Tüm Versiyonu Göster : 25 ocak Falezler
CaTSiLeNcE
26-01-2007, 13:15
uzun süredir özlemini duyduğum balık maceralarıma Antalya ya dönerek tekrar başladım..ve sonunda 2007 nin şiftahını yaptım ama şimdilik sadece bir turna :) devamı gelecek umarım..Turnayı saat 15:00 civarı canlı yemle karadan yakaladım.. akşam güneş baterken işi At çeke çevirdim ama ne yazık ki ne gelen vardı nede giden..At çek olayını bir kenara bırakıp sargoz ve kefale döndüm.. daha ilk atışımda oltama bir sargoz atladı sanırım 500 gr ma yakındı ( yem olarak ekmek içi kullandım)..ama ne yazıkki balığı su üstüne kadar çekmeme rağmen balık son bir çırpınışla oltadan kurtulmayı başardı.. Balığın kaçmasında avlandığım yerin su dan 3m kadar yüksek olması büyük etken oldu..ve eve bu yılın ilk turnasıyla dönmüş oldum...
[Only Registered Users Can See Links]
ramazanuçar
26-01-2007, 13:27
tebrikler ersen.balık özleminin sona ermesine sevindim.inşallah çok daha bereketli avlar yaparsın...
HALDUN YALIMLI
26-01-2007, 13:27
Ersen kardeşim bir olsun bizim olsun birader her şey kısmet. kaçan balığın arkasından bakmasıda fena oluyor ya:'( :'( :'(
Rastgelsin ersen..balığın adeti değil vermiş olduğu haz ve keyif önemli.
Ersen eline sağlık, diğer balığı kaçırmana üzüldüm... Gelecek avların bereketli geçmesi dileğiyle..
Ersen eline sağlık, turnanın gelişi güzeldir. En azından zevkini almışsındır...
Taygun KOCABIYIK
26-01-2007, 19:04
Ersen abicim turnayı gözünden vurmuşsun devamını bekliyoruz umarım at-çek ile sonuç alırsın sayıda artar bu sayede :)
Güven ÖZYELDAN
27-01-2007, 11:33
balıkla dönmek harika bir haber kardeşim turnada gayet güzelmiş ama kaçan sargoza üzüldüm valla umarım bundan sonra kaçan olmaz devamı gelir....
Ersen tebrikler abicim, hadi hayırlısı olsun.
ersen eline sağlık kardeşim:artist: :deli:
Taygun KOCABIYIK
28-01-2007, 10:05
Ersen abi üstte verdiğim linkte turna avlıyorlar yer mersin ama yinede yapay yemi bir gör belki kafanda fikir oluşur at-çek ile inşallah bolbol yakalarsın turnaları :)
Uzm.Dr.Rastgele
28-01-2007, 11:08
Ersen'im turnan harika gözüküyor.Umarım iyi vakit geçirmişsindir......:D
CaTSiLeNcE
28-01-2007, 11:26
Teşekkür ederim herkese..Sanırım yaza kadar böyle tek tük alabilecez turnayı..Uzun zamandır canlı yemle turna yakalamıştım..Hele öğlen sıcağında :) tahminimce bu turna İntahar etti :D:D
CaTSiLeNcE
28-01-2007, 11:54
taygun bu video yarıda kesiliyor.. sonuna kadar göremiyorum..offff offf bilgisayarımı özledim:'( :'(
Bravo Ersen, iyi bir başlangıç olmuş...
Ersen tebrikler kardesim...bismillah guzel acilis yapmissin...hadi hayirlisi...
Parmak kadar yemle kocaman bir balık.Tebrikler abi.Süper av olmuş...
aganta borina borinata
29-01-2007, 11:52
ama ne yazıkki balığı su üstüne kadar çekmeme rağmen balık son bir çırpınışla oltadan kurtulmayı başardı.. Balığın kaçmasında avlandığım yerin su dan 3m kadar yüksek olması büyük etken oldu
tebrik ederim ersen...daha iyi avlar dilerim...
balığı kaçırman konusunda sana bi tavsiyem olacak...yüksek bi yerden balığı yukarıya çekerken balığı suyun yüzüne kadar çıkart...balığın yarısı suda ve yarısı suyun üzerinde kalmalı (aslında ölçü bu değil ama buna yakın...bi süre sonra nerede bekletmen gerektiğini kavrıyorsun)...bi kaç saniye kadar bekle...balık bi kaç saniye için hareketsiz kalacaktır...yavaşça balığı sudan çıkat ve acele etmeden oltayı fazla sallamadan balığı yukarı doğru çek...balık yüksek ihtimalle hiç kıpırdamadan yanına kadar gelecektir...hatta daha yüksek mesafelere kadar bu yolla çekilebilir...
rastgelsin...
Ersen abi üstte verdiğim linkte turna avlıyorlar yer mersin ama yinede yapay yemi bir gör belki kafanda fikir oluşur at-çek ile inşallah bolbol yakalarsın turnaları :)
TAygun abicim adamların konuşması çok güzel.Ama mutlulukları daha da güzel.Bir de ben yakalasam şu kalamarla ahtapottan...
CaTSiLeNcE
29-01-2007, 15:51
doğan dediğin doğru ama bulundum kayalıklar okadar kötü ki en ufak bir hatanda denize gidersin..birde karanlık olması işi daha da zorlaştırıyor.. avlarken ışık yakmıyoruz ama fener kafamda takılı yinede..Balık yakalanınca açıyorum hemen..ben ışığı yakıp balığı daha rahat çekebileceğim bir yere getirinceye kadar (tabi bunları düşmeden yapabilirsen:D) bayaa uğraşıyosun..Birdaha ordan avlanmıyacam zaten..Biraz daha denize yakın bir yer bulucam ve hareket etmesi daha kolay tabi..
Ersen bir fotoğraf görmüştüm seneler önce bir dergide. Fas'ta adamlar yüksekliği 50-70 m arası uçurumlardan aşağıya olta atıp 5-6 kiloluk balıklar yakalıyordu...
CaTSiLeNcE
29-01-2007, 16:09
burda da var yükseklik 60 70 metre değil ama yaklaşık 30 metre vardır tabi yakalanan balıklarda okadar büyük değil..bana pek mantıklı gelmiyor bu kadar yüksekten balık çekmek...herzaman suya yakın olmak isterim
Ersen cim sen de bu arada o kayalıkların etrafındaki görüntüleride yollasana biraz gözümüz gönlümüz acılsın.... şöyle dalgarın vurdugu kayalıklar..vs.
CaTSiLeNcE
31-01-2007, 12:20
abi cepten cektiğim için ancak yakından çekersem resim anlaşılır çıkıyor:) fotoğraf mak. götürebilirsem bir daha çekicem inşallah..
CaTSiLeNcE
31-01-2007, 13:44
bunlarıda dün aldım.. hafif poyraz yedim ama değdi doğrusu..Avlanma saatim saat 13:00 ile 18:00 arası..sinariti dipten gezer kurşunla turnayıda kurşunsuz oltayla aldım..bunun dışında da bir sinarit taşın altına girmek suretiyle kaçtı.. biraz beklememe rağmen çıkartmayı başaramadım..Yazın olsa dalıp belki çıkarabilirdim..bunun dışında taşın altına giren balığı çıkarmanın başka bir yöntemi varsa ve benimle paylaşırsanız bir dahakilere hazırlıklı olabilirim .şimdiden teşekkür herkese:)
vallaha ersen sinarite bayıldım kardeşim...3 gün bile yerim ben bunun için rüzgarı:D
Taygun KOCABIYIK
31-01-2007, 13:50
Ersen abi harika sinarit harika turna maşallah boşun yok tebrik ederim
CaTSiLeNcE
31-01-2007, 13:53
abi bir iki diye gidiyoruz hayırlısı bakalım :)
aganta borina borinata
31-01-2007, 13:58
güzel balıklar ersen...ellerine sağlık...falezin resmine de bayıldım...orada geceden bırakma yapabilirsin gibi geldi bana...
taşın altına kaçan balık için beklemekten başka yapacak bişey yok...tabi suya girmek istemezsen...ancak tek iğneli bi takımla avlanırsan balığın çıkma şansı artar...daha dogrusu ikinci iğne takılmaz diyelim...
rastgelsin...
Ersen güzel palaz, şimdiden afiyet olsun. Taşın altındaki balığı çıkarmak için tekneden ve çok kalın misina ile kullanılan bir yöntem duymuştum: Yukarıdan kestirebildiğin kadarıyla taşın ağzını karşıdan görebilecek şekilde ağırlık (balığın büyüklüğüne göre) gönderiyorsun aşağıya. Misina bu ağırlıktan geçip taş ağzıyla aynı paralelde olacak şekle geliyor. Böylece balığı yukarı doğru değil de yatayda çekerek çıkarmaya çalışıyorsun. Bunu orfoz bırakmasında kullandıklarını duymuştum. Ama kıyıdan nasıl uygularsın, o da senin yaratıcılığına kalmış :D...
Ersen başarılarının devamını diliyorum, alıştır bizi kalite balıklara bakmaya...:D:D
aganta borina borinata
01-02-2007, 08:15
Ersen güzel palaz, şimdiden afiyet olsun. Taşın altındaki balığı çıkarmak için tekneden ve çok kalın misina ile kullanılan bir yöntem duymuştum: Yukarıdan kestirebildiğin kadarıyla taşın ağzını karşıdan görebilecek şekilde ağırlık (balığın büyüklüğüne göre) gönderiyorsun aşağıya. Misina bu ağırlıktan geçip taş ağzıyla aynı paralelde olacak şekle geliyor. Böylece balığı yukarı doğru değil de yatayda çekerek çıkarmaya çalışıyorsun. Bunu orfoz bırakmasında kullandıklarını duymuştum. Ama kıyıdan nasıl uygularsın, o da senin yaratıcılığına kalmış :D...
mert yanlış hatırlamıyorsam bu konu hakkında seninle bi konuşma yapmıştık...bizim burada horoz kayası dediğimiz bi balık var (sanırım antalya taraflarında "sırtlan" diyorlarmış...emin değilim...) bu balık dışında bütün balıklar mutlaka kayadan çıkarlar...aslında bu balıkta çıkar ama çok beklemek lazım...ki orfoz eğer çok küçük değilse taşın dibinden çeksen bile çıkmaz kanımca...bence yukarıda dediğim gibi balığın taşın altından kendi kendine kurtulabilme ihtimalini artırmak lazım...birden fazla iğneli takımlarda balık taşın altından kendi kendine çıksa bile diğer iğnelerin kayalara takılma ihtimali çok yüksek...
kayanın altına kaçan balık için olta elde beklemek lazım...balık hareketlenince de çekmeye devam etmeli...taşın altına kaçan balıklar genelde kayalık bölgelerde yaşamayı tercih eden balıklar olduğundan mutlaka tekrar kayaların altına kaçacaktır...bu yüzden bence balık elle misinayı sağma yöntemiyle çekilmeli...sağma hareketi orta hızda ve uzun adımlı olmalı...buna rağmen tekrar kayaların altına saklanırsa tekrar beklemekten başka yapacak pek bişey yok kanımca...tek iğneli takımlar kıyıdan avlanmalarda bu tür olumsuzlukları en aza indirir...
rastgelsin...
CaTSiLeNcE
01-02-2007, 11:44
doğan o dediğin balığın resmi var mı sende? ben duymadım hiç.. belki hiç görmemiş de olabilirim ama başka bir isimle biliniyordur belki..
aganta borina borinata
01-02-2007, 11:48
ya ersen ben de sabahtan beri arıyorum...benzerlerini buldum ancak boyları tutmuyor...en yakını bu...tabi canlı görmek lazım...
rastgelsin...
CaTSiLeNcE
01-02-2007, 11:53
bizim burda ıskaroz dediğimiz bir balık var genelde kaya giridasına benzetirler ama rengi kırmızıya yakın ve pulları büyük..kıyıya yakın kayalık yerlerde çok olur.. ve eti lezzetlidir acaba o mu ??
Taygun KOCABIYIK
01-02-2007, 12:06
Doğan abi sanırım taş hanisinden bahsediyor yöresel ismi şeytan,çakal olarak değişiyor orfoza benzeyen bir balık.
CaTSiLeNcE
01-02-2007, 12:16
yöresel balık isimleri diye konu açsak iyi olabilir aslında..
aganta borina borinata
01-02-2007, 12:19
balık bu ama yan yüzgeçleri daha iri olur genelde...ya da benim yakaladıklarım öyleydi...resmi tago sayesinde buldum...
rastgelsin...
aganta borina borinata
01-02-2007, 12:32
yöresel balık isimleri diye konu açsak iyi olabilir aslında..
hiç deme ersen...hakikaten böyle bi bilgiyi oluşturabilirsek dadından yenmez walla...
rastgelsin...
CaTSiLeNcE
01-02-2007, 12:37
buralarda kaya giridasına arap derler mesela..
uzun süredir özlemini duyduğum balık maceralarıma Antalya ya dönerek tekrar başladım..ve sonunda 2007 nin şiftahını yaptım ama şimdilik sadece bir turna :) devamı gelecek umarım..Turnayı saat 15:00 civarı canlı yemle karadan yakaladım.. akşam güneş baterken işi At çeke çevirdim ama ne yazık ki ne gelen vardı nede giden..At çek olayını bir kenara bırakıp sargoz ve kefale döndüm.. daha ilk atışımda oltama bir sargoz atladı sanırım 500 gr ma yakındı ( yem olarak ekmek içi kullandım)..ama ne yazıkki balığı su üstüne kadar çekmeme rağmen balık son bir çırpınışla oltadan kurtulmayı başardı.. Balığın kaçmasında avlandığım yerin su dan 3m kadar yüksek olması büyük etken oldu..ve eve bu yılın ilk turnasıyla dönmüş oldum...
Arkadaşım sinariti hangi yemle yakaladın?
CaTSiLeNcE
01-02-2007, 13:07
armağan bey canlı yemle yakaladım..likkoz dediğimiz kopeze benzeyen ama parmak büyüklüğünde olan balıkla..
armağan bey canlı yemle yakaladım..likkoz dediğimiz kopeze benzeyen ama parmak büyüklüğünde olan balıkla..
Ersen kardeşim bugün bende 17:00 civarında falezlere gidecem yem olarak sardalya götürmeyi düşünüyorum ne tavsiye edersin
CaTSiLeNcE
01-02-2007, 13:19
Tavsiyem biraz erken gidip canlı yem yakala .. saat 16 dan sonra küçük balıklar kayboluyor..Sardalyayla yakalanmaz demiyorum..Buralarda sardalyayı genelde kaya giridası için atarlar..nasıl bir takım kullanıcaksın ??
Canlı yem olayını bende çok istiyorum ama ancak 17:00 civarında falezlere gidebilirim bu saatden sonra ancak kayabalığı yakalayıp canlıyem yapabilirim kayabalığına sinarit vs. geliyormu olta olarak misina+iğne başka birşey düşünmüyorum
mert yanlış hatırlamıyorsam bu konu hakkında seninle bi konuşma yapmıştık...bizim burada horoz kayası dediğimiz bi balık var (sanırım antalya taraflarında "sırtlan" diyorlarmış...emin değilim...) bu balık dışında bütün balıklar mutlaka kayadan çıkarlar...aslında bu balıkta çıkar ama çok beklemek lazım...ki orfoz eğer çok küçük değilse taşın dibinden çeksen bile çıkmaz kanımca...bence yukarıda dediğim gibi balığın taşın altından kendi kendine kurtulabilme ihtimalini artırmak lazım...birden fazla iğneli takımlarda balık taşın altından kendi kendine çıksa bile diğer iğnelerin kayalara takılma ihtimali çok yüksek...
kayanın altına kaçan balık için olta elde beklemek lazım...balık hareketlenince de çekmeye devam etmeli...taşın altına kaçan balıklar genelde kayalık bölgelerde yaşamayı tercih eden balıklar olduğundan mutlaka tekrar kayaların altına kaçacaktır...bu yüzden bence balık elle misinayı sağma yöntemiyle çekilmeli...sağma hareketi orta hızda ve uzun adımlı olmalı...buna rağmen tekrar kayaların altına saklanırsa tekrar beklemekten başka yapacak pek bişey yok kanımca...tek iğneli takımlar kıyıdan avlanmalarda bu tür olumsuzlukları en aza indirir...
rastgelsin...
Doğan dediğim gibi kullandığım değil, bana anlatılan bir yöntem. Sonuçta senin tecrübelerin kullandığından dolayı daha geçerlidir :)...
CaTSiLeNcE
01-02-2007, 13:29
abi o saatten sonra sinarit yakalaman zor..sardalya kullan ..belki hava karardıktan sonra girida alabilirsin.. aman abi kendine dikkat et sıkı giyin..ben fena üşütmüşüm oralarda bütün kemiklerim sızlıyor :)
Sinarit gece oltaya gelmiyormu ?
CaTSiLeNcE
01-02-2007, 13:47
ben genelde sinariti sabah yakalardım.. güneş doğduktan sonra 10 kadar iyi yakalandığını söylemişlerdi bana.. geçengün öğlen yakaladım:)..ama akşam hiç yakalamadım..
aganta borina borinata
01-02-2007, 13:50
arkadaşlar msn den daha kolay görüşebilirsiniz...:D :D :P
rastgelsin...
CaTSiLeNcE
01-02-2007, 13:53
haklısın doğan daha önce niye aklıma gelmedi acaba :p :p:D msn varsa daha rahat konuşabiliriz armağan bey
arkadaşlar msn den daha kolay görüşebilirsiniz...:D :D :P
rastgelsin...
Doğan ne msn'i, buradan yazsınlar bakarsın aradan bir iki birşey kaparız ;) :D :D...
Taygun KOCABIYIK
01-02-2007, 14:00
Doğan ne msn'i, buradan yazsınlar bakarsın aradan bir iki birşey kaparız ;) :D :D...
Katılıyorum sayın modum :)
CaTSiLeNcE
01-02-2007, 14:01
üstat nedemek kaparız maparız.. biz sizlerden daha çok şey kapıcaz :)
Güven ÖZYELDAN
01-02-2007, 14:05
üstat nedemek kaparız maparız.. biz sizlerden daha çok şey kapıcaz :)
hayırdır arkadaşlar kapış kapış bir şeyler gidiyor:D :D ne kapışıyonuz bizede kalsın birşeyler:P :D :D
Arkadaşlar msn ye gerek yok bu site zaten paylaşım sitesi hepimiz tecrübelerimizi paylaşarak yol almaya çalışıyoruz.
aganta borina borinata
01-02-2007, 14:15
peki...:D :D :P
rastgelsin...
Arkadaşlar bu gece falezlerden deneme yapıcam inşallah benimde şansım Ersen kardeş gibi yaver gider.
CaTSiLeNcE
01-02-2007, 14:22
armağan bey avlanacağınız yer tam olarak neresi??
Konyalatında yeni yapılan Atatürk parkına bir bakıcam kafama uymazsa iskeleye gitmeyi düşünüyorum
Senin tavsiyen ne ? Falezler konusunda pek tecrübem yok
CaTSiLeNcE
01-02-2007, 14:37
abi o taraflara hiç gitmedim bana biraz uzak..ben lara tarafındayım.. ama deniz kenarındaki parklar pek tekin değildir..dikkatli ol derim.. bence iskele tarafı daha güvenli ..İskelenin geçiş noktası atmalar için idealdir.. orda senin gibi atanlar olacaktır tahminimce..ama kayalıklar düşmeye çok müsait dikkat et (ben çok düştüm :D) ve tabi farelere dikkat et:) çantana girmesinler..İskelenin bir kötü tarafı var çok kayık girip çıkıyor..ama akşam saatleri biraz daha sakin olur sanırım.. bol şanslar
Ben Meltem tarafındayım iskelede çok balık olabiliyor fareler hakikaten çok büyük ilk gördüğümde oltaları toplayıp ordan tüymüşdüm.
theimam35
01-02-2007, 18:00
darısı bizim başımıza
gokseldbuga
01-02-2007, 22:33
Ersen tebrik ederim, ben de falezlere bayıldım. Kaya altına giren balıklara gelince Doğanın söylediği yöntemden farklı birşey yapmıyıru aslında, misinayi biraz salıyorum elde iken balığın çekmesini bekliyorum hareketlenince asılıyorum bu arada bazen ufak ufak çekiyorum, sağma yöntemi bu olsa gerek
ahmetzafer
20-03-2007, 16:24
ersen abı bende antalyadayım ama kıyıdan alamadım hıç.Sadece adrasan tarafından balık alıyorum. şehır merkezınde bıldıgın yerler varmı gozunu sevım hergun ufak balık atmaktan bıktım saygılar
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.