Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : 13 05 2007 iznik av raporu

cevat2
13-05-2007, 19:55
Arkadaşlar bu gün 15.30 gibi yine avlağımdaydım,amaç yine havuzbalıklarını gölden eksiltmek,bir nebze göle fayda sağlamak idi sazanlar için.Solucan ile yemlediğim 505 mustad 3 no iğnelerim suyla buluştuktan beri şu saate kadar aldıklarım av devam ediyor bu gece.Sevgili sazanlarıma hazırladığım şekerli mısırlarımı döktüğüm meram bu balıklardan geçilmiyor,sazan menzilim 120 mt bunlar 60-70 mt içinde.Bu gün denemek için 120 mt olta attım yarım saat sonra kamışım uçarcasına yerinden fırladı , hiç yabancı olmadığım bir vuruştu bu uzun zaman geçsede bilirim geleni,havuz balıkları için kullandığım kamış 3.30cm 50-100 atarlı ve 2 bilyalı 60 lık alba makina ikilisi bu işi beceremiyecekti,iş bana düştü iskeleye alamayacağım balığı 35 mt gerideki kumsala çekmek,kaloma aç-kapat 20 dak sonra balık elimde idi.64 cm ,3500gr olan bir sazan fotolarda göreceğiniz üzere yumurtalarını dökmüş onun için alıkoydum,maalesef.balıklar bu sene iklimden dolayı erken yumurta dökmüşler anlaşılan,herneyse yemlemem bana doğru adrese çalıştığımı gösteriyor,hayırlısı ile 1 temmuza,iznikte kooperatifler şimdiden ağ için çalışma yaptığından , bende erken başladım yoksa balığın olduğu yere olta yetiştiremem.

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

cevat2
13-05-2007, 20:01
Bu arada benim asistan işi ilerletti,hele sazan gelirken heyecandan iskeleden suya atlaması görülmeye değerdi,balıkların 6 tanesini yukarı almayı başardı :D

discus
13-05-2007, 20:04
allah allah maşallaaah...abi ellerin dert görmesin mükemmel av tebrik ederim...peki abi ooo havuz balıkları yenmiyormu..bilgi verebilirmisin?...

cevat2
13-05-2007, 20:06
Yenmez olurmu,yöre halkının en sevdiği balık,ben sevmiyorum tanıdıklara dağıtıyorum.Buradaki koop. balıkçılarının geçim kaynağı

balic
13-05-2007, 20:11
abi balıklar güzel ama sende hakediyosun tabi bi gün uluabat bigün iznik rastgelsin......

ismail çakır
13-05-2007, 20:22
cevat kardeşim. bu işi hakkaten tam layığı ile yapıyorsun.. balıklarda güzel.. asistanın da mükemmel.. tebrikler...

katiti
13-05-2007, 21:42
Maşallah, çok güzel av olmuş. Asistan yakında seni geçerse hiç şaşırmam abi :D...

cevat2
13-05-2007, 21:49
Teşekkürler arkadaşlar,ne yapalım denize kaçamadığım zaman gölde idare ediyoruz,aynı meraları yoklayıp yemleme de yapınca iş balığı yakalamaya kalıyor en azından biliyorum balıklar attığım yerde,asistan yem tak zil tak derken işi kaptı el oltasında çok iyi,maalesef her avda zaiyat fazla oluyor malzemeden yana bugün 6 zil gitti,canı sağolsun,öğrensin de,ilk aldığım alba ve virax makinaları da yedi,cezalı şimdilik bir tek at çek takımı kaldı.el oltasına devam

gokseldbuga
13-05-2007, 23:11
tebrik ederim abicim, ellerine sağlık