Tüm Versiyonu Göster : ''Gavur İzmir'den ''miting mazaraları...
Uzm.Dr.Rastgele
13-05-2007, 14:29
En başda Ankara,ondan sonra İstanbul'da ve sonra da Manisa'da yapılan ''Cumhuriyet'e ve Laik yaşama sahip çıkma'' mitinglerinden sonra; bugün de İzmir'de bir miting düzenlendi...
Bende, sizler gibi bu mitingleri görsel ve yazılı basından izlemiş biri olarak; neler oluyor....O insanlar neler diyor diye anlamak ve yerinde gözlemlemek için
ailece bu miting e katılmaya karar vererek yola çıktık...
Miting yerine bir çok vatandaş gibi bizler de yaklaşık 10 kilometre yürüyerek gittik....Yolda giderken bol miktarda 45*Manisa-48*Muğla-09*Aydın-20*Denizli
velhasıl tüm Ege bölgesindan gelen gerek toplu ulaşım gerek se Özel araçları gözlemledim..Anladım ki; bu bir parti veya belirli bir kesimlerce desteklenen hareket olmayıp;toplumun tüm kesimlerince desteklenen bir hareketmiş..;)
Sıcakta uzun ve yorucu bir yürüyüşden sonra Mitingin yapılacağı alana ulaştık...Fakat kalabalık o kadar çoktu ki; Esas miting alanına kalabalıktan ulaşmanın adete imkanı yok gibiydi...:( Ve, ulaşamadıkta.....:(
Burada yaptığım gözlemlerden anladım ki; ''her türlü bölücü ve gericinin'' bangır bangır bağırdığı günümüzde; gerçek çoğunluğun asla ve asla bunlardan oluşmadığı ve gerçek çoğunluğun ''vatanın bölünmez bütünlüğüyle tam bağımsız Türkiye sevdalılarından oluştuğunu bir kez daha gözlemlemiş oldum..:helal:
Görülmeye ve yaşanmaya değer; İnsanların ''Bayrak-Vatan-Demokrasi-Laik'lik ve Atatürk Milliyetçiliği altında buluştuğu'' dev bir miting di...:helal:
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
[Only Registered Users Can See Links]
Deniz deki teknelerin birinde zübeyde annemizin resmi ve altındaki yazı beni çok etkiledi gözlerim den yaşlarımı tutamadım'ANNEMİZİ DE ALDIK GELDİK''diyordu:helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal:
bulentakici
13-05-2007, 15:27
harika bir mitingti. biz oraya 4 aile gittik. tüylerim diken diken oldu. gözünü sevdiğim izmirimin kordonu sanki atatürkü karşılıyormuş gibi kırmızılı beyazlı olmuşdu.
BAYRAKÇI
29 Nisan Pazar Gunu Çağlayan'da yapilan miting, en çok bayrakçıların yüzünü güldürdü. İnanilmaz sayida bayrak sattilar.
Seda Soybay hanimefendi de böyle düşünerek bayrak aldığı adama takılmak istemiş ve;
- "İktidara dua et... Onların sayesinde bol bol bayrak satıp para kazanıyorsun" demiş...
Bayrakçı öyle bir cevap vermiş ki Seda Hanım gözyaşları içinde kalmış:
- "Ben vatanımı satmıyorum, vatanını sevenlere bayrak satıyorum. Üç kuruş kazanmak için vicdanını satanlara dua mua etmem. Ver bayrağımı geri!"
Bende ailecek olarak katıldığım mitingi, anlatabilecek kelimeleri bulamıyorum,sevgilerimle
amatör balıkçı
13-05-2007, 20:38
Çok teşekkürler İshak bey,katılamazsakda bize o coşkulu anları yaşattığınız için,sizede çok teşekkürler Muvaffak bey o güzel anekdot için.
aserkansatı
13-05-2007, 21:34
İzmir cumhuriyetimizin kalesidir...Kurtuluş Savaşımız bile İzmirin işgaliyle başlamış, düşmanın İzmirden denize dökülmesiyle son bulmuştur... İzmirlinin damarına basmaya gelmez...
:helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal:
YAŞASIN CUMHURİYET........
aganta borina borinata
14-05-2007, 08:43
sanırım burada da bi miting organize edecekler... ankara, istanbul ve izmirdeki manzaralar aslında bi çok şeyi gösteriyor...
ishak abi konu başlığını görünce (:oha:) oldum vallahi bu ne ya dedim kendi kendime...üstelik izmirde:D ... paylaşım için teşekkürler abi...
rastgelsin...
HALDUN YALIMLI
14-05-2007, 09:29
Miting tek kelimeyle muhteşemdi. YALIMLI ailesi olarak vermek istediğimiz en önemli mesajı, ne patlayan yada patlayacak olan bomba korkusu yaşamadan tüm hemşehrilerimizle, en küçük GAVUR İZMİRLİ kızım DENİZ ve eşimle birlikte verdiğimize inanıyorum. RASTGELSİN
Uzm.Dr.Rastgele
14-05-2007, 09:55
sanırım burada da bi miting organize edecekler... ankara, istanbul ve izmirdeki manzaralar aslında bi çok şeyi gösteriyor...
ishak abi konu başlığını görünce (:oha:) oldum vallahi bu ne ya dedim kendi kendime...üstelik izmirde:D ... paylaşım için teşekkürler abi...
rastgelsin...
Doğan'ım , ben basından izlerken bu mitingleri bazı teşkilatlar ve kuruluşlar organize ediyor sanıyordum.Ama tam olarak hiç de öyle değilmiş...O mitingde yurdumuzun bütün köşelerinden gelip de İzmir de ikamet eden her türlü görüşe sahip insanlar ile tüm civar illerden gelen yüzbinler vardı..Herkesin derdi aynıydı....Cumhuriyet'imize sahip çıkmak...Orada gördüm ki, bu ülkede yaşayan insanlar arasında hiç bir ayrılık gayrılık yok ....Bütün oraya gelenler, binlerce şehidin verildiği bu güzel ülkemizde ''O güzel kırmızı/beyaz bayrağımızın'' altında
toplanmaktan büyük onur ve gurur duyuyorlardı...Vallla ne diyeyim o kalabakları görünce,sık sık gözlerim yaşardı....Ağlamamak için kendimi zor tuttum..Kahretsin yaşlanıyorum mu ne...:P Hani insan yaşlanınca daha çok duygusal olurmuş ya...:'(
Mitinge sonlarında katılabildik ama yine de harika bir ortam yakaladık diyebilirim. Her yer, herkes kırmızı beyazdı. Miting alanı, insanlar, binalar ve hatta deniz bile Ata'mızın resimlerine, bayraklara bürünmüştü. İzmir ona "Gavur" diyenlere kimliğini bir kez daha hatırlattı.
Güven ÖZYELDAN
15-05-2007, 17:16
tüm GAVUR İZMİR vermesi gereken uyarısını yaptı gerisi anlaması gerekenler kaldı...
Muhteşem bir miting oldu, herkes oradaydı... İzmir tehlikenin farkında olduğunu ispat etti..!
Şimdi sıra 22 Temmuz da... Göreve giderken komşunuzu unutmayın sakın! gerekirse onu da götürün oyunu kullanmaya..!
Bu ülke bizim ve herşeyin üzerinde...!
sabah saat 09;30'dan 15;30' a kadar ailece oradaydık, eşimle yanyana slogan attık türkü söyledik protesto ettik tepkimizi demokratça hakça dile getirdik.kimi zaman gözlerimiz yaşardı ,kimi zaman tüylerimiz diken diken oldu.boşa geçen tepkisiz geçen onca yıldan sonra ilk kez kendi sesimizi duyduk, ürperdik.
halkın gücü ve cumhuriyet sevgisi o gün bayraklardan oluşan bir kırmızı sel olup gündoğdu meydanını doldurdu,oradanda cumhuriyet meydanına taştı ama bitmedi, insanlar akın akın gelmeye devam etti.
benim o günden çıkardığım en önemli şey şudur; Türk halkı artık kendi gücünün farkına varmaya başladı ve cumhuriyete sahip çıkacak olanlar da ,ne kaşar siyasetçiler ne de kendi çıkarları için vatan topraklarını satmaktan utanmayacak bu işbirlikçi yobazlardır, sadece ve sadece TÜRK HALKIDIR.
freediver
18-05-2007, 09:51
Izmirli olmakla gurur duydum.
Ayrica "Anamizida aldik geldik" pankartini acan herkesin öpüyorum
o günden kalan birkaç foto;
muhteşem manzaralar, muhteşem mesaj.........NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
jellyfish
19-05-2007, 16:47
birgün önce ayağımı sakatladığım için kordonda evden izledim tek kelimeyle muhteşemdi ,aynı amaç için istanbulda ankarada toplanıldı fakat izmir en çok ses getiren yer olması lazımdı ve oldu:) "izmir kadar müslüman olun yeter" bu pankart herşeyi anlatıyor aslında...
Uzm.Dr.Rastgele
19-05-2007, 16:52
birgün önce ayağımı sakatladığım için kordonda evden izledim tek kelimeyle muhteşemdi ,aynı amaç için istanbulda ankarada toplanıldı fakat izmir en çok ses getiren yer olması lazımdı ve oldu:) "izmir kadar müslüman olun yeter" bu pankart herşeyi anlatıyor aslında...
Gözde, ayağın için üzüldüm....İnşallah, geçmişdir ve bir şeyin kalmamıştır abisi...
gözde geçmiş olsun umarım önemli bir şeyin yoktur. kendine iyi bak.
Gözde Hanım geçmiş olsun, şanssızlık olmuş. Gerçekten tarihi bir gündü...
acil şifalar diliyorum.
bizler şükür ve dua ediyoruz da Atamıza..
bizim gibi düşünmeyenler.. zamanında Atatürk gibi bir insan olmasaydı acaba buralar Yunan şehirimiydi diye düşünmüyorlar..zira o kadar düşünecek kabiliyet yok. onlarda..
jellyfish
21-05-2007, 07:49
teşşekkür ederim arada bi tekliyor:) ve şişiyor ağrı kesici spreylerle atlatıyorum.tekrar teşşekkür ederim
HALDUN YALIMLI
23-05-2007, 14:14
teşşekkür ederim arada bi tekliyor:) ve şişiyor ağrı kesici spreylerle atlatıyorum.tekrar teşşekkür ederim
Gözdecim geçmiş olsun dikkat et kendine. RASTGELSİN
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.