Tüm Versiyonu Göster : 29.04.2007 sığacık raporcuğu
Bu hafta sonu havanın pek müsait olmayacağını düşünerek plan yapmamıştım...
pazar günü akşam üzeri saat 17.00 gibi hanımıda alarak sığacıkda çorba içmeye karar verdim...asıl amaç balık değildi aslında...arkadaşlar herkese şiddetle birşey tavsiye etmek istiyorum...sığacıkta çay ocaklarının arkasında küçük bir avlu var...ortasında küçük bir havuzu var ve avlunun üzeri çardak şeklinde olduğu için gölge ve serin oluyor...gelelim mevzuya....
"Çerkez Ağa Pidecisi..."pidesi,köftesi,fırında balığı,ızgaraları ve özellikle çorbaları inanılmaz...orada kelle paça,işkembe veya ikisi karışık çorbasını tavsiye ediyorum...fiyatları da oldukça uygun arkadaşlar...biz gittiğimizde çorbası kalmamıştı ama sırf bizim için 2 kişilik çorba yapmaya üşenmediler...
eveeeet....saat 18.00 gibi sığacık liman içindeydik ve kısa süreli bir araştırmanın neticesinde pek balık tutan görememekle birlikte yinede ilk oltamı sığacık liman içine atmaya karar verdim ama 3.atıştan sonra oltamı toplayıp kale önüne gitmeye karar verdim...zaten oraya gittiğimizde kuvvetli rüzgar vardı ve pek keyif vermiyordu...rüzgarın biraz dinmesiyle oltamı suya attım ve hanıma yardım etmek için yanına gittim...zira bizimkisi daha önce hep el oltası kullandığı için kamış-makina olayına biraz yabancıydı...tekrar oltamı elime aldığımda ucunda birşey vardı ama çok garip ben boşluğunu aldıkça sanki karaya doğru yüzüyordu ve misina sürekli boşalıyordu...ilk balığı aldıktan sonra pek fazla oyalanmadık çünkü hem rüzgar şiddetlendi hemde çok geç olmadan çorbalarımızı içmek istiyorduk...asıl amaç çorba içmekdi ve balık da kısa günümüzün karı olmuştu...balığı aldığım takım dipkıbrısının 3 iğnelisi,gezer kurşun ve yem olarak boru kurdu...
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
abi bu bir sıfır larla gitmez katliam gerek:D :D :D
afiyet olsun şahane bir deniz çupra maşallah....
aserkansatı
29-04-2007, 22:09
Onurcum tebrikler...
eyvallah Serkancım...ama dediğim gibi asıl niyet balık tutmak olmadığı için akşam saat 6.30 gibi başlayıp 1 saat kadar takıldım...belki sabah suyunda gitseydim ya da akşam biraz daha takılsaydım sonuç farklı olabilirdi tabi;)
Onurcum tebrikler...
Serkan abicim çok teşekkür....
aganta borina borinata
30-04-2007, 07:41
tebrikler...
rastgelsin...
sbasaran
30-04-2007, 08:01
çorba içmeye git. balık tut. olacak iş değil.
bir de balığa gitseydin.... hasan64 nick li üyemizi geçerdin herhalde. çünkü ege için en iyi haberi ondan almıştık...
hadi balığa git te gözümüz gönlümüz açılsın... RASTGELSİN.
Süleyman abicim nerdeeeeee.....Hasan abiye yetişmenin mümkünatı yok abicim...onun için 40 kazan çorba içmek lazım:D :D :D
Uzm.Dr.Rastgele
30-04-2007, 08:28
Onur'um bende hemen bu hafta sonundan itibaren bir yerlere ''çorba içmeye'' gitmem lazım...:P
Şu iğdeler ne mubarek bitki yav.....;)
Onur arkadaşım bu demekki artık balık zamanı geliyor hayvan tek tük kıyılamaya başlamış pilanlı bir av düzenleme zamanı geliyor sanırım.evdeki hesap her zaman carşıya uymasada denemek gerek selamlar.
Onurum tebrik ederim, yanaklar da kırmızı kırmızı maşallah :D...
Onur arkadaşım bu demekki artık balık zamanı geliyor hayvan tek tük kıyılamaya başlamış pilanlı bir av düzenleme zamanı geliyor sanırım.evdeki hesap her zaman carşıya uymasada denemek gerek selamlar.
Rauf abicim selamlar...evet abi balık ufak ufak kıyılamaya başladı ve bir aksilik olmazsa bu hafta sonu zeytineline niyetimiz var....
bu arada böyle hesapsızlığa can kurban be abicim:D :D :D tabi abicim niyet balık tutmak olmadığı zaman balıklarıda ürkütmemiş oluyorsun...bu meretler niyeti çaktılarmı gelmiyorlar:D :P
Onurum tebrik ederim, yanaklar da kırmızı kırmızı maşallah :D...
Eyvallah Mertikom...inşşallah bu hafta sonu bir aksilik olmazsa bu kırmızılıların canını acık daha yakmaya niyetliyim...tabi bana fırsat kalırsa:)
Güven ÖZYELDAN
30-04-2007, 11:30
geçen hafta mezarlık tarafından küçük lidakiler alıyorlardı av yapanlar sanırım eski dostlar gelmeye başladı yanaklara bak kırmızı kırmızı valla....helal kardeşim tekrar sahnelere dönüş yaptın valla.....:helal: :helal: yanlız bu cıpradada anatomik bozukluk var daha önceki avlardada buna benzer vucutta çarpıklıklar olan balıklar vardı yanlış hatırlamıyorsam....????
sbasaran
30-04-2007, 11:50
havuzdan kaçtıktan sonra mübarek aç kalmış sanki.
(ben de taktım havuza ha. millet tutuyor işte. ben tutamadığım için galiba bende kıskançlık başladı.)
garibimin anatomisi arabada gelirken bozuldu kardeşim...:D
bide 3 iğneyide yutmuştu,çıkarmaya çalışırken acık:oha: bende bozmuş olabilirim:P
Onur um hem ticaret hem ziyaret misali...kısa günün kârı maksat gönüller bir olsun.
Güven ÖZYELDAN
30-04-2007, 13:16
garibimin anatomisi arabada gelirken bozuldu kardeşim...:D
bide 3 iğneyide yutmuştu,çıkarmaya çalışırken acık:oha: bende bozmuş olabilirim:P
abisi benim bahsettiğim yer alt yüzgecin olduğu bölüm buna benzer çarpıklık başka çıpralardada görmüştüm....hatta hatırladığım kadarıyla bunun sohbetide olmuş ve zıpkın yarası olabilir diye yorum gelmişti budamı zıpkın yarası acaba ??? yoksa yapıda bir değişiklikmi söz konusu...???
abisi benim bahsettiğim yer alt yüzgecin olduğu bölüm buna benzer çarpıklık başka çıpralardada görmüştüm....hatta hatırladığım kadarıyla bunun sohbetide olmuş ve zıpkın yarası olabilir diye yorum gelmişti budamı zıpkın yarası acaba ??? yoksa yapıda bir değişiklikmi söz konusu...???
Valla Güvencim işin o boyutunu bilemicem ben yanaklar pembemi,dudaklar dolgunmu:D birde rengi beyazmı ona bakarım...ötesi beni bağlamaz...ama şunu biliyorum 3 iğnenin ikisini çıkarabildim 1 tanesi hala ağzındaydı(resmi büyütünce misinanın ucunu görebilirsin) ve o 2 iğneyi çıkarana kadar garibim mefta oldu...yani o arada biraz:( sıkmış olabilirim tabi...bence o bölümün biraz içe göçük olması da gayet normal...sonuçta balık açki oltaya takılıyor...eh haliyle aç oluncada midesinin biraz içe kaçmış olması normaldir gibi geliyor bana...bu arada fotoğrafın orjinalinde balığın rengi gayet beyazdı ama siteye eklemek için küçültünce nedense azıcık koyulaştı...
Taygun KOCABIYIK
30-04-2007, 14:59
Onur abicim amma ballısın diycem ayıp olacak :D töbe töbee
maşallah diyorum tebrik ediyorum saygılar sevgiler
Onur abicim amma ballısın diycem ayıp olacak :D töbe töbee
maşallah diyorum tebrik ediyorum saygılar sevgiler
sağolasın Tagocum...kısmet işte...sen git gerencede-özbekte sabahtan akşama olta salla...ondan sonra gel yarımsaat-45 dk.da sığacıkta yapış:P ...
Valla Güvencim işin o boyutunu bilemicem ben yanaklar pembemi,dudaklar dolgunmu:D birde rengi beyazmı ona bakarım...ötesi beni bağlamaz......
onurum ...mübarek alemsin ya.. :D :D :D
Güzel bi gün geçirmişsin ,hem ailece gezme ortamı, hem de az da olsa balık zevkini giderme.. Ne mutlu,tebrikler Onur.
bravo kardeşim, tebrikler:helal: .çorbaya niyet balığa kısmet olmuş,ama senin için normal bi durum,biz geçen hafta yedi kişi özbekde kayabalıklarını karagözleri zor bela yakalarken:'( sen koca sargozu kıyıya almıştın.:oha: şansın hep daim olsun onurcum
bravo kardeşim, tebrikler:helal: .çorbaya niyet balığa kısmet olmuş,ama senin için normal bi durum,biz geçen hafta yedi kişi özbekde kayabalıklarını karagözleri zor bela yakalarken:'( sen koca sargozu kıyıya almıştın.:oha: şansın hep daim olsun onurcum
Erhancım teveccüğünüz kardeşim...seninde söylediğin gibi bu işler birazda şans meselesi...eskiden kafaya çok takardım balık tutacam diye ama artık takmıyorum işi oluruna bırakıyorum...bu balıklar sanırım oltayı elinde tuttuğun zaman misina kanalıyla avcının zihnini okuyabiliyorlar:D:oha: o yüzden epeydir oltayı atıyorum ve "saldım çayıra mevlam kayıra" diyorum:P
Onurcum hafta sonu sende boş durmamışsın anlaşılan kusura bakma yeni gördüm çupra değilmi o maşallah şansın bol olsun her zaman rastgelsin
Sağol Koraycım kısa günün tek tabancası oldu bizimkisi ama yinede boş dönmekten iyidir...:D
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.