilir. Bu nedenle ben bu tür balıkları gördüğümde genelde selam verir geçerim ama vuranlar da var...

Leşle beslenme konusuna gelince, denizdeki hiçbir canlı hazır bir yiyeceğe hayır demez. Şöyle düşün: oltayla balığa gittiğinde yem olarak kullandıklarının ne kadarı canlı yem. O nedenle müren için de durum farklı değil...

Rauf
18-01-2007, 10:24
rauf abi güzel bilgiler aktarmışsın bize...ellerine sağlık...lakin merak ettiğim bi şey var...turist arkadaşınızın o aleti yılan balığının sidik kesesine denk getirmesi uzun sürdümü...zira yılan balığı yılan gibi kıvrılmasıyla da ünlüdür...:D

rastgelsin...

Hayır doğan bu iş yıllardır yapıyor adam kompedanı olmuş ben genelde haziran sonu giderdim kamp pa o mayıs başında gelirdi nede olsa avrupadaki kamplarla mukayese edilemicek kadar ucuzdu bana buzluğundan bir yılan balıkları gösterdi tabi temizlenmiş dilimlenmiş şekilde hani bir litrelik kola şişesi varya kalınlığı ona yakın.birde sazan tutardı derdiki akar su sazanı göl sazanından daha lezzetli olur ve yosun kokmaz .cok iyi tatlı su balıkcısı idi.selamlar doğan.

theimam35
18-01-2007, 17:26
Turgay Abi sardaleye kullandığın zaman civarda ne kadar müren-mığrı varsa hiç sektirmez kesin gelirler o kesin. Bunun dışında müren ya da mığrı vurduğun zaman şişi kullanılmaz hale getirme olaslığın da yüksektir aklında bulunsun. Çünkü bu hayvanlar kıvrılmaya ve dönmeye başlar ve son derece güçlüdürler. Bu nedenle de şişi yamulturlar.

Ayrıca biçimsiz bir yerden vurulması durumunda balığa hakim olmak son derece güçtür. Dişleri son derece keskin olduğundan oldukça tehlikeli durumlara yol açabilir. Bu nedenle ben bu tür balıkları gördüğümde genelde selam verir geçerim ama vuranlar da var...

Leşle beslenme konusuna gelince, denizdeki hiçbir canlı hazır bir yiyeceğe hayır demez. Şöyle düşün: oltayla balığa gittiğinde yem olarak kullandıklarının ne kadarı canlı yem. O nedenle müren için de durum farklı değil...
bana zararı olmayan hayvana zaten sıkmam.yazın benim avlandığım yerde birisi 2 metre boyunda müren vurmuş adam korkudan şişide bırakmış gitmiş.neden vurdu kimbilir adamın üstüne gittide adam panikmi yaptı acaba kimbilir şiş kayaya saplanmış kalmış

aganta borina borinata
19-01-2007, 07:58
buradaki tanıdığım zıpkın avcıları müren avlamazlar hiç...hem etinin lezzetsiz olduğu için hem de denize bi güzzellik verdiğini söylerler...ayrıca ne kadar doğrudur bilmiyorum ama...mürenlerin yaşamı boyunca bulunduğu yerden çok uzaklaşmadıklarını söylüyorlar...hatta bi arkadaşım yaklaşık on yıldır bi müreni her dalmaya gittiğinde beslediğinden bahseder...

tabi avcılığında etikleri vardır...(artan populasyonu düzenlemek dışında)eğer avınızı yemeyecekseniz onu öldürmemelisiniz ve ortamına geri salmalısınız... ister kara avı olsun ister oltayla isterse de zıpkınla avlanın bence olması gereken budur...bu trakonya ve benzeri zehirli canlılar içinde geçerlidir...

rastgelsin...

Rauf
19-01-2007, 13:59
Tabi en doğrusu budur yemiyeceksen niye yakalıyasın bizim burada bu sene cok balon balığı var bağzan bir kiloluk olanları bile var niye coğaldı bilemiyorum ama bir tahmin yürütürsek balıkcıların da kanaati şu bu kuzu balıklarının aşırı avlanmasından diyorlar dediğin gibi doğal denge bozulmuş ve bu hayvanın düşmanı kalmamış olabilir.selamlar.

dede8265
01-10-2007, 00:06
burdaki herkese çok teşekkürler. güzel sohbetlerinden dolayı sagolun

boldshark
02-09-2008, 12:58
kemal ve turgay arkadaşlar mığrı başka bir balık yılan balığı ayrı bir türdür.şeklinden dolayı yılan derler size ufak bir tiyo vereyim yılan balığı tatlı sulara gelir yumurta bırakır hemde taa amerikalardan ama mığrı tatlı suya girmez araştırayım ikisininde fotolarını eklerim selamlar.

İkisinin farklı balık oldukları doğru ancak, yılanbalıkları, tam tersine tatlı sularda yaşar ve yaklaşık 15 yaşına geldiklerinde üremek için denizlere geçer ve Amerika'da Sargossa körfezine kadar giderler. 400 m. derinliğe yumurtalarını bırakır ve sonra ölürler.... yumurtadan çıkan larvalar kuvvetli sıcak su akıntılartılarının da etkisiyle, plantktonik halde, Akdeniz'e doğru sürüklenmeye başlarlar. Akdeniz'e geldiklerinde artık plantonik formdan kurtulmuş olurlar ve bu yavru yılanbalıklarına elver denir. Annelerinin geldikleri akarsulara ve göllere geçer ve orada yaşarlar