PDA

Tüm Versiyonu Göster : yardım ederseniz sevinirim

doğukan
22-02-2007, 15:15
arkadaslar ben zıpkın alıcam ama benım ıcın hangısı tam olarak uygun oldugunu bılemıyorum..o yuzden sıze sormak ıstedım ben zıpkın alıcam kaclık alayım..ve de hangi marka?bana zıpkının markasını ve tehmınen fıyatını soylersenınz sevınırım..eger fızıkı bılgılerını blmıyoruz dersenız boyum 1.78 kilom 55 yas 15şimdiden teşekkurler

gokseldbuga
22-02-2007, 15:25
Doğukan, öncelikle hoşgeldin, lütfen kontrol panelinden imza ayarlarını yaparmısın,
örnek
Gökseldbuga
1980 :oha: / Izmir

soruna gelince, Mert abin cevaplayacaktır.

katiti
22-02-2007, 15:26
Öncelikle aramıza hoşgeldin. Kontrol panelinizdeki imza kısmına kişisel bilgilerini eklersen daha rahat hitap edebiliriz.

Zıpkın kısmına gelince. Öncelikle zıpkını ne tür avda, ağırlıklı olarak hangi bölgede kullanacağını bilmeden yorum yapmak çok uygun olmayacaktır. Bu bilgileri de verirsen daha kolay bir yorum yapılabilir. Ayrıca boy-kilo gibi özelliklerin zıpkın kullanımını çok etkilemez. 1.60'lık bir kişinin 130luk zıpkın kullanabildiğini biliyorum. Teknik ile ilgili biraz da...

Marka konusuna gelince ise, bu tamamen bütçene bağlıdır. Birkaç öneri yapabiliriz ama bütçen hangisine elveriyorsa seçim sana aittir.

doğukan
22-02-2007, 16:30
Abİ Ben Bunu Kendimi Gelistirmek Icin Aliyorum..yani Iyi Bisis Olasina Gerek Yok.. Sen Solersen Marka Ve Fiyat Bana Cok Yardimci Olmus Olursun

doğukan
22-02-2007, 16:39
Abİ Ben Yeni Basliyacagim Icin Iyi Bisi Istemiorum..alba Star Veya Yilmaz Ama Ya 90'lik Yada 75'lik Olur Herhalde??

doğukan
22-02-2007, 17:23
abı kusura bakma ama benım sana bırkac sorum daha olucak..zıpkın kullanmak ıcın hangı teknıklerı bılmem gereklı??zıpkınıma 2 lastık takılsın ıstıyorum bu zıpkının zellıgınde olsun..bırde 2 lastık olunca şişi daha hızlı atar deılmı??

Taygun KOCABIYIK
22-02-2007, 17:47
Doğukan yaşınıda imza kısmına eklersen daha iyi hitap etebiliriz sana, ayrıca Türkçeyi daha iyi kullanırsan seviniriz.
Yeni başlıycaksan 75-82-90 cm arası bir zıpkın tercih etmelisin. Alba veya yılmaz zıpkın tavsiye etmem. Yanlış anlaşılma olmasın yılmaz tüfekçi ve yılmaz deniz aynı zıpkınları üretmez benim bahsettiğim yılmaz tüfekçi. Yılmazın şiş kanallı modeli izlediğim videolarda gayet güzel performansı sergiliyordu, free sub veya apnea Türk malı ve gayet kaliteli ürünler üretiyorlar bu 3 markadan birini seçmeni tavsiye ederim.

doğukan
22-02-2007, 18:31
abi hangi markayı tercih edersın??bırde bışı sorucamsen bana mesaj atınca en son mesaj:imbat yazıyo ama konuyu tıklıyorum senın attıgın mesaj gorunmuor..anca msaj:imbat yazısının orada en son mesaj işareti var oraya tıklayıp senın attıklarınıgoruyorum ama o zamanda yenı mesaj war işareti kalmıo ne yapmam gerek:'(

igmsva
22-02-2007, 19:32
dogukan öncelikle imza avatarını uygun sekilde yasını da belirterek düzenle. yazma şekline baklırsa sanırım epey genç bir arkadaşımızsın. senin acelen olabilir ama biz yazdıklarını rahat bir sekilde okuyabilmeliyiz. taygununda ifade ettiği gibi lütfen güzel türkçemizi iğrenç duruma getirme sanırım böyle yaparsan sorularına daha rahat cevaplar gelecektir. TÜRKÇEMİZ BİZİM DİLİMİZ.........:artist:

Taygun KOCABIYIK
22-02-2007, 19:38
TÜRKÇEMİZ BİZİM DİLİMİZ.........:artist:
İlker abi bu gün okulda bu konu hakkında bir hocamız baya sitem etti aslında haklı çoğu kişi Türçeyi katlediyor sms,msn,chat derken unutuldu gitti düzgün yazı yazmak. Hocamın söylediği şeyler çok güzeldi buraya yazmaya kalksam çok uzun sürer ben en beğendiğim kısmını yazayım "hepimiz milliyetçiyiz diye geçiniriz ama dilimize sahip çıkmayız dışarıda gördüğümüz neredeyse tüm tabelalar yabancı isimlerle dolu bu çelişki değil mi? milliyetçiysek dilimize sahip çıkmalıyız" dedi. Doğukan sakın bunları üstüne alınma konu açıldığı için buraya aktarmak istedim.

igmsva
22-02-2007, 20:00
İlker abi bu gün okulda bu konu hakkında bir hocamız baya sitem etti aslında haklı çoğu kişi Türçeyi katlediyor sms,msn,chat derken unutuldu gitti düzgün yazı yazmak. Hocamın söylediği şeyler çok güzeldi buraya yazmaya kalksam çok uzun sürer ben en beğendiğim kısmını yazayım "hepimiz milliyetçiyiz diye geçiniriz ama dilimize sahip çıkmayız dışarıda gördüğümüz neredeyse tüm tabelalar yabancı isimlerle dolu bu çelişki değil mi? milliyetçiysek dilimize sahip çıkmalıyız" dedi. Doğukan sakın bunları üstüne alınma konu açıldığı için buraya aktarmak istedim.
:artist: taygun öğretmenin kesinlikle haklı bir ülkenin bütünlüğünü bozmak ilk olarak dilini katletmekle başlar. bizde farkında olmadan malesef buna çanak tutuyoruz...:hıııı:

Egeli
22-02-2007, 20:08
Türkçenin kullanılması hakkındaki yorumlarınıza tamamen katılıyorum...

doğukan
22-02-2007, 20:56
:'( ben size abilerim diyorm çünki benden yaşça büyüksünüz.uyardığınız için çok teşekkür ederim dikate alıcam ama siz benim sorumu cevaplamadınız

Taygun KOCABIYIK
22-02-2007, 21:26
Doğukan şimdilik çift lastik falan hiç uğraşma zaten sanırım bursada çift lastiğe ihtiyaç olacak kadar görüş mesafesi bulamayacaksın. Yaşında biraz ufakmış bu spora ufak yaşta başlamak çok büyük avantaj şimdilik 75 lik bir zıpkın işini görür ilk avın herkesin olduğu gibi kefal olur büyük ihtimalle :) sessiz sakin sığlık bölgelerde dolanırsan intahara meğilli kefaller zıpkının ucuna kadar girecektir :) illaki marka istiyorsan bence freesub al hatta 75lik değil 82 lik al ;) bu zıpkını kullanan bir tanıdığım iyi balıklar aldı zıpkından memnun

gokseldbuga
22-02-2007, 21:44
Sevgili Doğukan, sorularını ard arda sıralamadan önce, internette gezin bir sürü kaynak var. Gençliğinin aceleciliği ile hemen cevap istiyorsun, sakın ola ki bu acelecilikle hemen dalayım edeyim havalarına girme. Tedbiri ve deneyimlerinin önerilerini her zaman dikkate al.
Ozan Yıldırım gibi bu işe yıllarını vermiş, organizasyonlar yapmış , herkese öğütler vermiş gencecik sırım gibi delikanlının başına gelenleri bir araştır bakalım. Nice olgun dalgıç basit hatalar yüzünden hayatlarını kaybettiler.
Bu spor çok tehlikelidir, denizle dalga olmaz.
Önce araştır, yavaş yavaş ilerle , zıpkın seçiminde de biraz araştırma yapsaydın cevap beklemeye gerek kalmazdı zira zıpkınla alakası olmayan ben bile 20 dakika harcasam gerekli bilgilere ulaşırdım.
Bunlar 1 kulağından girip öbüründen çıkmasın kardeşim.

igmsva
22-02-2007, 21:56
Sevgili Doğukan, sorularını ard arda sıralamadan önce, internette gezin bir sürü kaynak var. Gençliğinin aceleciliği ile hemen cevap istiyorsun, sakın ola ki bu acelecilikle hemen dalayım edeyim havalarına girme. Tedbiri ve deneyimlerinin önerilerini her zaman dikkate al.
Ozan Yıldırım gibi bu işe yıllarını vermiş, organizasyonlar yapmış , herkese öğütler vermiş gencecik sırım gibi delikanlının başına gelenleri bir araştır bakalım. Nice olgun dalgıç basit hatalar yüzünden hayatlarını kaybettiler.
Bu spor çok tehlikelidir, denizle dalga olmaz.
Önce araştır, yavaş yavaş ilerle , zıpkın seçiminde de biraz araştırma yapsaydın cevap beklemeye gerek kalmazdı zira zıpkınla alakası olmayan ben bile 20 dakika harcasam gerekli bilgilere ulaşırdım.
Bunlar 1 kulağından girip öbüründen çıkmasın kardeşim.
:D baba......BÜYÜKSÜN... canım kardeşim benim ne güzel söyledin ağzına sağlık

katiti
22-02-2007, 23:26
:'( ben size abilerim diyorm çünki benden yaşça büyüksünüz.uyardığınız için çok teşekkür ederim dikate alıcam ama siz benim sorumu cevaplamadınız

Doğukan öncelikle aşağıda verdiğim linkteki tüm makaleleri dikkatlice okumanı tavsiye ederim.

[Only Registered Users Can See Links]

Buradaki bilgileri okuyup anladıktan sonra hangi zıpkın, hangi malzeme soruların daha netlik kazanır. "Ben elime zıpkın alıp suda gezeceğim" diyorsan git en ucuzundan bir zıpkın al. Ama "ben gerçek bir sualtı avcısı olmak istiyorum" diyorsan önce benim dediklerime bak, sonra konuşalım.

Ayrıca yeni başlıyorsan senin için çift lastik tamamen gereksiz olur. Zıpkın botu olarak da 75 ile sadece taşaltı yaparsın, açıktaki balığa atman zor olur. Kullanımı zor gelmezse 90 iyidir diyorum. Ama bunun üstüne gidip bir zıpkın alman için söylemedim, önce dediklerimi bir oku...

aganta borina borinata
23-02-2007, 07:51
doğukan bence önce yüzmeyi iyice bi öğren... ardından dalma konusunda biraz eğitim al... sonra zıpkınla balık avı konusunu bi araştır... zira balığı nerede nasıl bulacağını iyi bilmelisin...yoksa akşama kadar dolan dur bişey avlayamazsın...

aramıza hoşgeldin...

rastgelsin..

doğukan
23-02-2007, 13:09
teşekkürler cevaplarınız için.sanırım nasıl okuyacağımı ogrendım galiba.uyarılarınızı dikkate alıcam.saygılarla:)

doğukan
23-02-2007, 13:35
abi açıklamaların için teşekkür ederim.sağolasın

doğukan
23-02-2007, 16:12
abii önerilerin için teşekkür ederim.ama ben daha ilk defa zıpkınla dalıcağım için iyi bişi olmasın dedım zaten zıpkını aldıktan yaklasık 1ay sonra değiştireceğim.ben o yuzden iyi bir zıpkına şimdilik gerek yok dedim dediğin link e bakıcam.teşekkürler