PDA

Tüm Versiyonu Göster : Hadİ Bunuda Sİz Bİlİn

Rauf
07-04-2007, 21:14
Evet hep biz bilecek değilizyaa bizimde sorucak şeylerimiz olur elbet bizimde bilmediğimiz türler vardır.Nemi işte cuma günü derin suda 200-230 mt cıkan bu balığı balığı tanıyan ismini bilen varmı acaba.tip olarak akdenizde cıkan lokum balığına(bağzı yerlerde gümüş te derler) benzedese değil mezgit ile benzerliğide yok .buyrun bakalım.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
yandan görünüşü yüzgecler sarı kırmızı cim bom
üsten görünüşü
göz ve ağız yapısı kesici diş yok
buda lokum balığı
ikisinide yedişm et olarak aynı benzerlikte beyaz yağsız ve ince kılcıklı.

Rauf
07-04-2007, 21:38
İyi aksamlar Rauf abi bu balık tahminimce fanatik galatasaray lı :D fakat İzmir de bu balıktan hic rastlamadım saka bı yana bu balık ta nedır arkadaslar iyi aksamlar hersey gonlunuzce olsun hoscakalın
:)

mustafa arkadaşım bu balıktan 3 sene evvelde tutmuştum yine derin suda cıkmıştı ama o zaman resmini cekme ihtiyacı duymamıştım.egede olmaya bilir daha zamanı var cünki bu süveyş kanalı acılalı beri akdenize cok değişik balıklar girdi balon balığıda bunlardan biri.burada senelerdir var ve kösteklerin canına okuyor duydum ki egedede görünmeye başlamış.onun icn zamanı var dedim rastgele.

ismail çakır
08-04-2007, 13:14
abi seni tebrik ediyorum aynı zamanda takdır de ediyorum. nerden bulursun bu balıkları bilmemki. degil ismini bilmek kendisini sayende yeni görüyorum..:)
aklıma bir kikaye geldi. onu anlatayım. vaktizamanında bulgarıstan'tan göçmen olarak yurdumuza muhacir kardeşlerimiz gelıyor.. adamlar ormanda gezerken bir deve görüyorlar.. daha önce hiç deve görmemişler. bunu bilse bilse hüsmen ağa bilir demişler gitmişler hüsmen ağaya durumu anlatmışlar ve beraberce devenin bulunduğu yere gelmişler. aha bu demişler.. hüsmen ağa öyle bakmış.. böyle bakmış ve ulsa ulsa 100 yaşında tavşan yavrusudur demiş...:D :D :D
onun için ben bir tahminde bulunmayayım..:)

Rauf
08-04-2007, 13:26
hemşo doğru sülersin beyaa uu hüsmen aganın baya bi hikayeleri vardır biride buymuş demeki :D bir bilen cıkar kesi ama ümidim akdenizde balıkcılık yapanlarda.ayrıca sende deniz cacığını resmetsen (deniz hıyarı)onuda buradakiler bilmez selamlar.

mufi
08-04-2007, 14:49
[Only Registered Users Can See Links]

adresindeki Mictiophiformes familyasından olabilirmi?? akdeniz balıklarından..

Rauf
08-04-2007, 17:38

adresindeki Mictiophiformes familyasından olabilirmi?? akdeniz balıklarından..

evet muvaffak arkadaşım haklı olabilirsin o familyadan olabilir ama tam olarak o cinsten yok aralarında.emeğine saygı duyuyorum.

mufi
08-04-2007, 18:02
adresinde daha büyük foto var

mufi
08-04-2007, 18:06
burada da var

ve burada

vede burda
bu balıktan ben marmariste çok tutmuştum ama kumsalda yaşar ve ufaktı.
bilmem doğrumu?? akdeniz balıgı olarak geçiyor

Rauf
08-04-2007, 18:30
burada da var

ve burada

vede burda
bu balıktan ben marmariste çok tutmuştum ama kumsalda yaşar ve ufaktı.
bilmem doğrumu?? akdeniz balıgı olarak geçiyor

ağbi bunların hepsi akdenizde cıkan benimde cok tuttuğum lokum balığı türünden iskenderun tarafında gümüşte derler bak resmini ekliyorum fakat kuvvetle ihtimat benim yakaladığım türde bunlardan bu familyanın derinde yaşayanı hani mercan balıkları nasılsa diptede yaşayan türleri var onun gibi.
unutmadan yazayım bu cinsler avcıdır üstelik bir keresinde tuttuğum ıstavrite atlayıp tekneye kadar bırakmayanını bile gördüm tam 35 santimdi rekor kırmıştım cok şükürki rekoru 2 sene evvel başka arkadaşa devrettikte kurtulduk.niymi kurtuldum bu balığın bir ismi daha var mühtehcende ondan.y balığı der alanyalılar.

mufi
09-04-2007, 07:28
Evet Rauf ustam.. bu belki benzer familya ama dikkat edersek gözler çok iri
belliki 100 mt. den aşagı derinlerin balıgı... sanırım bu hayvan kıyılamazda..

aganta borina borinata
09-04-2007, 07:32
rauf kaptan...bu geçende lokum balığı olarak verdiğin balıklardan... ozaman bi kaç ismini daha yazmıştım...muvaffak abibin verdiği linklerdeki balıklardan ve şüveyş kaynaklı balıklar bunlar...geçen baktığımda bu balıkların bi çok cinsini bulmuştum... bazılarının benzerliğinden dolayı buralarda gümüş diyorlar ama aslında değil...bunların güney amerika sularında bulunanları epey büyüyorlar... bu balıklar genelde ılıman sularda yaşıyorlar... daha doğrusu türlerin gösterildiği haritalarda yerleri o çevrelerdeydi...

Saurida undosquamis
Brushtooth lizardfish
lizardfish
Poisson-lézard
狗母

bu isimlerle ararsanız daha çok bilgiye ulaşabilirsiniz...

rastgelsin...

Rauf
09-04-2007, 07:50
rauf kaptan...bu geçende lokum balığı olarak verdiğin balıklardan... ozaman bi kaç ismini daha yazmıştım...muvaffak abibin verdiği linklerdeki balıklardan ve şüveyş kaynaklı balıklar bunlar...geçen baktığımda bu balıkların bi çok cinsini bulmuştum... bazılarının benzerliğinden dolayı buralarda gümüş diyorlar ama aslında değil...bunların güney amerika sularında bulunanları epey büyüyorlar... bu balıklar genelde ılıman sularda yaşıyorlar... daha doğrusu türlerin gösterildiği haritalarda yerleri o çevrelerdeydi...

Saurida undosquamis
Brushtooth lizardfish
lizardfish
Poisson-lézard
狗母

bu isimlerle ararsanız daha çok bilgiye ulaşabilirsiniz...

rastgelsin...

SAğ ol doğan mufi dostumda bir cok link vermiş baktım selamlar.

Rauf
10-04-2007, 05:38
Latince adı: Aulopus filamentosus

Latince adı: Royal flagfin

Sanırım Türkçemize "Muhteşem Flamayüzgeç" felan olarak tercüme edebiliriz, Kuzey Ege'de bile kaydedilmiş

İşmen, A., Yığın, C.Ç., Çakır, F., 2005. “Kuzey Ege Denizi Kıyıları İçin Yeni Bir Kayıt; Aulopus filamentosus (Bloch, 1792)”. XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, 01-04 Eylül 2005, Çanakkale-Türkiye.

aganta borina borinata
10-04-2007, 06:42
rauf kaptan dün diğer resimler yoktu ya da açılmadı... bu balığı ilk defa gördüm... enteresan bi balık...fishbase den baktım... akdenize cebeli tarık tan giren balıklardan... daha çok orta amerikada ve batı afrikada görülen bi balıkmış...işin enteresan tarafı şu anda yaşadığı bölgeleri gösteren haritada doğu akdeiz işaretlenmemiş...aksine egede hemen her yerde bulunan bi balık olarak gösterilmiş...50 ile 1000 m. derinlik arasında yaşayabiliyormuş ve en çok 44 cm. büyüyebiliyormuş...

rastgele...

kutluhan
10-04-2007, 08:48
Latince adı: Aulopus filamentosus

Latince adı: Royal flagfin

Sanırım Türkçemize "Muhteşem Flamayüzgeç" felan olarak tercüme edebiliriz, Kuzey Ege'de bile kaydedilmiş

İşmen, A., Yığın, C.Ç., Çakır, F., 2005. “Kuzey Ege Denizi Kıyıları İçin Yeni Bir Kayıt; Aulopus filamentosus (Bloch, 1792)”. XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, 01-04 Eylül 2005, Çanakkale-Türkiye.

Rauf hocam sanırım "Türkiye'de Balıklar" adıyla bir kitap çıkarmayı düşünüyorsun. :) rakiplerine ait detaylı dosyalar tutuyorsun, sanırım elinden ne kaçan ne uçan kurtulacak abicim :D iyi avlar iyi çalışmalar.

katiti
10-04-2007, 09:40
Abi valla sayende yeni türler öğreniyoruz, ellerine sağlık...

gıracemi
10-04-2007, 11:46
lokum balığı değilde bu olsa olsa cezerye falan olur abi.. sen boşuna araştırmışsın ben sana onu diim :):D :D :D

Rauf
10-04-2007, 15:53
Aslında bu balığı yakalayan bildiğiniz gibi benimde bu balığın ne menem bir tür olduğunu namık diye antalyalı bir arkadaşım araştırıp bulmuş bende size naklettim.onun icin en evvel ona teşekkür ederim.ben alanya ve civarına olta attığımdan beri böyle değişik balıkları yakalamış merak etmişimdir zira bildiğiniz gibi gelibolulu olduğum icin oradaki türlere benzemeyen calı tutunca merak ederim .bilgisayar işine girdikten sonrada siz arkadaşlarımla paylaşıyorum.aslın balığa gittiğimiz ve teknede bir kac kişi olduğumuz zaman tutulan balıklara bakarım incelerim merak işte göz ucuyla öbür arkadaşlara caktırmadan baktığım zaman gülüşüp ve diğerlerine beni işaret ettiklerini her zaman bilirim selamlar .

Güven ÖZYELDAN
10-04-2007, 16:22
Rauf hocam sanırım "Türkiye'de Balıklar" adıyla bir kitap çıkarmayı düşünüyorsun. :) rakiplerine ait detaylı dosyalar tutuyorsun, sanırım elinden ne kaçan ne uçan kurtulacak abicim :D iyi avlar iyi çalışmalar.

kutluhana katılıyoum şu konuda avlandığınız derinlik ve yerlerde yeni türlerle karşılaşma olasılığınız çok yüksek rauf abi sayende bunlarıda tanımış oluyoruz Ülkemiz sularındaki balık almanağı kulağa hoş geliyor abicim hadi bir gayret el atıver Türkiyede bulunan balık türleri adında bir kazancımız olsun sayende....

aganta borina borinata
11-04-2007, 10:30
neden olmasın tespit edilen balıkların çoğu bu tür yaklaşımlarla ortaya çıkıyor...

güven e katılıyorum...

rastgelsin...