Tüm Versiyonu Göster : Alanyada bl.günler- 4
Cumartesi sabah 8 de bir arkadaşla ızmarite cıkıyorduk limana giriş yapan arkadaşımın teknesinden el salladığını gördüm bana DIRAL balığının olduğunu ama kendisini hic yakalamadığı nı söyledi bede bulunan 5 cm lik bir raglou verdim birde bunu dene dedikten sonra ızmarit ve mercen avına gittik.o gün bereketli olmuştu 5 kilo kadar balıkla döndüm .ama pazartesi erkenden DIRAL icin denize acıldım.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
kullandığım takım yukardaki 5cm lik raglou yu 0.25 iyi cekerli misinaya bağladıktan sonra 5 mt sonra ufak bir pıdöndü sanra 10 mt misina bir pırdöndü daha peşine 10 mt misina yine pırdöndü bağlayıp tekneden hic bir ağırlık takmadan salıyorsunuz tekne ralanti bağzan biraz rolanti üstü kıyıdan 10mt bağzan kayalık yerlere yakın olarak seyr ediyorsunuz.
10 dakka sonra sırtıya bir ağırlık bindi allah kahretsin bismillah daha yeni cıktık torbaya taktık dedim tornistan vurup geri geri gidiyorum amacım misinayı kopartmadan torbadan kurtulmak! oo bir baktım bizim torba hareketlendi:(
meğer bizim torba 45 cm lik bir baba DIRAL mış:)
bundan sonraki takılanlar normal boyutta Dıral balıklarından ve melenurya lardan oluştu 3 saatlik sabah avı böylece sonuclandı.Herkeze selam ve bereketli avlar dilerim.
aserkansatı
15-05-2007, 09:25
Ellerine sağlık abicim.Harika balıklar...DIRAL dediğiniz balık sarıkuyruk denen balık mı acaba?
yalcinicli
15-05-2007, 09:35
Rauf ağabey, balıklar da fotoğraflar da harika. :helal: :helal: :helal:
Çok temiz bir av olmuş.
Afiyetle...
aganta borina borinata
15-05-2007, 09:49
rauf abi güzel sarıkuyruklar... oralarda böyle kudurmaya başlamışsa buralarda da kudurumuştur... bu balığın orta boyları tüy ya da silikon yemlere güzel tepki veriyor... yemin su üzerinden çekilmesi lazım...
bizim buralarda "avcı" derler...
tebrik ederim...
rastgelsin..
Ellerine sağlık abicim.Harika balıklar...DIRAL dediğiniz balık sarıkuyruk denen balık mı acaba?
Hayır serkan sarı kuyruk yani avcı veya kuzu diye anılan balıkla ilgisi yok bu tamamen bir başka bir cins dikkat edersen kuyruğunun yanlarında ıstavrit kılcığı gibi kılcıklar var sarı kuyrukta bunlar olmaz selamlar.
Rauf Abi çok güzel av olmuş, tebrik ederim. Dral ya da Tral dedikleri bu balığı pek tanımıyorum, ama melanurlar cam gibi valla, ağzım sulanmadı desem yalan olur :D...
Taygun KOCABIYIK
15-05-2007, 10:12
Rauf kaptanım harika av olmuş tebrikler daha irilerine inşallah
sbasaran
15-05-2007, 10:26
dıral ya da istavrit. her neyse güzel balıklarmış rauf abi.
geçen çarşamba günü iş çıkışı oltaya niyetlendim. avlak yerine doğru ilerlerken martıların daldığını gördüm. hiç aldırış etmedim. o bölgeye yaklaştığımda bir de gördüm ki balık sürüsünün içinde kalmışım. o anda çantamda bulunan tüm takımları 1 saat denememe rağmen hiç bir tanesi dokunmadı bile... resmen suyun üstünde güneşleniyorlardı. ben yaklaştığımda hareketlenip dalıyorlardı.
akşam eve döndüğümde simli tüy takım hazırladım. şimdi çantamda takımlar hazır. ilk fırsatta (hala duruyorlarsa) hesaplaşacağım onlarla. inanın bana tanesi en az yarım kilo gelirdi. eğer yemleniyor olsalardı her halde kovayı doldururdum.
sizin dıral dediğiniz balıkları biz burada yeşil istavrit diyoruz. bir de bunların sarı kanat ve ya sarı kuyruk dediklerimiz oluyor.
devamını bekleriz rauf abi. bol şanslar.
aganta borina borinata
15-05-2007, 11:04
Hayır serkan sarı kuyruk yani avcı veya kuzu diye anılan balıkla ilgisi yok bu tamamen bir başka bir cins dikkat edersen kuyruğunun yanlarında ıstavrit kılcığı gibi kılcıklar var sarı kuyrukta bunlar olmaz selamlar.
rauf abi bu bizim bildiğimiz çatalkuyruk demi yahu...biraz irileştimi burada sarı kuyruk yada avcı derler bu balığa... sizin oralarda da dıral diyorlarmış... bana aynı balıklar gibi geliyor... hatta bu balıkların el kadar olanları çok yüzsüz olurlar neredeyse yemi sen oltayı sudan çıkarana kadar takip ederler... öncekiler gibi resimleri karşılaştırıp farkları anlatırmısın üstad;)
rastgelsin...
aganta borina borinata
15-05-2007, 11:23
ha yok sayın abim... ben karıştırdım sanırsam...alttaki balıkların kulaklarında benek varmış:D ... merak ettim vallahi...
rastgelsin...
urfettin
15-05-2007, 11:35
Tebrikler Rauf abi,süper av olmuş
Rastgelsin
Rauf hocam afiyet ola.. rızkın devamlı ola..
Uzm.Dr.Rastgele
15-05-2007, 11:41
Rauf hocam, melanurlar maşallah cam gibi.....
İnternetten bulabildiğim kadarıyla sarı kuyruk/kuzu vs... denilen balık videosu..
[Only Registered Users Can See Links]
gokseldbuga
15-05-2007, 12:08
mertikom katılıyorum melanurlar cam gibi masallah
abi tebrikler iyi av olmuş valla :helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal: ....
Tungaalp_07
15-05-2007, 14:02
rauf abi yine yapmışsın yapacağını,bende diyordum nerde bu tıraller,harika ayrıca melanurlarda şıkır şıkır,bu balıkları nerden çektin bilgi verirsen üç beş tanede ben çekeyim...saygılarımla
Dostum resimleri pişirip yemekteyim haberin olsun. :)
abi tebrikler devamı daha bol ve bereketli olur işallah rastgelsin....
Güven ÖZYELDAN
15-05-2007, 16:39
melanurlar harika kaptanım gerçekten ellerine sağlık avın bol olsun...
Rauf abi izmaritler ,diraller ,melenurlar maşallah av zevkini doya doya yaşıyorsun,tebrikler..
Rauf abicim...maşşallah dral pek bi yakışıklıymış ama melanurlarda Mertin de dediği gibi hakkaten cam gibi be abicim...gözümü aldılar vallaha...:D
Rauf hocam, melanurlar maşallah cam gibi.....
İnternetten bulabildiğim kadarıyla sarı kuyruk/kuzu vs... denilen balık videosu..
[Only Registered Users Can See Links]
İshak ustam bunları 1 sene evvel seyretmiştim hala aynı şeyler duruyor sitede.
teşekkürler.
rauf abi yine yapmışsın yapacağını,bende diyordum nerde bu tıraller,harika ayrıca melanurlarda şıkır şıkır,bu balıkları nerden çektin bilgi verirsen üç beş tanede ben çekeyim...saygılarımla
İlyas arkadaşım tral balıklarının olduğunu em pls arkadaşım soner den haber aldım gecen cumartesi pazartesi,salı ve bu gün bunun peşine koştum ilk iki gün iyi idi ilk gün resimdekileri ikinci gün 8 tane falan cektim
bu gün sadece iki tral beş tane melenur cıktı yani balık gecmiş biliyorsun bunlar gecit yapıyor .bunları yeni liman paşabay arasında aldım sahilden 10 metre acıktan 25 metre salarak ralantide gittim.selamlar
kartallı
17-05-2007, 17:36
abi tebrik ederim çok güzel balıklar...
rauf abim göstermişsin yine maharetini. valla helal olsun, tebrikler canım abim.
Vallahi süper av olmuş...
Tebrik ederim Rauf kaptan...:helal: :helal: :helal:
freediver
25-05-2007, 01:10
Abi gercekten güzel baliklar...Sen artik onlarla 70 lik devirirsin :))
Ama o sari kuyruklu kuzularin bir gün bir insan boyuna ulasacagini düsününce üzülmüyorda degilim...
Abi gercekten güzel baliklar...Sen artik onlarla 70 lik devirirsin :))
Ama o sari kuyruklu kuzularin bir gün bir insan boyuna ulasacagini düsününce üzülmüyorda degilim...
o insan boyundakiler okyanuslarda oluyor cumhur burada değil üzülmene gerek yok.selamlar
m_ciran01
25-05-2007, 19:13
rauf abi tebrik ederim.harika balıklar
Rauf abicim maşşallah...balıklar cam gibi vallaha...iş yoğunlu nedeniyle daha yeni yazabildim kusura bakmazsın artıkın...
Rauf abi çok güzel balıklar.Şuan yaz kendini iyice hissettirmekte buralarda.Deniz balıkçılığı için kuduruyorum.Bu sene elimden gelen kadar çok kalmaya çalısacam denizde.Çok güzel balıklar.Bu arada silikon yemin illaki de yeşil renk olması mı gerekir?Diğer renkler işe yarar mı?Şimdiden teşekkürler abi.
İyi balıklar.
yunuscan kardeşim tabiki yanlız yeşil değil balığın iştahı o günkü konumuna göre değişiyor nitekm ertesi günü gittiğimde yeşili bir saat cektim bir netice alamadım aynı büyüklükte kırmısı cektim onunla 8 tıral aldım devamlı denemek değiştirmek lazım.
freediver
29-05-2007, 18:45
saglam abi.....................
BLACK SHARK
29-05-2007, 18:48
Tebrikler Güzel Baliklar...
raki ve salatayi unutma yaninda --- afiyet olsun :D
selamlar
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.