Tüm Versiyonu Göster : zarganalar
kartallı
27-04-2007, 18:03
arkadaşlar zaman zaman fırsat buldukça telefonumdaki resimlerden göndermeye çalışıyorum.resimdeki zarganalar 0.16 winch misina ve 10 numara mustad sinek iğneden oluşan 1.5 m.lik bedenle kıyıdan at çek yapılarak yakalanmıştır.yem olarak benim zarganada şaşmaz yemim olan iri midye dudağı kullanarak yakalanmıştır...saygılarımla rastgele....[Only Registered Users Can See Links]
Taygun KOCABIYIK
27-04-2007, 18:05
Maşallah Serdar abi oklava gibi zarganalar tebrik ederim
gıracemi
27-04-2007, 18:08
nerde abi kartalda mı?
kartallı
27-04-2007, 18:09
nerde abi kartalda mı?
evet ben bütün avlarımı kartalda yaparım
gıracemi
27-04-2007, 18:16
güzel av abi tebrik ederim...
jumbo160
27-04-2007, 19:00
slm kartallı ben bu resimleri biliyorum bazılarını ben çekmiştim ama buı sene teknoloji bende ilk zargana yakalama flimimi göndricem bende :)) neyse iyi bak kendine kanaldaki herkeze rast gelsin ben buralardayım:))
bu mevsimde zargana verimli oluyor mu? yani yakalanabiliyormu?
hocam güzel av...zarganadan çupra için iyi yem olduğunu söylüyolar ben denemedim bilenimiz varsa anlatabilirmi...
kartallı
27-04-2007, 19:17
bu mevsimde zargana verimli oluyor mu? yani yakalanabiliyormu?
bu mevsimde verimli olmaz arkadaşım...ben zaman zaman renk olsun diye telefonumda kalan resimlerden atıyorum foruma..daha zargananın başlamasına biraz var...
yok bende bi an teretdüt ettimde onun için geçen yaz bizim burada tam verimli olarak temmuz sonu gibi başladı ama çok bereketliydi
kartallı
27-04-2007, 19:21
hocam güzel av...zarganadan çupra için iyi yem olduğunu söylüyolar ben denemedim bilenimiz varsa anlatabilirmi...
arkadaşım biz çipurayı reallerde carrefour da filan görüyoruz denizde görmek nasip olmadı daha...onun için bişey diyemeyecem...bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.saygılar
buda geçen sezon zarganalarından bi resim herkese selamlar
[Only Registered Users Can See Links]
kartallı
27-04-2007, 20:01
bu mevsimde verimli olmaz arkadaşım...ben zaman zaman renk olsun diye telefonumda kalan resimlerden atıyorum foruma..daha zargananın başlamasına biraz var...
doğrudur arkadaşım geçen sene dediğin gibi çok bereketliydi ben aralığın 20 sinde bile kıyıdan zargana aldım,hatta gece o kadar zargana vardıki ve hergece çarpma avcılığına etik olarak baksaydım eğer inan hergece 30 parça balık alırdım
amatör balıkçı
27-04-2007, 20:34
Sevgili Serkan,zarganadan çipuraya iyi yem olacağını zannetmiyorum,yani şöyle tekneden yapılan avlar genellikle derin sularda yapılıyor,zargana ise orta su ve yukarısının balığıdır çipuranın ilgisini çekeceğini zannetmiyorum,ama kıyı avcılığında etinin sert olması küçük balıkların hemen yiyememesi açısından kullananlar oluyor,ama pek verimli olduğunu zannetmiyorum fakat lüfer için bir numaralı yemdir oda fleto çıkarılmış yarım zargananın özel yapılmış bir kaşık takımına monte edilerek tekneden sırtı çekmek suretiyle çok iyi lüfer avı verdiğini biliyorum,birde şu sıralar zargananın bol olmadığını söyleyen arkadaşlar var ne hikmetse bizim buralarda şu anda çok zargana var,koca kovayı zarganayla dolduranlar var ipekle.
Serdar maşşallah...nerdeyse kemer olucakmış bunlar...
aserkansatı
27-04-2007, 23:23
Serdarcım tebrik ederim...
abi yanlış bi söz söylediysek affola ben sadece burası için konuşuyorum burada şuan zargana yok onun için söyledim ama başka bi yerde tabiki olabilir
Tebrikler, güzel zarganalar...
Bak serdar kardeşim şu pepsinin yerine aslan şeyinin şişesi daha güzel giderdi beee.bunları bir birine eklesekte bizim tekneye halat yapsak nasıl olur acabaa.! şansın daim olsun rastgelsin.
freediver
01-05-2007, 00:57
beyler inmaya bilirsiniz ama ben antalya da bu zarganalarin 1-1,5 metreliklerini tutuyordum eskiden.simdi ise nadiren
freediver
01-05-2007, 01:01
Serkan zerganadan cipura yemi olmaz.Zargana ile güzel Lambuka(Papagan baligi da derler) ve akya yakalanir...yani daha büyük baliklar
Serkan zerganadan cipura yemi olmaz.Zargana ile güzel Lambuka(Papagan baligi da derler) ve akya yakalanir...yani daha büyük baliklar
Ek olarak zarganayı sırtı şeklinde kullanarak turna ve lüfer almanız da olasıdır.
Balıklar güzel, tebrikler...
kartallı
02-05-2007, 10:59
beyler inmaya bilirsiniz ama ben antalya da bu zarganalarin 1-1,5 metreliklerini tutuyordum eskiden.simdi ise nadiren
valla bravo sana :helal: inan ayakta alkışlıyorum...1_1.5 m. zargana keşke resimlerini görseydik...arkadaşlarda benimle hemfikirdir sanırım...saygılar...
freediver
02-05-2007, 13:08
valla bravo sana :helal: inan ayakta alkışlıyorum...1_1.5 m. zargana keşke resimlerini görseydik...arkadaşlarda benimle hemfikirdir sanırım...saygılar...
Serdarcim insallah agustosda tekrar Türkiye deyim bu sefer fotografini cekip koyacagim.Tabiki nasip olurda yakalarsam...
Inanmasi gercekten zor olsa dahi 1993-1996 arasi cok yakaladim o dev zarganalardan..Antalyali ya da Alanyali olanlar bilir eskiden balik boldu.
Bir cok kaynakta boylarinin yaklasik 1 metre kadar büyüyebilecegi yazsada bu gercek degil.
Selamlar
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.