Tüm Versiyonu Göster : 3.2. istanbul boğaz
arkadaşlar bu aralar randımansız izmir avından sonra bari istavrit tutup pas atalım dedim soğuk havaya rağmen boğaza çapariye gittim saat 15 gibi anadolu yakası kandilli tarafına öğlen hava biraz ısınır gibi olduysada akşam üzeri epey soğuktu onun için fazla kalabalık yoktu 1,5 kg kadar kıraça alabildim bereket versin bu aralar iri istavritte yok akşam hava kararınca yemli çinekop ,atçek denedim tık yok yarın yine boğazdayım anlaşılan çanakkaleye ismail abanin yanına gidene kadar elle tutulur birşey bu soğuklarda tutamıyacağız izmirde son durumlar nasıl
Yine de balık tutmuşsunuz, bizim buralarda sert fırtına devam ediyor. O nedenle bu aralar balık falan yalan durumda...
Yine de balık tutmuşsunuz, bizim buralarda sert fırtına devam ediyor. O nedenle bu aralar balık falan yalan durumda...
aynen buralarda da yağmurdan gidemiyoruz.. bugün balığa gidecektim ama iki gündür yağan yağmurdan tüm planlar iptal oldu.. haftaya inşallah..
Taygun KOCABIYIK
04-02-2007, 12:25
Bu sabah güne karla merhaba dedim
kar tutmasada yağması bile izmirliler için büyük sevinç :)
Cevat abi inşallah iri istavritler ve çinekoplar bu gün oltanı boş bırakmaz.
gokseldbuga
04-02-2007, 12:35
Tago sabah Nadir abin uayndırdı hemen arkasından babam, Liliye haber ver kar yağıyor diye. Sabah az erken kaldırsam surat yapan Lili karı duyunca yemin ediyorum 3 dakkada giyindi bahçeye fırladı. Bi hafta sonu kar olursa balığı bırakıp Manisaya falan gidelim, mutlu olsun sevgili eşim
arkadaşlar istanbulda durum aynı sabahleyin sulukarlan uyandık gerçi öğlene doğru kesti ama bugünkü balık planlarım suya düştü...bugünde dün tuttuğumuz istavritleri yiyerek yine de balıklı bir gün geçirdik:D ...hepimize bol güneşli ve bol balıklı günler dileğiyle....rastgele
CaTSiLeNcE
04-02-2007, 15:38
uzun süreden sonra buralarada güzel bir yağmur yağdı sonunda..hava şuan açık ama kar soğuğu geliyor hafiften..deniz biraz kendine gelsin atıcam kendimi deniz kenarına..abi tebrikler yine eve boş dönmemişsiniz..
Uzm.Dr.Rastgele
04-02-2007, 21:20
Havanın bayağı soğuk olmasından dolayı benim takımdan ses gelmeyince ister istemez bu haftayı evde geçirdim.Gerçi teklif gelse, soğuktan dolayı gidermiydim gitmezmiydim o da aynı konu.....Neyse bugün elimde kumanda kanal kanal geziyorum....Gezdiğim kanallar arasında da ''yerli kanalımız Yaban TV'' de var.Öğleden sonra İstanbul galata köprüsünde kamış ile olta sallıyanları bayağı uzun bir süre gösterdi.Bir çoğunla ropörtaj yaptı.Velhasıl anladığım kadarı ile bu aralar sadece istavritin küçüğü olan kraça çıkıyormuş....
Not: Doğan medya holding'in iştirakiyle yakında D-Smart diye bir yayın paketi devreye girecek.O pakette yer alacak olan Türkçe Discovery Canal ve Animal planet bu aralar ücretsiz ve şifresiz olarak Turksat üzerinden yayında.Ne kadar devam edecek bilmiyorum ama,belgesel kanallara meraklı arkadaşlara duyrulur....
abi soğuk bir yana balık bir yana maksat muhabbet ve hoş vakit geçirmek şimdi siteden 3 5 kişi olsa kar yağsada olta atıp bizle muhabbete gelmeyecekmisin çayını veya içkini alıp balıktan konu olunca saatler yetmez anıları paylaşsak günler yetmez bide sohbet esnasında bir iki çupra....bu soğukta hayali bile güzel neden olmasın.
Ah Cevat'ım ağzından bal akıyor........
aganta borina borinata
05-02-2007, 09:07
aynen buralarda da yağmurdan gidemiyoruz.. bugün balığa gidecektim ama iki gündür yağan yağmurdan tüm planlar iptal oldu.. haftaya inşallah..
aman savaş bırak yağsın...kuruduk kaldık ne zamandır zaten...çiftçi perişan...o kadar hafta sonu vardı...bırak bu hafta sonuda yağmurdan dolaya gitmeyi ver...hem yağmur seni niye durduruyor...bak fırtınada yok iyi balık yapar bu havalar...:D :D
rastgelsin...
erguller
05-02-2007, 20:57
Ben cumartesi kulelideydim.Acıktan iri istravrit aldık.Ben 1 kilo yakaladım.Yanımdakiler de aldı.Hava poyrazdı.Zaman zaman gunes vardı.Hemen onumuzde kıracalar vardı.Arada takılıyordu.aynen denize iade ettim.Onceleri kıracaları kovasına atanlar beni gorunce onlar da denize iade etmeye basladılar.minicik kıracaları marifet gibi almaları insanı sinir ediyor.
Güven ÖZYELDAN
06-02-2007, 06:37
Ben cumartesi kulelideydim.Acıktan iri istravrit aldık.Ben 1 kilo yakaladım.Yanımdakiler de aldı.Hava poyrazdı.Zaman zaman gunes vardı.Hemen onumuzde kıracalar vardı.Arada takılıyordu.aynen denize iade ettim.Onceleri kıracaları kovasına atanlar beni gorunce onlar da denize iade etmeye basladılar.minicik kıracaları marifet gibi almaları insanı sinir ediyor.
:helal: :helal: :helal: kutluyorum sayın abim doğru olan davranışı sergilemişsiniz diğer arkadaşlarada iyi bir örnek olmuşsunuz geçte olsa anlamaları ve sizin gibi davranmaları güzel saygılar....
aganta borina borinata
06-02-2007, 07:37
aramıza hoşgeldiniz...
av için tebrikler...örnek davranışınız için kutlarım sizi...
rastgelsin...
Taygun KOCABIYIK
06-02-2007, 09:45
Aramıza bu mesajla girmeniz çok hoş olmuş :)
hoşgeldiniz katılımlarınızın devamını bekliyoruz
rastgelsin
Cevat bu aralar bogazdaki kraçalar ufak...lakin çıtır ç ıtır gider..
azmı çapari salladım. bogazda..20/25 iğneli..of babam of..ne yüklü gelirdi..
60.lık makina 1/3 devir bile zorlardı .. istavritlerin boyu ortalama 1 karış. 20 li çapari ye 15 tane takılmış ..hesap et...kamış 3,60 metre 100/150 atarlı iki büklüm olmuş..:D
ey gidi günler ey...bir istanbul klasiği idi..:(
bu gün kolumda bir ağrı vardı onu göstermek için haydarpaşa numuneye bir doktor arkadaşıma gittim dönüştede kuleliye gidip çapari salladım açıktan büyük istavrit seyrek yapıyor geri kalan hep kıraça bügün daha büyükçeydi ama çok eziyet olta ayıklamaktan balık tutamadım sinirlenip bıraktım çok acemi vardı her atışta 3 olta birbirine giriyor işin yoksa çapari ayıkla yok abicim sandalsız keyifsiz birdaha gitmem biraz ileride burunda 2-3 kişi midye ile el kadar izmarit çekiyordu bir denemede orda yaptık ilk atışta olta takıldı acayip akıntı var 150 gr kurşun anca yetiyor yanımdada yoktu almayayım deyip yarım kg istavrit ile döndüm arkadaşlar anlayacağınız istanbulda kıyıdan tatsız ,oltanı atıcan kamışına zilini takıp bekliyeceksin veya kasnağını sakin huzurlu ,balığa olmasa bile kafamızı dağıtıp zevkimizi yapmaya çıkıyoruz hepinize huzur dolu balıklı günler
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.