PDA

Tüm Versiyonu Göster : 12 05 07 Turna avım

cevat2
12-05-2007, 16:39
Arkadaşlar,bu sabah 05.00 da kalktım ve 150 km yol aldıktan sonra uluabat gölüne vardım.Benim asistan(oğlum)ile kısa bir kahvaltı sonrası atçek e başladım,ilk balığı 3. atışta aldım.7 den 13 e kadar 5 balık alabildim.Aile 4 kişi olunca yeter deyip bıraktım,balık boyları 44-39cm arası ,balıkları dünya para verip aldığım suni yem ve kaşıklarla değilde :hıııı: bursadan aldığım 1.5 ytl lik beyaz silikonla tuttum.Amacım 60-70 cm lik bir balık almaktı fakat bu merada büyük boy daha çıkmıyor,yerli oltacılar 15 gün sonra boylar farkeder dediler :rolleyes: 5 balığıda aynı yem ile aldım,benim asistan bugün birşey tutamadı :'( onun için resimleride özenmeden çekmiş,biraz bulanık

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

cevat2
12-05-2007, 16:47
Ava ait notlarım: havalar çok ısındı mümkün olduğu kadar sabah suyunu tercih etmek lazım,piştik.Alba ultra misinayı denemek için almıştım,sakın denemeyin birde assonun fabrikasında sarılıyormuş :hıııı: çelik telle bir adet tutabildim çıkarttıktan sonra,balıklar geldi.Hava ısındıkça balığın vuruşu değişiyor,daha evvel aynı avlakta yem suya düştükten sonra takip ediyor ondan sonra atlyordu turna şimdi sazların önüne düşürdüğüm gibi sarılıyor böylesi daha zevkli daha uzun zaman çekiliyor,mücadelesini görme şansınız oluyor..1.5 ytl lik yeme devam.....:deli:

discus
12-05-2007, 17:10
cevat abim tebrikler afiyet olsun...devamını bekliyoruz...

gıracemi
12-05-2007, 17:16
abi paylaşım için saol.. acayip merak sardım yapay balık mevzuuna ama bi türlü başarı sağlamış diilim.. sizin gibi ustalar sayesinde bişiler kapıcaz diye takipteyiz.. abime saygılar..rastgelsin..

mufi
12-05-2007, 17:20
cevat ım tebrikler turnada iyi balıktır jelatinlidir. trakyadan bilirim..az mı tuttum
altın sarısı kaşık+üçlü iğnede kırmızı plastik balık kuyruk( zira o bölgede kızılkanat boldu) çok iyi iş yapardı

cevat2
12-05-2007, 17:41
Muvaffak abi uluabattada kızılkanat çok kasık çizmeleri ile giriyorum göle bacaklarımın arasında dolanıyorlar o kadar çok

cevat2
12-05-2007, 17:46
Avlanılan yer uluabata akan nehir izmir e gider gelirken üstünden geçtiğimiz köprünün altından göle kadar ,akıntı o kadar kuvvetliki canlı yem kullanma şansınız yok çünkü yem akıntı ile kayıyor millet atçek ile avlandığı için bu sefer taktırıyorlar yoksa şamandıralı ile kızılkanat tutup canlı yapacağım illaki trofeler gelir biliyorsunuz turnanın yaşlısı(büyük boy)derinde ve hareketli yemlere pek bakmıyor.İngiliz ve amerika daki turna kulüplerinin sitelerine girdim bu balığın sevdiği ölü yemde bildiğimiz sardalya ve uskumru komple takıp öyle avlıyorlar metreliklerini

cevat2
12-05-2007, 17:57
Kürşat,bende yeni yeni öğrendim bu tip avlanmayı (rastgelsin forumumuza)üye olmadan sadece bakardım atçek yapanlara,eskiden kaşık bilirdik istanbul terkos gölünde akşamdan yayına olta bırakır,sabahta kiraladığımız balıkçı sandalları ile kaşık çekerek avlardık turnaları,ama suni yem ve atçek konusunda epey yol katettim sayılır, sıra denizde tecrübeye geldi.Eeee kolay değil on sene ara vermiştim balığa neyse aramızdaki bilgi paylaşımları sonucu çabuk kapatıyorum arayı.Tavsiye ederim, atçek zevkli bir avlanma şekli(denizde atçekte daha kayda değer bir şey yok)Fazla merak salınca da pahalıya mal oluyor aklında olsun

Uzm.Dr.Rastgele
12-05-2007, 18:59
Cevat kardeşim, bereketli olsun....Afiyet bal şeker olsun....

cevat2
12-05-2007, 19:44
Arkadaşlar,bilmeyenler için yazıyorum hiç olmazsa bir kere bu balığın avına gidin ve yiyin,etçil balık olduğu için nefis bir tadı var diğer göl balıkları gibi koku falan yok,biraz temizlemesini bilmek lazım yoksa kılçıkları gelir bu balığın sırt kısmında v şeklinde kılçıkları vardır.mücadelesi de çok keyif verir.

Taygun KOCABIYIK
13-05-2007, 19:31
Cevat abi tebrikler turnalar çok güzel görünüyor umarım daha bereketli avlar yaparsın.

katiti
13-05-2007, 19:34
Abicim tebrik ederim, turnalardan iyi alıştın bu aralar maşallah :)...

balic
13-05-2007, 20:15
turnalar iyiymiş eline sağlık abi.... abi uluabatın ne tarafına gittin yer olarak neresi hangi kıyısı

cevat2
13-05-2007, 20:32
Köyün içine girince su pompaları var onun alt tarafları,hep aynı yere gidiyorum.

balic
13-05-2007, 20:34
tamam abi bide orayı denerim çok sağol...

katiti
13-05-2007, 21:39
Arkadaşlar,bilmeyenler için yazıyorum hiç olmazsa bir kere bu balığın avına gidin ve yiyin,etçil balık olduğu için nefis bir tadı var diğer göl balıkları gibi koku falan yok,biraz temizlemesini bilmek lazım yoksa kılçıkları gelir bu balığın sırt kısmında v şeklinde kılçıkları vardır.mücadelesi de çok keyif verir.

Bunu da yazacaktım, unutmuşum: İzmir'de turna vardı da biz mi avlamadık?:P :deli: :D ...

aserkansatı
13-05-2007, 21:55
Cevatçım tebrikler...Tatlı suda tutamadığım tek balık turnadır...Bakalım ne zaman nasip olacak...
:helal: :helal: :helal:

cevat2
13-05-2007, 22:03
Bu balığın menbaa Ankara baraj gölleri ama oralarda da boylar ufak gelen raporlara göre canlı yem deneyeceğim bir yer arıyorum uluabatta zor,bu hafta doğancı barajına gideceğim bakalım boyları büyütebilecekmiyim?:confused:

kartallı
14-05-2007, 16:58
tebrik ederim abi gayet şık bir av...