Tüm Versiyonu Göster : Teknede Mangal
atilerdogan
03-05-2007, 21:30
Bilmiorum Aranizda Yapan War Mi Ama Ben Hiç Yapmadim Sadece Cok Güzel Bi Deneyim Olacagini Düşünüyorum...bi Yanda Rakilar Olmadi şarplar Bi Yandan Kizaran Enfes Baliklar....ben Endüstriyel Tasarim Bölümü öğrencisiyim Ve Mangal Tasarlamak Istiyorum Ahsap 2-3 Kişilik Hani Böle Emekli Amcalarin Balik Tutarak Keyif Yaptigi Bi Tekne Için.... Ama Teknenin En Uygun Yerinin Neresi Olcagi Konusunda Hiç Bi Fikrim Yok... Yardimci Olursaniz Minnettar Kalirim! şimdiden çok Tesekkürler ( Bu Arada Daha önce Bu Konuda Kafa Yoran Arkadaslarla Konusmak Da Isterim Msn Den Tekrar Sagolun)
Öncelikle aramıza hoşgeldin, imza ayarlarını yaparsan seviniriz.
Teknede mangal güzel olur gerçekten de, ama denizde alkol alma olayına ben karşıyım. Denizin şakası olmaz...
Onun dışında mangalı teknenin dışında kalacak şekilde bir ayak üzerine yerleştirmek en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Özellikle ahşap teknelerde mangalı tekne içinde yakmak ateş sıçraması olasılığı nedeniyle tehlikelidir. Bir de alan dar olduğundan dumandan kaçamazsınız. O nedenle tekne dışı en ideal yer oluyor...
atilerdogan
04-05-2007, 00:04
tesekkürler hosbulduk imza ayarlarını da bilmiodum ama hemen ilgelenecegim!! verdigin bilgiler içinde tesekkür ediorum!! benim bi kaç sorum daha olacak!!mangal dısarda olunca dalgalardan sıcrayan damlalar mangaldaki balıklara gelmiyor mu? bi de nemden bu mangalı nasıl koruruz.?2 yaslı adam balık tutmak içi kürekli bi sandalla tabi bunun -ayriyeten motoruda var- ne kadar acılması gerekir.. oltayla tutcagı balıkları hemen tüketecegini düşünürsek ege de mayıs-eylül arası ne kadar vaktini alır ve saat kaç gb en verimli zamanı yakalarlar...mesela akşam üstü olabilir mi?
aganta borina borinata
04-05-2007, 07:04
atıl hoşgeldin...
teknede çapayı atınca teknenin arkası (kıç) akıntı yada dalganın istikametine döner...eğer arka tarafına koyarsan mangalı su geleceğini sanmam... buna rağmen hala su geliyorsa mangal yakmak zaten doğru olmaz... diğer sorularını anlayamadım...
rastgelsin...
gıracemi
04-05-2007, 07:43
atıl kardeşim yatımda kullandığım mangalın fikir edinmen açısından resmini yolladım.. konumu başüstü malzemesi krom.. trabzanların üstüne sabitlendiği için hem seyir esnasında hemde çıpa atarken hiçbir şekilde engel teşkil etmiyor ( halatlar trabzanın altında çalıştığı için ).. ama bu sistemle küçük bi balıkçı kayığında kullanacağın sistem arasında düşündürücü farklar olması gerektiğinin farkında olmanda yarar var.. keza bu sistemde bile bazen mangaldan çıkan duman yolcuları rahatsız edebiliyor.. mangal sadece çalkantının az olduğu koylarda kullanılabiliyor.. ama yok ben hem bi yandan balık tutucam hem bi yandan pişiricem diyosan havanın papya liman olması lazım.. teknenin başüstü yüksek denizli havalarda en çok savrulan kısmı olduğundan mangalı trabzana bağlayan kısımları kelepçeli bir sistemle desteklemende fayda olur.. yoksa güzelim mangalı kaybedebilirsin.. unutmadan ; aramıza hoşgeldin...
[Only Registered Users Can See Links]
HALDUN YALIMLI
04-05-2007, 08:28
Kürşatım tekne şahane mangal nerede?:deli: :deli: :deli:
tesekkürler hosbulduk imza ayarlarını da bilmiodum ama hemen ilgelenecegim!! verdigin bilgiler içinde tesekkür ediorum!! benim bi kaç sorum daha olacak!!mangal dısarda olunca dalgalardan sıcrayan damlalar mangaldaki balıklara gelmiyor mu? bi de nemden bu mangalı nasıl koruruz.?2 yaslı adam balık tutmak içi kürekli bi sandalla tabi bunun -ayriyeten motoruda var- ne kadar acılması gerekir.. oltayla tutcagı balıkları hemen tüketecegini düşünürsek ege de mayıs-eylül arası ne kadar vaktini alır ve saat kaç gb en verimli zamanı yakalarlar...mesela akşam üstü olabilir mi?
Birincisi zaten mangala su sıçrayacak derecede hava bozuksa hiç mangal riskine girmemek gerek. İki yaşlı kişinin ne kadar açılacağına gelince, denizde herşey tehlikeyi en aza indirecek şekilde planlanmalıdır. Yani acil bir durumda kıyıya en çabuk sürede dönebilecek kadar (hatta tek kişinin dönme süresi hesaplanarak) açılmaları gerekir. Balıkların tüketimine gelince. Balık öldüğü anda bozulma başlar esasen. Serin bir yerde muhafaza edildiği sürece 24 saat dayanabilir, ama söz ettiğin aylarda Ege'de balığı serin saklamak zordur. Yine de av sonuna kadar dayanacağını söyleyebiliriz. En verimli zaman ise yaz-kış fark etmez sabah gündoğumu saatleri ile akşam günbatımı saatleridir. Tabii avlanacak balığa göre ufak tefek farklılıklar olabilir...
Atıl hoşgeldin kardeşim...kanımca bir keyif adamısın....sitemize böyle keyifli arkadaşlarında katılması çok güzel...:D
Kardeşim yaşlandın sen, gözler de gitti. Görmedin mi koca mangalı :deli: :D :D :D ...
atilerdogan
04-05-2007, 11:26
herkese ilgilerinden dolayı cok tesekkürler!!sorularım biraz bilgisizliğimden kaynaklanan amatörce sorular biliyorum ve affınıza sıgınıyorum...yine affınıza sıgınarak bikaç soru daha sormak istiyorum 2 kişilik bi sandalda mangal yaktığımızda en uygun yer anladıgım kadarıyla kıç tarafı olacak!!ancak biz bunu ahsap bi sandalda içeride yakmak istersek alan yetersiziliğindan dolayı duman problemi! yasayacagız ve kömürlerin sıcraması sonucu yanma problemi;peki dielim ki bunları cözdük mangalın ısısının sandala bi zararı dokunurmu, bi de dielim ki mangalı sandalın ortasında dışarı dogru koyduk -sagına yada soluna-kürek çekerken nasıl bi problemle karsılasırız. :(:confused: bi sorum daha var siz ce bu mangal böyle bi sandalda hep durmalımıdır,yoksa istedigimizde yanımıza aldıgımız bi aksesuvar mı olmalıdır
atilerdogan
04-05-2007, 11:35
bi sorum daha var lütfen kızmayın...mangalı sandalın yanına gereklı apartlarıyla sabitledik diyelim.bu sandalın dalgalarda neresine kadar su cıkar! bunda önemli olan tabi ki bordanın yüksekliği olacak ama sandaldaki mangalın dalgalarda suya batma olasılığı hakkında bişeyler söylerseniz cok sevinirim... herkesse tekrar ilgisinden dolayı cok tesekkürler
atilerdogan
04-05-2007, 11:42
alıntı yaparak galiba msj yazamıyorum henüz!! bu yuzden tek tek cvp yazamadım cümleten hosbuldukkkk
Atıl mangalın ısısının zararı dokunmasın diye zaten mümkün olduğunca tekne dışına almaya çalışıyoruz. Yüksek ısı her zaman için (en iyi ihtimalle boyaya) zarar verecektir. Teknenin orta kısmına koymayı düşünüyorsan sökülebilir olmasında yarar var, çünkü kürek çekmeyi zorlaştıracaktır. Sandal ufaksa yer sorunundan dolayı mangalı her zaman yanına alman gereksiz olabilir, bu tamamen tercih meselesi.
Suyun nereye kadar geleceğinin cevabı ise ancak "hangi havada?" sorusunun cevabına bağlıdır. Sert bir havada borda yüksekliğin de az ise mangalın suya girme riski vardır. zaten mangal ayağı sabit de olsa seyir esnasında mangalı tekne içerisinde tutmak daha mantıklıdır. Eğer ufak bir teknedeysen zaten demirli olma durumu dışında mangal yakmak gereksiz risk almak ve kazaya davetiye çıkarmaktır. Mangalı demirlediğinde yerine takar ve yakarsın, işi bitince de söndürür kaldırırsın...
atilerdogan
04-05-2007, 11:53
yani en mantıklı mangal keyfi balıkları tutup sakin biyere yanastıktan sonra mangalı yakmaktır diebiliriz... gercekten cok tesekkürler...cok sagol. cok farklı bi sorum daha olacak teknelerde,gemilerde pruva ve kıc tarafları kullanıldıkları denize göre şekil değiştiriyormu?işte ne bileyim küt bir kıç,dışbüküm bi pruva.. bunlar neye göre bu formu kazanmışlar.tekrar cok tesekkürler
gıracemi
04-05-2007, 12:06
atıl senin sorulara can dayanmıyo vallahi.. hakikatten güzel bölüm seçmişsin.. yaratıcı bi arkadaşımızsın.. umarım amaçlarında başarılı olursun..
gıracemi
04-05-2007, 12:08
canım kardeşim eylülde hep beraber görcez nerde olduğunu nasipse.. hemde dumanı tüterken :deli: :deli:
atilerdogan
04-05-2007, 12:12
kürşat iyi niyetlerin için gercekten cok tesekkürler. ama bu soruları emin ol ben de cekine cekine soruyorum,ama yanıtlarına gercekten ihtiyacım olan sorular!! rahatsızlık veriyorsam kusuruma bakmayın!
atilerdogan
04-05-2007, 12:13
ve unutmadan amaçlarımda başarılı olmam için niçin bana yardımcı olmuyormusun:)
yani en mantıklı mangal keyfi balıkları tutup sakin biyere yanastıktan sonra mangalı yakmaktır diebiliriz... gercekten cok tesekkürler...cok sagol. cok farklı bi sorum daha olacak teknelerde,gemilerde pruva ve kıc tarafları kullanıldıkları denize göre şekil değiştiriyormu?işte ne bileyim küt bir kıç,dışbüküm bi pruva.. bunlar neye göre bu formu kazanmışlar.tekrar cok tesekkürler
Teknelerde baş ve kıç formları kullanım yerine, amacına, estetik duruşuna, hidrodinamik özelliklerine kadar pek çok etkenden etkilenerek zaman içerisinde çok değişik şekillere ulaşmıştır. Örneğin bir buzkıranda pruva formunu kullanım amacı etkilerken bir gezinti teknesinde estetik, hız teknesinde suya direncin azaltılması daha önemli olmaktadır.
gıracemi
04-05-2007, 12:28
rahatsızlık falan yok.. olumu hiç öyle şey, elbette başarılı olman için yardım etmeye çalışıyoruz.. ama ilk önce bu keyfin oluşturulacağı teknenin ebatlarını sabitlemen gerekir.. yazılanlardanda anlayacağın üzere her teknenin farklı bi takım donanım ve taşkilatı var.. sulara verdikleri yanıtlar farklı.. önce teknenin ebatlarını ve seyir anındaki hareketleri hakkında bilgi sahibi olman gerekir.. ayrıca üzerindeki mürettebatın demirlerken ( limana veya mevkiye) tekne üzerindeki hareket ve tavırlarını bilmen gerekir.. mangalın öyle bi terde olması gerekir ki;
1- tekneye zarar vermesin ( boyasına veya ahşabına )
2- mürettebata engel olmasın ( limanda veya mevkiide)
3- seyir anında suyla teması olmasın ( yüksek denizli havalarda )
bilemiyorum ama bu saydıklarımın küçük bi teknede sağlanabilmesi bana çok zor geliyo.. ama sen sistemi tasarla bende balıkçı teknemde bu sistemi kullanayım.. mutlu olurum çünkü keyif adamıyım.. kolay gelsin..
kursat kardesinki gibi bir yati geciyorum ama 2 kisilik sandalda ne mangali, ne rakisi ne sarabi? deniz sakaya gelmez, once guvenlik, once keyif degil...
yanlis anlamayin, atil kardesimin tasarimci (ya da adayi) olmasi sebebiyle sorularini cok makul buluyorum ama 2 kisilik bir sandalda hem mangalin hem ickinin sakincalari cok fazla. uzerinde dusunmemek bile gerekir diye dusunuyorum. ayrica kullanissizdir. 2 kisilik sandalin icine yerlestirilecek mangalin sandala zarar vermeyecegine ihtimal vermiyorum. disina yerlestirseniz, 2 kisilik sandalin kupestesinin sudan yuksekligi olsa olsa ne olabilir ki?
senelerdir keyifci arkadaslarim israr eder, atalim mangali tekneye, alalim biralari rakiyi, alem yapalim. arkadaslarimi kirmak pahasina her seferinde reddettim, cunku sakincalari saymakla bitmez.
benim usul adap gordugum ustalarim, hem cok sıkı iciciler, hem de muthis keyif adamlariydi ama ben bir kere bile teknede icki icildigine ates yakildigina sahit olmadim.
Asagida goreceginiz resimler, teknede mangal yakilmasi yuzunden degil, elektrik kontagi sebebiyle cikan bir yanginin fotograflari, ben sadece boyle bir durumun ne kadar korkunc oldugunu tasvir edebilmeniz icin ekledim.
tekrar ediyorum, atil kardesim, sakin cekinme, sor soracagini, herkes de dogru bildigince yanitlasin, herkesin yanitina da kendi fikrimmiscesine saygi duyarim, benimkilere de duyulmasini rica ederim.
ama lutfen boyle bir projeyi hayata gecirmeye kalkmayin...
atilerdogan
04-05-2007, 21:03
orca fikirlerin için gercekten cok tesekkürler!!gerektiği kadar önlem alınırsa mangalında öle güzellikte design edilir bütün yangın problerini yok ederse ve zil zurna sarhos olmadan 2 tek atabiliosan bu bence yeterli..sandalını yakmaman için.. ayrıca zaten benim amacım bu probleri yok edebilcek bi mangal.düşünsene öle bi mangal hatta mangal seti var ki işte rakı bardakları,tuzlugu,maşası hepsi denizden form kazanmış..sandalllar,tekneler gb...senin fikirlerinde gercekten benim için cok önemliydi cok sagolasın
Taygun KOCABIYIK
04-05-2007, 22:50
Haldun abi hatırladın mı bilmem bir gün hem balığın belini kırmış hem gülmekten karnımız ağrımış hemde mangalımızı yakmıştık o gün miladım olmuştu hala dün gibi hatırlarım :) tekrar teşekkürler anılarım depreşti
çocukken ne derdik:
teknede hamur/tarlada çamur/
ver allahım ver./sen bize yagmur
büyüdük adam olduk şimdide:
teknede mangal /elimizde olta/buzlukta şişe
ver allahım ver /sen bize balık
orca fikirlerin için gercekten cok tesekkürler!!gerektiği kadar önlem alınırsa mangalında öle güzellikte design edilir bütün yangın problerini yok ederse ve zil zurna sarhos olmadan 2 tek atabiliosan bu bence yeterli..sandalını yakmaman için.. ayrıca zaten benim amacım bu probleri yok edebilcek bi mangal.düşünsene öle bi mangal hatta mangal seti var ki işte rakı bardakları,tuzlugu,maşası hepsi denizden form kazanmış..sandalllar,tekneler gb...senin fikirlerinde gercekten benim için cok önemliydi cok sagolasın
Hemen bir ek yapayım, tekneyi kullanacak olan kişinin alkol alması kanunen yasaktır. Motorlu araç sürücüleri için geçerli olan kurallar aynıdır...
jellyfish
09-05-2007, 15:20
tekne müsaitse bence kesinlikle mangal olması gerekir diye düşünüyorum. hatta kara içinde bir tasarım yapsan çok makbule geçer:) pikniğe giderken ayrı mangal balkonda ayrı mangal denizde ayrı mangal olmuyor:) hepsini barındıran birşey yapsan süper olur:) inşallah amacına ulaşırsın...
tekne müsaitse bence kesinlikle mangal olması gerekir diye düşünüyorum. hatta kara içinde bir tasarım yapsan çok makbule geçer:) pikniğe giderken ayrı mangal balkonda ayrı mangal denizde ayrı mangal olmuyor:) hepsini barındıran birşey yapsan süper olur:) inşallah amacına ulaşırsın...
bolcana:helal: :helal: :helal: :helal: :helal:
Hemen bir ek yapayım, tekneyi kullanacak olan kişinin alkol alması kanunen yasaktır. Motorlu araç sürücüleri için geçerli olan kurallar aynıdır...
canım Mertim be :D :D :D düşünebiliyormusun. teknedesin dümendeki arkadaş bulut olmuş..
aynen sahil güvenlik uzaktan anons ediyor.
''sağa çek'' vıııyyy.vııııy.
birde alkolmetreyi uzatıyor.. abisi dümenci 250 bomil...
''beyler tekneyi el koymak zorundayız parka çekicez.. inermisiniz lütfen..''
millet sagdan denize iniyor.. yallah ..yüzerek kıyıya..
atilerdogan
09-05-2007, 19:39
gercekten cok sagolun fikirler,ve tavsiyeler için...aslında jellyfish bende isterdim bütün hepsini tek mangalda çözeyim ama. o kadar vaktim yok...bi de artık şipsak kullan at mangallar cıktı ya kimse zahmetine katlanıp da evine mangal almayıo..yok işte is yok işte pis.. burun kıvıran cok yaniii
bi soru sorabilirmiyim herkese mangalı yakktıktan sonra kömürü ne yapıosunuz... denize mi döküyorsunuzzz. yok sa baska bi usulümü, var???
jellyfish
10-05-2007, 07:28
burda sorucağın en yanlış soru bu bence:):) soğuması için çok az su veya kum döküp sonra çöp poşetine veya mangalla birlikte poşete:)
gokseldbuga
10-05-2007, 08:31
Deniz çöplük mü yağlı külleri denize dökeceksin? Üzerinde keyfini yapıyorsun, yüzdürüyor, yediriyor, içiriyor, e yapma be kardeşim yani bunun usül ile ne alakası var , denize saygı duyulması birşey atılmaması gerektiğini çoktan öğrenmiş olman lazım.
aganta borina borinata
10-05-2007, 08:54
ben bu konunun bu kadar uzayabileceğini hiç tahmin etmemiştim...
(kendim için söylüyorum). mangal deyince benim aklıma şunlar geliyor; giyeceksin şortu fanilayı, mangalda ne pişirmek istiyorsan kendi ellerinle tuzunu baharatını atıp şişlere takıp ya da ızgaraya yerleştirip direk mangala atacağın şekilde hazırlayacaksın, sonra gideceksin odunluğa şöyle közü iyi olacak ince odunlardan seçeceksin (iki yıldır mecbur kalmadıkça hiç kömür kullanmıyorum), geleceksin mangalın başına yakacaksın odunları... sonra bi arpa suyu açacaksın şöyle soğuk olmalı. başlayacaksın ince ince kıyılmış, sumaklı, maydanozlu soğan salatası yapmaya, sonra güzel bi çoban salatası... bu arada odunları biraz karıştırmak gerek ki iyi yansın yoksa iyi köz olmaz... şişlere biber, domates, küçük küçük soğanlar saplayacaksın. bu arada arpa suyun kesin bitmiş olacak hanımdan ikinciyi isteyeceksin... odunların közü olmuştur ateşe bi kaç tane patlıcan at, biberleri, soğanları, domatesleri at, hafif yelle, arpa suyu çek, hanıma etleri getir hayatım de, çocuğa ateşe yaklaşma de, atleri mangala at, misafirler varsa pişen sebzeleri ver ellerine soysunlar arada bi terini alsınlar, mangalı hafif hafif yellesinler, sebzelerden muhtelif mezeler hazırla, arada mangalı yelleyenlere "mangal böyle mi yellenir bu etler arada bi çevrilmez mi diye fırça at:D , sonra geç mangalın başına etlerin ucundan tırtıklamaya başla, etler inmeye yakın ekmekleri mangalda ısıt, etleri sofraya koy diğerlerini mangala at, tırtıklamaya devam et, hanımdan ehl-i keyf'i iste doldur anasonlu üzüm suyunu, otur sofranın başına, parmaklarını yalayan misafirlere ne zamandır et yemiyorsunuz diye takıl:D ... al bağlamayı eline tıngırdat inceden ya da ortama uygun bi müzik koy sete çalsın, arada mezelerden, ehl-i keyfin kenarına koyduğun meyvalardan götür, hanımlar masayı toplayıp bulaşığa geçsinler, bu arada laf zaten bi şekilde balık avına dönüyor daha önce kırk defa anlattığın av hikayelerini biraz daha süsleyerek yeniden anlat, gün bitsin misafirlere "saat de geç olmuş" deyip hafif esne gönder onları, git duş al, sonra vur kafayı yat ( o yorgunlukla o uyku dadından yenmez valla)... ha bu arada hanımlara mangal işinde tuz, yağ vs getirtmekten, masaya bardak çanak koydurmaktan, bulaşıktan başka iş yaptırmayacaksın... çünkü beceremiyorlar... ev yemekleri ne kadar iyi olursa olsun iş mangala geldimi soğan doğrarken bile hayatlarında ilk defa yapıyorlarmış gibi doğruyorlar ( yada kurnazlıklarından yapamıyorlarmış gibi yapıp sana bırakıyorlar işleri:D )
ya çok uzattım arkadaşlar biliyorum ama mangal işleri benim hobim gibi...bi gün bi arkadaşa telefon ettim "ne yapıyorsun dedim "kebap yiyorum gardaş" dedi...nasıl yiyorsun dedim "bas bayağı yiyorum işte" dedi...ya kebap bas bayağı yenirmi? eti ağzına atacaksın ilk ısırığı atıp ağzının sol tarafına göndereceksin, sağ tafına atıp biraz bekleyeceksin, eti yuttuktan sonra bi yudum alacaksın... falan da filan...yani ben mangaldan bu kadar çok haz alıyorum...
şimdi teknede mangal deyince bu saydıklarımın %90 nı eksik kalacak, sonra bakıyorum teknede balık yakalarken bu güne kadar kaç defa mangal yaktım diye 2 yi geçmiyor. valla balık yakalarken onu bırakıp mangal yakmayı hiç istemiyorum, tekne küçük sıçrayan ateş misinayı yakacak, yer daracık eti salatayı nerede yapacaksın, şöyle ağzının tadıyla ikinciden sonrasını içemeyeceksin, küçük bi tekne için daha sayılabilecek bi çok olumsuzluk var...en az bu yazdıklarım kadar bi daha yazmam gerekecek... ama mangal için şöyle mutfağı olan masası sandalyesi olan rahat hareket edebileceğiniz bi tekne derseniz olur hatta dadından yenmez:D ... bunun içinde sanırsam ayrı bi tasarıma gerek yok...teknenin dışına koyabileceğiniz bi aparat kullanmanız yeterli bence...
ya da küçük bi teknede; börek tepsisi gibi yapılmış piknik tüpünün üzerine yerleşebilecek bi sacın üzerinde balığınızı yada etini pişirebilirsiniz yarım yamalak ta olsa işinizi görebilirsiniz... illaki yok arkadaş ben küçük bi teknede mangal yakacağım derseniz siz bilirsiniz... zira hakikaten balık yakalarken ya da yakaladıktan sonra küçük bi teknede mangal yakmak et falan pişirmek eziyetten öteye gitmez kanımca... tabi bunlar benim fikrim...
çok uzattığımın farkındayım...bi mangal için yazılmış bu kadar satırı sonuna kadar okuyanları gösterdikleri mukavemetten dolayı tebrik ederim:D ...
rastgelsin...
atilerdogan
10-05-2007, 11:30
Deniz çöplük mü yağlı külleri denize dökeceksin? Üzerinde keyfini yapıyorsun, yüzdürüyor, yediriyor, içiriyor, e yapma be kardeşim yani bunun usül ile ne alakası var , denize saygı duyulması birşey atılmaması gerektiğini çoktan öğrenmiş olman lazım.
güzel kardeşim bende ondan bahsediyorum zaten... denize dokecek degilsiniz yaaa. peki ne yapıosunuz dedim...çünkü zaten kıyıda yapmıosunuz sandalın içindesiniz...dökmücenize göre nasıl oluo bi usulu war mı derken de onu demek istedimm.... yoksa emin ol denize saygı nedir,insana saygı nedir belki de senden iyi bilirim... cunku ben kimseyi aşagılayarak bişey ögretmeye yada daha önce öğrenmediğini farz edip daha önceden öğrenmen gerekirdi gb lakırdılar etmem...
atilerdogan
10-05-2007, 11:38
ben bu konunun bu kadar uzayabileceğini hiç tahmin etmemiştim
haklısın ama zaten benim mangal tasarlamam da ki amaç öle mutfagı filan olmayan küçük teknelerde o hazzı yasatabilmek.. ama hersey için tesekkürler. bu kadar çokşeyi paylaştıgın içinde cok tesekkürler
gokseldbuga
10-05-2007, 11:45
güzel kardeşim bende ondan bahsediyorum zaten... denize dokecek degilsiniz yaaa. peki ne yapıosunuz dedim...çünkü zaten kıyıda yapmıosunuz sandalın içindesiniz...dökmücenize göre nasıl oluo bi usulu war mı derken de onu demek istedimm.... yoksa emin ol denize saygı nedir,insana saygı nedir belki de senden iyi bilirim... cunku ben kimseyi aşagılayarak bişey ögretmeye yada daha önce öğrenmediğini farz edip daha önceden öğrenmen gerekirdi gb lakırdılar etmem...
Polemik yaratmanın anlamı yok güzel kardeşim, eminim benden daha iyi biliyorsundur, bir de rica ediyorum lütfen -w- harfini kullanmamaya özen göster
Taygun KOCABIYIK
10-05-2007, 15:50
Doğan abi adanalılar için mangal yakmak bir sanattır diye biliyordum doğruymuş :D vallahi canım çekti şimdi adanaya kadar kalkıp gelemiyceğime göre sen yolla adanaları :D
Tago dikkat et kardeşim mangal sıcaktır...o yenmez:D
Doğan abi adanalılar için mangal yakmak bir sanattır diye biliyordum doğruymuş :D vallahi canım çekti şimdi adanaya kadar kalkıp gelemiyceğime göre sen yolla adanaları :D
Tago cum Adanalı Doğanı fazla zorladık o da dayanamadı döktü içini..
olacağı vardı zaten..:helal:
aganta borina borinata
11-05-2007, 07:28
vallahi benim için sanattan öte tago:D ...zira mangalın başında eti kenarından tırtıklamadan tadı çıkmıyor... hele soğuk bi kebap yiyeceğine yumurta ekmek ye daha iyi... özellikle temmuz başından eylül ortasına kadar adana ya yolu düşenlere bi yandan sudak çekerken bi yandan ağzına lokma lokma kebap tıkıştırmayı kendime bi borç bilirim:D :D ...
rastgelsin...
Doğan yaktın beni, tam öğle vakti okudum ya bunları aaaahhh :D...
Aziz Gerzeli
15-10-2007, 00:06
sevgili dost hiç uğraşma mangalla kömürle bağla yağ tenekesinin kapağını egzosta al sana yangınsız kömürsüz dumansız mangal kal sağlıcakla
Sevgili Atilla Erdoğan katılımından dolayı memnuniyetlerimizi mesajlara bakarakta görmüşündür.arkadaşlar samimi insanlar.böyle diyorum bende yeni sayılırım.bir mangal lafı attın ortaya 40 balıkçı 40 çeşit yorumladı.bu mangalı yapman için bir gün zaman ayırıp balığa çıkacaksın.aklına takılan konuları yaşayıp teknenin neresine, nasıl,bir şey yapabileceğinin kararını kendin vereceksin.daha sonra bir numune gönderirsin deneriz sonrada teşekkür eder geri vermeyiz.bol şanslar.
Michelangelo
06-11-2007, 17:51
Öncelikle aramıza hoşgeldin, imza ayarlarını yaparsan seviniriz.
Teknede mangal güzel olur gerçekten de, ama denizde alkol alma olayına ben karşıyım. Denizin şakası olmaz...
Onun dışında mangalı teknenin dışında kalacak şekilde bir ayak üzerine yerleştirmek en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Özellikle ahşap teknelerde mangalı tekne içinde yakmak ateş sıçraması olasılığı nedeniyle tehlikelidir. Bir de alan dar olduğundan dumandan kaçamazsınız. O nedenle tekne dışı en ideal yer oluyor... Bence içinin keyfi hiç bir şeye değişilmez hem kimse ona demiyoki denizde mangal yap limanda otur teknene al rakını şarabını yak mangalını yangın çıkarsa zaten denizdesin duman diyosun o dumanı içine çekmeden kalırmı bu işin zevki be abi haksızmıyım:D:D:D
ünalmusa
06-11-2007, 20:37
herkesın zevkı baskakımısı yemesını sever kımısı de pısırmesını
Michelangelo
07-11-2007, 14:23
Ben yemesini sevenlerdenim
Mangalda balığı tek bir şeye değişirim oda Mangalda 2 tane balık:D
cihanhorasan
10-02-2010, 17:03
Teknede mangal yakmak için öncelikle teknenin 9 metre yada daha uzun vede yüksek bir tekne olması düşüncesindeyim.Kıç tarafına yapılacak bir aparatla mangal tekne dışında kalacak şekilde sabitlenebilir.Daha küçük teknelerde riskli olur.En güzeli küçük bir koya tekneyle yanaşmak ve koyda mangal operasyonunu bitirip sonra tekrar açığa çıkılması gerekiyorsa çıkmak.Ben 6 metre bi tekne sahibi olarak nacizane tecrübemi sizinle paylaşmak istedim.
Necati ARAT
11-02-2010, 09:02
Teknede mangal yakmak için öncelikle teknenin 9 metre yada daha uzun vede yüksek bir tekne olması düşüncesindeyim.Kıç tarafına yapılacak bir aparatla mangal tekne dışında kalacak şekilde sabitlenebilir.Daha küçük teknelerde riskli olur.En güzeli küçük bir koya tekneyle yanaşmak ve koyda mangal operasyonunu bitirip sonra tekrar açığa çıkılması gerekiyorsa çıkmak.Ben 6 metre bi tekne sahibi olarak nacizane tecrübemi sizinle paylaşmak istedim.
Öncelikle forumumuza hoş geldiniz..
Sayın abim Bilgilendirme için teşekkürler ederim..
Keyifli forumlar ve paylaşımlar dilerim..
Kamil ESEN
11-02-2010, 16:24
Teknede mangal yapmak çok güzel oluyor.Teknenin kenarına mangalın 2 ayağı geçecek profilleri sabitliyorsunuz.Daha sonra mangal dışarı gelecek şekilde bu ayaklara oturtuyorsunuz.Mangal teknenin arkasında olacak.Bu şekilde su sıçramasınıda engellemiş oluyorsunuz.Ayrıca mangalın altına bir bölme daha yaptırır burayada ekmeği koyarsanız,ısınmış sıcacık ekmekle mangal tadına doyamazsınız.Yalnız ben suyun kenarında mangal yapmayı tercih ederim..
cihanhorasan
16-02-2010, 23:37
Öncelikle forumumuza hoş geldiniz..
Sayın abim Bilgilendirme için teşekkürler ederim..
Keyifli forumlar ve paylaşımlar dilerim..
Teşekkür ederim Necati Bey hoşbulduk.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.