Tüm Versiyonu Göster : 8 şubatın ızmaritleri.
Malum benim mutat balkon kücültme faaliyetlerim hala devam ediyor(veya türk kası incetme ?) bu meyanda her sabah alışılmış sabah yürüyüşüm evden liman parkuru olan 8 km lik yolda bir baktım deniz harika hem yürüyorum hemde icimden bu gün bir kontrol edelim bakalım gecen haftadan bi değişiklik varmı bizim meralarda diye.eve dönünce bir telefon bizim selehattin ağbi gel bu gün bi cıkalım diye davet etti kendi teknesi ile ağbi dedim allahtan başka şey isteseydim olurmuş.sözleştik 12 gibi cıktık bir kac kerterize baktık 50-55mt lerde birşey yok bir iki paşa pontolonu bir lokum o kadar mercan efendiler nereye gitmişse gitmiş yoklar.yapacak bişi yok dedik kıyılıyalım ızmarit bari yakalayalım koyunun olmadığı yerde keciye abdurrahman celebi derler hesabı suyunu bulduk ben iki kilo kadar ızmarit bir iki ufak mercan bide iri kıyım iki tane balon cektim.selehattin ağbim de iki kilo ızmarit cekti deniz ana bu seferde bunlarla dönmemizi sağladı şükür.Anladığım kadarı ile bütün denizlerimizde alışılmışın dışında bir verimsizlik hakim .bol balıklı günlerin bir an evvel gelmesi dileğiyle herkeze selamlar.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
selehattin ağbim su icme molasıda.
ızmarite geeeell.
Abdurrahman celebiler.
Başımızın belası balon efendi.
Taygun KOCABIYIK
09-02-2007, 10:50
Rauf abi tebrikler ben izmarite bayılırım tavası harika olur :)
İnşallah şu iri mercanlardan haber alırsın yakın zaman içerisinde
aganta borina borinata
09-02-2007, 12:11
aman aman...hava deniz mükemmel...harika bi gün geçirdiğine eminim rauf kaptan...
rastgelsin...
Abi inşallah mercanlısı da olur bu avların :). Tebrikler...
Uzm.Dr.Rastgele
09-02-2007, 12:49
Sevgili hocam, izmarit olsun bizim olsun yani....:D Malum olduğu üzere epeyden beri balığa gidemedim....Henüz pek ışık gözükmese dahi ,bu hafta belki bende tekne bir çeşme yapabilirim...
Neyse, azıcık dahi olsa ''hamlık'' gitmiştir üstadım....:D
Güven ÖZYELDAN
09-02-2007, 13:14
yok zamanda harika av abicim ne yapalım bir süre daha katlanıcağız az kaldı.....
Sevgili hocam, izmarit olsun bizim olsun yani....:D Malum olduğu üzere epeyden beri balığa gidemedim....Henüz pek ışık gözükmese dahi ,bu hafta belki bende tekne bir çeşme yapabilirim...
İshak Abi haftasonu sert lodos görünüyor aman dikkat...
Rauf hoca.. afiyet olsun...
doğru dedin ishak ustam antreman şart inşallah bu hafta sonun da manin cıkmazda kısmetinde olanı alırsın selamlar.
Rauf hoca.. afiyet olsun...
SAğ olasın mufi ustam selamlar.
Abi inşallah mercanlısı da olur bu avların :). Tebrikler...
Ağzından bal damlıyor mert sağ ol.
HALDUN YALIMLI
09-02-2007, 16:15
Rauf abi bu yoklukta bunada şükür en azından deniz ana yine bereketini göstermiş sizi boş çevirmemiş. Afiyet olsun. RASTGELSİN.
izmarit güzel balık abi.çıtır çıtır yemeli
ismail çakır
09-02-2007, 16:32
abi bu mevsimde buna da çok şükürde. o balon balıkları nasıl yeniyor. veya yeniyormu. ayrıca litaratürde sinarit balıgı izmaritgillerden diye geçer.
Rauf abicim elinize sağlık...bizde o da yok vallaha...imreniyorum abi sana hafta arası canınız isteyince ya da hava ne zaman müsait olursa balığa çıkabiliyorsunuz...Allah bize de nasip eder inşallah o günleri...
Abi bizde izmarit olsun bizim olsun derler...
çok kılçıklı ama tavada çıtır çıtır harika olur...
Afiyet olsun...
Rauf abi eline sağlık, güzel balıklar.. Böyle resimleri gördükçe iç geçiriyoruz.. Hemen organize olup balığa çıkmak lazım... :)
abi bu mevsimde buna da çok şükürde. o balon balıkları nasıl yeniyor. veya yeniyormu. ayrıca litaratürde sinarit balıgı izmaritgillerden diye geçer.
hemşo bizim oralarda ve egede bulunmaz bu balon balığı bu balık tahminim süveyş kanalı acıldıktan sonra akdenize gelen balıklardan benim bildiğim ve yakaladığım 4 cinssi var üc tanasinin resmini aşaya eklicem.normalde etinin yenmiyeceği yazılı litaratürde etinin zehirli olduğu ama japonlar tarafından şuşi yapıldığını ve makbul balıklar olduğunuda biliyorum.orjin ismi FUGU diye geciyor eğer unutmadıysam.ben 4 ay evveline kadar yiyordum ve hic bir yan etkisini görmedim dört ay evvel zehirli olduğunu öğrendilten sonra benden isteyen arkadaş ve komşulara verdim hatta zehirli imiş bunlar haa diyede ekledim ama ne verdiğim insanlara nede başkalarından zehirlenme vakkası olmadı.bu akşamda dün tuttuğum bu arkadaşları başkalarına vermedim kendim ayıptır söylemesi bir güzel yedim.eti baya lezzetli akdenizli arkadaşlarda yiyen bilir etini beyenirler.belkide akdenizde değişime uğradı zehiri yok oldu.sen yeni üye olduğun icin pek bilmessin ama sitede balon balığı hakkında bayağı yazıldı cizildi.nalet balık dediğimin sebebi bu arkadaşın yan keski gibi dişleri vardır birlik misinayı tık diye keser haberin bile olmaz.bu sene bunların ufakları bayağı coktu burada mercan icin gittiğimizde 6-7 takımı kestiririz bu meretlere.
ismail usta o zaman ben bundan sopnra ızmarit demicem sinarit yavrusu tutum desem olmazmı selamlar.
bunlar ufak olanları
bu derin suda bulunuyor 200-250 metrelerde.bide ızmarit yakadığım mesajdaki cinsi var.
bunlarda dişleri!!!.
Taygun KOCABIYIK
09-02-2007, 22:30
izmarit değil siznarit tuttuk deriz artık Rauf kaptan :)
izmarit değil siznarit tuttuk deriz artık Rauf kaptan :)
tamam tagocum bundan sonra siznarit bide kokar cıpramız vardı ohh bee.
Rauf abi eline sağlık, güzel balıklar.. Böyle resimleri gördükçe iç geçiriyoruz.. Hemen organize olup balığa çıkmak lazım... :)
savaş kardeşim adana kıyı balığı şu anda ne yapar bilmem ama sende cıksan tekneden ızmaritten başka bişi cıkmaz gibi gelitor selamlar.
ben 4 ay evveline kadar yiyordum ve hic bir yan etkisini görmedim dört ay evvel zehirli olduğunu öğrendilten sonra benden isteyen arkadaş ve komşulara verdim hatta zehirli imiş bunlar haa diyede ekledim ama ne verdiğim insanlara nede başkalarından zehirlenme vakkası olmadı.bu akşamda dün tuttuğum bu arkadaşları başkalarına vermedim kendim ayıptır söylemesi bir güzel yedim.eti baya lezzetli akdenizli arkadaşlarda yiyen bilir etini beyenirler.belkide akdenizde değişime uğradı zehiri yok oldu.
Aman hocam dikkat. Bugüne kadar olmamış olması bundan sonra olmayacak anlamına gelmez. Kaldı ki ben, bu fugu sülalesinin Akdenize girerek değişim geçireceğine pek inanmıyorum. Belki olsa olsa var mı bilmiyorum ama tehlikesiz bir türü size denk gelmiştir ya da tesadüfen zehir içeren organları temizlenme aşamasında tehlikesizce zehiri yaymadan ayrılmıştır. Ancak bu balığın Japonya'da sertifikası olmayan aşçılarca temizlenmesinin yasak olduğu halde her yıl ölüm vakıalarına rastlanıldığı göz önüne alınırsa bence hiç bulaşmamak daha iyi. Bakın konu sizin yerel basına da yansımış.
Alanya'da bu balıktan zehirlenenler bulunurken, balığın kilosu halde 5 YTL'ye satılıyor. Konuyla ile ilgili bir makale yayınlayan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Akyol'a göre, 'balon balığı'nın kesinlikle yenmemesi gerekiyor. Makalede, "Bu balık tatrodotoksin (TTX) ihtiva ettiğinden kas felci yaparak nefes darlığına sebep olabilmekte, dolaşım yetmezliğine bağlı ölümle sonuçlanabilen zehirlenme yaratabilmektedir." deniliyor. Deniz araştırmacısı Mehmet Baykan da zehirli olan balon balığının tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor. Söz konusu balığın daha çok Japonya'da tüketildiğinin altını çizen Baykan, "Bu balık Japonya'da sertifikalı aşçılar tarafından özel olarak temizlendikten sonra tüketiliyor." dedi. Alanya'da yediği balon balığından zehirlenen Şenol Çakır, balığı bilinçsizce tüketenlerden biri. Balığı yedikten bir süre sonra karnındaki ağrılar nedeniyle hastaneye gittiğini anlatan Çakır, "Balon balığının eti oldukça güzel ve lezzetli. Ancak zehirli olduğunu tam olarak bilmiyordum. Akşam balığı yedikten sonra karnımda ağrılar başladı. Daha sonra kas kasılmaları, mide bulantısı, kusma ve halsizlik oldu. Hastaneye gittim, zehirlendiğim ortaya çıktı. Balığı yemek isteyenler daha dikkatli olsunlar." diye konuştu.(Kaynak, Haber53.com)
Aman Rauf hocam, aman diyeyim.Bence ne ye ne de komşulara ver, olduğu gibi geri iade (ölmüş olsa da) diyorum. Zaten bu tür balıklara biraz gıcığım laf aramızda. Bu süveyş kanalı açıldıktan sonra Akdenizin doğal ekolojik dengesini bozacak, bir sürü tür peydah oldu insan eliyle. Kimbilir hangi yerli türün azalmasından ya da yok olmasından sorumludur bu yabancı türler.
Bu arada mis gibi abdurrahman çelebileriniz (pardon izmarit diyecektim :P ) hayırlı olsun. Biz de buralarda hiçbir şey bulamadığımız zamanlar, zatı alilerine önce burun kıvırsak da sonradan feci tav oluruz. Zira tazeyken tavası gayet hoş olur.
Haklısın cağatay bu balık buranın dengesini bozdu düşmanıda yok herhalde bu sene baya coğaldılar .sana hak veriyorum her halde temizlerken ic organlarına zarar vermeden tahriş etmeden genelde temizlerim belkide ondan bir zehirlenme görmedik .haa biz artık ızmaritin ismini değiştirdik.ben abdurrahman celebi dediydim tago başka bir isim taktı daha şık oldu SİZNARİT sinaritin kardeşiymiş yaa selamlar.
ismail çakır
10-02-2007, 08:16
rauf abi.
balon balığı hakkında verdiğiniz açıklayıcı bilgiler için size ve çagatay'a teşekkür ederim.
taygun'un bulduğu SİZNARİT de uymuş hani....:D :D :D
selamlar...
aganta borina borinata
10-02-2007, 10:07
ahh ne lanet bi balıkrıt o...eğer oltaya balıkvuruşu hissetmeden çektiğinizde iğne yok olmuşsa bilinki bu cengaver kesmiştir onu...zehirli olması konusunda pek bi bilgim yok...ama yakaladığımda geri bıraktığım bi balıktır bu...doğal düşmanları var aslında ama yiyemiyorlarki balığı...balık avcının ağzına girince şişiyor avcıyı bogarak öldürüyor...hatta bunların dikemli olanlarını köpek balıkları bile yiyemiyor...bi belgeselde göstermişti...köpek balığı dikenli bi balon balığını yiyor...balık kendini şişiriyor ve köpek balığı debelenmeye başlıyor...bi süre sonra köpek balığında tık yok...balon kardeş balığın ağzından çıkarak yaşamına devam ediyordu...
rastgelsin...
eşref sürek
16-02-2007, 01:34
abi kısa günün karı iyi balıklar elinin pası gitmiş biz marmarada lodosdan çıkamıyoruz hava iyi oluyo biz çalışıyoruz haline şükret
rauf kaptan izmaritler çok güzel onada şükretmişsiniz allah isteginize göre her zaman nasip etsin rasğele
rauf kaptan izmaritler çok güzel onada şükretmişsiniz allah isteginize göre her zaman nasip etsin rasğele
ahmet kardeşim sağ ol o zamandan bu zamana kadar değişen bişi olmadı hala ızmarit ve arasıra ufak mırmır cıkıyor haa bide mayıs balığı denen ızmarit cinsi bir balık daha cıkmaya başladı selamlar.
ahmet kardeşim sağ ol o zamandan bu zamana kadar değişen bişi olmadı hala ızmarit ve arasıra ufak mırmır cıkıyor haa bide mayıs balığı denen ızmarit cinsi bir balık daha cıkmaya başladı selamlar.
biz ona mayıs izmariti veya fenerbahçeli deriz. rasatgelsin
biz ona mayıs izmariti veya fenerbahçeli deriz. rasatgelsin
hüsnü arkadaşım istanbulda menekşede diyorlar kaliba bu gün balığa gidersem resmini cekerim.rastgele
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.