Tüm Versiyonu Göster : Ne cok ne??
freediver
10-05-2007, 01:50
Herkese Selamlar
Sanirim hepimiz hemen hemen haftada bir gün av malzemecisilerine gideriz...Hic birsey almayacak olsak muhabbet edip 1 cay icmeye gider ama cikarkende mutlaka birkac sey aliriz.
Merak ettigim acaba biz oltacilar kursun haricinde en cok ne aliyoruz ve en cok veya cabuk yipranan malzememiz nedir?
Bu konuyu okuyanlar lütfen en az bir cümle yazarsa sevinirim.
gokseldbuga
10-05-2007, 08:17
yıpranmasından dolayı değil de, gitmişken şunu da alayım düşüncesiyle, malzemecileri zengin ediyorum
Alparsbeğ
10-05-2007, 08:26
aynen katılıyorum; yıpranma yok ama; oraya çay içmeye gidince bile "dur; şu numaralı iigneden bi kutu daha alayım" diyoz herhalde:)
Sevgi ve Işıkla kalın
jellyfish
10-05-2007, 08:38
okul zamanında ağ tamiri ve örnek trol ağı için kasnak (sürekli kayboluodu çünkü)ve yorgan iğnesi gibi iğneler:)
aganta borina borinata
10-05-2007, 09:46
Herkese Selamlar
Sanirim hepimiz hemen hemen haftada bir gün av malzemecisilerine gideriz...Hic birsey almayacak olsak muhabbet edip 1 cay icmeye gider ama cikarkende mutlaka birkac sey aliriz.
Merak ettigim acaba biz oltacilar kursun haricinde en cok ne aliyoruz ve en cok veya cabuk yipranan malzememiz nedir?
aslında malzemeciden en az aldığım şey kurşundur herhalde. ben malzemecilere çok fazla gitmiyorum...zaten yaz ayları dışında ava da sık gittiğim söylenemez...malzeme alırken genelde adetleri fazla alıyorum, en çok kullandığım malzemeleri paketler halinde alıyorum...sanırım bunlarda misina, iğne (zokalı - zokasız), fırdöndü ve slikon yemlerdir.
rastgelsin...
araştırıcı
10-05-2007, 09:52
Herkese Selamlar
Herkes av yöntemine göre malzeme alır diye düşünüyorum..
Ben at-çek yaptığımdan en çok sahte balık ve üçlü iğne alıyorum sanırım.. Birde misinalarım çabuk yıpranıyor..
selamlar...
Rastgele..
ramazanuçar
10-05-2007, 10:27
benim en çok aldığım malzeme tartışmasız kurşun ve iğne.malum avlanma sahamız tatlı su olunca her bölgenin kendine özgü balık çeşidi ve buna paralel olarak değişik tipte ve büyüklükte iğne gereksinimi oluyor.birde tabiki tatlısu diplerinin çeşitli engellerle dolu olmasından kaynaklanan kopmalar ve takım zaiyatları bol mıktarda iğne tüketimini zorunlu kılıyor.
aganta borina borinata
10-05-2007, 10:29
unutmuşum ya bi de ayçiçeği küspesi sazan için;) ...
rastgelsin...
gokseldbuga
10-05-2007, 12:01
benim en çok aldığım malzeme tartışmasız kurşun ve iğne.malum avlanma sahamız tatlı su olunca her bölgenin kendine özgü balık çeşidi ve buna paralel olarak değişik tipte ve büyüklükte iğne gereksinimi oluyor.birde tabiki tatlısu diplerinin çeşitli engellerle dolu olmasından kaynaklanan kopmalar ve takım zaiyatları bol mıktarda iğne tüketimini zorunlu kılıyor.
Ramocum seni aramızda görmek ne büyük mutluluk, ;)
Taygun KOCABIYIK
10-05-2007, 15:39
Ben en çok misina ve iğne alıyorum. Misinayı fazla almamın sebebi yıpranan misinaları hemen değiştiriyorum aldığım misinalarda ucuz olduğu için acımıyorum :)
genelde tekneyle avlandigim icin kursun kaybi kiyidan oldugu kadar cok olmuyor, ama ister kiyidan ister tekneden, her avdan sonra kullanilmis takimlari atar (kursunu, igneyi kesip aldiktan sonra tabii) yeni takim yaparim. o yuzden en cok sarfiyatim misina. ustelik, en iyiyi bulmak adina farkli urunler denemeyi sevdigim icin az az ve sık misina alirim.
bazi takimlarda mustad gibi pahali ama cabuk paslanmayan igneler kullanmakla birlikte, genelde crown gibi avci ama kaplamasi sebebiyle cabuk paslanan igneler kullaniyorum. paslanan igneyi ikinci kez avda kullanmamaya ozen gosteriyorum. bu sebeple ikinci kalemim de igne. igne paslanmasa da, eger kullanilmissa, usenmiyor, ayni igneyle ikinci kere takim yapmadan once hafif bir sifir zimparadan geciriyorum.
Ben en zor durumda olanım.İşim dolayısı ile bir seneye yakın iznik teydim.Bursa ve çevresinde tatlısu bol olduğu için değişik balıklara değişik takımlar almak zorunlu oluyor,her balığa ayrı ürün,birde atçek türü avlanmaya iyice alıştım iş yapan suni yemlerin peşinde koşuyorum.Bir taraftan denizle ilgili alışveriş değişik meraları gezdiğimden en çok kaybı kurşundan yana veriyorum.Değişik illerde avlanmak kamış seçeneğinide zorluyor.Şimdi istanbul hazırlıkları başladı temmuzda dönüyorum.En son bodrum seferimde yanıma aldığım ağır takımlar beni üzdü,100-300 gr atarlı uzun kamışlarda mamunu iğnede tutmak zor kurşun ağırlığı ile savrulunca uçuyor.şimdi daha hafif atarlı kamışlar edineceğim kısacası daha çok kamış ve suni yemlere param gidiyor.Özellikle kaşıklar çok pahalı,tek tip balığa yönelmekte fayda var ama rahat duramıyoruz işte :deli:
Foruma ilk üye olduğum zaman kamış ve makinaları uzun zaman kullanmadığım için takip etmemiştim ve at çekte hiç tecrübem yoktu ama el alışınca o zaman aldığım ucuz takımlar şimdi ıskarta oldu insan öğrenip ilerledikçe daha iyisini istiyor imkanlar dahilinde , beni bırakın oğlan bile beğenmez oldu 7 aylık takımları :(
Anıl ÜNALAN
11-05-2007, 00:03
Misina = Yıprandığı zaman değişikliğe uğrar.Malzemelerimiz teknede durduğu için avdan sonra tatlı suyla yıkama olanağımız olmuyor o yüzden tuzlu su zamanla misinayı yiyor denizde ne zaman ne balık çıkçağı belli olmadığı için her ihtimala karşı misinaları sağlam tutmaya çalışıyoruz o yüzden değişiklik şart oluyor.
İğne=Misinadan sonra en çok ihtiyaç olan malzeme.O da sürekli tuzlu suya maruz kaldığından dolayı çabuk küfleniyor o yüzden yine balık kaybına yol açmamak için değiştiriyoruz..
Fırdöndü = İğneden sonrada kullanımı fazla olan malzeme.Onunda değişme sebebi iğnedeki gibi küflenme...
Kurşun kaybı çok nadir oluyor teknede o yüzden pek kurşun harcaması yapmıyoruz...
En çok iğne ve fırdöndü alıyorum. Misina yerine genelde ip kullandığımdan ve misinalarımı da avdan sonra yıkadığımdan çok fazla yıpranma olmuyor...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.