Tüm Versiyonu Göster : balığın vücud sıcaklığı
:soru: sevgili balıkcı dostlar. denizde tutulan balığın vücudu bazen ılık bazende soğuk oluyor. bunun sebebi ne olabilir. birde balığın vücudu ılık ise o gün av bereketli geçiyor bilgisi olan lütfen açıklasın
Balıklar soğukkanlı canlılardır ve soğuk kanlı canlılar vücut sıcaklıklarını düzenleyemezler. Bu nedenle de vücut ısısı bulundukları ortamla ilişkilidir. Balıkların vücut ısısının zamana göre değişimi suların daha soğuk ya da daha sıcak olmasından kaynaklanır.
Vücut sıcaklığı arttıkça verimin artması konusunda da kşisel fikrim şöyle: Biliyorsunuz ki sıcak kanlı canlılarda da vücut sıcaklığı arttıkça metabolizma hızlanır. Benzer bir durumun soğuk kanlı canlılarda da gerçekleşeceğini düşünebiliriz, çünkü hücre yapıları aynıdır. Bu durumda metabolizma hızı yükselen canlının besin yakma hızı ve buna bağlı olarak da besin ihtiyacı artacaktır. Böylece balıklar yeme daha çok saldıracaktır.
Bunlar sadece temel biyoloji bilgime dayanarak benim getirdiğim yorumlar. Başka bir bilgisi olan arkadaş varsa daha aydınlatıcı olacaktır.
aganta borina borinata
24-02-2007, 10:47
mert olabildiğince açıklamış...
daha önce bi kaç konu içerisinde yazmıştım... sudan çıkardığınız yeme dokunun eğer yem normalden soğuksa balık yakalama oranınız düşer... yer değiştirmek lazım... eğer yem sudan ılık çıkarsa bu oran artar... ara sıra tekneden avlarkende soğuk akıntı içine girilmiş olabilir bence yer değiştirmek akıllıca olacaktır... dediğim gibi sudan çıkan yemi sürekli kontrol etmek gerekir... çünkü özellikle ilk bahar ve sonbaharda su sıcaklığı sık sık değişebilir...
rastgelsin...
Taygun KOCABIYIK
25-02-2007, 19:22
Bu gün tekneyle ava çıktık yakaladığım balıkların vücutları buz gibiydi zaten toplasanız 5 kişi 10 tane balık yakaladı.
Valla ben balık yakalayımda ister buz kessin, ister ateş gibi olsun.. :D :D Ama bu olayın espri kısmı, bilimsel açıdan ilginç tabiii.. :artist:
evet yakalanan baligin vucut sicakligi o gun size balig avinin nasil gececegi kunusunda yardimci olabilir deniz dibindeki bagzi akintilarin oldugunu goz onune alirsak genelde balik iliman akintilarin icinde kalir veya o akinti ile yoluna devam eder bunu yazin bir kac kere sahit oldum akintili olan yere geldigimde balik kesiyor akintinin disina ciktigimda balik oluyordu bunun anlami zannederim akinti serin bir akinti idi ve balik onun icine girmekten kaciniyordu selamlar
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.