PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bu Zamanda İyi Bir Sazan Avı idi

iesencan
15-04-2007, 13:27
Arkadaşlar Ben bu 10 Kiloluk Sazanı 12.04.2007 tarihinde Yakaladım.Sazan Erkek olduğundan dolayı geri bırakmadım.Bu mutluluğu sizlerle paylaşmak istedim.Saygılar Rastgele

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Emre
15-04-2007, 20:01
vayy be maşşallah :D hocam nazar değmesin be sazanda sazanmış:D allah daha büyüklerini tutmak nasib etsin

iesencan
15-04-2007, 20:29
Sağol Emre Kardeş Darısı Senin Başına İnşallah Sen daha büyüklerini tutarsın
Rastgele Kardeşim

discus
15-04-2007, 20:49
ismail hocam tebrik ederim maşallahı var.hocam birde anlatımla şöyle bir süslesek malum baya heyecanlı ve yorucu olmuştur tutması.

iesencan
15-04-2007, 21:07
Anlatacak çok önemli bir konu değil ama senin için anlatayım.Sabah 06.00 da göle iki arkadaş gittik ve Şamandıralı oltalarımızı suya attık.Saat:11.00 a kadar hiç balık vurmadı ve yağmur ve yağmurla birlikte dolu yağmaya başladı.Yaklaşık 1 saat kadar sonra yağmur kesildi ve ben yemlerimi değiştirdim ve oltaları tekrar suya attım.10 Dakika kadar sonra bu kuzu açık olan oltamın balansını boşaltmaya başladı, yaklaşık 50 metre bıraktım ve sonra yavaş bir şekilde çıkardım.Kepçe yardımı ile dışarıya aldım.Aynı gün 3 er kiloluk iki tane ve birtane de 5 kiloluk aldım.Burası terör bölgesi olduğundan yıllarca kimse avlanmamış ve gölde aşırı büyük balıklar bulunuyor.İnşallah yakında bunların 15 lik 20 kg lıklarını göndereceğim.Saygılar

giritli
16-04-2007, 08:50
Tebrikler güzel av olmuş...daha büyükleri de nasip olur inşallah...

aganta borina borinata
16-04-2007, 09:56
tebrikler balık çok güzel...

acaba bu balıklar için bi yasak dönem varmıdır...yasak dişi ya da erkek olarak tolerans tanıyormu...

Taygun KOCABIYIK
16-04-2007, 14:57
Tebrikler gayet güzel balık bende merak ettim doğan abinin sorduğu soruyu cevaplandırırsanız merakımızı gidermiş olursunuz.

giritli
16-04-2007, 17:13
Daha önce tebrik etmiştim ama sanırım 37/2 nolu sirkülerin ,3.bölüm ,7.madde ,
4.ve 5. çizelgelerine göre eskişehir ilinde sazan için 01/04-30/06 tarihleri arası yasak dönem görünüyor...umarım bundan sonra sirkülere uygun dönemlerde av yaparsınız da tebriklerimiz kursağımızda kalmaz...saygılar...

iesencan
16-04-2007, 18:17
Arkadaşım Eskişehir için doğru söylüyorsun.Ama ben bu balığı Mardin ilinde özel bir avlakta avladım.Avlaklarda dahi olsun dişi balık tuttuğum zaman geri bırakıyorum.Teşekkürün ve düşüncen için sağolasın.Saygılar.

gokseldbuga
16-04-2007, 22:27
Daha önce tebrik etmiştim ama sanırım 37/2 nolu sirkülerin ,3.bölüm ,7.madde ,
4.ve 5. çizelgelerine göre eskişehir ilinde sazan için 01/04-30/06 tarihleri arası yasak dönem görünüyor...umarım bundan sonra sirkülere uygun dönemlerde av yaparsınız da tebriklerimiz kursağımızda kalmaz...saygılar...

Ben neden bu forumu ve insanlarını seviyorum. Belki hatırlarsınız bu "sirküler avcılığı" konusunda daha önce de yazılar yazmış rahatsızlığımı açıkça dile getirmiştim, hatta bugün gene bu "sirküler avcılığının" bir örneğini okudum ama hele şükür bu sefer duyarlı bazı arkadaşlar özeleştiri yapmayı bilmiş, (başka bir forumdan bahsediyorum) .
Bu olayın üstüne şimdi Onur'un mesajını okudum, nazik , kırmadan , önyargısız, uygun bir dille uyarısını sunmuş,(yer belirsizliği olmuş olsa da, umarım tarih uygundur) teşekkür ederim kardeşim.

gıracemi
16-04-2007, 22:52
''''Burası terör bölgesi olduğundan yıllarca kimse avlanmamış ve gölde aşırı büyük balıklar bulunuyor.'''' cümlesiyle Eskişehir arasında bi bağ kuramamıştım zaten bende:).. bütün sorular yanıtlanmış oldu böylece:D güzel av ismail bey tebrik ederim...

gokseldbuga
16-04-2007, 23:14
ben iyice karıştım, Kütahya nerden çıktı yahu, Eskişehir diil miydi?

gıracemi
16-04-2007, 23:21
düzelttim kardeşim :)

mufi
17-04-2007, 06:31
''''Burası terör bölgesi olduğundan yıllarca kimse avlanmamış ve gölde aşırı büyük balıklar bulunuyor.'''' cümlesiyle Eskişehir arasında bi bağ kuramamıştım zaten bende:).. bütün sorular yanıtlanmış oldu böylece:D güzel av ismail bey tebrik ederim...

aynı cümleye bende bir an takıldım ama konu balık dışı diye İsmaile fazla soru sormadım.

giritli
17-04-2007, 07:47
Arkadaşım Eskişehir için doğru söylüyorsun.Ama ben bu balığı Mardin ilinde özel bir avlakta avladım.Avlaklarda dahi olsun dişi balık tuttuğum zaman geri bırakıyorum.Teşekkürün ve düşüncen için sağolasın.Saygılar.

İsmailcim beni yanlış anlama ama 37/2 nolu sirkülerin yasak dönemler çizelgesinde illere göre avlanmanın yasak olduğu dönemler verilmiş...
Mardin ilimiz için avlanmanın yasak olduğu dönem 15/Mart-15/Haziran dır...
Yani sirküleri hazırlayanlar sazan için avlanması yasak yerler(göl veya özel avlak) olarak değil,avlanması yasak dönemler belirlemişlerdir...saygılar...

giritli
17-04-2007, 07:55
Ben neden bu forumu ve insanlarını seviyorum. Belki hatırlarsınız bu "sirküler avcılığı" konusunda daha önce de yazılar yazmış rahatsızlığımı açıkça dile getirmiştim, hatta bugün gene bu "sirküler avcılığının" bir örneğini okudum ama hele şükür bu sefer duyarlı bazı arkadaşlar özeleştiri yapmayı bilmiş, (başka bir forumdan bahsediyorum) .
Bu olayın üstüne şimdi Onur'un mesajını okudum, nazik , kırmadan , önyargısız, uygun bir dille uyarısını sunmuş,(yer belirsizliği olmuş olsa da, umarım tarih uygundur) teşekkür ederim kardeşim.
Gökselcim rica ederim kardeşim gayet güzel özetlemişsin...yer konusunda belirsizliğimiz vardı ama Mardin olduğunu öğrendik...zaman konusunda da
12/nisan/2007 de tutulduğunu biliyoruz...bu tarihte sazanın tutulmasının yasak olmadığı illeri yazıyorum (Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Van)...sazan ile ilgili avlanılan yerin yani göl,nehir,akarsu,dere,özel avlak olmasının bir önemi yok...sirkülerde sadece belirli iller için yasak dönemlerden bahsedilmiş...yani yasak olan dönemde hiçbir yerde tutamazsın demişler...

gokseldbuga
17-04-2007, 08:00
Gayet güzel, gerekli uyarı alınmıştır diye düşünüyorum ,