PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bana şans dileyin....

Uzm.Dr.Rastgele
22-03-2007, 07:47
Bugün yani, 22.03.2007 tarihinde saat: 9.30 gibi Amatör Denizci Belgesi almak için sınava giriyorum.Bana şans dileyin; çünkü heyecandan bütün bildiklerimi bile şu an unuttum.İskele ne tarafdı; sancak ne tarafdı; bordo teknenin neresiydi,funda,vira,alesta.........

aganta borina borinata
22-03-2007, 07:53
başarılar dilerim...

inşallah çalıştığın yerlerden sorarlar:D ....

rastgelsin...

ismail çakır
22-03-2007, 08:25
ishak bey,
hep eniyi bildiğin yerlerin soruları rastgelsin.başarıların daim olsun. dualarımız seninle....

gokseldbuga
22-03-2007, 08:54
kolay gelsin abicim, inşallah muvaffak olursun

gizer
22-03-2007, 14:12
Sınavda başarılar İshak Bey. Her şey gönlünüzce olsun.

Güven ÖZYELDAN
22-03-2007, 16:05
hadi bi gayret kaptanımız kaptanı deryamız piri reisimiz kır şu rıdvanın bacağını kap sertifikayı abicim şimdiden almış kabul ediyorum ve kutluyorum :helal: :helal:

levrek
22-03-2007, 19:20
İshak cım,geçmiş olsun,muhakkak geçmişsindir,vira kaptan vira....

igmsva
22-03-2007, 19:58
ishak abi nasıl geçti eminim almışssındır.... haberini bekliyoruz...şimdiden hayırlı olsun canım abim:artist:

Uzm.Dr.Rastgele
22-03-2007, 20:47
Bana şans dileklerinde bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkürler....Sevgili dostlar,bu iş büyük bir ihtimalle oldu gibi bir şey...Geriye, evrak vs kısmı kaldı.
Bence, denize gönül vermiş tüm dostların,hadi canım bana ne lazım ''kaptanlık belgesi'' demeyip de; imkan bulduğunda bu belgeyi almasında fayda var.İleriki bir tarihde olaki bir tekne alma durumuz olur ise; yeni çıkan ve ileride çıkacak A.B. uyum yasaları çerçevesinde bu belgeye ulaşmak '' maddi'' açıdan daha külfetti olacağına inanıyorum....

Lethe
22-03-2007, 20:56
ishak abicim tebrik ederim.hayırlı olsun.:)
ben de sınava girerken biraz stres olmuştum ama,-şu anki sistemi bilmiyorum-hiç çalışmadan girip almıştım belgeyi.biraz formaliteden bi sınavdı çünki:D
güle güle kullan :helal:

cevat2
22-03-2007, 21:09
hayırlı olsun abicim

Taygun KOCABIYIK
22-03-2007, 21:17
Artık İshak kaptan diyebiliriz sana üstadım :)
senin takanda miço olmaya razıyım ben

katiti
22-03-2007, 22:04
İshak Abi şimdiden hayırlı olsun, zaten sınavın seni zorlamayacağını tahmin etmiştim ilk mesajı okuduğumda.

Denizin sakin, pruvan neta olsun İshak Kaptan :)...

aserkansatı
22-03-2007, 22:50
Sevgili İshak sana da kaptanlık yakışır zaten.Tebrikler...

Egeli
23-03-2007, 00:38
Abi tebrikler
bol çipuralı günler...:D

aahmet
23-03-2007, 00:47
ihsak bey insan bir şeyi istedimi herşeyde başarılı olur şimdiden hayırlı olsun allah herşeyi gönlünüze göre versin rastgele

Rauf
23-03-2007, 07:05
Bugün yani, 22.03.2007 tarihinde saat: 9.30 gibi Amatör Denizci Belgesi almak için sınava giriyorum.Bana şans dileyin; çünkü heyecandan bütün bildiklerimi bile şu an unuttum.İskele ne tarafdı; sancak ne tarafdı; bordo teknenin neresiydi,funda,vira,alesta.........

İshak kardeşim sınav nasıl gecti demiyeceğim iyi gectiğine eminim hayırlı olsun diyeceğim kaptan.

sbasaran
23-03-2007, 08:14
ishak kaptan. belgen, hayırlı olsun. bundan böyle denizde formalite açısından daha rahatsın artık.
çupralar korksun senden...

Uzm.Dr.Rastgele
23-03-2007, 11:40
ishak abicim tebrik ederim.hayırlı olsun.:)
ben de sınava girerken biraz stres olmuştum ama,-şu anki sistemi bilmiyorum-hiç çalışmadan girip almıştım belgeyi.biraz formaliteden bi sınavdı çünki:D
güle güle kullan :helal:

Arkadaşlar, sevgili Ulaş'ın dediği gibi ''öyle gözümüzde korkutulacak'' bir sınav değil.Zaten sınav komisyonuda ''astığı astık/kestiği kestik'' bir komisyon gibi de davranmıyor.Yani bu işe gönül verenin azıcık bir gayret ile ''Amatör Denizci Belgesi'' adı verilen bu kaptanlık belgesini alabilir.Burada önemli olan şu:

Bize sınavı yapan komisyon başkanı sınava başlamadan ilk önce, belki 15 dakika bize , hepimizin aşık olduğu ''DENİZ'' hakkında bilgi verdi.Denizin şakaya gelmiyeceğini;denizde nasıl davranılacağını bilmeyenin ''deniz üstünde'' yaşama sansının olmayacağını yaşadığı örneklerle anlattı.Nasıl ben sürücü kursuna giderek ''B sınıfı ehliyet'' aldım diye artık ''tam olarak Şoför'' olmadığım gibi; bu işinde aynı olduğunu bize örneklerle anlattı.Yani tekneyi ,alınacak olan bu belgenin kullanmayacağını;işin bizde ve kendimizi yetiştirmemizde olduğunu iyice bize bellettiş oldu.

Navigasyon bilgisi bilmenin önemini;rüzgarı ve havayı okumanın çok çok önemli olduğunu tekrar tekrar yaşadığı olaylarla bizlere izah etti.
Kendini yetiştirmeyen bir kaptanın, kendisi ile birlikte taşıdığı yolcuların da hayatlarının son bulmasına neden olabileceği hususu üzerinde önemle durdu.

Yani ben belgeyi aldım; eeeeee paramda var.Eh artık bu hafta sonu bir tekne alayımda denize açılayım ....diye bir şey yok.

Benim tavsiyem, eğer bir gün imkanım olurda tekne işine de bulaşırım diyenler var ise; ileriki dönemlerde bu işlerin prosedürleri daha da masraflı ve karışık olmadan bu belgeyi almakda yarar var diyebilirim.Çünkü, araba ehliyeti gibi bir belge...Yani geçerlilik süresi sınırı olmayan bir belge.Bir defa alınıyor ve işlem tamam..:D

CaTSiLeNcE
23-03-2007, 11:56
İshak kaptan tebrikler ve hayırlı olsun ...

gokseldbuga
23-03-2007, 12:21
İshak amca, sanırım düzgün okumamışım mesajları senin mesajını görememiştim Allah allah acep neden cevap yazmıyor diye düşünürken mesajı gördüm, hayırlısı olsun, ben tekneyi alınca kaptanlık yaparsın artık, maaş filan vermem ona göre

Uzm.Dr.Rastgele
23-03-2007, 12:52
Ah Göksel'im, ahhhhhh.....Keşke ''belge almak'' ile iş bitse....Yıllardan beri tekne kullanan abilerimin yanında daha çoooooook yamaklık yapmam lazım ki;bende kaptanım diyebileyim....Sakın bana güvenip tekne filan alma...Daha ben bu yolculuğun ilk durağına bile varmış değilim...:P
Haaa, olta dır,takım bağlamaktır vs... hususlarda herzaman emrindeyim....:D
Bir konu hakkında yeterli bilgin olmadığını ''itiraf etmekde'' bana göre erdemdir....;)
Örneğin hani alt tarafı bir ''demir atmak'' dersin....Bak aşağıdaki linke tıkla da gör ne kadar ayrıntısı olan bir şeymiş.....
[Only Registered Users Can See Links]

Rauf
23-03-2007, 13:24
İshak ustam yaa cok ayrıntıda kalıyorsun etrafına bi bak kimler tekne kullanıyor anlarsın selamlar.

aganta borina borinata
23-03-2007, 13:27
hayırlı olsun ishak abi...umarım kısa zamanda herşey gönlünce olur...

rastgelsin...

mozdil
23-03-2007, 13:46
Hayırlı olsun. Ben de düşünüyorum. Sorulara şöyle bir baktım da çalışacak bir kitap lazım? Nereden nasıl hangi kitap alınır bir fikri olan var mı?

Rauf
23-03-2007, 13:54
Hayırlı olsun. Ben de düşünüyorum. Sorulara şöyle bir baktım da çalışacak bir kitap lazım? Nereden nasıl hangi kitap alınır bir fikri olan var mı?

Evet vardır amatör denizcilik federasyonun tavsiye ettiği ve soruların bu kitaba göre sorulduğunu biliyorum ben 25 ytl ye bir kitap evinden almıştım ama onu bir arkadaşa vermiş olduğumdan size ismini veremiyorum ama kitapcılara ADF tavsiye ettiği kitap diye sorarsanız verirler iyi günler.

cevat2
23-03-2007, 14:43
evet esasında almak lazım rauf abi yalnızca sorulan soru ve cevaplarmı var yoksa denizcilik hakkında açıklamalarda mevcutmu bu arada prf.atilla alpbaz ın balıkçılık hakkında bir kitabı var siteden içeriğini okudum bayağı kapsamlı okuyan varmı 25 ytl av markette faydalı ise alalım

discus
23-03-2007, 16:39
ishak hocam hayırlı olsun..

ismail çakır
23-03-2007, 17:04
:) ishak usta kaptanlığın hayırlı olsun. inşallah zaman içinde gönlündekilerin hepsi gerçekleşir.sende bu deniz ve balık sevdası olduktan sonra......:)

mufi
23-03-2007, 17:47
İshak kaptancım yav kusura bakma senin olaya geç intikal ettim özür dilerim. rutin kontrolleri kaçırdık.. ama ne kadar güzel bir ortamki bunca mesaj ardısıra takip ediyor..
kardeşim inşallah ileride her şey gönlünce olur..

MEHTERAN
23-03-2007, 21:32
Tebrikler. Herşeyi usulüne uyğun yapmak gerekir. hayırlı olsun diyorum şimdiden güle güle kullan belgeni. Saygılar

Rauf
23-03-2007, 21:40
evet esasında almak lazım rauf abi yalnızca sorulan soru ve cevaplarmı var yoksa denizcilik hakkında açıklamalarda mevcutmu bu arada prf.atilla alpbaz ın balıkçılık hakkında bir kitabı var siteden içeriğini okudum bayağı kapsamlı okuyan varmı 25 ytl av markette faydalı ise alalım

cevat arkadaşım denizcilikle ilgili bütün konular geciyor fakat soru ve cevap şeklinde değil.ayrıca amatör denizcilik federasyonu sitesinde soru bankası diye bir bölüm var orayada bakmanı tavsiye ederim.

katiti
23-03-2007, 22:13

Rauf Abi'nin söz ettiği kitap "Amatör Denizci El kitabı". Aslında her amatör denizcinin edinmesi gereken bir kitap. Hatta bir ara teknede bulundurmak da zorunluydu ama son durumunu kontrol etmedim, bakmak gerek...

discus
24-03-2007, 12:25
ishak abi hayırlı olsun..kazasız belasız bol balıklı günlerde kullanabilmen dileğiyle.

discus
24-03-2007, 12:32
ishak abi hayırlı olsun..kazasız belasız bol balıklı günlerde kullanabilmen dileğiyle.

giritli
24-03-2007, 15:16
İshak abicim hayırlısı olsun inşallah...sınav sonucu ne zaman belli oluyormuş...

netice abi....:soru:

yilmaz
24-03-2007, 16:07
ishak abi hayırlı olsun. bende geçen kasım ayında sınava girmiştim ve kazandım. ancak belgeyi hala alamadım beklemedeyim.

yilmaz
24-03-2007, 16:09

abi ben sınava o kitapla hazırlandım. sorularda o kitaba göre hazırlanıyor. tamamen faydalı bir kitap.

varior
24-03-2007, 21:22
İshak abi hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın.. Umarım balığı bol günlerde kullanırsın.. :)

balikci.prenses
19-04-2007, 21:52
Merhaba Ulash,

Bu sınavla ilgili daha ayrıntılı bilgi verebilir misin?

Teşekkürler :)

gıracemi
19-04-2007, 22:08
balikci.prenses aramıza hoşgeldin.. öncelikle imza bilgilerini girmen gerekir, bu forum kuralıdır.. -kontrol paneli--ayarlar&seçenekler--imza düzenle--...

sınavla ilgili bilgisi olan arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaklardır.. katılımcı olman dileğiyle..

kırımlı
20-04-2007, 09:13
abi geçde olsa sana başarılar dilerim...allah yardımcın olsun ..önemli olan denizdeki imtihan ...rabbim seni tüm kötülüklerden ,kazalardan belalardan koruzun...AMİN..kal saglıcakla....

urfettin
20-04-2007, 09:24
Şansınız bol olsun.Umarım başarılı olursunuz

giritli
20-04-2007, 10:00
Sınavlarda başarılar dilerim...

americer
20-04-2007, 20:37
ishak abi seni kutlarım başarılarının devamını dilerim açık denizlerdede rastgele