Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : Genleşebilen Polistiren (EPS)

mozdil
26-01-2007, 10:18
Genleşebilen Polistiren (EPS - Expandable Polystyrene) hakkında bilgi sahibi olan var mı? Toz halinde bulunur mu? Ben evde işleyebilir miyim?

Cullinan
27-01-2007, 02:42
Hayırdır Murat Abi yalıtım işimi var ?

mozdil
28-01-2007, 12:11
:D Hayır

Sadece mantar yapacacağım. :deli:

Cullinan
28-01-2007, 12:26
Murat Abi, sadece mantar için bence bu kadar zahmete girme derim.
Zaten ev ortamında olmaz. Çünkü EPS'i toz halinde bulabilsen bile bir çok aşamadan geçirmen lazım.
Mesela ben sana uygulanacak aşamalardan birisinden örnek vereyim sen hemen vazgeç bu işten. :D

Taneciklerin şişirilmesi ve köpük elde edilmesi için şişirme özelliğine sahip olan "Pentan" gazına ihtiyacın olacak.

mozdil
28-01-2007, 19:24
Pentan gazından ve basınçtan haberim var. Onları araştırdım. Yalnız bir arkadaşımla yaptığım görüşmede pentan gazı ve basınca maruz bırakılanın Expanded Polystyrene olduğunu öğrendim. Benim araştırdığım Expandable Polystyrene.

Olayın özü şu. Ebay'da bir vatandaş bu ürünü satıyor ve floating jig yapabilirsiniz diyor. Detay bilgi istedim ancak ürün ile gönderirim diyor. Ben de 10$'ı çöpe atmak istemiyorum.

Cullinan
28-01-2007, 19:47
Murat Abi, ebay'deki item-nr.'ı bana verebilir misin özelden. Bir bakayım istersen.

mozdil
28-01-2007, 19:58
Genelden de verebilirim. Nasıl olsa bir alış verişim olmadı henüz.:D :D

Belki ilgi duyan bir arkadaş olabilir.

[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links]

Cullinan
28-01-2007, 20:22
Şimdi anladım Murat Abi. Sanırım sen kalıp almak istiyorsun.
Eğer kalıp almak amacındaysan, sana hiç EPS'e bulaşmadan bunu yurtdışından getirtip paranı harcamadan birşey sormak istiyorum.
Kalıp alma işi için fimo hamurunu hiç denedin mi acaba ?

turna
28-01-2007, 20:43
Fimo hamurların ev fırınlarında pişeni de çıkmış kalıp için denenebilir.

balıkcı
28-01-2007, 22:00
Zanedersem muratın aradığı başka bir şey,kalıp değil,iğnenin üzerinde olan bir köpük,bu sistemin kurşunla olanını hepiniz bilirsiniz murat bunun köpüklüsünü yapmak için soruyor bu ürünü.

levrek
28-01-2007, 22:53
Murat,kalıp için kullanılacak başka bir malzemeyide kuyumcularda bulabilirsin, benim gördüğüm mavi renkli yüzük vs.kalıpların alınmasında kullanılan macundu,kolay şekil alıp katılaşma özelliği vardı.Ayrıca companentli olarak yapı marketlerinde satılan yama macunları vardır.Elle yoğrularak istenen şekle sokulabiliniyor,ancak donma süresi biraz hızlı,kalıp örneği alındıktan sonra ince detaylar için maket matkapı ile şekillendirmek mümkün.Companent karışmaya başlayınca avuçta ısınıyor biraz,telaşlanacak bir durum değildir bu,sevgilerimle

mozdil
29-01-2007, 07:07
Evet. Kalıp aramıyorum. Jig için kalıp arkadaşımda var. Ben sizin önerdiğiniz gibi çeşitli maddeler ile kalıp yaparak bu kalıp içinde bu maddeyi kullanarak mantar yapmayı hedefliyorum. Amacım içine sedef, metalik renkler veya fosfor katarak kendinden parlak mantarlar elde etmek.