Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : Bir Soru -

BLACK SHARK
11-05-2007, 09:44
2 baba,2 oğul var.Balık tutmaya gidiyorlar ve 3 tane balık tutuyorlar. şimdi bu 2 baba 2 oğul balıkları kesmeden nasıl eşit olarak paylaşırlar?

selamlar

HALDUN YALIMLI
11-05-2007, 10:18
Sanırım cevabı şu; dede, oğul ve torun. 3 balığı birer tane alarak aralarında pay ederler. 3 kuşak bir arada Hasan64 sesim geliyormuuuuu? RASTGELSİN

katiti
11-05-2007, 10:18
Herkese birer tane olacak şekilde...

gokseldbuga
11-05-2007, 10:22
1 torun,
1 baba,
1 dede alır,
2 baba 2 çocuk eder, yanılıyor muyum?

gokseldbuga
11-05-2007, 10:22
ne zaman yazdınız yahu, simdi ekran bomboştu , zeki insanlar

BLACK SHARK
11-05-2007, 10:39
Valla bravo hemende bildiniz yaw :D :D :D
sizden de birsey kacmiyor .

selamlar

orca
11-05-2007, 10:48
eh, olmusken benzer bir soru da ben sorayim:

bir baba ve oglu, birlikte atlayip arabalarina baliga gitmek uzere yola cikiyorlar. maalesef, ogul yolda direksiyon hakimiyetini kaybediyor ve bir agaca bindiriyor arabayi. baba hemen orada hayatini kaybediyor. gelen ambulans cok agir ve ciddi bir sekilde yarali olan oglani alip memleketin en iyi hastanelerinden birine goturuyor, acilen ameliyata hazirlaniyor. ulke capinda cok unlu ve basarili bir cerrah olan, mesleginin zirvesindeki doktor ameliyata giriyor, ameliyat masasinin basina geldigi anda yatan hastayi goruyor ve neredeyse bayilacak gibi olurken agzindan su cumleler dokuluyor: "Aman tanrim, bu benim oglum"...
Nasil oluyor da oluyor?

Uzm.Dr.Rastgele
11-05-2007, 11:26
Balık ile ilgili olanı hemen bende yazıyı okurken çözdüm .Ama ne yalan söyliyeyim mantık çerçevsinde bunu pek çözemedim...Ortada bir tane oğlan var ve babası kazada ölüyor...İkinci baba daha var...buda ünlü bir cerrah....
Dedim ya mantık ile çözemedim.....Tek çözüm ölen cerrah babanın babası ve yaralı oğlanın dedesi mi acaba.....?

mufi
11-05-2007, 11:28
1 torun,
1 baba,
1 dede alır,
2 baba 2 çocuk eder, yanılıyor muyum?

ben olaya farklı yaklaşayım. dede ve baba evlat için ferağat ederler(doğal olarak) balıkların hepsini çocuk yer. zira onun geleceği için..:helal: :helal:

mufi
11-05-2007, 11:29

bir baba ve oglu, birlikte atlayip arabalarina baliga gitmek uzere yola cikiyorlar. maalesef, ogul yolda direksiyon hakimiyetini kaybediyor ve bir agaca bindiriyor arabayi. baba hemen orada hayatini kaybediyor. gelen ambulans cok agir ve ciddi bir sekilde yarali olan oglani alip memleketin en iyi hastanelerinden birine goturuyor, acilen ameliyata hazirlaniyor. ulke capinda cok unlu ve basarili bir cerrah olan, mesleginin zirvesindeki doktor ameliyata giriyor, ameliyat masasinin basina geldigi anda yatan hastayi goruyor ve neredeyse bayilacak gibi olurken agzindan su cumleler dokuluyor: "Aman tanrim, bu benim oglum"...
Nasil oluyor da oluyor?

bu iş sakat bunda çapanoğlu olabilir..

katiti
11-05-2007, 11:31

Nasil oluyor da oluyor?

Cerrah dede, sağ kurtulan ölen adamın babası. Ama ölen adam kendisi de baba. Tek mantıklı çözüm:)...

orca
11-05-2007, 12:06
bu soru, toplumsal onyargilari desifre etmekte kullandigimiz bir soruydu.

karmasik birsey, kelime oyunu, capanoglu falan yok...

kazayi gecirenler ogul ve baba. baba oluyor, oglan yarali... oglan, hem olen adamin oglu hem de basarili, mesleginin zirvesindeki cerrahin...

basarili, mesleginin zirvesinde, unlu cerrah bir kadin olamaz di mi?....;) ;)

Simdiden tum annelerin anneler gununu kutluyorum.:D

katiti
11-05-2007, 12:17
bu soru, toplumsal onyargilari desifre etmekte kullandigimiz bir soruydu.

karmasik birsey, kelime oyunu, capanoglu falan yok...

kazayi gecirenler ogul ve baba. baba oluyor, oglan yarali... oglan, hem olen adamin oglu hem de basarili, mesleginin zirvesindeki cerrahin...

basarili, mesleginin zirvesinde, unlu cerrah bir kadin olamaz di mi?....;) ;)

Simdiden tum annelerin anneler gununu kutluyorum.:D

Utandım :( :( :( ...

freediver
18-05-2007, 10:12
Cevap coktan verilmis... :)