PDA

Tüm Versiyonu Göster : Naylon balığı (ateş balığı) (Sargocentrum rubrum)

CaTSiLeNcE
17-02-2007, 12:34
(Sargocentrum rubrum) Çok sert pul yapısına sahiptir.. Genelde gündüzleri kayaların altında saklanır,ve geceleri karnını doyurmak için ortaya çıkar. Bazı yerlerde gece balığı da denir..Baragadiler de bolca çıkar..Temizlenmesi zor olduğu için pek tercih edilmez..Akdenizde çok rastlanır.. Bazen akşamları da olta attığım için yakaladığım olur ama hemen geri salarım..çok şeker bir balıktır:)...

HALDUN YALIMLI
17-02-2007, 12:42
Ersen kardeşim sağolasın ne güzel bir görüntüsü var mahlukatın ya. Daha neler vardır görmediğimiz bilmediğimiz. Akvaryum balığı gibi görüntüsü. RASTGELSİN.

igmsva
17-02-2007, 16:35
ersen tesekkür ederiz bende hiç görmemiştim. sağolasın.:artist:

aserkansatı
17-02-2007, 16:55
NAYLON BALIĞI,ATEŞ BALIĞI,HİNDİSTAN BALIĞI
Evet bu balıklar Kızıldenizden Akdenize geçiş yapan pek çok cinsten biridir.Egenin güneyine kadar yayılmış durumdalar ve önümüzdeki 10-15 yıla kadar İzmir dolaylarında da oltalara musallat olması kaçınılmazdır...

Taygun KOCABIYIK
17-02-2007, 20:56
Ersen abi bilgiler için teşekkürler

katiti
18-02-2007, 11:07
Güzel bir görüntüsü var, hiç görmediğim bir tür daha önce. Teşekkürler Ersen...

varior
18-02-2007, 12:34
Gerçekten güzel bir görüntüsü var, paylaşım için teşekkürler..

aganta borina borinata
19-02-2007, 09:58
eğer resimden yanlış görmediysem...

ben bu balığı 15 sene kadar önce iskenderunda gördüm...daha sonralarıda yumurtalık ve karataşta görmeye başladım...bi süre sonrada mersinde buda bu balığın yukarıda bahsedildiği gibi kızıldenizden akdenize girip, batıya doğru yol aldığını kanıtlıyor...

bu balık kayalık yerde ve sığ sularda çıktı hep karşıma...iskenderun bölgesinde adını "bakırcı" olarak öğrendiğimden hep bakırcı olarak andım bu balığı...genelde hep küçük boyda denk geldi...7-8 cm. kadardı bu balıklar...akşam saatlerinde çıkıyorlardı...

rastgelsin...

günay07
29-08-2007, 14:27
Abicim ben bu balığın gözleri kırmızı olanını tutmuştum /Kaşta/ o ne balığı acaba aynı bu şekildi?

Rauf
30-08-2007, 06:59
ben bu balığı ilk defa tatil yaptığım antalya beldibinde zıpkınla vurmuştum senesi zannedersem 1990 a raslıyordu o zaman bunun ismini bilene rastlamamıştım ismini benim cocuklar ayşe !koymuştu ne alaka ise:) seneler sonra gercek ismini öğrendik .
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
bir siteden alıntı olan bu resimde yaşam alanı görülüyor
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
buda arkadaşım ile gittiğim(onun teknesi ile)paragat avında cıkan naylon balığı büyük boy yoğurt kabı kapağı üstünde.

ünalmusa
30-08-2007, 10:44
way be ne balık çeşitleri varmış ???

kordelya
02-09-2007, 13:18
Bu balıktan Antalya'da Phaseliste kıyıdan yakaladım, açıktan derin sudan çekenler de var. Antalya'da Berber balığı diyorlar. Ama ben zehirli diye biliyorum (toxic: yani yenmesi durumunda zehirli yoksa elleyince birşey olmuyor). Bir ara araştırıp yazarım tekrar.

ismail2776
11-09-2007, 22:31
Gerçekten çok ilginç ve bir konu üzerine bu kadar çok görüş ve fikrin beyan edilmesi çok hoşuma gitti. Bu formu bu yüzden çok seviyorum. Ben daha balığı yakından görmedim ama görürsem eğer yanımda olan kişiye tüm soy geçmişini ve hakkındaki bilgileri iletebilecek kapasiteye geldim. Sağolun

aliemmi
20-09-2007, 06:33
bu balığı ben alanyada tuttum
denildiği gibi geceleri geliyor. her gittiğimizde tutuyoz. yalnız çok pis bir huyu var iğneyi bir yutuyo tam yutuyo çok sıkıntı veriyor bende ilk tuttuğumda arkadaşım naylon balığı diye söylemişti..

Taygun KOCABIYIK
20-09-2007, 12:00
Ramazan abi nedense bu cins garip balıkların huyu yemi buldu mu hamudunla yutuyor ister istemez öldürmek zorunda kalıyorum bazen. Gerçi bu balığı hiç yakalamadım ama hanozlar namı diğer kokar çupraları ve kaya balıkları hep yutuyor iğneyi köküne kadar yani insaf arkadaş ufacık boyuna bakmayıp koca iğneyi yutuyorsun sapı bile görünmüyor.

aliemmi
22-09-2007, 01:09
dediklerine aynen katılıyorum taygun kardeşim öldürmemek için çok uğraşıyorum ama nafile bazen dediğn gibi elimden sağ kurtulamıyolar.artık napalım hayırlısı olsun diycez kurtarmak için elimizden geleni yapacağız. ölen ölür kalan sağlar bizimdir..:D

egeertürk
12-10-2009, 14:55
Ben kıbrısta okuyorum burda balıgada cok gidiyoruz.daha önce oltamıza denk geldi bu balıktan.saolasın bizimle paylaştıgın için bende merak ediyordum adının neoldugunu..

delvel
12-10-2009, 21:15
gece avında özellikle kayalık bölgelerde başımın belası bir balıktır ve yemi tamamen mideye indirdiği için şahsı:) iğneden parcalamadan cıkarmak bayağı zordur.. sert pullu ve zehirsiz bir balık türüdür.

rapsodys
01-10-2010, 12:36
Bu balık yenebiliyormu? Antalya'da Konyaaltı sahilinde çıkıyor ve her gittiğimde garanti geliyor oltaya. Karagöz ve bundan başka balık tutamadım ayrı mesele ama bu balıkları geri bırakıyorum ya zehirliyse diye :) Karagözün yanına başka çeşit balıkta olsun zaten topu topu 2-3 tane tutabiliyorum :) Bilgilerinizi Bekliyorum. Teşekkürler.

mesa378
07-11-2010, 17:09
bende bir kez yakalamıştım naylon balığı bu kedi bile yemez dediler geri saldım derisi çk kalınmış...

baraküda
23-11-2012, 17:01
aynene katılıyorum arkadaşlar adı naylon yada ateş balığı pulları çok sert ve çok keskindir yakalandığında çıplak elle tutmamakta fayda var