PDA

Tüm Versiyonu Göster : kültür çipurası

biohazard17
27-03-2007, 21:20
selam,
balıkçıdan ya da marketten aldığımız kültür çipuraları deniz balığını aratmıyor hatta daha yağlı ve tatlı oluyor.bunu sağlamak içinde pek çok sentetik kimyasal yem kullanılıyor.bu maddelerin ismi nedir?içinde kanserojen madde var mı? aramızda su ürünlerinde biligili arkadaş varsa cevabını bekliyorum....:soru: :soru: :soru: :soru: :soru: :soru:

Uzm.Dr.Rastgele
28-03-2007, 07:19
Sevgili Ahmet, atalarımız ne demiş : Zevkler ve renkler tartışılmaz ....:D Ahmet kardeşim, Çupra ile ilgilenen biri olarak deniz çuprası ve kültür çuprası arasındaki lezzet farkını iyi bildiğim kanaatindeyim.Benim tercihim deniz çuprasından yanadır her zaman...Ama sen kültür çuprasının daha lezzetli olduğunu söylüyorsun.Tabi bu damak zevkidir..Ve sende kendi damak zevkine göre haklısın...

İlla velakin, doğal ortamında binbir çeşit gıda ile yetişen ''deniz çuprasının'' lezzet bakımından; sadece yem ile yetişen kültür çuprasının üstünde olduğu hususu bana göre aşikar olduğu açıktır.

Kültür balıkçılığı adı verilen bu tür balık yetiştiriciliğinde kullanılan yemleri üreten bir firmanın sana aşağıda link adresini veriyorum..Buraya tıklar isen sanırım merak ettiğin sorulara cavap bulabilirsin...

[Only Registered Users Can See Links]

Lethe
28-03-2007, 08:40
bence herşeyin doğal olanı daha güzel ve sağlıklı.tabi ki ben de zaman zaman kültür balığı tüketiyorum ama lezzet olarak doğal olanını tercih ederim.ishak abinin de değindiği gibi,tek bir suni yemle değil,kendi yaşam alanına göre çeşit çeşit yemle beslenen balık daha sağlıklı oluyor.ama kültür balığının avantaj ise, sürekli gözlem altında oldukları için olası bir hastalık durumunun önüne geçilebilir diye düşünüyorum.
ayrıca kendi tuttuğum çipura, hele de mangalda pişerse,bu lezzetin üzerine yok sanırım:)

aganta borina borinata
28-03-2007, 09:41
aralarındaki fark kültür tavuğuyla köy tavuğu arasındaki fark kadar...

rastgelsin....

katiti
28-03-2007, 11:51
Kültür çipurası belirli bir dönemde deniz çipurasına tercih edilebilir. Bu dönem de deniz balığının yumurtaya girip yağ oranının düştüğü zamandır. Bu zamanda kültür çipurası daha yağlı olacağından daha lezzetli olabilir. Bunun dışında deniz balığının üstüne tanımam.

Ama şunu da belirteyim: Şu anda balıkçılardan deniz çipurası diye aldığımız pespembe yanaklı çipuralar büyük olasılıkla deniz değil, toprak havuzdan çıkma oluyor. Nereden biliyorsun dersen tanıdık bir balıkçıdan öğrendim :). Yani balıkçıyı iyi tanımıyorsanız deniz çipurası almayın derim ;)...

gokseldbuga
28-03-2007, 14:07
deniz balığın tabii ki hiçbirşeye değişmem ancak her zaman tutamadığımıza göre giderim 1 milyona alırım 10-15 tane afiyetle yerim

bulentakici
28-03-2007, 14:29
ne güzel fotoğraflar onlar.vallahi bilgisayarın ekranına yapıştım. biraz daha bakarsam ekranı ekmeğin arasına koyup yiyebilirim :)

Lethe
28-03-2007, 14:44
of of of!...yapmayın böyle arkadaşlar :D şişecek valla biyerlerimiz :deli:
şaka bi yana afiyet olmuştur umarım-olmaması zor gibi gerçi :D

Taygun KOCABIYIK
28-03-2007, 18:05
Ne yediğini bilmem ama bence pek sağlıklı değildir :( lezzet olarakta deniz çuprası ile arasında dağlar taşlar kadar fark var diyebilirim yinede damak tadına hangisi hoş gelir o kişiye göre değişir.

Egeli
28-03-2007, 19:19
Arkadaşlar Tartışmaya bile gerek yok
Tabiki Deniz...:deli: çok çok çok daha tatlı (yumurtada olsa bile.)
ama İshak abinin dediği gibi zevkler renkler meselesi...
Bir de Mert hocam pespembe yanaklı çipuraların deniz olmadığını söylüyorsun bencede doğru katılıyorum
Toprak havuz balıklarını millete deniz diye satıyorlar Hatta azıtıp bazı balıkçılar sarpanın üzerine mevsim çipurası yazıp satmaya; avlanması yasak olan lampukaları lüfer diye yutturmaya çalışıyorlar.
Vallahi deniz çipurasını üzerindeki salyasından bile anlarım.:deli: :deli: :deli:
son olarak çipura olsun da ne olursa olsun.:D
saygılar.

biohazard17
28-03-2007, 20:32
arkadaşlar,ilginiz için teşekkür ederim.ama şunu açıklmak isterim.yazımın başına bu mevsimde yazmayı unutmuşum.yani bu mevsimde kültür çiprası deniz çiprasından daha lezzetli.mert beyin söylediği gibi çipralar bu mevsimde yumurtaya yattığı için deniz çipraları kuru ve yağsız oluyor.bende yüksekkolesterol olduğu için kızartma yerine ızgara yemek zorundayım.o zaman raflardaki kupa,levrek,mercan ve kültür çipralarına yöneliyorum.bu yüzden kültür çiprasının lezzetini ve fiyatını iyi buldum ama beslendikleri maddeleri bilmek istedim...
Beni balıktan anlamaz yapmayın dostlar,Çeşmealtında balık lokantasında masama deniz çiprası diye getirilen balığın tadından ve kokusundan kültür çiprası olduğunu anlayıp işletmeciyle tarışacak kadar ege ve deniz çocuğuyum.
kalın sağlıcakla...:artist:

katiti
29-03-2007, 10:23
deniz balığın tabii ki hiçbirşeye değişmem ancak her zaman tutamadığımıza göre giderim 1 milyona alırım 10-15 tane afiyetle yerim

Göksel seni kınıyorum :deli: :D :D :D ...

igmsva
29-03-2007, 12:17
Gökselim ben Mert gibi sadece kınamıyorum...:deli: ..anladın sen onu....:deli: ....abi çıldırttın beni,,, kokusunu taaa diyarbakırdan aldım yani......

gokseldbuga
30-03-2007, 00:07
ben buna dün mesaj yazmıştım ama forumun azizliğine uğradı, siz kınamaya devam edin ben mideye indiriyorum sürekli ...

jellyfish
17-04-2007, 14:04
yazıları okudum ve gerçekten çok üzüldüm.kesinlikle sağlıksız diye brişey yok.tat bakımından tabikide doğal yetişen çipura ama bakın deniz çipurası demiyorum çünkü kültür balığıda denizde yetişiyor.belkide tuttuğunuz balıklar çiftliklerden kaçmış olabilir hadi kaçmadılar ama kültür balıklarına atılan yemlerle beslenmiş de olabilir o zaman bütün balıklar sağlıksız...:) yetiştiricilik konusunun bütün aşamalarını anlatmak isterdim şimdi ama çok uzun ,ilerleyen zamnlarda ayrıntılı bir şekilde aktarmak istiyorum..

gıracemi
17-04-2007, 22:51
at o balıkları buraya be abi is olmuş onlar yenmez, kanserojen var onlarda :P

freediver
30-04-2007, 23:23
Abi cipuralar muhtesem de... Hic etmissin baliklari..Yaaa

1. Baliklar mangalda fazla kalmis onun icin biraz yanmis....
2. Gerci zevk meselesi ama ... Balikla hele hele izgara cuprayla bira icilmez Tekel Birasi hic icilmez

mufi
01-05-2007, 06:03
Farketmez balık olsunda ..ne olursa olsun...ben yerim...