Tüm Versiyonu Göster : Gidemediğim avın ganimetleri
Değerli arkadaşlar ,hırsız davası yüzünden gidemediğim gece avında halaoğlunun[IM[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])G][/IMG] balıkları...
hocam maşallah çok güzelmiş adına bende üzüldüm nasip ama.
peki hocam yer neresi bide hangi gün avlanılmış yem nedir bilginiz varsa biraz aydınlatırmısınız
m_ciran01
30-04-2007, 21:02
hocam harika balıklar yeri bende merak ettim.Büyük bir ihtimalle izmir yöresi
Serkan,gelelim detaylara ;av yeri Aliağa,sargoz ve karagözler kamış ile ,eşkina sanmıştım fakat olmadığını söyledi bizim halaoğlu heralde bi lapin türü onları ve sarpayı zıpkınla ,cumartesi ilk gittiklerinde öğleden sonra vurmuş.Oltalarda yem olarakta madya kullanılmış.Tarih te istemişsin;21-22Nisan...
freediver
01-05-2007, 00:29
Serkan,gelelim detaylara ;av yeri Aliağa,sargoz ve karagözler kamış ile ,eşkina sanmıştım fakat olmadığını söyledi bizim halaoğlu heralde bi lapin türü onları ve sarpayı zıpkınla ,cumartesi ilk gittiklerinde öğleden sonra vurmuş.Oltalarda yem olarakta madya kullanılmış.Tarih te istemişsin;21-22Nisan...
selam
kardes o taniyamadiginiz balik lapin falan degil..
Antalya yöresinde Kaya Grida ya da orfoz denir lahos falan diye de taninir...
o balik 100 kg. a kadar büyüyor... ben 50 kilo dan büyügünü resmen gördüm..
3 lü cekyat gibi birseydi..
selam
kardes o taniyamadiginiz balik lapin falan degil..
Antalya yöresinde Kaya Grida ya da orfoz denir lahos falan diye de taninir...
o balik 100 kg. a kadar büyüyor... ben 50 kilo dan büyügünü resmen gördüm..
3 lü cekyat gibi birseydi..
:D:D:D
o baliklari tam olarak secemiyorum ama lahoz (lagos) yavrusu olduklarini tahmin ediyorum ben de. eger oylelerse yazik olmus cunku bu balik cok uzun yillar yasayan, ve her yil ortalama 1-2kg daha buyuyen ve buyudukce lezzeti artan bir baliktir. 50-60 sene yasadiklari bilinmektedir yani 50-60 kg lahoz mumkun birsey elbette. tabii ki avciya, "bunlari avlama, bekle bi 30-40 sene nasil olsa bunlarin omru var, buyuyunce daha lezzetli olur bunlar" demek mumkun degil:D
ama asil daha buyuk sanssizlik, bu baliklarin (kendi turune gore) kucuk olmalarindan ote zipkinla avlanmis olmalari cunku lahoz ve orfozun zipkinla avi 37/2 sirkulerce yasaktir. lahoz - orfoz insandan kacmak yerine gelip burnunu zipkinin ucuna dayayan baliklardir
gene de totale bakilinca harika bir hasilat oldugunu soylemeliyim. tebrikler...
gıracemi
01-05-2007, 03:05
o balıklar lahoz orfoz falan değil arkadaşlar.. papağan balığının ta kendisi.. aynı yerde av yaptığım için iyi biliyorum.. çocukluğumdan beri tutarım. eti beyaz ama tadı hiçbirşeye benzemez.. tatsız tuzsuz bi balıktır.. ama sargozlar süper.. çok güzel bi av olmuş tebrikler...
kartallı
01-05-2007, 05:27
Öncelikle çok geçmiş olsun, av içinde tebrikler gerçekten çok güzel balıklar...darısı başımıza diyelim...saygılar
aganta borina borinata
01-05-2007, 07:19
vallahi ben resimlerden bişey anlayamadım... orfoz, lagos, papağan olduğunu nasıl anladınız... orfoz ya da lagos ise oltayla da olsa sirkülerdeki boy limitine uymuyor sanırım...
rastgelsin...
HALDUN YALIMLI
01-05-2007, 07:29
Nevzat senin adına şanssızlık diyebiliriz. Allah beterinden saklasın bir daha böyle şeylerle karşılaştırmasın. Balıklar nefis, özellikle pırıl pırıl parlayanlar. En üst sıradaki merhumların etleri saman gibidir, alt sıralar daha iyi.
Arkadaşlar renk ve görüntü olarak üst sıradaki balıklar sizi aldatıyor sanırım, ailemizin balıkçısı Kürşat kardeşim:D doğru söylüyor. O üst sıradaki balıklar söz ettiğiniz gibi Grida, Orfoz, Lahoz, değiller. RASTGELSİN.
Nevzatcım tekrar geçmiş olsun kardeşim...hırsızamı üzüleyim yoksa kaçırdığın balıkavınamı bilemedim...inşallah birdahakine sana daha irileri nasip olur...
Özellikle sol taraftaki büyük karagöz iyi semirmiş maşallah, süper av tebrikler :).
Balıkların orfoz/lahoz olmadığında ben de hemfikirim. Ya papağan balığı ya da kikla (şekil bence kiklaya daha yakın). Ben onların kılçıklarını çıkarıp fileto yaptıktan sonra mutfak robotunda kıyma yapıyorum. Sonra da köfte halinde kızartıyorum, bence çok lezzetli oluyor :). Bir deneyin derim...
Özellikle sol taraftaki büyük karagöz iyi semirmiş maşallah, süper av tebrikler :).
Balıkların orfoz/lahoz olmadığında ben de hemfikirim. Ya papağan balığı ya da kikla (şekil bence kiklaya daha yakın). Ben onların kılçıklarını çıkarıp fileto yaptıktan sonra mutfak robotunda kıyma yapıyorum. Sonra da köfte halinde kızartıyorum, bence çok lezzetli oluyor :). Bir deneyin derim...
Vallaha Mertikom ben sana ne diyim kardeşim....mıngrı yersin,hanos yersin,kikla kıyması yaparsın tebrikler kardeşim...deniz mahsullerini bu kadar rantabil kullanan başka biri daha yoktur kanımca...herkesin seni örnek alması lazım zira denizden ne çıksa ziyan olmuyor senin nazarında
:helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal:
HALDUN YALIMLI
01-05-2007, 10:28
Mert'im hala o köfteleri yiyemedik birader söz bu arkadaşları avlayınca geri salmayacam artık. Biriktirip sana getirecem. Sende şu sözettiğin köftlerden hazırlayıp pişirirsin artık. Bu arada işi ticarete bile dökeriz bakarsın ne dersin?. Mutfakta sen, tavada Güven, serviste ben, kasada Onur, :P . RASTGELSİN.
Vallaha Mertikom ben sana ne diyim kardeşim....mıngrı yersin,hanos yersin,kikla kıyması yaparsın tebrikler kardeşim...deniz mahsullerini bu kadar rantabil kullanan başka biri daha yoktur kanımca...herkesin seni örnek alması lazım zira denizden ne çıksa ziyan olmuyor senin nazarında
:helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal:
Onur hani derler ya "denizden babam çıksa yerim" benimki aynen o durum. Hatta benim babam pek denize girmez, düşün artık :deli: :D :D ...
Mert'im hala o köfteleri yiyemedik birader söz bu arkadaşları avlayınca geri salmayacam artık. Biriktirip sana getirecem. Sende şu sözettiğin köftlerden hazırlayıp pişirirsin artık. Bu arada işi ticarete bile dökeriz bakarsın ne dersin?. Mutfakta sen, tavada Güven, serviste ben, kasada Onur, :P . RASTGELSİN.
Kardeşim ayıp ettin, önceki hafta şişi yamultup kiloluk kiklayı elden kaçırmasaydık yapardım sana köfte ama kısmet bir dahaki sefere artık...
yani ne bileyim önümüz yaz....nolur nolmaz dikkat edicez demek ki....:P
Taygun KOCABIYIK
01-05-2007, 15:20
Tebrikler balıklar gayet güzel arkadaki balıklar bana lapini anımsattı pek saftirik oluyorlar ama tadı fena değil ben seviyorum :)
evet, balıklar papağana benziyor yani domuz balığına geçen hafta bodrumda banada geldi yinede resimlerden kesin teşhis zor.gridanın o civarda çıkacağını zannetmiyorum.
Nevzat hırsızı artık düşünme halaoğlu senin yerinede tutmuş sen keyfine bak.
amatör balıkçı
01-05-2007, 19:54
Sevgili Nevzat başından geçen olaya çok üzüldüğümü yazmıştım,ama bu sefer kaçırdığın bu güzel avada üzüldüm ama herşey kısmet nasip işi.Bi dahaki sefere inşallah.
aganta borina borinata
02-05-2007, 07:02
evet, balıklar papağana benziyor yani domuz balığına geçen hafta bodrumda banada geldi yinede resimlerden kesin teşhis zor.gridanın o civarda çıkacağını zannetmiyorum.
her ikisinin de çok canlı renklere sahip olanları var fakat papağan ve domuz balığı farklı balıklardır...
rastgelsin...
sağol doğan,biryerde okumuştum domuz balığına(çütre), papağan da dendiğini demek yanlış bilgi.
freediver
02-05-2007, 13:33
o balıklar lahoz orfoz falan değil arkadaşlar.. papağan balığının ta kendisi.. aynı yerde av yaptığım için iyi biliyorum.. çocukluğumdan beri tutarım. eti beyaz ama tadı hiçbirşeye benzemez.. tatsız tuzsuz bi balıktır.. ama sargozlar süper.. çok güzel bi av olmuş tebrikler...
Evet.dogru olabilir dedigin kürsat...
Lahos yavrulari ve Papagan baligi birbirine uzaktan cok benzer
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.