PDA

Tüm Versiyonu Göster : Devlete hitabe (taşınmıştır)

Güven ÖZYELDAN
13-04-2007, 11:47
Devlet'e Hitabe
[2 Ocak 2006 tarihli Radikal gazetesinde yayınlandı]

Ey Türk devleti, birinci vazifen, vatandaşlarına hürmet ve hizmet etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temelin üzerine kurulu demokratik düzen, senin en kıymetli hazinendir.

Geçmişte olduğu gibi bugün de seni bu vazifenden saptırmak, seni vatandaşlarına hürmet ve hizmet yerine tahakküm etmeye davet edenler olacaktır. Kendi ideolojik saplantıları veya çıkarları nedeniyle demokrasi düşmanı kimi güçler ve vatandaşlarına hep tepeden baktıkları için hiçbir zaman onların teveccühünü ve oyunu kazanamamış bir kısım siyasiler, seni milletin meşru temsilcilerine karşı tahrik etmeye çalışabilirler. Milletin iradesini, cebren ve hile ile safdışı bırakmaya kalkabilirler.

Bu demokrasi düşmanlarını dinlemeyecek, elinin tersi ile iteceksin. Vatandaşın iradesini her şeyin üstünde tutacak, bu iradeden başka bir yerden icazet almayacaksın. Demokrasiye ihaneti, en büyük suç sayacaksın.

Dahası, vatandaşların her ne görüşte, inançta ve kimlikte ise, onları öyle kabul edip haklarına saygı gösterecek, hiçbirini hor görmeyeceksin. Kimsenin inancına, diline, kültürüne ve yaşam biçimine karışmayacaksın. Vatandaşlarının başörtüsüne de mini eteğine de, camisine de meyhanesine de müdahale etmeyeceksin. 'Kamusal alan' dediğin ve adı üstünde 'kamu'ya, yani halka ait olan alana, bütün vatandaşlarını buyur edecek, hiçbirine hürmette kusur etmeyeceksin.

Eleştiri almayı bileceksin. Eğer birileri sana kalkar da "geçmişte şöyle hatalar yaptın" derse, onu hapse atıp susturmaya kalkmayacak, dinleyeceksin. Her devlet hata yapar, sen de yapmışsındır, bunu kabul etmekten çekinmeyeceksin. Mağrur olmayacaksın; dedelerimizin dediği gibi, "senden büyük Allah var". Ve dahası, muasır ecnebilerin dediği gibi, Allah'ın her insana bahşettiği, çiğnenemez, kaldırılamaz "insan hakları" var. Bu hakları kendi egemenliğinin üstünde görecek, ancak bu haklara olan saygın nispetinde meşru bir egemenliğe sahip olacağını unutmayacaksın.

Halkının egemenliğinin seninkinin üstünde olduğunu bileceksin. Eğer halkın ve onun meşru temsilcileri, senin egemenliğinin bir kısmını uluslararası kurumlara devretmeye karar verirlerse, buna direnmeyecek, bu yola taş koymayacaksın. Kendini, vatandaşlarını daha özgür, güvenli ve mutlu yapmaya adayacak, bunun için var güçle çalışacaksın.

Muhtaç olduğun kudreti, bugüne dek boşa harcadığın kaynakları verimli kullanmaya başlayarak toparlayabilirsin. Vatandaşlarını takip edip fişleyerek, onları binbir türlü yöntemle "hizaya getirmeye" çalışarak, verimsiz ekonomik tesisler açıp bunları inadına ayakta tutarak, kendi kurumlarını "arpalık" haline getirerek veya yolsuzluklara göz yumarak çarçur edilmiş kaynakları; artık sadece ülkeni kalkındırmaya ve vatandaşlarının eğitim, sağlık ve refah düzeylerini geliştirmeye kullanacaksın.

Bütün bunları yaparsan, hem kendi vatandaşlarının hem de uluslararası camianın güven ve saygısını kazanmış, dolayısıyla 80 küsur yıldır seni endişelendiren müstevlilerden, dahili ve harici bedhahlardan kurtulmuş olursun. Rahata erip huzura kavuşursun.

Aslında son yıllarda tüm bu hedeflerde önemli adımlar attın, az zamanda büyük işler başardın. Ama yolun daha yarısındasın. 2006'da lütfen geriye değil, ileriye doğru yürü. Başaracağına tüm yüreğimle inanıyorum ve arkandayım.

Bir vatandaşın

ramazanuçar
13-04-2007, 11:53
bir teşekkür mesajı atmıştım ama sanırım bu yazı sadece teşekkürle geçiştirilemez.birde ayağa kalkıp alkışlamak lazım.:helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal:

discus
13-04-2007, 12:01
helal abi sana...ellerine sağlık inşallah asıl okuması gerekenlerde okur bunu...

gokseldbuga
13-04-2007, 12:15
[Only Registered Users Can See Links] da yayımlandı

lan, ananı da al git,
elhamdülillah şeriatçıyız ,
Şehitler=kelleler
her 10 Kasımda yaygara kopartılıyor
İçki yasaklansın
Mayo reklamı şehvet sömürüsüdür
Türkiye kendine din olarak Kemalizmi almış başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir....
Demokrasi bizim için bir araç değil amaçtır amacımıza ulaşana kadar....,demokrasi bizim için tramvaydır istediğimiz yerde ineriz,
Yolumuzun üzerine bir inek oturmuş, yolumuzu kapatmaktadır...İneği yolumuzdan önce lafla, usul usul sonra evelallah sizlerin yardımıyla artık nasıl olursa nasıl denk gelirse kaldıracağız..
Hem laik hem Müslüman olunmaz ya laik olacaksın ya Müslüman..
Referansımız İslamdır tek hedefimiz İslam devletidir,
29Zilkade 1421, oğlunun nikah davetiyesindeki tarih,

daha fazla yazmaya elim varmıyor, ideolojik fikirler uğruna süslü kelimeler arasına sıkıştırılmış "hep destek tam destek" sloganının farkına varmayacağımı mı sandın sayın vatandaş?
zaten bu yazı olsa olsa, bir Türk gazetesinde yayımlanırdı.
Ekomomimiz çok iyi , 3-5 aile zengin oluyor devamlı, eskiden Koç, SA, Ezcbaşı vardı şimdi Albayrak, Ülker vs var, Söke ovasından geçtin mi? pamuklar tarlada toplayamıyor çiftçi , toplama parası kazanacağı paradan fazla, zaten artık kimse pamuk ta yetiştirmiyor.
Pazara hiç gittin mi? , kemaraltına hiç gittin mi, tenis topuyla , fondötenle enflasyon açıklamak yetmiyor, sayın vatandaş, sen süslü kelimeleri bırak niyetini açıkça söyle , meclis başkanın açıkladı bile;
"yarınki CUMHURİYET mitingine katılma, seni kışkırtıyorlar, oyuna gelme, herşey çok güzel olacak"...
ah vatandaşım ah bir de bizi keriz yerine koymasan...

discus
13-04-2007, 12:27
göksel abi yazından birşey anlamadım abi biraz daha açıklayabilirmisin.

zeytin
13-04-2007, 12:34
İçinde tek bir Atatürk, Cumhuriyet ve Laiklik kelimesi geçmeyen bu "hitabenin", Cumhuriyeti elimizden alarak bizi 100 yıl geriye götürmeye çalışanlara hizmet etmekten başka hiçbir amacı yoktur. Değil alkışlamak bu yazıyı yayınlayanları esefle kınıyorum, 14 Nisan Cumhuriyet Mitingini haber yapmaktansa bizi bu ülkede susturmaya çalışanlara yaranmak için ne yapacağını şaşıran medyaya karşı da bir tepkide bulunmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu milletin gözü bu kadar kolay boyanmamalı, lütfen aldanmayın ve bu yazının içinde geçmeyen kelimeleri bir bir sıralayıp bir düşünün.

ramazanuçar
13-04-2007, 12:49
bir metni okuyabilen ve okuduğumuda anlayabilen birisi olduğumu düşünüyorum.yukarıdaki metni okudum ve anladım.anladıklarımıda kafamda hiç bir ideolojik düşünce olmadan, sabit fikirlere saplanmadan objektif olarak yorumladım.yukarıdaki yazının TÜRKİYE CUMHURİYETİ ne, ATATÜRK e ve LAİKLİĞE karşı en ufak bir karşıtlığı olmadığı gibi bilakis bu saydıklarınıza taraf ve onları belkide sizden daha çok isteyen bir sonuç çıkardım.bu yüzden ben alkışlamaya devam ediyorum.

gokseldbuga
13-04-2007, 12:51
Önce süslü bi giriş yapalım ki , sahte yemi sallayalım denize

Ey Türk devleti, birinci vazifen, vatandaşlarına hürmet ve hizmet etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temelin üzerine kurulu demokratik düzen, senin en kıymetli hazinendir.

Geçmişte olduğu gibi bugün de seni bu vazifenden saptırmak, seni vatandaşlarına hürmet ve hizmet yerine tahakküm etmeye davet edenler olacaktır.burda niyetimizi belli edelim, yarınki mitinge atıfta bulunarak devam ediyor, sen çalışıyorsun çabalıyorsun ama bak seni vazgeçirmek için yarın toplanıyorlar diyor
Kendi ideolojik saplantıları veya çıkarları nedeniyle demokrasi düşmanı kimi güçler ve vatandaşlarına hep tepeden baktıkları için hiçbir zaman onların teveccühünü ve oyunu kazanamamış bir kısım siyasiler, seni milletin meşru temsilcilerine karşı tahrik etmeye çalışabilirler. Milletin iradesini, cebren ve hile ile safdışı bırakmaya kalkabilirler.Şimdi daha da bariz söylüyor, hep arkasına saklandıkları millet iradesinden bahsediyorlar, birtakım güçler dediği Cumhuriyet mitingine destek verenler, stk olarak ADD, birtakım siyasiler dediği doğu perinçekten tut da artık kim olursa, CHP, Sülü,vs

Bu demokrasi düşmanlarını dinlemeyecek, elinin tersi ile iteceksin. Vatandaşın iradesini her şeyin üstünde tutacak, bu iradeden başka bir yerden icazet almayacaksın. Demokrasiye ihaneti, en büyük suç sayacaksın.
Aynen süslü açıklamalara devam , uyutalım vatandaşı

Dahası, vatandaşların her ne görüşte, inançta ve kimlikte ise, onları öyle kabul edip haklarına saygı gösterecek, hiçbirini hor görmeyeceksin. Kimsenin inancına, diline, kültürüne ve yaşam biçimine karışmayacaksın. Vatandaşlarının başörtüsüne de mini eteğine de, camisine de meyhanesine de müdahale etmeyeceksin.of of of süslü kelimeler eşliğinde diyor ki, devletin kurumlarında siyasi bir imge olan türbana izin vereceksin, bunu da gene ılımlı sözlerle söylüyor , mini etek & türban , alkol& cami, allah aşkına bugüne kadar türban takıyor diye sövülen sayılan dayak yiyen oldu mu? ama oruç tutmadı diye her sene biri bıçaklanıyor, neyse analizimize geri deönelim
'Kamusal alan' dediğin ve adı üstünde 'kamu'ya, yani halka ait olan alana, bütün vatandaşlarını buyur edecek, hiçbirine hürmette kusur etmeyeceksin.
burada açıkça söylemiş zaten

Eleştiri almayı bileceksin. Eğer birileri sana kalkar da "geçmişte şöyle hatalar yaptın" derse, onu hapse atıp susturmaya kalkmayacak, dinleyeceksin. Her devlet hata yapar, sen de yapmışsındır, bunu kabul etmekten çekinmeyeceksin. Mağrur olmayacaksın; dedelerimizin dediği gibi, "senden büyük Allah var". Ve dahası, muasır ecnebilerin dediği gibi, Allah'ın her insana bahşettiği, çiğnenemez, kaldırılamaz "insan hakları" var. gene ılımlı sözlerden sonra konuyu gene türbana geitirip Avrupa mahkemesinin 3 gün önce aldığı karara konuyu getiriyor, ecnebi dediği Avrupa mahkemesi, hani Merve Kavakçıya tazminat ödemeye mahkum oldu ya Türk devleti...Bu hakları kendi egemenliğinin üstünde görecek, ancak bu haklara olan saygın nispetinde meşru bir egemenliğe sahip olacağını unutmayacaksın.

Halkının egemenliğinin seninkinin üstünde olduğunu bileceksin. Eğer halkın ve onun meşru temsilcileri, senin egemenliğinin bir kısmını uluslararası kurumlara devretmeye karar verirlerse, buna direnmeyecek, bu yola taş koymayacaksın. burda daha da coşmuş, AB senin içişlerine dışişlerine karışacak sen susacaksın, egemenliğini devredeceksin, egemenliği uluslararası kurumlara devretmek ne demektir yahu?, bir de diyor ki bunun için poponu yırtacaksınKendini, vatandaşlarını daha özgür, güvenli ve mutlu yapmaya adayacak, bunun için var güçle çalışacaksın.

Muhtaç olduğun kudreti, bugüne dek boşa harcadığın kaynakları verimli kullanmaya başlayarak toparlayabilirsin. gene süslü kelimelerVatandaşlarını takip edip fişleyerek, onları binbir türlü yöntemle "hizaya getirmeye" çalışarak,önceki cümlede askere sataşmış, heni medyamızda çıktı ya asker, şu kişileri izletmiş, istatistikler tutmuş vs vs verimsiz ekonomik tesisler açıp bunları inadına ayakta tutarak, kendi kurumlarını "arpalık" haline getirerek veya yolsuzluklara göz yumarak çarçur edilmiş kaynakları; artık sadece ülkeni kalkındırmaya ve vatandaşlarının eğitim, sağlık ve refah düzeylerini geliştirmeye kullanacaksın.
Burada da hep destek tam destek ilkesini belirterek, süslü kelimeler eşliğinde , ülkeyi satacaksın kardeşim bunları eğitime sağlığa harcayacaksın demiş, süslü kelimeler sağlık ve eğitim. Telekomu satacaksın, tüm haberleşmemiz İngilizlerin eline geçecek, fabrikaları altındaki hammade ile birlikte zararına satacaksın, acımayacaksın diyor arkadaş, zarar eden kurumlar bunlar, ama nedense zarar eden değil hep kar edenleri satıyorlar peştemal fiyatına

Bütün bunları yaparsan, hem kendi vatandaşlarının hem de uluslararası camianın güven ve saygısını kazanmış, dolayısıyla 80 küsur yıldır seni endişelendiren müstevlilerden, dahili ve harici bedhahlardan kurtulmuş olursun. Rahata erip huzura kavuşursun.
Bütün bunları yaparsak,destekleyicin olan ülkeler seni el üstünde iktidarda tutar, ekomonini çökertmez, manda'n olurlar, 80 yıl önce atılmış tohumları kurutursun, diyor nazikçe

Aslında son yıllarda tüm bu hedeflerde önemli adımlar attın, az zamanda büyük işler başardın. Ama yolun daha yarısındasın. 2006'da lütfen geriye değil, ileriye doğru yürü. Başaracağına tüm yüreğimle inanıyorum ve arkandayım.
burada da hep destek tam destek, açıkça neyin destekçisi olduğnu belirtiyor, mevcut hükümete işaret ederek, komşularımız , büyük devletlerimiz ekonomimize dokunmuyor suni istikrar yaşıyoruz ya ondan bahsediyor

Bir vatandaşın

bir de bu şekilde okuyun bakalım farkları bulabilecekmisiniz

ramazanuçar
13-04-2007, 12:57
lütfen yazının tarihine dikkat arkadaşlar 2 OCAK 2006 yani bahsedilen mitingden 16 AY önce.sabit fikirli olmayalım lütfen...

gokseldbuga
13-04-2007, 13:01
İçinde tek bir Atatürk, Cumhuriyet ve Laiklik kelimesi geçmeyen bu "hitabenin",
bravo doğru tesbit, muhtemelen medyadaki Ali Kemaller tarafından ele alınmış bir yazı, zaten cesareti olmadığı için de "bir vatandaş" takam ismini kullanmış

gokseldbuga
13-04-2007, 13:04
Sevgili Metin,
forumun bu bölümünde değil ama haber, tartışma bölümünde olmalıydı haklısın. Bu bölümde bizi bu kadar yakından ilgilendiren bir konunun yayımlanmaması için bir neden yok zira zaten bu bölüm güncel olaylar için ayrılmış.

Işıkla kal

aserkansatı
13-04-2007, 13:04
Bizler burada aynı hobiye gönül vermiş insanlar olarak bulunuyoruz.Farklı politik görüşler olabilir.Bunların tartışılacağı yer balık avı forumu değildir.Lütfen forumu böyle kısır tartışma ortamlarından uzak tutalım.Gereği yok bence...

Alparsbeğ
13-04-2007, 13:13
Sevgili Metin,
forumun bu bölümünde değil ama haber, tartışma bölümünde olmalıydı haklısın. Bu bölümde bizi bu kadar yakından ilgilendiren bir konunun yayımlanmaması için bir neden yok zira zaten bu bölüm güncel olaylar için ayrılmış.

Işıkla kal

Sevgili Göksel, Hemen nasıl gördün de cevap yazın; halbuki yazıyı gonderdikten sonra, boyle bir ortama girmemeye karar vermis ve hemen silmistim; bilgisayar basında oturuyosunuz galiba:) hemen yakalamışsın.

Sevgi ve Işıkla kal :D

zeytin
13-04-2007, 13:15
"lütfen yazının tarihine dikkat arkadaşlar 2 OCAK 2006 yani bahsedilen mitingden 16 AY önce.sabit fikirli olmayalım lütfen..."

Ne yazık ki Cumhuriyetimize karşı yapılan çalışmalar çok önceden başlamıştı. 2003'ten beri ise çok daha hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu yazıda bahsedilenler dikkat ederseniz iktidarın "özde değil sözde" söyledikleriyle aynıdır. Hiçbir zaman Atatürk'ten bahsetmezler, ılımlıyız derler, türban da olsun derler isteyen istediğini giysin derler ama içten içe hazırlıklarını da yaparlar Türkiye'yi Medine'ye çevirmek için. "TÜRKÜM" demeyen, demek istemeyenlerin sözleriyle aynı bu yazı. Bu sebeple bir kez daha düşünün dedim ve gene diyorum bir kez daha düşünün, bu yazının arkasında söylenen çok şey var. Sabit fikirli de değilim önyargılı da, bu yazıyı gerçekten samimiyetle gelip biri bana söyleseydi tam tersi düşünebilirdim ama gazetede yayınlanan bu yazının amacı bellidir.

discus
13-04-2007, 13:20
göksel abi şimdi oldu teşekkürler bir an yanlış fikre kapılmıştım.baştaki tebriğimide geriye çekiyorum aksine yazanları kınıyorum ozaman.benim aklımı karıştıran yazının 2006 tarihli olması.ancak genede bana esnek bir yazı gibi geldi her yöne çekilebiliyo.

gokseldbuga
13-04-2007, 13:22
lütfen yazının tarihine dikkat arkadaşlar 2 OCAK 2006 yani bahsedilen mitingden 16 AY önce.sabit fikirli olmayalım lütfen...

Bravo doğru tesbit, o tarihte ne olabilir diye bir araştırma yaptım ama açıkçası cok ta vakit harcamadım, niyet bellidir, ne tür bir sabit fikrim varsa demek ki ben serap görüyorum satır aralarında.
Bir de rica edicem vatandaşın sayfasında sağ taraftaki konu başlıklarını bir inceleyin hatta isterseniz bir ikisinin içine girip bir okuyun bakalım nelerle karşılaşacaksınız...Hatta zahmet etmeyin ben size konu başlıklarını yapıştırayım buraya, vatandaşın yazdığı başlıklar neden acaba hep dikenüstü konular yada şöyle tesbit edeyim neden hep, aynı medyanın ortak söylemleri

ÖNERİLEN YAZILAR

* » Nasıl Mutlu Olunmaz?
* » Türkiye'nin Ahlak Krizi
* » Devlet'e Hitabe
* » Çıplak Kamusal Alan
* » Şu Çılgın Kürtler
* » Çağın Güçlükleri ve İslam
* » Dindar Olmayan İslamcılık
* » İslami Çoğulculuk
* » Tarihsel Atatürk'ü Keşfetmek
* » Yaratılış ve Darwin
* » Bilim ve Dogmatik Düşünce
* » Gerçeğin Peşinden Gitmek
* » Mine Kırıkkanat'ın Ezberleri
* » Türkiye İran olacak mı?
* » Türkiye ve Başörtüsü
* » "Muhafazakarlaşan Türkiye"
* » Misyonerler, Ulusalcılar, Haçlılar ve Haçsızlar
* » Cumhuriyeti Yaşatmak, 'Kutsal Görevimiz' mi?

[Only Registered Users Can See Links]

discus
13-04-2007, 13:24
ya konumuz balık bizler gene balığa dönelim en iyisi siyaset yazılarak tartışılacak konu değil bence...saygılar...

zeytin
13-04-2007, 13:31
siyasette de balık gibi avlanıyoruz zaten, oltayı yutmuşuz :)

gokseldbuga
13-04-2007, 13:34
Değil alkışlamak bu yazıyı yayınlayanları esefle kınıyorum,
Sevgili Gülnar, daha nazik lütfen,

Güven ÖZYELDAN
13-04-2007, 13:39
şimdiye kadar yazılanlan ve yapılan yorumlar için teşekkür ederim içimi gıcıklayan bir yazı olduğu gibi aldım ve yayınlamak istedim milyonlar satan bir gazetenin sayılarından birinden cıkan, insanları ikilem içinde bırakan bir yazı ve vatandaş ağzından yazılan bir yazı ciddiye alınması gereken bir yazı kusura bakmayın arkadaşlar bu balık ve balıkçılıkla ilgili bir forum başka birşey paylaşılamaz diye birşey yok bence bu kadar hassas konuları sokakta büromuzda veya burada tartışabileceğimiz bir ortam oluşturamazsak keşki diyecek günümüz olmayabilir gelecekte malesef elimizdeki 0,30luk misina 3,00mt kamış ile 2 mercan hayatımıza kurtaramıyacaktır. önce hayatımızı kurtaralım sonra onun tadını çıkartırız...saygılar

zeytin
13-04-2007, 13:39
Esefle kınadığım gazetede bu yazının yayınlanmasıydı, şahıslara yönelik değildi. Yanlış anlama olduysa kusura bakmayın, şahsi bir tartışma olarak değil fikir tartışması olarak algılıyorum bunu. Herkese sevgiler...

gokseldbuga
13-04-2007, 13:41
Sevgili Göksel, Hemen nasıl gördün de cevap yazın; halbuki yazıyı gonderdikten sonra, boyle bir ortama girmemeye karar vermis ve hemen silmistim; bilgisayar basında oturuyosunuz galiba:) hemen yakalamışsın.

Sevgi ve Işıkla kal :D

Meslekten dolayı , bilgisayar başındayım uyku ve balık dışında kalan vakitlerde,

ışıkla kal,

Güven ÖZYELDAN
13-04-2007, 13:45
İçinde tek bir Atatürk, Cumhuriyet ve Laiklik kelimesi geçmeyen bu "hitabenin", Cumhuriyeti elimizden alarak bizi 100 yıl geriye götürmeye çalışanlara hizmet etmekten başka hiçbir amacı yoktur. Değil alkışlamak bu yazıyı yayınlayanları esefle kınıyorum, 14 Nisan Cumhuriyet Mitingini haber yapmaktansa bizi bu ülkede susturmaya çalışanlara yaranmak için ne yapacağını şaşıran medyaya karşı da bir tepkide bulunmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu milletin gözü bu kadar kolay boyanmamalı, lütfen aldanmayın ve bu yazının içinde geçmeyen kelimeleri bir bir sıralayıp bir düşünün.

yorum için açılmış bir konu diğer yorum yapan arkadaşlar gibi yorumunuzu yapın nezaket çerçevesi içinde lütfen....

zeytin
13-04-2007, 13:54
Dediğim gibi şahsınıza veya diğer yorum yapanların şahsına yönelik değildi yazdıklarım, bu yazının gazetede yayınlanmasıyla ilgiliydi. Karşılıklı bir fikir tartışmasıydı. Yanlış ifade kullanmışım, kusura bakmayın, kimseyi rencide etmek istemem. Sevgiler...

gokseldbuga
13-04-2007, 14:12
Ufak bir araştırma,

Yazarın İngilizce sitesi, bir bakın bakalım konular sizi şaşırtacak mı?

ama bunu okumazsanız olmaz, site sizi şaşırtmasın, mutlaka okuyun bakalım Taha oğlu Mustafa kimmiş?

Mustafayı tanıyalım, bir başka site, okuyunuz, o zaman Güvenin bahsettiği " ikilemli yazı" dan kasıtın ne olduğu açıkça ortaya çıkacaktır.

ramazanuçar
13-04-2007, 14:46
ben ne yazarı tanırım nede daha önce yada daha sonra yazmış olduğu yazılarını okumuşluğum vardır.yorumlarım sadece burada verilen yazı ile ilgilidir.
her türk vatandaşı gibi bende ülkemin geleceği ile ilgili konularda fikir sahibiyim.herkesin fikrinede saygı duymaktayım.diğer insanlarında benim fikirlerime saygı duymaları birinci beklentimdir.yorumlarımı kimseyi hedef almayarak ve rencide etmeden yapmaktayım.ayrıca enaz burada yorum yapan arkadaşlar kadar Atatürk ilke ve inkılaplarına, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne ve gereklerine bağlıyım.

gokseldbuga
13-04-2007, 15:05
abicim, Zeytin söyleminden dolayı özür diledi , ne kasdettiğini de belirtti.
Buradaki yazıya gelince, beyefendinin diğer yazılarını sundum ki kimdir , nedir hangi çizgidedir, nerede yetiştirilmiştir, verdiği mesajlar nelerdir diğer yazılarını okuyup ta yorumlayalım bir kere daha. Madalyonun 2 yüzü olduğunu görebilmek açısından verdim linkleri . Fikrine saygı duyarım sen yukarıdaki yazıyı beğenmiş olabilirsin ben neden beğenmediğimi zaten belirttim.

ramazanuçar
13-04-2007, 16:43
verilen linkleri yeni inceleme imkanım oldu.ingilizce olan siteyi inceleyemedim maalesef.diğer sitelerdeki yazılara gelince birinci sitedeki yazılar sadece belli bir ideolojik görüşün sırf kendileri ile aynı düşüncelere sahip olmadığı için yazar ve babası hakkındaki yorumlarına dayanıyor.dolayısıyla objektif bir yazı değil.benim açımdan geçerliliği olmayan bir yazı.(aynı şekilde tam zıt görüşün yorumu olsaydı oda benim için geçersiz bir yorum olurdu.)ikinci verilen linkte ise yazarın yazılarından alıntılar yapılmış ve bu yazınında çoğuna katıldığımı söyleyebilirim.

gokseldbuga
13-04-2007, 17:18
verilen linkleri yeni inceleme imkanım oldu.ingilizce olan siteyi inceleyemedim maalesef.diğer sitelerdeki yazılara gelince birinci sitedeki yazılar sadece belli bir ideolojik görüşün sırf kendileri ile aynı düşüncelere sahip olmadığı için yazar ve babası hakkındaki yorumlarına dayanıyor.dolayısıyla objektif bir yazı değil.benim açımdan geçerliliği olmayan bir yazı.(aynı şekilde tam zıt görüşün yorumu olsaydı oda benim için geçersiz bir yorum olurdu.)ikinci verilen linkte ise yazarın yazılarından alıntılar yapılmış ve bu yazınında çoğuna katıldığımı söyleyebilirim.

Zaten beyefendiyi anlayabilmek için için öncelikle karşıt görüşün ne düşündüğünü öğrenmek gerekir, yani acep karşı taraf bu adam hakkında ne düşünüyor sorusunun cevabı 1. linkte, bunda şaşırılacak birşey yok. Tam zıt görüş nedir? yani beyefendinin sevenlerinin görüşleri mi? yani bu kesim "biz bu yazarı seviyoruz, çünkü..." diye açıklamalar yapsalar , o da mı geçersiz olacak e o zaman biz bu adamın fikri nedir nasıl anlayacağız?

2. verilen linkte aynı bu konunun başındaki gibi beyefendinin satır aralarına ustaca yerleştirdikleri seçilmiş ve okura sunulmuş,bu yazının çoğuna katıldığını söylemekle , yazarın bu seçilmiş alıntılarına katılıyorsan o zaman bu konuyu bu kadar uzatmanın manası yok,
"Atatürk ilke ve inkılapları" , 2. link zaten beyefendinin bu anlayışa ters olduğu üzerine yayımlanmıs.
yok eğer 2. linki yayımlamış kişiye katılıyorsan , en başa dönmüş oluyoruz.

ramazanuçar
13-04-2007, 17:34
Zaten beyefendiyi anlayabilmek için için öncelikle karşıt görüşün ne düşündüğünü öğrenmek gerekir, yani acep karşı taraf bu adam hakkında ne düşünüyor sorusunun cevabı 1. linkte, bunda şaşırılacak birşey yok. Tam zıt görüş nedir? yani beyefendinin sevenlerinin görüşleri mi? yani bu kesim "biz bu yazarı seviyoruz, çünkü..." diye açıklamalar yapsalar , o da mı geçersiz olacak e o zaman biz bu adamın fikri nedir nasıl anlayacağız?

2. verilen linkte aynı bu konunun başındaki gibi beyefendinin satır aralarına ustaca yerleştirdikleri seçilmiş ve okura sunulmuş,bu yazının çoğuna katıldığını söylemekle , yazarın bu seçilmiş alıntılarına katılıyorsan o zaman bu konuyu bu kadar uzatmanın manası yok,
"Atatürk ilke ve inkılapları" , 2. link zaten beyefendinin bu anlayışa ters olduğu üzerine yayımlanmıs.
yok eğer 2. linki yayımlamış kişiye katılıyorsan , en başa dönmüş oluyoruz.

yazarı sevenlerin yada sevmeyenlerin yorumlarına göre değil yazarın yazdıklarının benim düşüncelerimle örtüşüp örtüşmemesine bakıyorum.dolayısıyla bir kişi hakkındaki düşüncelerimi başkalarının o kişi hakkındaki yorumlarına göre değil kendi fikirlerime göre belirliyorum.ikinci linkteki yazıdan benim çıkardığım sonuç hiçte Atatürk ilke ve inkılaplarına ters bir düşüncede olmadığı idi.her ne kadar sadece alıntılar yaparak yayınlanmış olsada yazıdaki ana tema BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK' ü doğrularıyla ve yanlışlarıyla sevmek onu tanrılaştırmamaktı.demekki insanlar okudukları şeylerden farklı sonuçlar çıkarabiliyorlar.yada anlamak istedikleri gibi anlıyorlar desek daha mı doru olur?

gokseldbuga
13-04-2007, 18:16
Haklısın Ramocum anlamak istediğimiz gibi anlıyoruz,
Sonucta sen kendi değerlerine binaen mesajdaki yazıyı ayakta alkışma hürriyetine sahip isen ve ben de buna saygı gösteriyorsam,
benim de kendi değerlerime binaen beyefendinin sinsi yazılarını deşifre etme hürriyetim var demektir, ki buna da saygı duyacağından hiç şüphem yok

ramazanuçar
14-04-2007, 08:25
ne demek kardeşim tabiki saygı duyuyorum.sonuçta hepimiz bu ülkenin evladıysak ve bu ülke yararını düşünüyorsak herkes kendi düşüncesine göre hizmet edecektir.buda demokrasinin gereğidir zaten.hürriyetler kısıtlanmadığı müddetce bizler(tüm ülke insanlarını kastediyorum yanlış anlaşılmasın) için bu ülke daha rahat ve yaşanılır olacaktır.

balıkcı
14-04-2007, 08:48
Ne kadar hazırız tartışmaya,türk milletinin çok bildiği iki konu vardır biri politika ötekide futbol,ben politikadan hiç anlamam ama isterdimki türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının hepsi bir kaç sene avrupada yaşasın ve dünyayı biraz tanısın,vatandaş aç ben şeriatcı olmuşum yada atatürkcü olmuşum kimin derdinde,bu görüşlerden evvel benim halkım ne durumda ülkem kalkınmışmı bunları sormak gerek kendimize,evet atatürk çok değerli bir devlet adamı çok değerli bir önderdi türk halkı için atatürke sövmek ne bir müslümana nede herhangi bir insana yakışmaz müslüman olmadan önce insan olmak gerek yoksa müslümanlık seni kabul etmez,öteki taraftan bir kişi müslümanlığını yaşamak isterse onada zorla başını aç demek yanlıştır ve ona sen geri kafalısın demek,avrupada kimse kimseye neden örtülüsün diye bir soru yöneltmez,,,biz geçmişimizdeki büyük önderlerimizle iftahar etmeliyiz ama şunuda unutmadan artık onlar aramızda yok,dünya değişiyor bu değişen dünyaya ayak uydurarak geçmişimizi untmadan ve bölünmeden yolumuzu almalıyız yoksa arap ülkelerinde olduğu gibi geride kalır ve günün birinde ıraka girdikleri gibi onlara uygulanan vahşet gibi bizede uygulanır,ben cumhurbaşkanını sevmeye bilirim,ben başbakanı sevmeyebilirim ama makama saygı duyarım o makam türkiyenin makamıdır türk halkının makamıdır,dört dörtlük insan kaldımı dünyada bilmem ve her insanda en azından bir kaç kere hata yapmıştır hayatında biz bu hatalarla o insanları değerlendirirsek vay halimize kimseyi bulamayız bizi yönetecek,insanları yaptıkları ile değerlendirelim hataları ile değil...

ramazanuçar
14-04-2007, 08:51
selim abi duygularıma tercüman oldun çok teşekkürler...

Uzm.Dr.Rastgele
14-04-2007, 19:39
Günlerden beri ha bre yazıldı,söylendi....Kimi öyle,kimi ise böyle.....Ve geldik 14.04.2007 Cumartesi günü yapılacak olan ''Cumhuriyet'imize sahip çıkma'' mitingine.....Sanırım bugün başkentimiz Ankara'da toplanan yüzbinleri gördükten sonra sanırım diyecek laf kalmadı....:helal: Anlayan anlamıştır.......

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

balıkcı
14-04-2007, 21:59
Ben anlamadım,ishak bu bayrak salayanlardan kaç tanesi vergisini tam anlamı ile ödemiş,kaç tanesi yere sokakta yürürken çöp atmamış,KAÇ TANESİ balık tutarken,,bu tutmuş olduğum balık sirkülere göre küçük geri salayım,,demiş kaç tanesi devlet dairelerinde kuyruk beklememek için rüşvet vermemiş ilk sırada olanın hakkını yememiş vs vs...öyle bayrak sallamakla ve bayrak açmakla türk olunmaz ve cumhuriyet korunmaz,yaşadığı toprakları bütünüyle koruyana,vergisini verip başkalarının hakkını yemeyene ben türk derim,cumhuriyeti korur derim,bunlar haricinde olanları başka katagoride değerlendiririm ben,ben vatanı batırmışım cumhuriyet ne işime yarar vatan olmadan,onun için bu kalabalığın ne yapmak istediğini anlamadım ben,bu yazdıklarımı yapmışlarmıki acaba böyle toplanıp bayrak sallıyorlar.

gokseldbuga
15-04-2007, 10:41
Selim abi, yukarıdaki kalabalığın ne yapmak istediğini anlamamanızı da ben anlayabilmiş değilim, bu miting çağrısı birkaç haftadır gündemde hiç karşılaşmadınız mı yada merak etmediniz mi bu insanların derdi nedir? Yukarıdaki kalabalığın toplanmasını vergi ödemekle, yere çöp atmayıp ufak balıkları geri salmakla açıklamanıza da hayran kalmadım diyemem. Eğer bugunku gazeteleri incelerseniz, mitinge katılan insanların büyük çoğunluğun genç yani öğrenci kesimden, diğer çoğunluğun da , üniversite, işçi, memur kesimiminden olduğunu görürsünüz ve bu kimselerin vergi karçırmasının mümkün olmadığını da biliyorsunuzdur çünkü devlet otomatikman bordromuzdan kesiyor, Almanyada da uygulama aynımıdır bilemem.
O zaman ben size şöyle açıklayıvereyim , Tayyip beyin oğlu evelsi gün bilmem kaç milyon dolara gemi satın aldı, biliyorsunuz geçmişte de kırmızı ışıkta durmadığı için Sevim Tanüreğin ölümüne needen olmuş kaza delilleri birbir temizlenmişti, bir diğerinin oğlu kuş giribinin kol gezdiği günlerde özel yumurta fabrikası kuruyor, kızınin Telsime kaç giri giriş çıkış yaptığı kesinleşti,ihalelerin yanlı şirketlere verildiğini kendi milletvekilleri açıklıyor, ....
Siz son cümlenizde bu insanları başka kategoride değerlendiriyorsunuz, 1000 liraya zar zor ulaşan maaşları ile mi rüşvet verecekler, vatanı batıracaklar? Bayrak sallanmakla bal gibi Cumhuriyet korunur eğer anlamak isteyen anlar ise, bu demokratik bir harekettir " Minareler süngümüz ,Camiler kışlamız, kanlı mı olur kansız mı, o ineği, yolumuzdan evelallah artık nasıl gerektiriyor ise kaldırırız" gibi fiziksel tehditleri yok en azından.
siz bunları hiç görmüyor yada bilmiyorsunuz ve fakat yukarıdaki kalabalığı ilginç söylemlerle eleştiriyorunuz ben de bunu hiç anlayamıyorum işte

gokseldbuga
15-04-2007, 11:01
Ne kadar hazırız tartışmaya,türk milletinin çok bildiği iki konu vardır biri politika ötekide futbol,ben politikadan hiç anlamam ama isterdimki türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının hepsi bir kaç sene avrupada yaşasın ve dünyayı biraz tanısın,vatandaş aç ben şeriatcı olmuşum yada atatürkcü olmuşum kimin derdinde,bu görüşlerden evvel benim halkım ne durumda ülkem kalkınmışmı bunları sormak gerek kendimize,evet atatürk çok değerli bir devlet adamı çok değerli bir önderdi türk halkı için atatürke sövmek ne bir müslümana nede herhangi bir insana yakışmaz müslüman olmadan önce insan olmak gerek yoksa müslümanlık seni kabul etmez,öteki taraftan bir kişi müslümanlığını yaşamak isterse onada zorla başını aç demek yanlıştır ve ona sen geri kafalısın demek,avrupada kimse kimseye neden örtülüsün diye bir soru yöneltmez,,,biz geçmişimizdeki büyük önderlerimizle iftahar etmeliyiz ama şunuda unutmadan artık onlar aramızda yok,dünya değişiyor bu değişen dünyaya ayak uydurarak geçmişimizi untmadan ve bölünmeden yolumuzu almalıyız yoksa arap ülkelerinde olduğu gibi geride kalır ve günün birinde ıraka girdikleri gibi onlara uygulanan vahşet gibi bizede uygulanır,ben cumhurbaşkanını sevmeye bilirim,ben başbakanı sevmeyebilirim ama makama saygı duyarım o makam türkiyenin makamıdır türk halkının makamıdır,dört dörtlük insan kaldımı dünyada bilmem ve her insanda en azından bir kaç kere hata yapmıştır hayatında biz bu hatalarla o insanları değerlendirirsek vay halimize kimseyi bulamayız bizi yönetecek,insanları yaptıkları ile değerlendirelim hataları ile değil...

Haklısın Selim abi, biz sınırları düz çizgilerle belirlenmiş , etrafı dindaş ülkelerle kaplı bir coğrafyada yaşamıyoruz, yaşadığımız toprakların ne önemli ne tehlikeli bir coğrafyada olduğu bellidir. Ne güzel demek ki hepimiz konuşma özgürlününe sahibiz, tepkisiz bir Avrupalı olmaktasa tepkili bir Türk olmayı tercih ederim,eğer herhangi bir konu üzerinde bilgim var ve konuşabilecek yetkinlikte hissediyorsam paylaşır, hiç bilmiyor isem susar dinlemeyi tercih eder araştırır ve öğrenirim,mecliste 2 lafı biraraya getiremeyip konuşanlar bir de ömür boyu dokunulmazlık tacı ile taçlandırılıyorlar ise ben, sen,o , iz, siz onlar konuşabiliriz demektir,bunun Avrupada yaşamakla da pek bir alakası yoktur, eğitimle ilgilidir, söz meclisten dışarı Avrupaya çalışmaya gitmiş ve orada kalmış insanlarımızın da gösterdikleri davranışlardan ne kadar geliştikleri bellidir, bunu her alanda test edebiliriz, mesela Kuşadasına, Gümüldüre vs bir gidiniz, yatınız şezlongunuza seyreyleyiniz Alamancı vatandaşlarımızı .(Alamancı genel tabirdir, yurt dışına yıllar önce çalışmaya giden insanlar kasedilmiştir yani Almanya, Belcika , Fransa, Danimarka vs).
Örtüye gelirsek, hiçkimsenin örtüyle derdi yoktur, olsaydı sokaklarda rahatça kimse dolaşamazdı, araştırırsanız zaten tüm kültürlerde çeşitli sebeplerle örtü bulunur (Rus, Kelt, Arap, Fin, Yahudi vs)bir önceki mesajımda zaten açıklamıştım neyin ne olduğunu. Örtü ayrı şey türban ayrı şeydir,türbanı örtü kategorisine sokarak meşrulaştırmaya çalışmanın gereği yoktur, ayrıca Avrupada bazı ülkelerde okullarda dinsel imgelerin kaldırıldığını yasaklandığını, türban ile okula girilmesine izin verilmediğini mandacı medyamız bile baş puntolarla yazmıştı, Almanyada durum nedir bilemem ama Fransa ve Italya da yaşandığını söyleyebilirim,Danimarkanın karikatürlerini ve Hristiyan alemin desteğini hatırlatırım ,Almanyada tarikatlara yapılan baskılanları da gözardı edemeyiz, o yüzden Avrupalı hoşgörüsünü geçiniz derim, nacizane avrupayı enine boyuna dolaşmış birisi olarak.
Milletin aç olduğunu bir de devlet görse bakın o zaman katılırım size.

balıkcı
15-04-2007, 15:03
Üzülüyorum çünki anlatmak istediğimi anlatamamışım,ben bu konu hakkında fazla bir şey yazmayacağım konu uzamasın ve balıkcı sayfalarındada politika olmasın diye,yalnız şu iki şeyi yazacağım,ben bu konu başlarken yazmış olduğum yazıda politikadan hiç anlamam dedim,doğru hiç anlamam hele türkiyede olan politikadan,ikincisi avrupada yaşayan türkler,aslında çok uzun konu,avrupada bulunduğunu yazmışsın,avrupayı tanımak için bulunmak yetmez benim gibi 30 sene yaşayacaksın toplumla kaynaşacaksın o zaman anlayabilirsin avrupanın kültürünü şunu untmayalım bu gün türkiyenin turizmi ayaktaysa bu avrupalı türkler sayesindedir türk politikacıların değil,bu gün merkez bankasının döviz rezevleri dolu ise gene bizim sayemizdedir politikacıların değil,haklısın avrupadaki türkler değişime uğramamıştır geldikleri gibi türk kalmışlardır,geldikleri günki türkiyede kalmışlardır ilerleme kaydetmemişlerdir ki bu avrupa ülkelerinin bizleri asimilasyon etme arzularına karşı koyarak olmuştur iyikide öyle kalmışız değişim göstermeden ülkesini ve vatanını severek yaşamışız,her türk evladı gibi.

gokseldbuga
15-04-2007, 15:22
Selim abi, üzülmenize gerek yok ben sizi incitecek hiçbirşey söylemedim, doğrudur Avrupadaki Türkler konusu çok geniş ve uzundur . Avrupayı tanımak ise gene çok ayrı bir konudur, kişi vardır gider beğenir adapte olur yaşar, kişi vardır yaşamak zorunda olduğu için yaşar, kişi var zaten Avrupalıdır bunun için Avrupada yaşamasına gerek yoktur.
Bu bölüm tartışma, sohbet ve haberler bölümü, dernekleşip birtakım yaptırıma sahip olmayı hedefliyoruz ama geleceğimizi yakından ilgilendiren konuları balıkçılık forumuna taşımazsak bizim dernek olmamızın ne amacı kalacak? Örneğin yarın öbürgün 1 balık çiftliği deniz temizliği için alması gereken önlemleri almayacak biz de yakasına yapışacağız, önümüze bürokratik,siyasi bir sürü engel çıkacak, o zaman ne olacak?
Üzülüyorum çünki anlatmak istediğimi anlatamamışım,ben bu konu hakkında fazla bir şey yazmayacağım konu uzamasın ve balıkcı sayfalarındada politika olmasın diye,yalnız şu iki şeyi yazacağım,ben bu konu başlarken yazmış olduğum yazıda politikadan hiç anlamam dedim,doğru hiç anlamam hele türkiyede olan politikadan,

keşke fikir de belirtmeseydiniz o zaman, o insanlar da sizin dediğiniz gibi Türk evladı