Tüm Versiyonu Göster : KAN UYKUSU lütfen duyarsız kalmayın
theimam35
24-01-2007, 18:01
taygun osman paşayı dinledik ilk önce senin yorumunu alalım
Taygun KOCABIYIK
24-01-2007, 18:34
Turgay abi inan izlerken göz yaşlarıma zor hakim oldum.
Ne desem neresinden başlasam bilemiyorum. Cesurca yapılmış harekatlar, günlerce arazide yürümek, kar altında günlerce aç kalmak, bir paşanın tüm operasyonlarda bilfiil bulunması her ülkenin askerinin yapmayacağı şeydir. Konuşan kişilerden birisi (sanırım asteğmendi) 1 yıl görev yaptığını ve bu süre zarfında 1 kişinin dahi korkmadığını söylemesi kahraman TÜRK askerinin vatanı için feda etmeyeceği hiçbirşey olmadığının kanıtıdır.
Askerimizin kahramanlığı cesareti ve becerisi sayesinde yapılan operasyonlar hep başarılı sonuçlanmış. Fakat beni çok sinirlendiren olay barzani denilen adama verilen paraların pkk ile mücadele yerine direkt pkk yararına kullanıldığı gerçeğidir. Mutlaka izlemesi ve dersler çıkarması gereken bir belgesel.
Youtube linklerinide bulup ekliycem buraya.
Taygun KOCABIYIK
24-01-2007, 18:40
0-10 (dakika)
[Only Registered Users Can See Links]
10-20
20-30
30-40
40-50
50-60
60-70
70-80
80-90
90-100
100-110
110-115
ismail çakır
24-01-2007, 18:44
akşam bilgisayara gelen uyarı sayesinde ben de izledim. uyarıyı gönderen arkadaşım sagolsun.ayrıca belgeseli hazırlayanlara da şükranlarımı sunuyorum.
ismail çakır
24-01-2007, 18:47
taygun kardeşim eline emeğine saglık. iyiki varsın.
theimam35
24-01-2007, 19:02
evet taygunum ama osman paşanın söylediği çok önemli bir konuyu gözden kaçırmışsın.yüksek ovada her yerden her evin dahada vahimi her resmi dairenin camından çatısından mermiler geldiğini ve bir çok askerimizin arkasından kahpece vurulup şehit olduğundanda bahsetti.:hıııı:
theimam35
24-01-2007, 20:48
ellerine sağlık taygun çok güzel hazırlamışsın
Cullinan
24-01-2007, 23:37
Ayrıca Kan Uykusu hakkında daha detaylı bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Caner BALIKÇI
25-01-2007, 18:59
abi çok güzel eline sağlık
MEHTERAN
30-01-2007, 21:02
Taygun kardeş emeklerine sağlık. Bir türk vatandaşı olarak sana sonsuz teşekkürler ediyorum. bizleri duyğulandırdın.yüreyimizi kabarttın.Sayğı ve sevgilerimle.söylenecek söz yok.
Sevgili Arkadaşlar,
Kan Uykusu'nda anlatılanları ve daha fazlasını Osman Pamukoğlu Paşa'nın kitabı olan 'UNUTULANLAR DIŞINDA YENİ BİRŞEY YOK' adlı kitapta bulabilirsiniz.
Ben bu kitabı iki kez okudum ve her defasında tüylerim diken diken oldu. Sonra programı da izledim. Program kitaptakilere göre eksik olmuş...Yer, saat, tarih, yaralı ve şehit sayıları hepsi en ince ayrıntısına göre Paşa'nın kitabında yer alıyor.
Tavsiyem bu kitabı okumanız...
Arkadaşlar acı ama gerçek...maalesef bu konular çok yorum götürür. bizler bu sayfalarda düşüncelerimizi yazsak herhalde forum sayfasında yer kalmaz...
bu sonucun sebebi kimler?
neden bu hale geldik?
neden hala huzura kavuşmadık?
çook tartışılır.. çok
yazık bu ülkeye
yazık bu ülkenin yeni nesil geleceğine..
Uzm.Dr.Rastgele
31-01-2007, 19:29
Bu başlığı ve bu başlık altında yazılan yazıları bir kaç günden beri okuyorum.Bir kaç defada yorum yazdım ama konu çok dağılır ve yeri bizim sitemiz olmadığı için sildim.Bu güzel memleketimizde ayrımcılık yapanlara sadece şunu sormak isterim.Bugün dünyada tek başına süper güç olarak ortalığı kasıp kavuran Amerika denilen mazisi yaklaşık 250-300 yıl olan devleti oluşturan insanların hepsini aynı ana babamı dünyaya getirdi.Kimi kömür gibi kara aslı/ astarı taaa Afrika'ya dayanıyor;Kimi çekik gözlü aslı /astarı taaa Asya kıtasına kadar dayanıyor,kiminin aslı/astarı ise Avrupa!ya dayanıyor.....vs.vs...Ama hepside Amerika'lıyız diyor ve ortak bir payda da buluşmayı çok güzel başarmışlar ki; günümüzde dünya ekonomisi*siyaseti*güvenliği.....velhasıl her şey onlardan sorulur hale geldi.Peki Osmanlı'dan bize miras kalmış olan bu topraklarda bin yıldan beri ortak yaşamış olan yurdum insanlarının bazılarına ne oluyor....Anlamak mümkün değil.....Hele hele kendi içinden çıkmış olan askere-polise karşı gelmek,tuzak kurmak,yok etmeye çalışmak,.......Aklı olan insanın aklının alması mümkün değil.....Bu tür faliyetlerde bulunan insanların aldatıklarını,kullanıldıklarını ve zaman içinde bir sabun köpüğü gibi eriyip gideceklerine eminim.Çünkü tarih göstermişdir ki,her zaman çok uzun vadeli düşünen aklı selim olanlar varlıklarını sürdürebilmişlerdir....Bu devleti oluşturan yurdumun insanları, bunu kurtuluş savaşında acımasız süper güçlere rağmen bunu başarmışlardır...
Bu bölgede için ellerinde cetvel olan süper güçler tekrar devreye girmişler ve yine 1920 li yıllarda olduğu gibi acaba ''nasıl olurda bizim işimize daha çok yarayabilir'' diye yeniden sınırlar çizmeye çalışıyorlar.Olayın özeti bu olsa gerek.....
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.