Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : karışık..

ismail çakır
12-05-2007, 12:30
dün akşam balığa gittim.:) gece balıkçılığı henüz başlamamış.:( levrek yok lüfer de karadenize ulaştı sanırım. çıpralar da güneye tatile gittiler.:D
bende elde kalanlarla idare ettim.
karagözler midye ile sarpa ve şuna karagözü ot (yosun) ile yakaladım. :D :deli: :D
rastgelsin..
[Only Registered Users Can See Links]

balic
12-05-2007, 12:33
abi tebrik ederim ii balıklar şu lüferler ne zaman inerler marmaraya doğru?

discus
12-05-2007, 12:35
güzel abim ellerine sağlık ama hadi midyeyi anladımda yosunla nasıl yakaladın abi yaa...valla senden ben hergeçün gün bişey daha öğreniyom...:helal: :helal: :helal:

ismail çakır
12-05-2007, 12:39
abi tebrik ederim ii balıklar şu lüferler ne zaman inerler marmaraya doğru?
daha lüferler karadenize ancak ulaşıyor. orada yavrulayacak, yağlanıp semirecek ancak ağustos 20 den sonra marmarada olmaya başlarlar.. :)

balic
12-05-2007, 12:40
sağolasın abi ağustosun sonuna doğru lüfer resimlaride beklriz senden rastgelsin...

ismail çakır
12-05-2007, 12:51
güzel abim ellerine sağlık ama hadi midyeyi anladımda yosunla nasıl yakaladın abi yaa...valla senden ben hergeçün gün bişey daha öğreniyom...:helal: :helal: :helal:
serkan.. herzaman söylerim her av yerinin özellikleri ve her av yerinde balığın yemlenmasi ve yakalanması değişiklik gösterebilir.benim avlandığım yerde akıntı kuvvetli olduğundan yosun ile bu balıkları yakalıyorum.tabi her yosun değil bu mevsimde kahverenği ipek gibi olanları kullanıyorum.
mesala ekmek ile sarpa yakalandığını ilk defa bu sitede gördüm. burda hiç ekmek ile sarpa yakalayanı ne duydum ne gördüm. ama bu sene bir denemek istiyorum.
burda sarpayı bırde serpme ile yakalarım. o çok daha güzel olur.
sarpa balığı pek makbul kabul edilmese de yakalanıp ölünce hemen içini (sakatatını) temizlersen nefis olur. ama balıkçıdan alınırsa ben de yemem.

aganta borina borinata
12-05-2007, 13:02
tebrikler abi... balıkların bu otları yediğini biliyorum inan ki ben de ilk defa otun yem olarak kullanıldığını duyuyorum... otun suda serbest olması balığı cezbediyor demekki..

rastgelsin...

gıracemi
12-05-2007, 13:11
eline sağlık ismail amca :)

Lethe
12-05-2007, 13:37
serkan.. herzaman söylerim her av yerinin özellikleri ve her av yerinde balığın yemlenmasi ve yakalanması değişiklik gösterebilir.benim avlandığım yerde akıntı kuvvetli olduğundan yosun ile bu balıkları yakalıyorum.tabi her yosun değil bu mevsimde kahverenği ipek gibi olanları kullanıyorum.
mesala ekmek ile sarpa yakalandığını ilk defa bu sitede gördüm. burda hiç ekmek ile sarpa yakalayanı ne duydum ne gördüm. ama bu sene bir denemek istiyorum.
burda sarpayı bırde serpme ile yakalarım. o çok daha güzel olur.
sarpa balığı pek makbul kabul edilmese de yakalanıp ölünce hemen içini (sakatatını) temizlersen nefis olur. ama balıkçıdan alınırsa ben de yemem.
ismail abi, sarpa en güzel bu mevsimde oluyor.(babam "koruk zamanı" der.)dediğin gibi, özellikle ızgarası lezzetlidir bu aralar.balıkçıdan alıp yememe konusuna aynen katılıyorum.

giritli
12-05-2007, 14:40
İsmail abicim tebrikler vallaha...yok zamanında bile gözlerimizi bayram ettiriyorsun ya helal olsun sana...:helal:

chondrostoma
12-05-2007, 20:19
Yanında b iufak gidecek sarpaymış;) Tebrik ederim....:D

kartallı
12-05-2007, 22:01
ismail abi tebrikler,güzel av olmuş darısı başımıza...serkan kardeşim yosunla nasıl yakaladın demiş,ilginç değilmi serkan? kasımdada deniz anasıyla tutuluyor.ne zaman ne yiyeyceği belli olmuyor...mesela ben sene 87lerde filan karagözü sadece ekmekle yakalardım şimdi tenezzül bile etmiyor benim olduğum yerde...neyse tekrar tebrikler abicim...

Uzm.Dr.Rastgele
12-05-2007, 22:34
İsmail hocam, seninde dediğin gibi Sarpa sudan çıktıktan sonra azıcık sıcakta vs .. kalsın hemen iç organları ve karnındakiler leş gibi oluyor.....İzmir de pek tutulmayan balık.....Ama balık halinde ''çanakkale çuprası'' diye oldukça iri-parası hesaplı olan; ağdan çıkmış sarpalar bilmeyenler tarafından her zaman alınıyor...

Ama karagöz,sivri burun karagöz.....Her zaman beğendiğim balıklar arasındadır....

amatör balıkçı
12-05-2007, 23:00
Sevgili İsmail bey yok'u var edip yinede biz site uyuyanlarına birşeyler ikram ediyorsunuz,maşallah diyor,tebrik ediyor ve bol bereketli avlar diliyorum size,ancak sormak istediğim iki konu var birincisi (şuna karagöz balığı dediğiniz balık iskataroz(skatros)değilmi ikinci sorum bu balığı yosun ile yakaladım demişsiniz yosun nasıl yem olarak kullanılıyor,bilgilendirirseniz sevinirim.Selamlar,sevgiler,RASTGELE.

nevzat
13-05-2007, 10:36
İsmail abi sarpa yakalama taktiklerine sepet ile yakalamayı eklememişssin....Selamlar..

ismail çakır
13-05-2007, 15:32
Sevgili İsmail bey yok'u var edip yinede biz site uyuyanlarına birşeyler ikram ediyorsunuz,maşallah diyor,tebrik ediyor ve bol bereketli avlar diliyorum size,ancak sormak istediğim iki konu var birincisi (şuna karagöz balığı dediğiniz balık iskataroz(skatros)değilmi ikinci sorum bu balığı yosun ile yakaladım demişsiniz yosun nasıl yem olarak kullanılıyor,bilgilendirirseniz sevinirim.Selamlar,sevgiler,RASTGELE.
bülent bey,
sivriburun (şuna) karagözün iskataroz balığı ile hiç ilgisi yok. bu karagöz cinsi derin sularda yaşarmış ve yalnız bahar aylarında burada av verir. havalar iyice ısınınca bu cins karagözde kaybolur.
yosun'u da şöyle izah edeyim. bu günlerde koyu kahverenği ipekimsi yosunu kullanıyoruz. bir müddet sonra bunlar yokolur.sonradan yeşil renkli şaç kıvamındaki yosunlsrı kullanırız. bu yosunların ortak özelliği iplik dibi olmaları ve oltaya işlenmeleridir.
rastgelsin.

nevzat
13-05-2007, 15:46
İsmail abi bu otu sepete bağlayıp kullanmayı denemiyormusunuz?Muhtemelen yapıyorsunuzdur ,eğer yapmıyorsanız sepette sarpa için güzel oluyor,bu şekil av ile güzel sarpa yakalanıyor,denenmesinde fayda var.

ismail çakır
13-05-2007, 16:50
İsmail abi bu otu sepete bağlayıp kullanmayı denemiyormusunuz?Muhtemelen yapıyorsunuzdur ,eğer yapmıyorsanız sepette sarpa için güzel oluyor,bu şekil av ile güzel sarpa yakalanıyor,denenmesinde fayda var.
nevzat,
bu sepet dediğin tel pintırlar oluyor sanırım.ben kıyıdan avlandığım vede bogazımı geçen derinliklerde yüzme bilmediğim :D için bunu kullanma imkanı bulamıyorum. bunu kullanmak için tekne olsa daha iyi olur herhalde..birde burda çok akıntı ve gemi trafiği yoğun olduğu için. bu ya bırakılan yerde bulunmaz veya bırakılan pozisyon değişmiş olur..birde dalan çok oluyor... giden balıklara değilde pintıra yanarım.:(

mufi
13-05-2007, 18:45
İsmail cim yine Çanakkale geçilmez yapmışsın. Allah ne verdiyse. afiyet ola...
birde şu yosun muhabbetini rica ediyorum iyice bir detaylandır sanırım bu sitede çok az insan bu konuyu bilir. hatta benim internetten bir yazıda görmüştüm Avustralyada kıyı kefallerini yine oraya has bir yosun u kullanarak tutarlarmış.
sen bu yosunların yakın çekim resimlerini de bize yollarsan en azından egeli balıkçılar burada yosun konusunda alternatif arayış içine girerler. derken bir yosun muhabbetidir başlar ve gider.
eyvallah canım

mufi
13-05-2007, 18:49
Yanında b iufak gidecek sarpaymış;) Tebrik ederim....:D

Hüseyin ufak deme şimdi.. ya zaten hasretiz hatırlatma..

katiti
13-05-2007, 19:26
İsmail Abi yosunla da balık yakaladın ben daha birşey demiyorum artık :deli: :D. Tebrik ederim...

urfettin
14-05-2007, 11:58
Reis elelrine sağlık
Ziyaretimiz esnasında bu balıklardan yemek bizede nasip oldu.Ellerin dert görmesin.O sarpanın lezzeti neydi öyle be? Bireh bireh!!!.. Tadı damağımda kaldı be. Bundan sonraki balık avlarımda sarpaya ağırlık vericem.Tazesi hakikaten çok lezzetli.Şimdiye kadar tezgagtan alıp yemedim ama,yakalandıktan hemen sonra temizlenirse lezzetine doyum olmuyor.
Rastgele