Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : 25 şubat organizasyon raporu

Taygun KOCABIYIK
27-02-2007, 18:04
Sabah 6 sularında balçova kipa önünde buluştuk Adnan,Onur,Kıvanç,Tago,Gürol dan oluşan kadro sahaya çıkmaya hazırlanmaya başladı. Narlıderede sağlam bir kahvaltı sonrası yollara düştük. İlk hedef çeşme-germiyan koyuydu 2 saat kadar olta attık sadece 1-2 ufak tıkırtı aldım onlarında devamlılığı yoktu. Baktık böyle olmuyor yer değiştirip ıldır tarafına doğru gitmeye karar verdik. Ildırda ufak bir liman vardı baktık kıyıdan olta atanlar var bizde ordan şansımızı denemeye karar verdik. Tam bu sırada nasıl olduysa ağ temizleyen 2 balıkçıyla sohbete başladık şöyledir böyledir derken bir baktık tekne üzerinde denize açılıyoruz :) Yemimiz gani gani 15 paket borukurdu 1 torba sülünez 1 sübye ve bolca tuzlanmış sardalya (1 aylık -15 günlük 1 günlük olmak üzere 3 çeşit :D). Pınarın çiftliğine yakın bir dubaya bağlandık hava esiyor ama fazla değil ve zaten ıldır adaları bizim olduğumuz yerde dalgayı kesiyordu salladık oltaları bekle allah bekle tık bile yok bir vuruş aldım ve aşağı resimde görülen fangri tekneye misafir oldu devamı gelir diye heveslensekte hevesimiz kursağımızda kaldı orda tek balık çıkmadan yerimizi değiştirdik. Derinlik burda 60-65 civarlarıydı (daha önceki yer tahmini 30 civarlarıydı) neyse salladık oltaları ama tık yok takımı yarım kulaç kaldırıp indiriyorum arada ki balık yemleri görsün dikkat çeksin diye yine bu işlemi yaparken baktım takım kalkmıyor hemen kepçe hazırlayın diye talimat verdim :D aşağıdaki iri kalamar çıktı ardından onur abi bir mercan çekti bir kaç adet erkek mercan çektik az sonra hava fırtınaya hatta kasırgaya çevirdi :D baktık orda duramıyoruz zaten pek balıkta yok yer değiştirelim dedik adaların kuytusunda bir yere gittik çok sığ bir yerdi fazla vakit kaybetmeden ordan kalkıp başka bir yere gittik burdada bir kalamar yakaladım balık burdada yoktu borukurdu bile suda şişiyor aynen geri geliyordu artık geri dönelim bari donduk burda dedik yavaş yavaş sırtı çekerek limana dönüşe geçtik tam limana yaklaşırken açıkta 1-2 tekne gördük haydi birde şansımızı orda deneyelim dedik açığa çıktıkça kuzucukların arasında hoplaya zıplaya yol almaya başladık gidip dubaya bağlandık oltalara tıkırdayan birşeyler vardı bir karagöz takıldı oltama madeni 1 ytl büyüklüğündeydi ancak :) denize iade ettik tabiki :) baktık burdada hayat yok zaten rüzgar mermi gibi insanın kafasını delip geçiyor bari geri dönelim evimize erken varmış oluruz diyerek geri dönüşe geçtik balıklıovada çayla birlikte yenilen fırınlanmış helva ekmekten sonra evlerimize balıksız ama mutlu şekilde döndük :)

gokseldbuga
27-02-2007, 18:10
Bugün salı, 3 gündür rapor bekliyoruz dimi, çatlattınız adamı,
neyseki Tagocum hızlı çıktı da balık sinirlerim yatıştı biraz,
Bugün ne güzel raporlar var yahu dadından yenmiyor:P

Taygun KOCABIYIK
27-02-2007, 18:17
vallaha Göksel abi yollamaya utandım ilk başta ama sonradan hava şartları çok kötüydü mazeretim var (asabiyim ben) diyerek yolladım resimi :D

turna
27-02-2007, 18:37
Güzel av olmuş ellerinize sağlık,Ama anlayamadığım bir şey var bir çok balıkresimleri yanında çakmak veya cuğara paketi var bunun anlamı nedir?

cevat2
27-02-2007, 18:41
tago demek bir gün evvel gelseniz oralarda tanışacaktık ama cumartesi olta atılacak havada yoktu siz yine deniz yapmışsınız oltamın pası gitti diyeceksin için rahat eder.

gokseldbuga
27-02-2007, 18:45
Mehmet abi, çakmak , cigara yakalanan avın boyutunu belirtmek için konuyor, bunun yanında belirleyici başka birşey de konabilir tabiiki

Taygun KOCABIYIK
27-02-2007, 18:52
Mehmet abi mutfakta baktım en yakınımda tuzluk ve çakmak var tuzluk balık kokmasın diye çakmağı boyunu belli etmesi için kullandım. Sigara ile çakmak hemen bağdaştırılıyor ama ben sigaraya karşı biriyim ve hiç bir zaman kullanmadım hatta yanında sigara koyulan fotoğraflara bende karşıyım

yilmaz
27-02-2007, 19:09
Mehmet abi mutfakta baktım en yakınımda tuzluk ve çakmak var tuzluk balık kokmasın diye çakmağı boyunu belli etmesi için kullandım. Sigara ile çakmak hemen bağdaştırılıyor ama ben sigaraya karşı biriyim ve hiç bir zaman kullanmadım hatta yanında sigara koyulan fotoğraflara bende karşıyım
taygun, denizde olmak bile ayrı bir keyif.bu arada kalamarlar güzelmiş.nasıl bir takımla ve netür bir yemle aldın. belirtirsen sevinirim taygun.

Taygun KOCABIYIK
27-02-2007, 19:28
kalamar için zokalar var yılmaz abi onları normal 3 köstekli takımın en üstüne kösteklere dolaşmayacak şekilde bağlıyorum ki genelde bu bağladığım yer fırdöndü oluyor duruma göre kesip alabiliyorum genelde pembe-turuncu-kırmızı tonlarını kullanıyorum.

Uzm.Dr.Rastgele
27-02-2007, 19:59
Sevgili arkadaşlarım, bahse konu meralar son derece verimli meralar olup; yazın buraların tadına doyum olmaz....İlla velakin, azıcık daha zamanı var......

omerko
27-02-2007, 21:41
Güzel av olmuş tago tebrikler...

katiti
27-02-2007, 22:33
Arkadaşlar sizin avlandığınız yerlerle ilgili oralarda avlanan birinden bir cümle aktarayım (3 kişi için):"150 tane sülünesle gidersen yemsiz kalırsın". Yani o kadar yoğun balık var(mış). Ama mevsiminde tabii;) :) . İshak Abi'ye katılıyorum. Ayrıca oralarda mümkünse madya, yengeç, hiç olmadı kaya gibi sert tuzlanmış sardalya gibi sert yemlerle avlanmak gerek, çünkü küçük harami balık çokmuş. Yine de maksat muhabbet. En karlı Tago olmuş, kalamarlar bir tava yapar :D...

gokseldbuga
27-02-2007, 22:38
Evet Mert mevsiminde, o harami balıklar yazın ortaya çıkyor, bizim eski Ildır raporlarında yakaladıklarımız belli, bolca karagöz, sarpa

chondrostoma
28-02-2007, 08:31
Balıklıova da arkadaşlarla taze ekmek ve sıcak çay da bence çok iyi bir avdır....Tebrikler.:)

aganta borina borinata
28-02-2007, 08:48
tebrikler tago...patlatmışsın yine bombayı...

bu arada bizim buralarda yakında iğdeler açar sanırım...ızıcık kaldı...dalları domur domur olmuş...:D :D

rastgelsin...

mustafakasim
01-03-2007, 08:32
tago güzel birgün geçirmişsiniz .özendim valla. kalamarlar güzelmiş . kalamarı cd yle yakalıyorlarmış.parladığı için kalamar atlıyormuş.etrafını delip iğneleri oralara bağlıyorlarmış.hiç duyunuzmu böyle birşey :soru: çok da verimli oluyormuş

Güven ÖZYELDAN
01-03-2007, 10:27
benim anlamadığım diğer ava katılan arkadaşların konuyla ilgili tek bir açıklaması olmaması:P :D bir bitmi var işin içinde yoksa bir kamış kazasından dolayımı onu tam çözmüş değilim açıkçası:D :D ....takibat devam edecektir konu ile ilgili:D :D

giritli
01-03-2007, 14:08
benim anlamadığım diğer ava katılan arkadaşların konuyla ilgili tek bir açıklaması olmaması:P :D bir bitmi var işin içinde yoksa bir kamış kazasından dolayımı onu tam çözmüş değilim açıkçası:D :D ....takibat devam edecektir konu ile ilgili:D :D

kardeşim benim....takibata gerenk yok....tüm detaylarını aşağıdaki linkte bulabilirsiniz...
[Only Registered Users Can See Links]

igmsva
02-03-2007, 19:52
tago şu kalamardan vazgeçemiyorsun değilmi?........:P

Taygun KOCABIYIK
02-03-2007, 20:13
İlker abi kalamar/sübye benden sorulur diğer balıklardada iyiyimdir ama üstadlar varken bizim ismimiz okunmaz. ;)

Rauf
03-03-2007, 07:11
taygun yinede bos donmedigin icin sanslisin bu zamanlae maalesef balik durumu boyle selamlar