Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : yeni üye ve soru

mehmet
16-04-2007, 16:34
slm arkadaşlar benim matrix 37 sonarım var ama bununla denizin dibini anlamak oldukca zor yardımcı olabileçek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.şu taşları bir görebilsem..

igmsva
16-04-2007, 16:42
aramıza hoş geldiniz. imza ayarlarınızı düzenlerseniz. size hitapta güçlük çekmeyiz. sanırım sorunuza bilgi sahibi ustalarımız en kısa sürede cevap verecekledir.

discus
16-04-2007, 17:16
aramıza hoşgeldiniz kalıcı ve katılımcı olmanız dileğiyle...

giritli
16-04-2007, 17:22
Hoşgeldiniz...rastgelsin...

Rauf
16-04-2007, 19:05
[QUOTE=mehmet]slm arkadaşlar benim matrix 37 sonarım var ama bununla denizin dibini anlamak oldukca zor yardımcı olabileçek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.şu taşları bir görebilsem..[/QU

Mehmet hoş geldin bu marka sonarı hic duymamıştım buradan tarif etmek gercekten cok zor.

amatör balıkçı
16-04-2007, 19:37
Aramıza hoşgeldin Mehmet,matrix 37 Humminbird' ün ürettiği serilerden biri,ben kullanmadım ben Garmın 250 kullanıyorum ancak bildiğim kadarıyla hemen hemen bütün fishfinder ların çalışma sistemi birbirine benzer menülere girerek gerekli manuel ayarları yapıcaksınız ve o şekilde çalıştıracaksınız ,bu şekilde uzaktan yardım edebilmemiz çok zor durumu yakından görmek gerek ama yakın çevrenizde kullanan biri varsa size mutlaka yardımcı olabilir.

aganta borina borinata
17-04-2007, 07:44
hoşgeldiniz...

rastgelsin...

mufi
17-04-2007, 10:43
slm arkadaşlar benim matrix 37 sonarım var ama bununla denizin dibini anlamak oldukca zor yardımcı olabileçek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.şu taşları bir görebilsem..

mehmet merhaba hoşgeldin kendini tanıtan bilgileride tamamlayıver.
senin soruna gelince diger arkadaşımızında dediği gibi hepsinin prensibi aynıdır bende amerikan eagle pro supra diye eski bir model kullanmıştım derinlik 100m idi
buradaki ayarları sen kendin yapacaksın uzaktan anlatmak zor.
sana yaraıyacak olan şey ler
derinlikleri metre cinsinden / balık görüntüsünü boy cinsinden/tarama hızını yavaş yaparsın/ birde balıgın cinsine göre hangi seviyede ne var zaten onu sen bileceksin.
zaman içinde kolaylık sağlar..

katiti
17-04-2007, 12:19
Aramıza hoşgeldiniz, sanırım bu konuda Erol Abi bir yorum getirebilir. Benim naçizane gördüğüm birkaç balık bulucuda zemindeki siyah bölgelerin yoğunluğu arttıkça taş olduğunu anlıyordunuz.

Aradaki farkları görmek adına zeminin taş olduğunu bildiğiniz bölgelerde ve taş olmadığını bildiğiniz bölgelerde gezerek değişimi anlama alıştırmaları yapabilirsiniz sanırım...

mehmet
17-04-2007, 14:21
Arkadaşlar matrix 37 sonar hakkında yardımcı olabilecek kimse varmı.bir türlü taşlık alanı bulamıyorum .

gokseldbuga
17-04-2007, 14:28
Mehmet Bey, öncelikle kontrol panelinize girerek imza ayarlarını yapmalısınız. Bu ayarlarda, ad soyad , doğum tarihi, Şehir zorunludur.
Ayrıca , daha önce sormuş olduğunuz soru hakkında bilgiler verilmiştir, lütfen değişik yerlere konu açmadan önce daha dikkatli araştırınız,

yardıma ihtiyacını zolursa özel mesaj atınız

saygılar

mufi
17-04-2007, 17:40
Arkadaşlar matrix 37 sonar hakkında yardımcı olabilecek kimse varmı.bir türlü taşlık alanı bulamıyorum .

mehmet sorunu anlıyamadım.. ama bende ki eagle de sert zemin koyu+siyah yumuşak zemin acık+dagınık noktalı+gri gibi gözüküyordu sanırm sistem aynıdır yani akranın dibinde zifiri siyah varsa ki kesik/ görüntü ise semin serttir kırma lık veya tam kayalıktır zira aynadan gönderilen sinyal geri gelip ekranda koyu yansır ise bu aşagıdaki zemin in sert oldugunu gösterir eger dip kum ise sinyaller kumu geçtiğinden geriye dönen sinyal azalır.... taban görüntüsü noktalı / acık renk gözükür.. o zaman anlarsınki yumuşak zemindesin kum veya balçık zaten oltaya sadece 250 gr lık agır bir iskandil baglayıp indirdiğinde ve dibe deydirip kaldırdıgında diba yapışır..eger dip kırma/taş ise parmagındaki takırtıdan hissedersin zemin serttir...
burada bu makinayı kullanırken aynı zamanda da o yörlerde gezen eski balıkçılardan da ön bilgi alırsan iyi olur

levrek
17-04-2007, 22:11
Mehmet arkadaşım ,sonarla ilgili bir takım bilgileri [Only Registered Users Can See Links] linden okuyabilirsin.Sonarınızla ilgili problemleri ilgili başlık altında daha detaylı verebilir iseniz elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız.Örneğin Çevirici/Ayna(Transducer) in montajının doğruluğundan ekranı okuyabilme şekline kadar dateylar gereklidir,sevgilerimle

gıracemi
17-04-2007, 22:14
erol abi sen olmasan bu problemin çözüleceği yoktu.. iyiki varsın :artist: :helal: :helal: