PDA

Tüm Versiyonu Göster : EL yapımı radar reflektörü.

Rauf
05-02-2007, 09:55
Arkadaşlar biliyorsunuz ağac ve fiber teknelerde takılması mecburü olan bu aygıt şu zamana kadar pek tekne sahipleri tarafından uygulanmıyordu.bu aletin değişik modelleri piyasada mevcut olmasına karşı fiatlar modellere göre cok yüksek olabiliyor.Ben en pahalı modeli kendi imkanlarım ile yaptım piyasadaki fiatlarla arasındaki fark yüzde doksandokuz!!
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
bu piyasadaki model.
buda benim reflektörün bitmiş hali.malzeme tutarı 3 ytl..!!
Şimdi imalatında kullanılan parcaları tanıtalım.
Mobilya malzemesi satan yerlerde bulunur dolap altı ayarlı ayak parcası 2 ad 700 ykuruş.
Fanta şişesinden keserek elde ediceğiniz pet levhası pilastik ayağın ic capına göre yuvarlanıp 404 şeffaf celik ile yapıştırıldı(67mm ic cap) fiatı..?
0.50mm kalınlığında galveniz sactan (aluminyumda olabilir) 66mm capında 6 adet eleman.
4cm en 11cm boyunda kesilmiş sacın tam ortadan 60 derecelik acıyla kıvrılmış 5 adet eleman.Her ikisinin fiatı hurdacıya 1 ytl verildi.
her iki eleman resimdeki gibi bir birine şeffaf celikle yapıştırılıyor yapıştırma işi icin daha evvel bende bulunuyordu .
Hazırlanan pet boru evvela ayak parcasına yapıştırılıyor sonrada yapıştırılan elemanlar resimde görüldüğü gibi elemanın birinin köşesi arkaya diğer üstüne yerleştireceğiniz elamenın köşeşesi öne gelecek şekilde beş adet elemanı diziyorsunuz.en üste gelen elemenın üstüne bir adet daha 66mm capındaki elemanı koyup diger dolap ayağını pet boruya yapıştırıyorsunuz.şeffaf celiğin yapıştırması uzun süreceğinden yapılacak işleri pilanlayıp bölüm bölüm yapınız bu yaptığımız radar reflektörünün toplam fiatı 3 lirayı gecmez.balığın az havaların düzensiz gittiği bu dönemde bilhassa fiber teknesi olan arkadaşlarımın el becerisinin cok fazla ustalık istemeyen bu aygıtı yapmalarını dilerim her keze selam eder başarılar dilerim.

aganta borina borinata
05-02-2007, 10:02
:helal: :helal: :helal: :helal: ellerine sağlık rauf abi...

rastgelsin...

Taygun KOCABIYIK
05-02-2007, 10:08
Rauf üstadım harika çalışma olmuş. Baya ucuza gelmiş hemde el yapımının tadı başka olur :)

ramazanuçar
05-02-2007, 10:19
insanın kendi yaptığı malzeme gibisi yoktur.tebrikler rauf abi.mühim olan kullanılabilir malzemeyi en ucuza imaletmek.yoksa biliyorsunuz parayı veren herzaman düdüğü çalıyor.

katiti
05-02-2007, 10:51
Rauf Abi ellerine sağlık gerçekten çok güzel olmuş...

Yalnız benim aklıma birşey geldi. Var mıdır bilmiyorum ama radar reflektörünün belli bir mesafeden görülebilmesi ile ilgili spesifikasyonlar varsa bu reflektör bunları karşılıyor mu kontrol etmek gerekebilir diye düşünüyorum. Güvenlik açısından tabii. Karşıladığı durumda seri üretime bile geçebilirsin valla :)...

kont56
05-02-2007, 11:18
harikasın hemşo kolay gelsin rastgelsin

mufi
05-02-2007, 12:43
Rauf kardeş ellerine saglık be.. helal olsun..

Rauf
05-02-2007, 17:35
Rauf Abi ellerine sağlık gerçekten çok güzel olmuş...

Yalnız benim aklıma birşey geldi. Var mıdır bilmiyorum ama radar reflektörünün belli bir mesafeden görülebilmesi ile ilgili spesifikasyonlar varsa bu reflektör bunları karşılıyor mu kontrol etmek gerekebilir diye düşünüyorum. Güvenlik açısından tabii. Karşıladığı durumda seri üretime bile geçebilirsin valla :)...

Mert arkadaşım bu aygıtın vazifezi gelen radar dalgalarını yansıtmasından ibaret icindeki elemanlar her yönden gelen radar dalgalarını yansıtması beklenir zira piyasadaski modelleri de aynı yanlız tabiki orjinallerindeki eleman 70 derece değilde 80 derece olabilir tam olarak elimde iletkiyle bunu ölcecek bir fırsatım olmadı bu kadar bir farkın bile cok fark ediceğini sanmıyorum.neticede 5 milden değilde 4 milden görünür o kadar selamlar.

Güven ÖZYELDAN
05-02-2007, 18:05
abicim eline sağlık harika olmuş senden daha nice buluşlar ve yenilikler bekliyoruz bizede harika örnek oluyorsun teşekkürler.....

katiti
05-02-2007, 19:41
Mert arkadaşım bu aygıtın vazifezi gelen radar dalgalarını yansıtmasından ibaret icindeki elemanlar her yönden gelen radar dalgalarını yansıtması beklenir zira piyasadaski modelleri de aynı yanlız tabiki orjinallerindeki eleman 70 derece değilde 80 derece olabilir tam olarak elimde iletkiyle bunu ölcecek bir fırsatım olmadı bu kadar bir farkın bile cok fark ediceğini sanmıyorum.neticede 5 milden değilde 4 milden görünür o kadar selamlar.

Abicim bu durumda yapacak tek birşey var :helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :D...

levrek
05-02-2007, 21:50
Bravo Rauf abi,ama Nasa dan şikayet geldi,adamları radarlarını bloke etmişsin:D ,sevgilerimle

varior
05-02-2007, 22:31
Rauf abi inan şaştım kaldım.. Her insan böyle maharetli olamaz, buda bir yetenek.. Eline sağlık abi, güle güle kullan..

Rauf
06-02-2007, 00:16
Rauf abi inan şaştım kaldım.. Her insan böyle maharetli olamaz, buda bir yetenek.. Eline sağlık abi, güle güle kullan..

savaş arkadaşım pek o kadar zor bişi değil bunu yapmak sadece biraz düşünmek pilanlamak yeterli benim yaptığım bir bakıma kopya cekmek o kadar.ama mesela erol beyin yaptığı elektirikli cıkrık işte o maharet bilgi teknik hesap her şey var.hayırlı günler dilerim.

MEHTERAN
06-02-2007, 05:25
helal be rauf amcam kimin aklına gelir böğle icat. sen nekadar kopya çektim desende, imalat kendi üretimin abi, hani biz aslında hep hazırı severizya ondan söğledim. tebrikler amcam. SAYGILAR.

turna
07-02-2007, 22:22
Sizi candan tebrik ediyorum.

theimam35
08-02-2007, 10:43
rauf abi tebrik ediyorum sen bir dahisin:D

Rauf
08-02-2007, 19:53
Bravo Rauf abi,ama Nasa dan şikayet geldi,adamları radarlarını bloke etmişsin:D ,sevgilerimle

Erolcum öyle bir şeyi yapabilsem gercekten belkide dünyanın en bahtiyar insanı olurdum.:D Ben acizane böyle basit şeyleri bu kadar yüksek fiata satanlara karşı site arkadaşlarıma fikir vermek yapabilen arkadaşlarında paralarını cebinde tutmak selamlar kardeşim.

aganta borina borinata
09-02-2007, 07:46
Erolcum öyle bir şeyi yapabilsem gercekten belkide dünyanın en bahtiyar insanı olurdum.:D Ben acizane böyle basit şeyleri bu kadar yüksek fiata satanlara karşı site arkadaşlarıma fikir vermek yapabilen arkadaşlarında paralarını cebinde tutmak selamlar kardeşim.

haklısın rauf kaptan...aslında bu kadar pahalı olmasının sebeplerinin başında da sanırım bu alete olan talebin azlığı geliyor...e az talep oluncada pek kimse sanırım satmıyor bu ürünü...dolayısıyla yapanda azdır...ya da direk dışardan da geliyor olabilir...tekne bi çokları için biraz masraflı bi olay olduğundan bi tekne sahibinin parası olduğu kanısı çıkarılarak bu ürün bu kadar ucuz bi maliyete sahipken bu kadar astronomik bi fiyata satılıyor bence...paylaşım ilgili arakadaşlar için çok iyi oldu bence...

rastgelsin...

igmsva
14-02-2007, 12:10
rauf abi valla şaştım kaldım. yinede mertin dediği gibi benimde sörtifye ile ilgili tereddütlerim var... ama işçilik süper ellerine sağlık

Rauf
14-02-2007, 12:43
rauf abi valla şaştım kaldım. yinede mertin dediği gibi benimde sörtifye ile ilgili tereddütlerim var... ama işçilik süper ellerine sağlık

İlker kardeşim tereddüttünüz normal bensize şöyle bir öneride bulunayım bunların satıldığı yerler belli veya limandaki bağzı teknelerde bunlardan takılı olanlar var bunlara bişr göz atın ve bu yansıtıcıların o kadarda cok teknik olmadıklarını görüceksiniz selamlar.

aahmet
15-03-2007, 22:34
ellerine saglık güzel olmuş elbecerisi olan herkes yapabilir gerekli birşey

gundema
10-06-2008, 20:18
Rauf kardeş ellerine sağlık güzel olmuşta çelik yapıştırıcı dediğin ne onu anlamadım açıklarsan sevinirim

emre97
11-06-2008, 12:02
ellerine sağlık rauf abi güzel bir çalışma olmuş.:helal::helal::helal:
saygılar..

mum54
09-07-2008, 13:11
Hocam seri üretime geç, bi tane de de Made in Turkey yazsın dime