Tüm Versiyonu Göster : nisan 1
ismail çakır
01-04-2007, 14:00
hikaye yine aynı yem midye tutulan çıpra... rastgelsin...
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
:deli: yok abi yok çanakkaleye gelmek farz oldu artık..............:deli:
ismail abi tebrikler,bu sefer levrek yok alıştırdın bizi arıyoruz.rastgelsinin egeli üyeleri ismail abi iğdeler açana kadar çupranın mevsimini kapayacak haberiniz ola,göç eden balık olsa ismail abiden aşağı geçmiyor diyeceğim ama demek çanakkalede iğde falan dinlemiyor bu çupralar
Uzm.Dr.Rastgele
01-04-2007, 15:49
İsmail abi,balığın bu en kıt zamanında bizlerin ''göz zevkini'' doyurduğun için sana sonsuz teşekkürler.:D Fakat senden ricam şu olacak,fotoğraf makinandaki bu güzel fotoları bilgisayarına yükledikten sonra,bir dosya içinde bunların boyutları küçültmen gerekir.Esas fotoğrafı değilde,onunla bire bir aynı olan,fakat kapladığı alan daha küçük olan fotğrafı siteye yüklersen bizler tarafından seyredilmesi daha kolay olacaktır.Sanırım etrafındaki gençler sana bu hususda yardımcı olacaklardır.Zira ben 13 yaşındaki oğlum burak'dan öğrendim.:)
Sana esas söylemek istediğim ayrı.Lütfen söylüyeceklerimi yanlış anlama ve sana akıl veriyormuş gibi de sakın değerlendirme....Sen bizlerin büyüğü ve abimizsin....Neyse lafı uzatmadan konuya geleyim...Sevgili abim,balığın bu en kıt olduğu zamanlarda bile 41 kere maşallah senin av meran çok ama çok bereketli....Emin ol başda ben olmak üzere o fotoğrafdaki kaba lidaki/çupralara baktıkça ağzımızın suyu akmadı desem yalan olmaz....Ve aklımdan geçen şu oldu.....Keşke imkanım olsada şu İsmail Beyin merasına birde ben kendi ekibimle ziyaret etsem diye düşünmedim değil....İlla velakin,buna şu an ne vaktim nede imkanım var...Diyeceksin Ki, buyrun gelin.. başım üstünde yeriniz var....Diyelim geldik...Daha sonra benimle beraber gelenler,sonra aynı yere kendi tanıdıkları ile geleceklerdir..Sonra o senin gözbebeğin ve bol verimli yören ne hale gelecek biliyormusun....:'(
[Only Registered Users Can See Links]
Amacım,abime bir dost tavsiyesi.Ve yörenin her zaman temiz ve doğal bir şekilde hep seni sevindirmesi.......:D Eeeee, şimdi sen veya başka arkadaşlar diyebilirler ki,
bu sitede neden buluşuyoruz...veya burada buluşmanın anlamı ne...Bu yazdıklarım belki yanlış olarak değerlendirilebilir...Ama benim için ''direkt adres'' verek nokta şeklinde yer tarif etmek yanlış....
Ben bu fikire yıllardan beri gittiğim yerlerin, yoğun talep görmesi ve her gün gittikçe pis hale gelmesi üzerine vardım.
Hepimizinde bildiği gibi internet denilen bu sanal ortam,insana oturduğu yerden sadece parmak ucunu oynattığı halde bir sürü bilgiye ulaşmasını sağlıyor.Yine hepimiz biliyoruz ki,Bir çoğumuz hem bu amatör balıkçılık sitesine hem de başka bir çok amatör balıkçılık sitelerinede üye.Dolayısıyla mevcut bir bilginin bir çok insana yayılması böylece daha da kolaylaşıyor...Bu defa çok çokgündeme gelen yer,haliyle cazibe merkezi haline gelecektir....
Bakın, geçenlerde yerli, belgesel kanalımız Yaban Tv'de amatör balıkçılık üzerine kısa bir açıkoturum gibi bir program izledim.Programa katılan ve amatör balıkçılık denilen işi gerçekten profesyonelce yapan ve bu işden de anlayan bir konuşmacı ''direkt nokta şeklinde'' adres veren yaklaşıma kesinlikle karşı çıktı.Kendine göre o yörede yaşayan balık populasyonun nasıl etkileneceğinden tutunda ekolojik çevrenin nelere maruz kalacağına kadar konuyu dili döndüğünce anlatmatya çalışdı.Paylaşılması gerekenin bilgi,tecrübe,deneyim ve av teknikleri olduğu ; mera tarifinin ise pek uygun olmadığını ısrarla savundu.
Neyse konuyu uzatmadan, balığın bu kıt zamanında TAM 14 ADET al yanaklı,Türkan ŞORAY dudaklı,hemen hemen hepimizin hasta ve hasret olduğu balıkları bize gösterip Nisan 1 yapan İsmail hocama teşekkürler diyorum.
İsmail hocam helal sana ..afiyet olsun. yanlız benim hoşuma giden başka konu.sen bu resimleri koydukça diger arkadaşlarımız resmen dolduruşa geliyor..
yerlerinde duramıyorlar..hadi balığa/hadi balığa hesabı..:D :D
hocam bir de hangi tür midyeyi kullandıgınıda belirtsene.:soru:
İsmail cim sen galiba çanakkale geçilmez konumundasın o yüzden diger sahillerde balık tutlmuyor:(
Hasan BALIKÇI
01-04-2007, 17:19
ismail abı ben ne zaman gelıım oraya adamın canını çektırme.tebrık edrım bu zaman da çok ıyı bır av olmuş ve de bvalıkların her bırı maşşallah kuzu gıbı.ama merak etme yakında benım sezon açılcak:'(
Uzm.Dr.Rastgele
01-04-2007, 18:11
İsmail hocam helal sana ..afiyet olsun. yanlız benim hoşuma giden başka konu.sen bu resimleri koydukça diger arkadaşlarımız resmen dolduruşa geliyor..
yerlerinde duramıyorlar..hadi balığa/hadi balığa hesabı..:D :D
hocam bir de hangi tür midyeyi kullandıgınıda belirtsene.:soru:
Muavffak abim, hangi midye olacak....Su içindeki kayalara yapışan ve adına
''Kapak '' veya her ne ise hangi isim taktığımız yemler olmalı....Deniz kıyısına gezmeye gitmiş isen ve yanında da yem yok ise bu adına kapak denieln yemler vakit geçirmek için bire birdir.Sert olduğundan kolay kolay kırıntı balık alamaz ...
Herhalde İsmail hocam'ın bahsettiği yem bu olacak......
ismail çakır
01-04-2007, 18:23
Muavffak abim, hangi midye olacak....Su içindeki kayalara yapışan ve adına
''Kapak '' veya her ne ise hangi isim taktığımız yemler olmalı....Deniz kıyısına gezmeye gitmiş isen ve yanında da yem yok ise bu adına kapak denieln yemler vakit geçirmek için bire birdir.Sert olduğundan kolay kolay kırıntı balık alamaz ...
Herhalde İsmail hocam'ın bahsettiği yem bu olacak......
ishakbey, benim bahsettiğim midye dolması yapılan midyenin taaa kendisi...:D
gokseldbuga
01-04-2007, 19:45
İshak amca kapak midyelerden Çanakkalede var mı gerçekten bilmiyorum , Çanakkaledeki çipuraların karakterini de bilmem yani kapak midye yerler mi ama İzmir, Bodrum, Y.foça civarlarında bu kapak midyelerle sadece ve sadece isparoz ve belki sarpa avlanabileceğini tecrübe ettim, yada çipuralar bana garez yapti yemediler .
İsmail amca o çipuraları aldin Carrefourdan yanaklarına dudak boyası sürdün dimi , itiraf et
aganta borina borinata
02-04-2007, 13:20
:helal: :helal: :helal: :helal: :helal:
rastgelsin...
HALDUN YALIMLI
03-04-2007, 08:01
İsmail abi maşallah demek çok şey anlatıyor sanırım. RASTGELSİN.
İsmail abicim helaaaaaaaaal demekten ağzım dilim yoruldu da sen bu balıkları çekmekten yorulmadınya.....tekrar :helal: :helal: :helal: :helal: :helal:
ismail abi tebrik ederim.maşallahı var meranın.afiyet bal şeker olsun:)
İshak amca kapak midyelerden Çanakkalede var mı gerçekten bilmiyorum , Çanakkaledeki çipuraların karakterini de bilmem yani kapak midye yerler mi ama İzmir, Bodrum, Y.foça civarlarında bu kapak midyelerle sadece ve sadece isparoz ve belki sarpa avlanabileceğini tecrübe ettim, yada çipuralar bana garez yapti yemediler .
İsmail amca o çipuraları aldin Carrefourdan yanaklarına dudak boyası sürdün dimi , itiraf et
Göksel bizim balıklar o kapak midyelere pek rağbet etmiyor. Ama kum midyesi ya da midye dolma yapılanlardan bulabilirsen onlar iş yapar.
İsmail Abi sana zaten diyecek birşeyim yok artık, her zamanki gibi :D. Tebrikler...
ismail abi tebrikler allah üzerinden nazarımızı esirgesin...yoksa senin bu fotolardan da maruz kalmayalım, :) arkadaşların kendileriyle daha henüz tanışma fırsatı olmadığından ancak senin fotolarla yetiniyoz...
İsmail abi anlatımın bu kadar olduğunu kabul etmiyorum,volkan almanyaya geldi ve sizlerden bahsetti çok etkilenmiş,balıkcı kahvesindeki sohbetlerinizi anlata anlata bitiremiyor ayrıca senide çok anlattı,,babayiğit biri,,diyor,en azından şu kahve sohbetlerinide yazılarına eklersen bizlerde o sohbetlerdeymiş gibi yazıları okuyup şenleniriz,ayrıca bu kadar balığın hikayeside uzun olur düşüncesindeyim...
gıracemi
09-04-2007, 22:09
ismail abi büyük midyeleri kırıp içinimi takıyosun, yoksa küçük çıtır midyeleri bütün mü takıyosun? eğer bu soruyu yanıtlarsan bizi yazın kordonda yemlere yaptığımız masraftan kurtarırsın, keza her yaz boru kurdu fiyatları tavan yapıyo:D .. abime saygılar...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.