PDA

Tüm Versiyonu Göster : 19 Nisan İzmir-Alaybey Raporu

Lethe
21-04-2007, 08:48
herkese merhabalar..
oldukça yoğun ve stres dolu bir iş günün ardından biraz sakinleşmek için servisten indiğim gibi eve uğrayıp,takımları aldım ve herzamanki mekanım olan alaybey askeri tersane yanında aldım soluğu.civardaki yemcilerin birinden bir paket kırmızı kurt bulabildim.akşam 7 buçuk civarı kurdum mancınıkları.bir kaç tane el büyüklüğünde ısparoz çıktı.aynen denize gitti geri.maksat oltanın ucunda bişeyler hissetmekti zaten.derken hava karardı,vuruşlar da oldukça azaldı.bari biraz da at-çek yapıp eve kaçayım dedim.kefal-gamit benzeri parlak bi sahte yemle at çek yaparken, kıyıya yakın, yemin arkasından koyu renkli bişeyin geldiğini gördüm.makineyi sarmayı bıraktım,hoop üstünde.iri bir mürekkep balığı.kalamayı biraz gevşetir gevşetmez,alıp götürdü yemi.biraz ben çektim biraz o çekti.oyun oynuyoruz sanki birbirimizle :) baktım olmucak bari kıyıya alıyım dedim.ama taşlara öyle bir tutunuyor ki,kaldıramıyorum denizden.ağır da zaten.ee kepçe de yok..sonuçta kurtulup gitti.aynı senaryo en az 10 kere yaşandı.oltadaki yem kalamar için olmadığından kurtulmaları kolay oldu.ama sonunda yakışıklı bir tane denk getirdim.hem de bu sefer mürekkep balığı değil,kalamardı..sonuç olarak köfezde baya kalamar&mürekkep balığı var.meraklılarına duyurulur..aşağıda da fotoğrafları :)
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

er35han
21-04-2007, 09:05
ulaş tebrikler:helal: , kalamarı yakalayınca ne stres kalmıştır nede yorguluk. kalamarda büyükçeymiş, avın tadını çıkarmışsın:P

gıracemi
21-04-2007, 10:47
dur sen ben bu akşam bi gideyim alsancağa doğru.. malum sezonda geliyo, dondurayım onlardan birazda yem sıkıntısı bari çekmeyelim :)

Rauf
21-04-2007, 13:31
Ulaş genc arkadaşım böyle balık bulupta oyalanılırmı valla ben olsam yakalaya bildiğim kadar yakalardım aman doğru takımlarla git her zaman cıkmaz bu güzeller karşına rastgelsin.

Uzm.Dr.Rastgele
21-04-2007, 14:43
Ulaş, kalamar düzgünmüş...Sana yaşattığı heyecan yeter......Abisi; lidaki ve çupra'dan daha ışık yok galiba......

iesencan
21-04-2007, 16:08
Ulaş tebrikler, neye niyet neye kısmet.İyi av olmuş gerisi gelir inşallah.:helal:

Taygun KOCABIYIK
21-04-2007, 16:35
Meraklısı mesajı aldı :) ufak çaplı bir kurutma operasyonu yapayım yem için

gıracemi
21-04-2007, 17:06
bende şimdi çıkıyorum tago, göztepe tarafından başlıycam, alsancağa doğru tarıycam bakalım sonuç ne olucak.. takımlar hazır kimse tutmasın beni geliooom :)

discus
21-04-2007, 17:19
tebrik ederim devamı gelir inşallah...

kturkol
21-04-2007, 19:22
ulas tebrik ederim fena bir parça değil.

gıracemi
21-04-2007, 20:33
evet arkadaşlar ulaş'ın istihbaratını gözardı edemezdim, bizzat kendim denedim.. sanırım daha kışın verdiği hamlığı üzerimden atamadım.. resimleri yayınlamayı çok isterdim ama sanırım herkes midye nasıl bişey biliyodur :) keza midyeden başka bişey tutamadım.. yine hevesim kursağımda kaldı.. artık yarın tuttuğunuz balıkların resimlerine bakar avunuruz, rastgelsin...

katiti
23-04-2007, 22:13
Ulaş tebrik ederim, bunlar da takıldı mı oltaya taşa takılmış gibi gelir gerçekten :)...

aserkansatı
23-04-2007, 22:15
Tebrikler Ulaş...Kalamar yakışıklıymış...

americer
24-04-2007, 19:15
ulaş avda kaçırmakta zevklidir.üzülsekte,ama en zevklisi nedir biliyormusun avı kaçırdıktan sonra tabiki birtane tutmak.....rastgele

giritli
25-04-2007, 19:49
Ulaşcım tebrikler kardeşim...en azından nefsini köreltmişsin...afiyet bal şeker olsun...;)

Lethe
26-04-2007, 06:39
Ulaşcım tebrikler kardeşim...en azından nefsini köreltmişsin...afiyet bal şeker olsun...;)
teşekkürler onu abi,ama hala dondurucuda.yanına diğerlerini de eklicem kısmetse bu akşam :D

giritli
26-04-2007, 07:26
İnşallah Ulaşcım...haberlerini bekliyoruz...:D

gokseldbuga
26-04-2007, 08:57
teşekkürler onu abi,ama hala dondurucuda.yanına diğerlerini de eklicem kısmetse bu akşam :D

Ulaş , Alaybey sirkülere göre yasak bölge içinde mi değil mi bilmediğimden soruyorum, eğer içinde ise sprotif amaçlı av yapabilirsin diye düşünüyorum.

Lethe
26-04-2007, 10:51
Ulaş , Alaybey sirkülere göre yasak bölge içinde mi değil mi bilmediğimden soruyorum, eğer içinde ise sprotif amaçlı av yapabilirsin diye düşünüyorum.
valla Göksel Abi,açıkçası ben de pek emin değilim.iç körfezin yasak olduğunu duydum,amma velakin,özellikle yaz aylarında tüm kıyı şeridi oltacıdan geçilmiyor.zaten şimdiye kadar karşıyak'dan tuttuğum hemen hiçbir balığı öldürmedim,aynen denize saldım.tamam, belki birkaç defa kediciklere armağan etmiş olabilirim:) ama kalamarı aldım.sözün kısası,yasaksa da ,değilse de sportif amaçlı av yaptığım söylenebilir sanırım.
ayrıca bu önemli hatırlatma için teşekkürler:)

ismail çakır
26-04-2007, 14:45
ulaş kardeşim tebrik ederim. daha güzel avlara reastgele..

gokseldbuga
26-04-2007, 14:50
valla Göksel Abi,açıkçası ben de pek emin değilim.iç körfezin yasak olduğunu duydum,amma velakin,özellikle yaz aylarında tüm kıyı şeridi oltacıdan geçilmiyor.zaten şimdiye kadar karşıyak'dan tuttuğum hemen hiçbir balığı öldürmedim,aynen denize saldım.tamam, belki birkaç defa kediciklere armağan etmiş olabilirim:) ama kalamarı aldım.sözün kısası,yasaksa da ,değilse de sportif amaçlı av yaptığım söylenebilir sanırım.
ayrıca bu önemli hatırlatma için teşekkürler:)

doğrudur, yapabilirsin, gene de kalamarı yeme derim, boşuna yasak değil , su ürünleri hocalarının söylediğine göre hala oldukca zehirli

aserkansatı
26-04-2007, 21:58
İç körfezde avcılık halen yasak,çünkü dip çamurundaki civa halen aktif durumda...Bence hiç uğraşmamak lazım,çünkü insan tutunca yemek isteyebilir...