Tüm Versiyonu Göster : Geçen Hafta Akbük'te...
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Geçen hafta Bözbük Yolundaki Fransız tatil köyünün önünde 5 saat bekledikten sonra,geri dönerken ilk gördüğüm saplı adayı denedim 1 saat içinde aldığım 2 lidaki.daha evvelki yazımda bahsetmiştim.takım,0.35 30 gr gezer kurşun 3 lü fırdöndülü çatal olta birinde boru kurdu,birine sülünez,boru kurduna vuran olmadı.gideceklere duyuru her daim lidaki almak mümkün ancak hava kararınca kaya balıkları sülünezi rahat bırakmıyor.bu arada resimde gözükmeyen 3 kamıştada mamun vardı,devamlı kaptırdım ama sitemizde çıkan son yazıda artık onuda takmasını öğrendim.ben daha evvel mamunlan hiç avlanmamıştım.birde insanın ilk kararı her zaman doğru oluyor....diğeride bir gece evvel davutlarda suya iade ettiğim arkadaş...
Taygun KOCABIYIK
03-03-2007, 18:19
Cevat abi bu mevsimde ancak bu kadar yaz olsa eminim daha iyi avlar yapardın o bölgelerde ama koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler hesabı lidakilere büyük bir alkış :)
tago beni mutlu eden çok uzun bir aradan sonra balık hobime tekrar sıkı bir şekilde geri dönmem için bizim sitenin beni kamçılaması ve bilgilerimi tazelemem farkettiysen balık için gitmeyeceğim yer yok hiç üşenmem ben karaavı içinde türkiye yi gezdim.sizlerden aldığım yer,yem gibi can alıcı bilgilerle ege tarafında önünden geçipte hiç uğramadığım yerleri hem gezip hemde olta atıyorum balıkta olur az kaldışu an iznik gölüne 2 olta atıp geldim akşam bakacağım pazarda 6-7kg sazanlar vardı gerçi ağ balığı ama bir taraftanda çapari yapıyorum belki yarın istanbula giderim diye sizlerde yarın proram yok galiba malum hava...
Taygun KOCABIYIK
03-03-2007, 18:55
Abi seni kamçılayabildiysek ne mutlu :) yaptığın her güzel avda ben mutlu oluyorum sadece sen değil burda resim paylaşan tüm abilerimin ve kardeşlerimin avları beni mutlu ediyor biz bir ailenin bireyleri olduk artık et tırnak misali birbirimize bağlandık ;)
program meselesine gelince hava güzel fakat tekne için yeterli katılım sağlayamadık ama her an herşey olabilir ben sayın modum Mert beyden telefon bekliyorum :)
ah keşke bende orda olsaydım....haftaya oraya gelmek gibi haşin planlar yapıyorum.gelirsem direk senin yanındayım...rastgele,iyi haberlerini bekliyorum.kalamarcılık konusunda senden feyz almam lazım.
program meselesine gelince hava güzel fakat tekne için yeterli katılım sağlayamadık ama her an herşey olabilir ben sayın modum Mert beyden telefon bekliyorum :)
:deli: illaki beni zorla diyarbakırdan getireceksiniz..... ya hala 4ncü yokmu?....:deli:
Taygun KOCABIYIK
03-03-2007, 19:25
Abi planda ufak bir değişiklik oldu akbük tarafına gidiyoruz geceden toparlanmaya başladım :)
Abi planda ufak bir değişiklik oldu akbük tarafına gidiyoruz geceden toparlanmaya başladım :)
yok canım bensiz ha........... kendinize iyi bakın ilk avladığın balıkta aklına gelirse beni an inan seni hissederim. sevgiyle kalın...:D
Taygun KOCABIYIK
03-03-2007, 19:45
İlker abicim kulakların çınnnnnnnnn etmeye başladığında ben ilk balığımı tutmuşumdur anla :)
Üst mesajda es geçmişim kusura bakma cevat abi kalamar konusu 1-2 püf noktayı kaptıktan sonra çok basit yeterki kalamar olsun avlanılan yerde.
tago akbük malzemecide canlı mamun var bilginize başka yem yok şu saplı adaya muhakkak bir çıkarma yapın
Taygun KOCABIYIK
03-03-2007, 20:59
Abi güzel bir yer biliyorum orda balık olmazsa saplı ada 2. adresimiz yazdım kenara yem işini ne olur ne olmaz izmirden halledicez yinede yemsiz kalırsak buluruz yemciyi alırız mamunları :) zaten benim favori yemim mamundur
gokseldbuga
03-03-2007, 23:38
sülünes= isparoz yemi bunu bilir bunu söylerim. Kıpır kıpır mamundan şaşmam, ama lidaki için borukurdu da vazgeçilmez. Güzel bir mamunla her zaman her balığı çekersiniz, ama mamununuz yok ise, veya küçük haydut balıklara karşı borukurdu olmalı. Bu haftaki Akbuk raporuma yazmayı unutmuşum, müjde yengeç ile ilk ve tek çipuramızı çektik ( abim çekti)
benim fotoya bak göksel borukurdu boş ikiside sülüneze geldi tabi mamunu takma beceriksizliğimden ,mamunlu oltalara çok vuruş aldım kalan yemlerle çalıştım onuda kaptım inşallah ,doğrusun canlı yem canlı yemdir bizim marmara ve istanbulda olmadığı için elimiz alışacak
gokseldbuga
04-03-2007, 10:45
şans derim başka birşey demem abicim, sülünes çekmiş o gün canları, ama borukurdu her daim geçerlidir lidaki, çipura için sülünes için aynı şeyi söyleyemem
Taygun KOCABIYIK
04-03-2007, 18:05
Sülünese gelmez diye bişey yok ben ilk çupramı sülünezle çekmiştim hatta gramajı tam olarak hassas terazide (bakkalımız saolsun) 318 gramdı :) ama tabiki mamun bu iş için en iyi yem
gokseldbuga
04-03-2007, 19:13
heyallam ben çipura sülüneze gelmez demedim ki yahu, sülünes = isparoz yemi dedim , aç balık herşeyi yer, sülünesden aldığınız verimle mamun , borukurdunu karşılaştırın bakalım. Izmire geldiğimden beri kaç kere balığa gittim 1 kere sülünes almadım , mamun borukurdu varken almam da , dün birkaç tane koymuş Zeynel torbaya, çeşit olsun diye attık, saatler sonra aynı şekilde aldık sülünesleri. Takılmaz mı? şans bu takilir,
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.