PDA

Tüm Versiyonu Göster : tekneden ilk avım

yilmaz
20-02-2007, 19:37
''Tekneyi almıştım almasınada fırsat bekliyordum denize çıkmak için'' diye düşünürken,ceyhandaki bacanağım cuma günü aradı ''pazar günü dörtyola gideceğim gelirmisin'' diye sormasına fırsat vermeden valizimizi hazırladım bile.Hanım bu işe biraz kızsada onu ikna etmem zor olmadı nede olsa kayın validem dörtyolda oturuyordu.biz cumadan yola çıktık. sabah yem için balıkçıları dolaşırken tezgahlarada bakıp mevsim balıklarını da inceledim.genelde
hep çiflik balıkları vardı. sabah 8 gibi barınaktaydım tekneyi kolçaklı olduğu için zorda olsa çalıştırdım. ama tek başıma denize çıkmakta beni endişelendiriyordu.hiç bir balık merası falanda bildiğim yok, tarif üzerine taş arıyorum. 9 kulaçta rölantide dibi tarıyarak dolaşıyorum, ancak yok...11 kulaç yok... 15 kulaçta ilk çupramı aldım. ardından kuma geldim ve hemen bir gümüş yapıştı oltama. bu arada saat 13:00 olmuştu. 21 kulaçta ilk mercanımı aldım. tam umutlandım ve kerteriz almayı düşünüyordum. birdaha tıklamadı bile.saat 16 ya kadar tekvuruş bile olmadan dolaştım. 30 kulaç derken tekrar çupra çektim ve 3çupra daha, ardından 3 tane de mercan.karidesim azkaldığı için çift köstekli takımın tek iğnesine yem takıyorum.ve nihayetinde yem bitti saatt geç olduğu için dönüş yolunu tuttum.yarında bacanakla çıkacaktım nasılsa.avda kullandığım takım çift köstekli takım.olta 0.40,beden 0,35, köstek 0,30, iğne 4 numara çelik mustat.
not:kameranın pili bittiği için fotolar yarım kaldı.artık balıkları yerken fotolarını çekerim...kısmet olursa bu haftasonu yine gideceğiz.

[Only Registered Users Can See Links]

ismail çakır
20-02-2007, 20:05
yılmaz kardeşim. avın güzel olmuş. inşallah daha çoklarını yakalamanı diliyorum.yılmaz gümüş diye yazdıgın balık buradaki gümüşlere benzemiyor. acaba bölgenize has bir balıkmıdır. selamlar..

HALDUN YALIMLI
20-02-2007, 20:35
Yılmaz kardeşim hadi hayırlısı, çekmişsin bir pembe, bir efe. İnşallah her avında seninle beraber olurlar kardeşim. Tekrar teknen hayırlı avların bereketli olsun. RASTGELSİN.

gokseldbuga
20-02-2007, 21:01
Yılmaz,tebrik ederim afiyet şeker bal olsun, dadından geçilmez şimdi ilk siftah.
Bu vesile ile tekrar hatırlatmak isterim;
arkadaşlar resimlerinizi eklemeden önce küçültürseniz hem siteye daha kolay yüklersiniz, hem de bakanlar daha kolay indirip görüntüleyebilirler, bunun için ilgili link aşağıdadır

Egeli
20-02-2007, 21:44
İlk avınız hayırlı olsun...
niceleri rastgelsin...

varior
20-02-2007, 21:53
Hayırlı uğurlu olsun Yılmaz, ilk avın güzel olmuş.. Bu Gümüş dediğin balığa benim yakaladığım yılana benzer bir balık var burda ona diyorlar ama kuyruk kısmı yok, byle değil.. ancak kafa ve gövde yapısı aynı.... Bu balığın ne olduğunu hala çıkartmış değilim, yakaladığım çevrede sorduğum herkes Gümüş diyor.. ben kyıdan karidesle yakaladım.. 3 yaz sezonunda 4 kere yakaladık, ikisini ilk zamanlar bilmediğimizden suya bıraktık, sonraki ikisini yedik (ne olduğunu bilmeden :D ) ama çok lezzetliydi..

katiti
20-02-2007, 22:29
Siftah çipura olmuş, inşallah bereketi de olur:) . Tebrik ederim, teknenin ilk avı kerteriz de bilmemene rağmen gayet güzel...

ADNAN
20-02-2007, 23:08
Helal olsun acemi şansı bu olsun, usta işi kiloluk olur inşallah tebrikler.....

Lethe
21-02-2007, 06:54
tebrik ederim Yılmaz.umarım daha nice sinaritler,çıplaklar vs. nasip olur :)

yilmaz
21-02-2007, 14:15
sağ olun dostlar aynı dilekleri bende siz dostlarıma diliyorum. balığınız bol huzurunuz daim olsun

yilmaz
21-02-2007, 14:23
yılmaz kardeşim. avın güzel olmuş. inşallah daha çoklarını yakalamanı diliyorum.yılmaz gümüş diye yazdıgın balık buradaki gümüşlere benzemiyor. acaba bölgenize has bir balıkmıdır. selamlar..

ismail abi bende ilk istambulda sarayburnunda gümüşle tanıştım. hatta yakalaması çok zor bir balık. çok ince çapari yapıp simsiz beyaz makara ipiyle yada mor iple limandan alırdık.ayrıxca istanbulsdaki gümüşler kıyı balığı ve kefalgillerdendi. haklısınız gerçekten çok farklı hatay'daki gümüşler 35 cm kadar oluyor ve farklı bir tür, bende ilk defa bu sene gördüm ve başka bir yerdede karşılaşmadım. açıkcası bilimsel adını öğrenebilirsek yada bilen arkadaşlarımız varsa bizde öğrenirdik.

aganta borina borinata
21-02-2007, 14:34
yılaz icraata başlamışsın...tebrik ederim...

rastgelsin...

yilmaz
22-02-2007, 19:15
''Tekneyi almıştım almasınada fırsat bekliyordum denize çıkmak için'' diye düşünürken,ceyhandaki bacanağım cuma günü aradı ''pazar günü dörtyola gideceğim gelirmisin'' diye sormasına fırsat vermeden valizimizi hazırladım bile.Hanım bu işe biraz kızsada onu ikna etmem zor olmadı nede olsa kayın validem dörtyolda oturuyordu.biz cumadan yola çıktık. sabah yem için balıkçıları dolaşırken tezgahlarada bakıp mevsim balıklarını da inceledim.genelde
hep çiflik balıkları vardı. sabah 8 gibi barınaktaydım tekneyi kolçaklı olduğu için zorda olsa çalıştırdım. ama tek başıma denize çıkmakta beni endişelendiriyordu.hiç bir balık merası falanda bildiğim yok, tarif üzerine taş arıyorum. 9 kulaçta rölantide dibi tarıyarak dolaşıyorum, ancak yok...11 kulaç yok... 15 kulaçta ilk çupramı aldım. ardından kuma geldim ve hemen bir gümüş yapıştı oltama. bu arada saat 13:00 olmuştu. 21 kulaçta ilk mercanımı aldım. tam umutlandım ve kerteriz almayı düşünüyordum. birdaha tıklamadı bile.saat 16 ya kadar tekvuruş bile olmadan dolaştım. 30 kulaç derken tekrar çupra çektim ve 3çupra daha, ardından 3 tane de mercan.karidesim azkaldığı için çift köstekli takımın tek iğnesine yem takıyorum.ve nihayetinde yem bitti saatt geç olduğu için dönüş yolunu tuttum.yarında bacanakla çıkacaktım nasılsa.avda kullandığım takım çift köstekli takım.olta 0.40,beden 0,35, köstek 0,30, iğne 4 numara çelik mustat.
not:kameranın pili bittiği için fotolar yarım kaldı.artık balıkları yerken fotolarını çekerim...kısmet olursa bu haftasonu yine gideceğiz.
bu da ertesi gün bacanağımla tutuğum lakos, mercan ve gümüş. balığı tutmadan önce fotoğraf makinasının pili bittiği için ancak sofraya gelmeden önce çekebildim.
kullandığım takım 0.50 olta,0.45 beden,zokalı takım. yem yaprak sardalya

igmsva
22-02-2007, 19:37
Yılmazım siftahı yapmışsın......:D

Taygun KOCABIYIK
22-02-2007, 19:44
Yılmaz abi hani lagoslarr mercanlar resimleri eklemeyi unuttun sanırım :)

yilmaz
23-02-2007, 12:52
bu da ertesi gün bacanağımla tutuğum lakos, mercan ve gümüş. balığı tutmadan önce fotoğraf makinasının pili bittiği için ancak sofraya gelmeden önce çekeildim.
kullandığım takım 0.50 olta,0.45 beden,zokalı takım. yem yaprak sardalya

gokseldbuga
23-02-2007, 13:05
Yılmaz bir de, kerterizleri belirleyip tuttursan demek ki çok güzel olacak kardeşim

yilmaz
23-02-2007, 13:09
Yılmaz bir de, kerterizleri belirleyip tuttursan demek ki çok güzel olacak kardeşim

zamanla onuda öğreneceğim.önümüzdeki hafta sonu tekrar denizdeyim. yeni yerlerede bakacağım

gokseldbuga
23-02-2007, 13:10
sen öğren biz geliriz Yılmazcım :artist:

Uzm.Dr.Rastgele
23-02-2007, 14:00
Yılmaz dostum, teknen için bir kez daha hayırlısı olsun diyorum....Daha nice güzel avlar dilerim.....

katiti
23-02-2007, 15:25
Balıklar güzel gerçekten, beyaz lagos da çok lezzetli bir balıktır. Ama biraz ufakmış ne yazık ki, keşke daha büyük olsaydı:( ...

Taygun KOCABIYIK
23-02-2007, 15:26
balıklar şahane Yılmaz abi harika devamını diliyorum

yilmaz
23-02-2007, 19:13
sen öğren biz geliriz Yılmazcım :artist:

herzaman beklerim. o zaman kerterizleride almış olurum.

eşref sürek
25-02-2007, 21:41
yılmaz kardeş teknen hayırlı olsun acılışıda güzel yapmışsın sana bol avlar dilerim