Tüm Versiyonu Göster : YUZORI lerin Yüzme Biçimleri
Crystal Minnow:Genellikle Kapalı ve karanlık havalarda iyi netice verir,Ay ışığında da iyi çalışır.0,6 ile 0,9 metre arasında dalar.
Kalama Mesafesi : 9 cm lik Floating için 25 metre Suspending için 30 metre
11 cm lik Floating için 30 metre Suspending için 35 metre
13 cm lik Floating için 35 metre Suspending için 40 metredir.
Crystal Minnow Deep Diver: Floating Uzun Sırtıda 5 metreye kadar dalar,kaçan balık havası verir.
Crystal Vibe : Sinking Çabuk derine dalar
Banana Boat : Floating Yüzey sırtısı,vibrasyon yaratır.
ZZ Pop : Floating
Emperor Minnow: Sinking Uzun sırtı düşük hızda yüzdürülür.
SS Minnow : Super Shallow Kıyı ve sığ su sırtısı ile yüzeye yakın dalar.Deniz için ideal.
Tobimaru: Turna için idealdir.Atıp çekmede 1 metre, Sırtıda 2 metre dalar.Naturel sakin bir Yüzme şekli vardır,uzun sırtı kullanılır.. Floating
Tobimaru Jr. Floating Turna için idealdir.Atıp çekmede 1 metre, Sırtıda 2 metre dalar.Naturel sakin bir Yüzme şekli vardır.
Pin’s Minnow : Floating
SW Pin’s Minnow : Sinking
Altima Pin’s Minnow : Floating
Mag Minnow : Floating
3D Shad™/3D Minnow : Suspending
3-D Minnow 100 : Suspending Uzun sırtı ile çekilir.
3D Fingerling : Suspending
3-D Crank : Floating : Floating
3D Flat Crank : Floating
3D Vibe : Sinking
Arms Minnow Micro : Suspending
Arms Shad Micro : Suspending
Arms Crank Micro: Floating Her türlü hızda çekilebilir.1,2 metre dalar.
Arms Swisher : Floating
Rattl’n Vibe : Sinking 6 metreye kadar,vibrasyon yaratarak dikey dalar.
Crank’n Shad : Floating
Hardcore Crankbait : F 706 ağır ve orta hızda
F 707 1,5 metre derinliğe dalar
Hardcore Shad : Shad
Hardcore Minnow : Suspending
Hardcore Drum : Lipless
Hydro Magnum : Deep Divers : 1,2-1,8 metreye dalar.
L Minnow : Sinking Deniz için idealdir,
Arms Crank Magnum : Floating 4,5 metreye kadar dalar ve tight wobbling action
Arms Crank SD/MD : Floating
Arms Minnow SP : Suspending
Arms Popper : Floating
Arms Shad SP Micro : Suspenging
Arms Vib : Sinking
Arms Swisher : Floating
Yo-zuri Arc Minnow : Genellikle Kapalı ve karanlık havalarda iyi netice verir,Ay ışığında da iyi çalışır.
0,2- 0,5 metre derinlikte çalışır.
Hydro Minnow : Floating
Anıl ÜNALAN
31-10-2005, 22:58
Ayıptır sorması yuzori nedir...
Bir Dost
01-11-2005, 09:01
Ben Bu Yukardakilerden Hiç Bir şey Anlamadim Arkadaşlar
Arkadaşlar Yuzori bir markadır,misina ve özellikle suni yemler (yapay balıklar ) imal eder sırtı (seyirtme ) için.Yukarıda da hangi modelin nasıl yüzdüğü ve ne kadar derine daldığı anlatılmıştır
Arkadaşlar
Erol beyin bahsettiği atıp çekme yapılarak balık avlanılan plastik görünümlü yapay balıklardır.Balık malzemesi satan dükkanlara gittiğinizde bu malzemeyi talep ederseniz size en meşhur 2 markayı önerirler.Bunlar RAPALA VE YUZORİDİR.
Bunlar yine Erol beyin verdiğibilgilerde de görüleceği üzere bu yapay balıkların bir kısmı sığ suda bir kısmı orta su da bir kısmı derin suda hareket edecek şekilde dizayn ve imal edilmişlerdir.Siz avlanacağınız balığın özelliklerine göre (ve daha başka birkaç kritere göre) istediğiniz tip yuzori ve rapalayı satın alacaksınız.Hemen belirteyim yapay balıklarla avlanmak levrek avının en belli başlı avlanma yöntemlerinden biridir.Erol kardeşe tekrar bu faydalı yazısı için teşekkür ederim.
Abi, asıl ben teşekkür ederim bu güzel anlatımdan dolayı,bu arada halen jpeg nasıl yapıştırılırla boğuşuyorum
Taygun KOCABIYIK
01-11-2005, 23:23
süleyman abi çok güzel açıklamışsın durumu şimdi herkes rahatlamıştır :)
Bir Dost
02-11-2005, 08:25
başta ben teşekkür ederim şimdi daha iyi oldu sağolun beyler
levrek abimiz isminden belli rapala kullandığı :) levrek rapalayada geliyo ! Ben genelde turna ve tatli su levreği cin atiyorum !
Anıl ÜNALAN
02-11-2005, 20:36
Abi o benim bildiğim yo-zurı di ama olsun bilgi için teşekkürler...
Abi o benim bildiğim yo-zurı di ama olsun bilgi için teşekkürler...
dizzy kardeş evet haklısın.yuzori yazmışım doğrusu YO-ZURİ yanlışlık için özür dilerim
Her ne kadar arkadaşlar yukarıda Yo-zuri ve Rapala'yı anlatmışlarsa da, ben bu yapay balıkların yanında bir kaç farklı marka önerim olacak
Bunlardan belki en önemlisi Lucky Craft marka yapay balıklardır. Yaptığım araştırmalarda yurt dışında satış fiyatları 10$’ların üzerinde seyrediyor. Çok etkileyici ve avcı olduğunu ifade etmek isterim. Özellikle Bevy Shad ve Deep Diver Pointer modellerini tuzlu su için öneririm. (American Shad renk kodu)
Luck Craft için:
[Only Registered Users Can See Links]
Vira Balığın getirmiş olduğu Cultiva (Owner)’nın 33 ve 25 numaralarının tuzlu su için ideal olduğunu düşünüyorum. Yine Vira balığın sattığı Pelikan marka yapay balıklardan Krypton ve Helium (renk kodu 03) modelleri de geçen sene çinekopta iyi iş yaptı.
Yurtdışından almış olduğum Fisherman Series 2 ½ inch 003 renk kodlu yapay balığı da çinekopta kullandım.
[Only Registered Users Can See Links]
Herkesin bir balık ve balık tutma konusunda tutkusu olduğu gibi benim de tutkum yapay balıklar ve kıyıdan yapay balıkla avcılık. Bu nedenle; bu konuda bir yazı, bir sayfa görünce bakmadan, okumadan geçemiyorum. Aynı şekilde değişik ve çalışacağına inandığım bir yapay balık görünce de almadan duramıyorum. Evde ciddi bir koleksiyon oldu. J Tabi koleksiyonun bazı parçalarından istemeden ayrılmak zorunda da kaldığımız anlar da.
Kıyıdan kullandığım ve çok büyük balıklar hedeflemediğim içinde boyları 50 mm ile 90 mm arasında değişiyor. Yeni bir yapay balık bulunca eğer varsa serisini (aynı renkten 50 – 90 mm arası) edinmeye çalışıyorum.
Zaman zaman piyasadan bulduğum çeşitli yapay balıklardan da aldım. Bunlardan en çok memnun kaldığım (fiyat / performans açısından) Daiwa Princess oldu. Prince marka balıkta kullandım ancak bunlarda genellikle ilk kullanımda boyalarının sıyrıldığını tespit ettim. Ayrıca bunların iğneleri pek kaliteli olmadığından kullanmadan önce elimde bulunan Mustad marka iğneler ile değiştiriyorum.
Lucky Craft, Fisherman Series ve birkaç değişik marka yapay balığı (Daiwa, Cultiva, Pelican, Rapala, Yo-zuri vs.) hafta sonu gezerken Karaköy’de bir dükkanda gördüm. Ancak adını yazmak ne kadar doğru olur bilemiyorum. Reklama girmesin. Eğer uygun ise belirteyim. Merak edenlere özel mesaj ile de iletebilirim.
Murat arkadaşım sen bunları denizde denedinmi şayet denediysen en çok verim aldığın renkleri ve hangi balıkta verim aldığını anlatırsan bu gibi rapala veya wobbler almak isteyenlere yardımın dokunur mesela bana.
Yukarıda bahsettiğim tüm yapay balık markaları ve renklerini denizde kullandım ve balık yakaladım. Tatlı suda hiç balık avlamadım ve tecrübem yok. 50 mm ile 90 mm arasındaki boyları mevsimine göre kıyıdan denedim.
Evde renk kodlarına bakarak elimde bulunan Yo-Zuri ve Rapala'larında burada belirtirim.
Ben zaten tatlısu için değil denizde balıkavında verim verecek renkleri soruyorum çünki denizde hiç tecrübem yok çapariden başka bundan 30 sene evvel midye,solucan gibi yemlerle balık tutuyorduk ama şartların şu an da değiştiğini biliyorum denizde avlanan arkadaşların tecrübelerini bu siteden okuyup öğreniyorum onun için sormuştum Murat arkadaşım.
Selim dostum,
büyük bir ihtimalle kıyıdan at-çek yapağını düşünerek sana şunları söyleyebilirim,
avcı balıklar avlarını ilk den sona doğru sıralarsak,duyma duyumları (ses ),koku,avın sudaki yarattığı basınçı,görme,elektriksel duyumlar ve tat ile algılarlar.Bu bilgiye dayanarak bize öncelikle bilyeli olan ya da suda ses ve köpük çıkartma (eksozlu) özelliği olan lureler gerekecektir.
İkinci faktör olarak lure nin kokmadığını düşünerek(ki Nose System in gaga altına koku tabletleri yerleştirilen modelleri hariç )basınç gelecektir,lure nin sudaki doğru aksiyonu-hareketi bu basıncı sağlamaktadır.Lureleri tiplerine göre belli çekme stilleri vardır.
Üçüncü olarak da,görme konusunda,genelde öncelikle bizi avlayan renkler gelir.Renk konusunda ilk dikkat edilecek konu ise avlanılan suyun rengine bağlı olarak koyu renk sularda açık,açık renk sularda da koyu renkli lureleri tercih etmemiz gerekir.( suyun kendi rengi ve havanın zaman durumuna bağlı olan rengi.)
Şimdi biraz daha detaya inersek,mevcut av faunasında yaşamını sürdüren av olacak balıkların tip ve renklerine yakın renk tonlarını seçmemiz gerekir,ki bu doğal ortamı bozmayalım.
Balıklar çoğu zaman akıntıya karşı yüzdüklerinden av bölgesindeki yer seçiminde dikkat edeceğimiz başka bir konudur. Termik akıntıların kesiştiği bu bölgeler beslenmek için idealdir. Su ısısı düştükce yem balıkları Termoklin tabakanın(bütün yıl sabit ısı değerine sahip su katmanı)içine sığınırlar ve onları avlayacak pelajik (dibe bağımlı olmadan yaşayan yüzey ve orta su balıkları)ve predatör (yırtıcı) balıklarda bu katmana sığınan yem balıklarının yakınlarında olurlar.Derinlik genellikle 10-15 metredir. Isı farklılıkları kıyı ve açık deniz olmak üzere ikiye ayırabiliriz.
İç denizlerde yada ırmak-akarsularda yatay bir eksende olarak sıcak –soğuk olarak bölünür.Bu iki tabakanın arasında kalan Termoklin tabakasında ıse ısı sabittir ve oksijen bakımından zengindir.
Açık denizlerde ise sıcak-soğuk su ayrımı ise dikeyseldir ve su içinde farklı kesitlerde bulunurlar.Akıntı ve buna benzer bazı fiziksel olaylar suyu ısıtabildiği gibi soğutabilirde.
Bölgenin su derinliğine ve yapısına bağlı olarak lurelerin yüzen,dalan ve batan tiplerini seçmek sana kalmış.
Son olarak da avcı balık tat duyusunu denemeye kalktığında akşama tavayı hazırlamış olursun,sevgilerimle,rastgelsin
Erol dostum senin bilgilerini karşılaşacağımızı umarak bire bir almaya çalışacağım zaten sende daha ne bilgiler vardır bunların hepsini öğreteceksin bana ona göre öğrenmenin sonu ve yaşı yoktur,buradanda bu konularda sitedekileri ve beni bilgilendirdiğin için çok sağol.
Ne demek, hepimiz öğrenciyiz
Taygun KOCABIYIK
10-03-2006, 02:52
erol abi konu üzerinde ne kadar hakim olduğun belli oluyor. Bu kadar mütevazi ve bilgili bir insanı bulmak zor bu devirde teşekkürü borç bilirim.
hijacker54
11-03-2006, 16:51
arkadaşım oo 2.sayfadaki kancalı balıklar güzelmişşş:):):)
byMyMoon
23-06-2006, 14:39
Birkaç balıkçı ile konuştum ve özellikle Yo-zuri markaların japonya menşeili olmasına rağmen Çinde üretildiğini ve dolayısı ile malzeme kalitesinin eskiye nazaran oldukça düşük olduğunu öğrendim. Biri minnow olmak üzere iki adet edindim. Fiyatlar 15-16 milyon civarı. Fakat deneme fırsatım olmadı. Kullandıkları iğneleri pek beyenmedim. Keskin olmalarına karşın kötü galveniz iğneler. Değiştirmeyi düşünüyorum.
Bununla birlikte İstanbulda İstoç toptancılarına gitme fırsatım oldu. Malzemelerin toptancıdan daha ucuza alınabileceğini düşündüm. Tabi sonu hüsran oldu.. Perakende satışlar Kadıköydeki mağazalarla bire bir aynı fiyattan. Forumu takip edenler içersinde İstoçtan alışveriş etmeyi düşünenler varsa ve kar'ın yol parasından daha yüksek olacağını düşünüyorsa çok yanılıyor olmalı. Denedim gördüm.. Sizlerle paylaşayım istedim.
HALDUN YALIMLI
23-06-2006, 16:56
Erdem bey kalite konusunda sana katılıyorum. Bence iğneleri hoş olmayanlar muhtemelen Çin malı diye düşünüyorum. Alış-veriş ve İstoç konusunda İzmir'de yaşadığım için bir şey diyemeyeceğim ama karlılığı düşünürken bazen zarar etme durumu söz konusu olabiliyor. İlginize ve bilgilerinize teşekkürler.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.