PDA

Tüm Versiyonu Göster : palamut yakalamayı özledim!!!

yilmaz
28-03-2007, 19:40
arkadaşlar, 2 haftadan sonra haftasonu dörtyola gideceğim.özellikle palamut avlamak istiyorum (balık işi biraz kısmet biliyorum).ama tezgahlarda palamut var. sizden öğrenmek istediğim palamutu bu mevsimde açıktamı yoksa kıyıdamı aramam gerekir. palamut çaparisi hazırladım birazda onu denemek istiyorum. tabi zokalı takımları da denicem.bu arada sırtı takımlarını da denemeyi düşünüyorum.daha önce istanbulda sarayburnunda kıyıdan palamut yakalama deneyimim vardı. eski günlerin özlemiyle belkide palamut yakalamak istiyorum.istanbul özlemi!
ustalarım kendi deneyimlerinizden biraz aktarırsanız memnun olurum.
saygılarımla

aganta borina borinata
29-03-2007, 08:25
yılmaz sanırım palamut buraları terk etti... yaz sonunda tekrar gelmeye başlarlar... yani sanırım galiba bu aralar avı olmaz...aslında enteresan bi zaman yani terk etmeye başladıkları bi dönem, olabilirde... ...ama dediğin gibi kısmet işi birazda... tezgahlardaki palamutun menşeği belli mi...

palamutu çok fazla açıkta arama ama kıyıyada çok yakın olma... palamut çaparisi yada slikon zarganayla sırtı yaparak avlan... yanında bi kişi daha olmalı...

rastgelsin...

Lethe
29-03-2007, 09:03
valla yılmaz abi,malesef hiç palamut yakalama deneyimim yok ama,bana da mevsimi değilmiş gibi geliyor.ama tabi ki kısmet işi,olabilir yani.yaban tv. de haraket halinde tekneden, çapariyle onar yirmişer palamut çektiklerini izledim.resmen palamut katliamı yaptı adamlar.sirküler felan hak getire...:hıııı:
gerçi tükenmez kalemle lüfer yakalayan biri olarak, palamutu da bir şekilde yakalarmışsın gibi geliyor bana :P sevgiler..