PDA

Tüm Versiyonu Göster : Akbük-31Mart gece, 1 Nisan

gokseldbuga
01-04-2007, 20:21
3 haftalık nekahat dönemi yeter deyip bu hafta balığa çıkmaya karar verdik, foruma katıldığımdan beri benim balığa çıkmadığım en uzun dönem oldu bu. Cumartesi karadan İshak abilere katılmayı çok arzu etmiş olsam da 1 haftalık yorucu bir iş temposundan sonra Ctesiuyumaya karar verdim.
Saat 8 civarı yemci Zeynelden kıpır kıpır mamun ve içi geçmiş! boru kurtları ile birlikte 5 madya 15 te yengeç alıp abimle Akbüke doğru yola çıktık ( biraz da sardalya aldık). 11 civarı Kazıklı daydık. Hava gayet güzel hafif ama soğuk bir rüzgar vardı. Aavlağımıza yerleşip oltaları suya salladık. Sanırım 30 dakika sonra benim kamış şiddetli bir şekilde sallandı ve şu ana kadar yakaladığım en büyül mır mır ı çektim, hayvanın solungaçları levrek solungacı olmuş artık mübarek

[Only Registered Users Can See Links]

Bir daha tık yok, ta ki saat 4 e kadar. 4 te tekrar benim oltamda bir tıkırtı ,çekiyorum çekiyorum ağır, löp birşey, tabii abimin oltalarından birini çektiğimi anlamak için arif olmaya gerek yok, fakat birşey daha var, kıyıya geldikçe kuyruğunu görüyoruz, bir adet yılan balığı fakat garip olan birşey var çünkü balığın ağzında başka bir balık var oysa ben canlı yem takmamıştım. Olay şöyle abim 12-4 arası bir balık çekerken oltası kopmuştu. Yılan balığı bu oltadaki balığı yutmuş sonra da dolaşırken benim kurşunum ağızdaki balığın kurşununa dolanmış . Yani abimin kopan takımı çektim ucunda balıkla. Bu balıktan ikimiz de hazetmediğimizden ( tırstığımızdan :camoka: ) sabaha kadar bir köşeye bıraktık. Sabah ağzından el kadar bir kolyoz çıktı.

Sonra sabahleyin içleri geçmiş erimiş borukurtlarından ayıklaya ayıklaya biraz yem yaptım oltaya takıp attım , amaç lidaki yakalamak, ben lidakiyi çekince abime de yemi değiştir dedim ve adam arka arkaya 2 levrek çekti. Sabah 11 de en sonbalığımızı tuttuk. Sonrasında akşama kadar müthiş bir fırtına, 2-3 kere yer değiştirdik ama nafile, fırtına berbattı. Bugün hediye olan tek şey yengeç ile ilk balığımı yakalamaktı,çipura tutamasam da lidaki çektim . Yorgunluktan ölmüş bir şekilde eve döndük. 1-2 resim, sizlr için.

Taygun KOCABIYIK
01-04-2007, 20:27
Bensiz balık tutarsın haaaaaaaaa
öyle olsun göksel abi :deli: :'( :D

levrek
01-04-2007, 20:56
Göksel cim tüm yorgunluğunuza rağmen zannedersem buna değmiş,hem bol bol temiz hava hemde balık ızgarada,sevgilerimle

discus
01-04-2007, 20:58
abim ellerine sağlık afiyet olsun...mırmır baya irimiş avlarken müthiş zevk vermiştir.ben daha çok mamunla avlanıyom ve mırımırın canlı mamuna dayanamadığını gördüm.benim tavsiyem avlandığınız ter uygunsa hırsızlı takım yapın ve mamunu hırsıza takın dayanamayacağını görürsünüz...

Uzm.Dr.Rastgele
02-04-2007, 11:16
Göksel'im amcam, hava daha güzel olsaydı,eminim daha bereketli bir av olacakmış..Neyse, daha iyi avlar bir dahaki seferlere diyorum....Ayrıca, mırmır ın maşallahı var...:dans:

gokseldbuga
02-04-2007, 11:30
Serkancım , mırmıra gidiyorsan geceden ve avlakta olduğunu da biliyorsan, inan hırsıza gerek kalmıyor zaten mırmır bastı mı, kurtulma şansı çok az, mühim olan iyi takip etmek, çünkü genelde vurduktan sonra bazıları oltayı alır şöyle bir bakar ama mırmır genelde, size doğru yüzer, boşu almak lazım yoksa anlamazsın balık ta öylece kalır.

Güven ÖZYELDAN
02-04-2007, 11:41
helaaaaaaaaaaaaaaaaallllllll.....

CaTSiLeNcE
02-04-2007, 11:47
göksel tebrikler abi böyle kısır bir zamanda bizi biraz olsun rahatlattı bu resimler..

HALDUN YALIMLI
03-04-2007, 07:47
Göksel kardeşim maşallah güzel balıklar. 1-2 Hafta gitmeyince insanın kurtlar solucan oluyor değil mi?

giritli
03-04-2007, 10:25
Göksel tebrikler biraderim....mırmır harbiden çok güzelmiş....mırmır konusunda haklısın,ben hep şuna şahit olmuşumdur....mırmır hayvanı yemi yutar ve yatar...ilk vuruştan sonra bir dahada gıpraşmaz...balıklar gerçekten çok temiz pırıl pırıllar....

Lethe
03-04-2007, 10:46
göksel abi güzel balıklar tebrik ederim.mırmır takoz gibi maşallah.afiyet olsun:)

er35han
06-04-2007, 17:18
valla siteye ulaşmak güç olduğundan ancak bugün msj ları okuyabildim.göksel iyi av olmuş:helal: , mırmır da canavar mübarek . av için beklediğine değmiş,inşallah bidahakine çupraları da kataloğa eklersin;) :D

igmsva
06-04-2007, 19:37
gökselim yılanbalığının derisini tulum çıkartıp dilim dilim arayada birer defne yaprağı ile güzel şişi oluyor. buarada baya keyif almışsınızdır. kıskandım valla. neyse az kaldı, geliyorum inşallah.

katiti
09-04-2007, 13:28
Eh yine de yol yaptığınıza değmiş en azından Göksel, afiyet olsun...

tatlısuefendisi
20-04-2007, 12:06
Bende Tuttabilsem Abiler